ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.3.2020 | 23:59

πανδημία

Όταν πρώτο άκουσα για πανδημία αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό πανδημίες από πιο παλιές εποχές που ήταν και χειρότερες. Τουλάχιστον εμείς τώρα είμαστε τυχεροί σε κάτι. Έχουμε πολύ πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία. Έχουμε τηλεόραση και ίντερνετ. Αυτοί δεν είχαν τίποτα από αυτά. Δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με τόσα πράγματα όπως εμείς τώρα για να περάσει η ώρα μας. Δε μιλούσαν με κανέναν να μοιραστούν τις ανησυχίες τους όπως κάνουμε εμείς τώρα σε σελίδες η ομάδες βοήθειας. Υποθέτω επικοινωνούσαν με γράμματα αλλά μέχρι να φτάσουν θα ήταν θέμα ημερών η και παραπάνω, τώρα είναι θέμα ενός δευτερολέπτου. Ούτε είχαν τηλεόραση για να μαθαίνουν τις εξελίξεις ( όσες είναι αληθινές τουλάχιστον ) η τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν. Τώρα εμείς τα μαθαίνουμε ταυτόχρονα όλοι μια συγκεκριμένη ώρα. Δεν είχαν ούτε καν τηλέφωνο. Ενώ εμείς πια μπορεί να το θεωρούμε και ξεπερασμένο γιατί μιλάμε από social media.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ο άνθρωπος ήταν πάντα κοινωνικό ον και πάντα ασχολούνταν με κάτι, ακόμα και χωρίς προχωρημένη τεχνολογία αυτό είναι αυτονόητο. Συγκρίνεις ανόμοιες εποχές. Κράτα το θετικό γεγονός ότι έχεις σήμερα εσύ πράγματα να κάνεις και καλή τύχη :)
Ποια τεχνολογία και social media ρε άνθρωπε; Οι πρόγονοι μας είχαν να κάνουν πολλά περισσότερα, γιατί πάλευαν για την επιβίωση τους. Έννοια σου και ήταν μια χαρά απασχολημένοι. Χωράφια, ζώα, ζύμωμα ψωμιού, πλύσιμο ρούχων στο χέρι κλπ. Μηπως είμαστε περισσοτερο τυχεροί, επειδή υπάρχουν η ιατρική και τα μέτρα υγιεινής, ενώ οι τοτε πανδημίας εξολοθρευαν το 40% των νοσουντων ;
Προφανώς και είμαστε σε καλύτερη μοίρα συγκριτικά με το 1918, πχ, και την ισπανική γρίπη, αλλά δεν παύει να είναι το ίδιο δύσκολο. Μην συγκρίνετε ανομίες καταστάσεις. Τότε είχαν αυτά τα δεδομένα, με αυτά πορευοντουσαν, τώρα έχουμε άλλα. Προφανώς και μας παρηγορει να σκεφτόμαστε ότι κάποτε ο κόσμος περνούσε πανδημίες χωρίς να έχει τα δικά μας δεδομένα, αλλά είναι άσχετη η σύγκριση. Αν θες να παρηγορηθεις με κάτι, σκέψου απλα πόσο πολύ θα μας αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση. Οι νεες γενιές έπαιρναν πολλά σαν δεδομένα (συμπεριλαμβανω και τον εαυτό μου), αλλά μετά από όλα αυτά, όταν θα βγει η απαγόρευση, θα εκτιμάμε τα λίγα και τα απλα καθημερινά πράγματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ