ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2017 | 19:02

Λογική... τι δύσκολο πράγμα!

Έχω βαρεθεί να διαβάζω στο διαδίκτυο ασυναρτησίες περί πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχει χάσει την ικανότητα να σκέφτεται λογικά και έχει εθιστεί σε συναισθηματικά ερεθίσματα στην μορφή λέξεων και εικόνων. Όταν κάνεις το λάθος να διαφωνήσεις μαζί τους, με επιχειρήματα και λογική, νιώθουν τόσο θιγμένοι και ηθικά ανώτεροι που απλά σου κάνουν επίθεση με τον χειρότερο τρόπο. Είσαι "ρατσιστής", "σεξιστής", "ισλαμοφοβικός", "μισογύνης" και δεν συμμαζεύεται. Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλώσει με τόση αριστερίστική προπαγάνδα που έχουν χάσει την ικανότητα να σκέφτονται λογικά. Και το μόνο που αρκεί για να βραχυκυκλώσεις την ικανότητα τους να σκεφτούν ένα θέμα λογικά και ψύχραιμα είναι φωτογραφίες με παιδάκια να κλαίνε ή λέξεις όπως "ισότητα" και "κοινωνική δικαισούνη". Με στεναχωρεί απίστευτα αυτή η κατάσταση.
10
 
 
 
 
σχόλια
Ισλαμοφοβια, ρατσισμος, κ.ο.κ.. μαλιστα! Το κακο κ η σαπιλα ξεκινα απο μεσα κ εννοω εντος της χωρας μας, απο ελληνες/Μισελληνες, μπυροκοιλιάδες, αναρχικους του κωλου. Καταλαβες τωρα φίλτατε, απο που ξεκινα το προβλημα/σαπιλα κ ποιοι θελουν "κολονοσκοπηση" για να συνελθουν;..
"Μπουχουουου! Μαμά, τα παιδάκια στο ίντερνετ με πειράζουνε. Με λένε ρατσιστή, σεξιστή, ισλαμοφοβικό και μισογύνη! Τα παλιοκουμούνια δεν ακούνε τα πανέξυπνα επιχειρήματα μου! Τρέμω για το μέλλον της ανθρωπότητας, που η νέα γενιά δεν ασπάζεται την υποκειμενικά σωστή μου άποψη..."
Ολοι θεωρουμε οτι σκεφτομαστε λογικα και οσοι διαφωνουν μαζι μας παραλογα. Τι σε κανει να πιστευεις οτι εσυ εχεις το μονοπωλιο της λογικης σκεψης; Οι ανθρωποι εχουν απλως διαφορετικες αξιες, αρχες, ερεθισματα, βιωματα κλπ. Τα μονα ζητηματα οπου υπαρχει ξεκαθαρη λογικη και παραλογη αποψη, ειναι τα επιστημονικα. Αλλα ακομη κι εκει πολλες φορες, δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα, αν δεν υπαρχει σαφες consensus.
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες Λογικής (με την φιλοσοφική έννοια που διδαχθήκαμε στο σχολείο όπως ο επαγωγικός/παραγωγικός συλλογισμός ή το Ξυράφι του Όκαμ κλπ) σύμφωνα με τους οποίους διεξάγεται οποιοσδήποτε διάλογος και όχι μόνο ο επιστημονικός (όπου δεν είναι η λογική αλλά τα γεγονότα/δεδομένα που μετρούν). Τα λογικά σφάλματα είναι ιδιαίτερα συχνά στον διάλογο και δεν είναι πάντοτε και ακούσια...
Καμια αντιρρηση. Καλο ειναι προφανως να χρησιμοποιουμε λογικα επιχειρηματα και συλλογισμους στους διαλογους μας. Η αναρτηση ομως (δεν ξερω αν την εγραψες εσυ), αναφερεται σε ιδεολογικα θεματα κυριως. Κατα τη γνωμη μου η ιδεολογια ειναι κατα κυριο λογο θεμα διαφορετικων αρχων και προτεραιοτητων, οχι λογικης. Για καποιους ανθρωπους ειναι σημαντικοτερη η παραδοση και οι αξιες του παρελθοντος, για αλλους η προοδος και ισοτητα κ.ο.κ.