Το τρίο Στούτζες

Το τρίο Στούτζες Facebook Twitter
43

Εμείς οι παλιότεροι περάσαμε πολλές ώρες παιδικού ξεκαρδιστικού γέλιου παρακολουθώντας τους τρεις γκαφαδόρους κωμικούς που έμειναν στην ιστορία με το όνομα The Three Stooges. Η ταχύτητα με την οποία έπεφταν από τη μία γκάφα στην άλλη (και από τη μία φάπα στην άλλη) οι Moe, Larry & Curly ήταν ιλιγγιώδης. Μπορείτε να τους βρείτε στο YouTube και να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

Αλλά δεν χρειάζεται ούτε καν να ψάξετε στο Διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια ζούσαν ανάμεσά μας, προβεβλημένοι, ένδοξοι, επιφανείς. Τις γκάφες τους δεν τις έκαναν ο ένας στον άλλο – αλλά επάνω μας. Στον δικό μας σβέρκο έπεφταν οι φάπες τους.

Έχω την εμπιστευτική πληροφορία ότι οι καταχθόνιες δυνάμεις που μας υπονομεύουν, μας καταδυναστεύουν και μας ψεκάζουν είχαν υποκαταστήσει τους τελευταίους κυβερνήτες Ελλάδας και Κύπρου με το αναστημένο γκαφατζήδικο τρίο. Για σκεφτείτε καλά: Ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Δημήτρης Χριστόφιας τι σας θυμίζουν; Ποιοι κοινοί και ατάλαντοι άνθρωποι θα μπορούσαν μέσα σε λίγα χρόνια να κάνουν τόσα λάθη, τόσες γκάφες, τόσες χοντράδες; Χρειάζεται μεγάλο ταλέντο για να διαλύσεις δύο χώρες.

Δεν είναι ανάγκη να απαριθμήσω εδώ τα καμώματά τους. Όλοι τα ξέρουμε. Οι δύο ευτραφείς του κωμικού τρίο μοίραζαν αφειδώς λεφτά (που δεν είχαν), ξεχείλωσαν τον δημόσιο τομέα, έκαναν κοινωνική πολιτική με δανεικά, πολλαπλασίασαν το χρέος και στις εθνικές καταστροφές έδειξαν απόλυτη αδράνεια. Ο ένας τους, ως ευσυνείδητος κομμουνιστής, άφησε τις τράπεζες ασύδοτες –μέσα στο μαύρο χρήμα– και μετά κλαψούριζε. Κατάντησε την Κύπρο έτσι, που να μη βρεθεί ούτε μία χώρα, ούτε μία παράταξη να την υπερασπιστεί και να τη στηρίξει.

Ο τρίτος, ο λιγνός, ξεκίνησε με το «λεφτά υπάρχουν» κι άρχισε να μοιράζει, μέχρι που κάποιος του ψιθύρισε πως «δεν υπάρχει σάλιο». Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ από γκάφες, που θα απασχολήσει μελλοντικά τους ιστορικούς του θεάματος. Ήταν ο πιο επιτυχημένος «όρθιος κωμικός» (stand-up comedian, στην αγαπημένη του γλώσσα).

Σε δύσκολους καιρούς παγκόσμιας κρίσης, όπου γύρω μας πλήθαιναν τα αρπακτικά, οι αιώνιοι αντίπαλοι του Ελληνισμού απήγαγαν τους σωστούς μας ηγέτες (θα τους βρούμε, άραγε κάποτε, σε μακρινό πλανήτη;) και τους αντικατέστησαν με τρεις ταλαντούχους, αλλά καταστρεπτικούς κωμικούς. Πρόσθεσαν στην επίσημη θεατρολογική ορολογία, δίπλα στον όρο φαρσοκωμωδία, και το νέο είδος φαρσοτραγωδία. Όπου η κατάληξη του έργου είναι τέτοια, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρωταγωνιστών, στο τέλος αποκλείεται να γελάσεις.

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

19 σχόλια
Μπράβο σύμπνοια, αρθρογράφος και σχολιαστές. Ώστε ο ΓΑΠ ήταν απλώς γκαφατζής! Ώστε ο Καραμανλής ήταν ίδιος με τον ΓΑΠ ή χειρότερος!! Κατάλαβα, ένατο συνέδριο, "νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός".
Η φαρσοτραγωδία πάντως συνεχίζεται, δεν τελείωσε με την "αποκαθήλωση" του τρίο Στούτζες. Τώρα έχουμε το τρίο Ατενέ και τον κ. Αναστασιάδη, παρεούλα με τους κεντροευρωπαίους
Οι ηγέτες αυτοί ψηφίστηκαν και αποθεώθηκαν από τους πολίτες των χωρών τους. Δυστυχώς η πρόδηλη ανικανότητα τους υποδηλώνει πολλά για την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας και της ικανότητας της να αναδείξει τους καλύτερους. Όλοι ξέραμε ότι ο Γιωργάκης ήταν καραγκιόζης αλλά τον ψηφίσαμε γιατί έδινε τα περισσότερα. Όλοι ξέρουμε ότι ο Τσίπρας είναι καραγκιόζης αλλά τον ψηφίσαμε γιατί υπόσχεται μονιμότητα στο δημόσιο και επιστροφή των μισθών στα παλαιά επίπεδα. Όλοι ξέραμε ότι προεκλογικά ο Σαμαράς δεν θα αναδιαπραγματευόταν το μνημόνιο, όλοι ξέρουμε ότι η ΧΑ είναι ένα μάτσο τραμπούκοι, όλοι ξέρουμε ότι ο Καμένος είναι και ψεκασμένος. Που φτάνουμε λοιπόν, που μας οδηγεί αυτή η ανέμελη ψήφος?
Πλέον είναι τρεις, αλλά όταν ήταν δύο (Κωστάκης Καραμανλής - Γιωργάκης Παπανδρέου) ήταν ίδιοι με το δίδυμο Χοντρός - Λιγνός, ε;κάπου πρέπει να υπάρχει και σχετικό σκίτσο...Α! Εδώ: http://1.bp.blogspot.com/_rUF5lJmNvmM/Srf_x8_4ZiI/AAAAAAAAAwY/3FOrm80fILo/s400/%CE%93%CE%91%CE%A0+%CE%9A%CE%9A.jpgκαι, εδώ: http://4.bp.blogspot.com/_T2sQaJPV2ok/THvh9Xu5xqI/AAAAAAAABPI/dhgc4l9PDkE/s400/Xodr-lignos.png
Και οι τρείς τους μονίμως ανεπάγγελτοι. Η μόνη "δουλειά" που κάνανε ήταν να κληρονομήσουν την εξουσία: ο ένας από τον πατέρα του, ο άλλος από το θείο του και ο παράλλος από τον "πατερούλη" του.Πώς γίνεται όμως από ανθρώπους που δεν πέτυχαν σε κανένα επάγγελμα, που δεν έζησαν ποτέ το παζάρι από μέσα, που ήταν και είναι μονίμως κρατικοδίαιτοι, να περιμένεις πως θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομία μιας χώρας; Γι΄ αυό τα κάνανε σκατά και ησύχασαν και αυτοί και εμείς...
Σπάνια διαφωνώ με κάτι που γράφει ο Ν.Δήμου , αλλά το να βάζει κανείς τον ΓΑΠ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους δυο είναι φάουλ. Μπορεί κανείς να τον κριτικάρει για πολλά αλλά αν τον συγκρίνει με κάποιον άλλο ιδιαίτερα τον προηγούμενο του και φοβάμαι και τους επόμενους , είναι μακράν ο καλύτερος .
Η προσωπολατρεία καλά κρατεί...Όμως δεν λες καλύτερο κάποιον που έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικά επικίνδυνος!Κι εγώ έχω σκεφτεί ότι ο ΓΑΠ μπορεί να ήταν καλοπροαίρετος ("λεφτά υπάρχουν"), αλλά η αφέλεια στην πολιτική μπορεί να έιναι καταστροφική...ΤΟ σίγουρο είανι, ότι την ζημιά που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι Καραμανλής - Παπανδρέου, μόνο ο τελευταίος (Σαμαράς) θα μπορούσε να ολοκληρώσει τόσο θεαματικά!Ψηφίστηκαν όμως όλοι τους, οπότε η μισή ευθύνη είναι δική τους και η άλλη μισή ...δική μας (δικη σας δηλαδή, εγώ ποτέ δεν τους επέλεξα με ψήφο -ούτε και αλλιώς).Να τα λέμε κι αυτά!
Emil πες μας τι καλύτερο θα ψήφιζες το 2009 από τον ΓΑΠ . Το μνημόνιο δεν το γλιτώναμε έτσι κι αλλιώς , τουλάχιστον γλιτώσαμε ( για την ώρα ) τα χειρότερα.Ποτέ δεν ψηφίζεις τον τέλειο υπέρτατο αρχηγό σωτήρα , απλώς τον καλύτερο η τον λιγότερο χειρότερο. Εδώ φτάσαμε μερικοί το καλοκαίρι να ψηφίσουμε Σαμαρά .
Δυστυχώς ο κ. Δήμου ακολουθεί το ρεύμα των ΜΜΕ, που φορτώνουν στον Παπανδρέου όλα τα δεινά της χώρας, ακόμα και την Άλωση της Πόλης. Λυπάμαι που ένας άνθρωπος που εκτιμώ, όπως ο κ. Δήμου εξισώνει τον Παπανδρέου, που ανέλαβε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δέχτηκε να πάρει επάνω του όλο το πολιτικό κόστος για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας με τους δυο καραγκιόζηδες της πολιτικής, τον άφωνο Καραμανλή και τον κλαψιάρη Χριστόφια. Ο μεν Καραμανλής πέρασε μια πενταετία χωρίς ενόχληση από κανέναν, με στήριξη από όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και τα αριστερά, με λεφτά που έτρεχαν από παντού και διπλασίασε ελλείμματα, χρέος, δημόσιες δαπάνες και αναξιοκρατικές προσλήψεις και δραπέτευσε τη δύσκολη ώρα. Ο Χριστόφιας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, άδειασε τα ταμεία, ροκάνισε τον χρόνο με δήθεν διαπραγματεύσεις, έβαλε τα κλάμματα για να συγκινήσει και παρέδωσε χάος.Μάλλον είναι τελείως άδικος ο κ.Δήμου με το τσουβάλιασμα που κάνει και το χειρότερο, δεν βάζει μέσα στο τσουβάλι τον μεγαλύτερο ψεύτη και κωλοτούμπα, τον σημερινό πρωθυπουργό, γιατί ίσως ξεχνάει ότι ακολουθεί πολύ πιο σκληρή πολιτική από του Παπανδρέου. Ελπίζω να είναι τυχαία και όχι σκόπιμη η παράλειψή του.
@ Λήδα Να και μία φορά που σα να μου φαίνεται ότι συμφωνώ εν μέρει. "Λυπάμαι που ένας άνθρωπος που εκτιμώ, όπως ο κ. Δήμου εξισώνει τον Παπανδρέου, που ανέλαβε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δέχτηκε να πάρει επάνω του όλο το πολιτικό κόστος για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας με τους δυο καραγκιόζηδες της πολιτικής, τον άφωνο Καραμανλή και τον κλαψιάρη Χριστόφια. "ΚΑΙ ΑΥΤΟ διότι είναι άδικο να τα φορτώνουμε όλα στον ΓΑΠ όταν έχουν προηγηθεί καταστάσεις- σκάνδαλα τύπου χρηματιστηρίου , swaps, Τσοχατζόπουλου. Όταν ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα γιΑ το πόσο ακριβώς κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες- Κάπου θα διάβασες για τον Καλατράβα , αν όχι http://www.palmografos.com/permalink/18310.html)Άραγε συνέβησαν και εδώ ανάλογα περιστατικά; Φυσικά υπάρχουν και άλλα όπως το περίφημο C4I.Μετά ήρθαν οι κουμπάροι και τα Βατοπέδια.Και αντιστοίχως παρόμοιες καταστάσεις φαίνεται να συμβαίνουν και στην Κύπρο , με τα δανεικά και αγύριστα κάποιων- αρκετών.ΟΜΩΣ Ο ΓΑΠ έβαλε την υπογραφή του , που ισοδυναμεί με ταφόπλακα, στην καταστροφή της χώρας. ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΩΝ : ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. ΕΝΑ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ , ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!
Αδιάβαστε αυτόχειρα,Για τα θέματα του δημοψηφίσματος πριν το πρώτο μνημόνιο και της επιστροφής στη δραχμή, όπως και για όλα όσα τον κατηγορούν,δίνει απαντήσεις στο κείμενο "15 μύθοι" που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο καιρό και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ φρόντισαν να το θάψουν. Αν έχεις χρόνο και διάθεση, μπορείς να το ψάξεις στο google και να το διαβάσεις.
Λήδατο είδα στο tvxs ... Οντως δεν πολυέπαιξε στα ΜΜΕ... Σχετικά με το δημοψήφισμα και το "δεν υπήρχε χρόνος" ... Ακόμη και αν έχει τεχνοκρατική βάση, εδώ τα δεδομένα ήταν κύρια πολιτικά και από πολιτικής άποψης πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για δημοψήφισμα με τον ένα ή άλλο τρόπο ... Ακόμη και ως διαπραγμάτευση... Όταν δέχεσαι επίθεση αμύνεσαι , δεν το σκέφτεσαι, ούτε το εκπολιτίζεις! ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ... ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΣΣΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΟΜΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΩΡΩΝ!ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ..!
Η σημερινή σας δίωρη (ζωντανή και με απίστευτο περιεχόμενο) παρουσία στο Τρίτο Πρόγραμμα ήταν ανεπανάληπτη.Σας ευχαριστώ για την απόλαυση. Να είστε καλά.
Μόνο που αυτά που περιγράψατε ξεκίνησαν πριν τον νεότερο Καραμανλή ... Ας πούμε από την ανάληψη των Ολυμπιακών και μετά .... Πάντως μια ενδιαφέρουσα σύνοψη αυτού που είδαμε τις τελευταίες 15 μέρες δίδεται εδώ:tvxs.gr/node/123812
Πιθηκοι στα δεντρα οι Αμερικανοι που ψηφισαν τον Μπους! Ανοιχτοματηδες οι Ελληνες που ψηφισαν Καραμανλη! Φασιστες οι Γερμανοι που ψηφισαν Μερκελ! Πατριωτες οι Ελληνες που ψηφισαν ΧΑ! Κουτοφραγκοι οι Γαλλοι που ψηφισαν Σαρκοζι! Ξυπνιοι οι Κυπριοι που ψηφισαν Χριστοφια! Και παει λεγοντας... Η πικρη αληθεια ειναι οτι το "Ein Μensch mit Νamen Ζiegler" γραφτηκε μονο για τους αλλους λαους. Στην Ελλαδα αυτοι που ισως να αισθανθουν εστω και μια μονο φορα σαν Ziegler, ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...
Κε Δήμου να τους απαλλάξουμε μήπως και λόγω βλακείας; Βολικό μου ακούγεται...Είναι φοβερό 3 άνθρωποι να κατάστρεψαν τον ελληνισμό. Μόνο 3...Φαντάζομαι ότι ήταν τόσο ισχυροί (βλακωδώς ισχυροί) που μπορούσαν από μόνοι τους να κάνουν όλο αυτό το κακό. Πιθανότατα αν το ξανασκεφτείτε να γράψετε και για τους ενόχους που τους ανέβασαν στις θέσεις που βρέθηκαν. Μπα, όχι...αυτό δε θα το κάνετε. Κε Δήμου δε μας τα λέτε καλά. Οι δολοφόνοι μια γενιάς δεν είναι τρίο στούτζες. Αν εμένα με κατηγορούσαν για "δολοφόνο της κοινωνίας" (ακόμα και αν δεν είχα την απόλυτη ευθύνη), το καλύτερο που θα μπορούσε να μου συμβεί, μπας και γλιτώσω, θα ήταν να με κατηγορήσουν για βλάκα και αστείο. Ευτυχώς πάντα υπάρχουν οι πρόθυμοι να πείσουν για τα αδιανόητα...
Στην πραγματικοτητα οι "εχθροι του ελληνισμου" που αποφασιζουν για τα παντα στον πλανητη(λεσχη Μπιλντενμπεργκ κλπ) ψεκασαν τους Ελληνες ωστε να επιλεξουν αυτους τους συγκεκριμενους ηγετες.Ο ελληνικος λαος δεν θα εκανε ποτε τετοια λαθη αλλα ας οψεται η τεχνολογια των ψεκασμων!
Οι "ηγέτες" επιλέχθηκαν από το λαό,επειδή κάποιοι τους προώθησαν στην κορυφή για να είναι σε θέση να ψηφιστούν. Προφανώς και οι ευθύνες μας είναι τεράστιες αλλά όχι και οι μόνες.
Απο οποιους και να "επιλεχθηκαν" ο λαος θα μπορουσε καλλιστα να τους αποριψει. Τουλαχιστον εγω δεν θυμαμαι ποτε να μου ειπε καποιος (Αμερικανο η Εβραιος η δεν ξερω ποιος), να ψηφισω ετουτον η εκεινον.Και παντα θυμαμαι οτι τα κομματα που κατεβαιναν στις εκλογες Δεν ηταν ποτε Μονο 2. Ηταν καμια 50αρια!Μηπως ξεχασατε τον ενθουσιασμο με τον οποιο τα πληθη γιορταζαν καθε νικη των 2 κομματων? Μη μου πειτε οτι και αυτα τα ξεσπασματα χαρας ηταν σκηνοθετημενα απο "καποιους"!
Αγαπητέ ein Steppenwolf,O Λαός ΄ψηφίζει (μόνον) και εκλέγει αυτούς που η Διεθνής της Εξουσίας έχει σπουδάσει, προβάλλει, δημοσιοποιήσει και επιβάλλει ως "σωτήρια λύση".Δες τις σπουδές, την προβολή, την δημοφιλία και την επιβολή κάθε "ηγέτη" της σύγχρονης (1832-σήμερα) Ελλάδας και σκέψου πόσους άχρηστους, ανεγκέφαλους, μειοδότες, νεποτιστές, άρπαγες του δημοσίου χρήματος, πράκτορες ξένων δυνάμεων... και μετά γράψε μου τα ονόματα των εναρέτων. Περιμένω.
Δε διαφωνώ με εσας, απλά προσθέτω ότι για τις επιλογές του δε φταίει μόνο ο λαός. Από τις 50 επιλογές που αναφέρετε, γνωρίζουμε μόνο τις 8-10 και από αυτές πρέπει να επιλέξουμε τον καλύτερο. Το ποιος είναι ο καλύτερος είναι εντελώς σχετικό. Μπορεί να μην είναι και κανένας. Αυτό όμως που σε κάθε περίπτωση συμβαίνει, σε όλο τον πλανήτη, είναι ότι νικητές (σχεδόν πάντα) είναι οι πιο προβεβλημένοι. Κακώς. Αλλά συμβαίνει. Θα ήταν πολύ όμορφο όλοι οι πολίτες να είχαν τη δυνατότητα να κάτσουν κάτω, να σκεφτούν, να μελετήσουν και να επιλέξουν τον καλύτερο αλλά η ζωή έτσι όπως κυλά (ανασφάλεια, δουλειά, παιδιά, οικογένεια, αμορφωσιά, διαφθορά κτλ) δεν αφήνει πολλούς να το κάνουν. Έτσι είναι το σύστημα άλλωστε...κάτι για το οποίο δε φταίει ο λαός.
Τα πράγματα είναι δυστυχώς όπως τα περιγράφετε.Πάντως ακριβώς λόγω της ελληνικής πραγματικότητας θα έπρεπε οι Έλληνες να καθήσουν να μελετήσουν και να σκεφτούν ποιον θα ψηφίσουν. Στη Δυτική Ευρώπη όποιον και να ψηφίσεις, το κράτος θα εξακολουθήσει να δουλεύει ρολόι. Ακόμα και χωρίς κυβέρνηση (στο Βέλγιο)! Εδώ όμως η ανεμελιά τιμωρείται.
Ο λαός κοροϊδεύει το 'Λευτά Υπάρχουν' του ΓΑΠ (και σωστά), αλλά ακριβώς γι'αυτό πείρε 40% ο ΓΑΠ, οπότε δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιόν... Η αλήθεια είναι οτι ο λαός διαχρονικά ψηφίζει ότι ψηφίζει για 2 λόγους:1) Προσωπικό Συμφέρων2) Λόγο Βλακείας και Έλλειψης παιδείαςΔηλαδή αν δεν είχε 'προωθηθεί' ο ΓΑΠ στην προεδρία του Πασόκ ποιόν θα ψήφιζε ο λαός? Μα, πάλι όποιο κόμμα υποσχόταν οτι λεφτά υπάρχουν. Για τον ίδιο λόγο μάλλον επόμενος εκλεκτός θα είναι ο Τσίπρας! Και την Χρυσή Αυγή ποιός την έβαλε στη Βουλή? Ο λαός και κανένας άλλος.Μόνο αν πάει η συζήτηση σε φιλοσοφικό επίπεδο (πχ. με τέτοια παιδεία τί φταίει ο μέσος έλληνας που είναι σαν ξύλο απελέκητο μπροστά στην κάλπη) μπορεί να πεί κάποιος οτι ο λαός δεν φταίει για τους πολιτικούς του. Σαφώς και φταίει.
Στις τελευταίες εκλογές πριν μας βάλει στο Ευρω ο "εκσυγχρονιστής" σημίτης, πλειοδοτούσε, (κατά την προεκλογική του εκστρατεία), 500δρχ. παραπάνω από τη ΝΔ στις συντάξεις, τις ίδιες συντάξεις για τις οποίες ο κολλητός του ο Σπράος είχε γνωμοδοτήσει να πετσοκοπούν. Παρά ταύτα οι φηφοφόροι επέλεξαν ελεύθερα ανάμεσα σε 2 παπάρες εκείνη που υπερτερούσε κατά 500 δρχ. Μετά ήρθε η δημιουργική λογιστική, αποκτείσαμε ευρώ και τη συνέχεια την απολαμβάνουμε να ΣΚΑΪ στην οθόνη του ΡΕΓΓΑ τσάνελε
Είναι προφανές οτι η "μητρική" του δεν είναι η Ελληνική γλώσσα, αφού ουτε την "μιλάει" ουτε την "κατανοεί". Δεν είναι τυχαίο οτι "επικοινωνεί" μόνο εις την US (English), και τελαυταία μόνο με αποφοίτους του Harvard !!! ( Α ρε Χαρβαρντ κάτι απόφοιτους που βγάζεις.....)
> η "μητρική" του δεν είναι η Ελληνική γλώσσαΑυτό είναι το πρόβλημα με τον ΓΑΠ; Οι άλλοι δύο του τρίο Στούτζες, που είχαν μητρική την τρισχιλιετή, ήταν καλύτεροι;
Αν αυτό είναι προσόν για πολιτικό, τότε...Και τι να πει κανείς για τον λόγο του Ζολώτα στα Αγγλικά που θα καταλάβαινε κάθε Έλληνας, αφού οι περισσότερες λέξεις ήταν ελληνικές που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται από πολλούς Αγγλομαθείς (χώρια την ιατρικλη ορολογία);
> Και τι να πει κανείς για τον λόγο του Ζολώτα στα Αγγλικά που θα καταλάβαινε κάθε Έλληνας,Δεν ξέρω αν θα τον καταλάβαινε κάθε Έλληνας, αλλά σίγουρα δεν τον καταλαβαίνουν οι Άγγλοι.> αφού οι περισσότερες λέξεις ήταν ελληνικές που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται από πολλούς ΑγγλομαθείςΠρόκειται για σπάνιες λέξεις που έχουν διαφορετικό νόημα στην αγγλική γλώσσα.[Οι ελληνικές λέξεις ενός σοφού καθηγητή](http://bit.ly/XoPkfd):> Ας πάρουμε την πρώτη φράση του πρώτου λόγου: “Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza… Οι archons είναι οι άρχοντες της αρχαίας Αθήνας στα αγγλικά, άρα γίνεται ένα όχι ευκαταφρόνητο σημασιολογικό άλμα· λέξη panethnic δεν υπάρχει στα αγγλικά, ούτε καν στο εικοσάτομο Oxford English Dictionary, αν και πράγματι το pan- και το ethnic είναι γνωστά σε έναν μορφωμένο άγγλο, οπότε μπορούμε επιεικώς να το δεχτούμε σαν ευκολονόητο νεολογισμό· το numismatic υπάρχει βέβαια, αλλά αναφέρεται κυρίως στη συλλογή νομισμάτων σαν χόμπι και όχι στη νομισματική πολιτική, ενώ το thesaurus, που το επιστράτευσε ο Ξ. Ζολώτας σαν ελληνογενές ισοδύναμο της λέξης fund (Ταμείο), σημαίνει «λεξικό συνωνύμων». Όσο για το trapeza, και πάλι τέτοια λέξη δεν υπάρχει στα αγγλικά (ούτε στο εικοσάτομο OED, ξαναλέω) και εδώ ο μορφωμένος άγγλος θα μπερδευτεί αν ανατρέξει στις συναφείς της λέξεις, διότι trapeze είναι τα σύνεργα του ακροβάτη στο τσίρκο, ενώ trapezium το γνωστό σχήμα της γεωμετρίας, έννοιες κι οι δυο εντελώς άσχετες με την τράπεζα-bank στα αγγλικά. Κι άλλες λέξεις είναι εντελώς ανύπαρκτες (στο εικοσάτομο πάντα λεξικό), π.χ. το synagonize.
Έλεγα κ εγώ δε θα το πει κάποιος!Σας ευχαριστώ κόντευα να τρελαθώ!Οκ ξέρει καλά αγγλικά! Όπως και τα 2/3 των Ελλήνων που δεν τα έχουν και μητρική γλώσσα. Και;