Στις πιο καθαρές οι ελληνικές παραλίες

Στις πιο καθαρές οι ελληνικές παραλίες Facebook Twitter
5

Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι εξαιρετική ποιότητα νερών στο σύνολο των οικείων καταχωρισμένων περιοχών κολύμβησης διαθέτουν η Κύπρος και το Λουξεμβούργο. Ακολουθούν άλλες οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, στις οποίες  οι τιμές ποιότητας είναι εξαιρετικές σε ποσοστά που υπερβαίνουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μάλτα (97%), Κροατία (95%), Ελλάδα (93%), Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία (83%) και Ισπανία (83%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης τα οποία συγκεντρώθηκαν το καλοκαίρι του 2012, ο αριθμός των περιοχών που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, παρουσιάζει αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με τα στοιχεία της περυσινής έκθεσης.

Βέλγιο (12%), Κάτω Χώρες (7%) και Ηνωμένο Βασίλειο (6%), βρέθηκαν στον πάτο της αξιολόγησης και μάλιστα σε  ορισμένες από αυτές τις περιοχές χρειάστηκε να απαγορευτεί η κολύμβηση κατά την κολυμβητική περίοδο 2012. Γενικώς τα πράγματα στην ακτογραμμή και στις λίμνες της Ευρώπης πάνε καλά, αφού πάνω από το 95% των περιοχών της πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, ενώ το 81% χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας. 

Στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υπάρχει interactive χάρτης στον οποίο μπορείτε να δείτε την ποιότητα των νερών σε όλες τις παραλίες της χώρας. Δείτε εδώ

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
Αγαπητοί φίλοι στο Lifo.θέλω να διορθώσω κάτι, που το ακούμε τόσο συχνά πια που έχω παραιτηθεί, αλλά επειδή εδώ γράφω γενικά συχνά, λέω ας το πω και αυτό.Το καταχωρώ, όπως και το προχωρώ, γίνονται καταχωρημένος, προχωρημένος και όχι καταχωρισμένος, όπως δε θα πούμε προχωρισμένος. Δεν προέρχεται από το ρήμα χωρίζω, αλλά από το -χωρέω -χωρώΜετά συγχωρήσεως, επειδή είμαι γιατρός, αν το δει κάποιος σρμοδιότερος ας εκφέρει γνώμη.[ΑΠΑΝΤΗΣΗ Lifo: Επειδή, όπως έχουμε απαντήσει πολλές φορές, το έχουν δει αρμοδιότεροι, η καταχώριση είναι αυτό ακριβώς που εννοούμε :) http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=39148.0]