ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.5.2021 | 21:56

Κορίτσια μια ζωή υπό

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του επιδειξια στην Αθήνα, θυμήθηκα που ήμουν μικρή δε θυμάμαι ηλικία, δημοτικό-γυμνάσιο και είχα πάει στο χωριό μας. Φορούσα ένα μπλουζάκι με μια στάμπα μωρού..επαιζα εξω και ενα αγόρι (γνωστο μου) πάνω κάτω ίδια ηλικία, έπιασε το μόριο του, κοροϊδεψε τη στάμπα κι αν θυμάμαι καλά ακούμπησε η πήγε να ακουμπήσει τη μπλούζα μου κ γελούσε. Εγώ έπαθα σοκ. Θυμάμαι να τρέχω. Ούτε ξέρω αν το έχω πει στους γονείς μου τότε η ποτέ. Δε θυμάμαι. Ήταν τραυματικο... Βέβαια αυτό το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα νοητικό δε ξέρω ακριβως. Εχω να τον συναντήσω πολλά χρόνια κ όταν το έκανα ούτε γειά δεν έλεγα. Απλά ήθελα να το μοιραστώ.
15
 
 
 
 
σχόλια

Ο συγκεκριμένος τουλάχιστον είχε νοητική υστέρηση, επομένως έχει μια κάποια δικαιολογία, αν και δεν διαφωνώ ότι είναι σίγουρα τραυματικο ως εμπειρία.
Εγώ σκέφτομαι πόσες φορές φορές ενώ επέστρεφα το βράδυ στο σπίτι μου, περνώντας μάλιστα από δρόμο με κίνηση, όχι από κάποιον απομονωμένο, πήγε η καρδιά μου στη κουλουρη, επειδή μαλακισμενοι τύποι (δυστυχώς συνήθως νέοι σε ηλικία) σταμάτησαν για να μου πουν κάτι χυδαίο ή και κάτι μη χυδαίο, που όμως γινόταν χυδαίο λόγω του τρόπου και των περιστάσεων υπό τις οποίες λεγόταν.
Για να μην αναφερθώ στις εμπειρίες μου στα αστικά του οασθ, γιατί τα σκέφτομαι και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν έχω καταγγείλει κάποια πράγματα αλλά τέλος πάντων.
Πάντως θέλω να θίξω και ένα ακόμη ζήτημα, άσχετο και ταυτόχρονα σχετικό με την εξομολόγηση σου. Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, θες από το σχολείο, θες από τα ΜΜΕ, από κάπου τέλος πάντων, και ταυτόχρονα εξοικείωση με τα άτομα με αναπηρία. Και δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους με κινητικό πρόβλημα αλλά κυρίως στα παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό ή σύνδρομο down. Έτσι θα μάθουμε να αντιλαμβανομαστε καλύτερα κάποιες συμπεριφορές τους, να τις γνωρίζουμε, να τις προβλέπουμε, με αποτέλεσμα και σε εκείνους να φερομαστε με την συμπόνια και την κατανόηση που αξίζουν αλλά και εμείς να φοβόμαστε λιγότερο. Γιατί ο φόβος σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι αυτές οι συμπεριφορές μας είναι άγνωστες.
Αυτό το τελευταίο δεν το λέω με πρόθεση να σου αποδώσω ευθύνες ή να σε κατηγορήσω, προς Θεού. Είναι απλώς μια γενικότερη παρατήρηση.

Εγώ πάλι θυμιθηκα οτι ένας με μια Μερσεντές που με είχε ακολουθήσει με το αυτοκίνητο τις προάλλες μέχρι το σπίτι και μου έλεγε " Έλα μέσα να σε πάω σε ένα κέντρο στην παραλία , έχω λεφτά και μεγάλη κοινωνική θέση " ... Δεν απαντούσα κι όμως δεν σταματούσε... Δεν έμοιαζε για ψυχανωμαλος και σίγουρα θα έχει το πρόσωπο του " Καλού παιδιού" και ίσως και οικογενειάρχη " ... Ευτυχώς ζήτησα βοήθεια από μια γυναίκα στον δρόμο και γλίτωσα... Ούτε να κυκλοφορήσουμε δεν μπορούμε με όλους αυτούς οι γυναίκες ειδικά το βράδυ... Ξέρω ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία , αλλά φορούσα τζιν και μια μπλούζα και φαρδιά κιόλας χωρίς να είναι κολλητή επάνω μου και ήμουν αμακιγιάριστη... Δεν ήμουν προκλητικά ντυμένη, ούτε βαμμένη.... Δηλαδή και με μπούρκα να βγείς έξω , πάλι κινδυνεύεις από ανώμαλους... Ίσως τα πολλά ρούχα τους εξιτάρουν περισσότερο ... Ποιός ξέρει??? Όμως αν φοράς βράδυ σε έναν δρόμο π.χ μίνι , γόβα στιλέτο , μπλούζα στενή με ντεκολτέ και έχεις βαφτεί πολύ έντονα , σχεδόν όλοι ειδικά εδώ στην Ελλάδα, θα σου πούνε ότι πήγαινες γυρεύοντας!!! Σου λέει " Προκαλέσεις " με την εμφάνιση αυτή ... Τραγικό αλλά αυτό θα ακούσεις να ξεστομίζουν... Κανονικά ούτε Ιερόδουλη δεν εχει δικαίωμα να βιάσει κάποιος παρά την θέλησή της!!!

Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε "δεν ήμουν προκλητικά ντυμένη" "δεν φορούσα κοντή φούστα" "δεν φορούσα κοντό φόρεμα". Θα φορέσουμε ότι γουστάρουμε και δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως "αχ δεν μπορώ να το φορέσω αυτό γιατί θα είμαι προκλητική". Ο ανώμαλος που είναι ανώμαλος και να έχεις ντυθεί εσύ σαν κρεμμύδι και να μην δείξεις καθόλου δέρμα πάλι θα την κάνει την μαλακία του. Δεν είναι τα ρούχα το πρόβλημα αλλά η μαλακία που έχουν μέσα στο κεφάλι τους!!!

Το γνωρίζω αυτό και συμφωνώ... Όμως οι περισσότεροι αν δουν μια κοπέλα με προκλητικό ντύσιμο και βάψιμο αργά την νύχτα στον δρόμο , θα πουν " Πήγαινε γυρεύοντας " Αυτό δεν είναι σωστό κι όμως αρκετοί έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι αν βγούμε με την φόρμα και ατημέλητες για βόλτα την νύχτα δεν θα μας παρενοχλησουν ...