ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΝΥΤ: «Αναβιώνει η πολυτάραχη ιστορία της βίας στην Αθήνα;»

ΝΥΤ: «Αναβιώνει η πολυτάραχη ιστορία της βίας στην Αθήνα;» Facebook Twitter
2

Η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall το πρωί της Κυριακής, προκάλεσε τη δημοσίευση άρθρου στους ΝΥΤ, για την αναβίωση της τρομοκρατίας τον τελευταίο καιρό. Η εφημερίδα αναφέρεται στις επιθέσεις που έχουν ήδη γίνει σε σπίτια δημοσιογράφων, στα γραφεία της Ν.Δ. κτλ

Αναφέρεται επίσης στα 60 δις τα οποία εξασφάλισε μόλις η κυβέρνηση και στην απόφαση της να πατάξει την «άνομη συμπεριφορά βάσει προεκλογικών υποσχέσεων του Σαμαρά.»

Προβάλει επίσης και τις ενστάσεις των αντιπάλων του, που λένε ότι στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει την τάξη, προκαλεί ακριβώς τη βία που λέει ότι θέλει να εξαφανίσει. Όπως και στις υποψίες των πολιτικών αντιπάλων πως, «ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από ένα σκάνδαλο το οποίο απειλεί τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού.»

Όπως τονίζει η εφημερίδα, η αρχή έγινε με τη Βίλα Αμαλία και μετά και τη δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη, η βία αναζωπυρώθηκε.


Το ερώτημα που τίθεται από αυτές τις επιθέσεις, είναι για τους ΝΥΤ, κατά πόσο οι νέες ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς αναβιώνουν στον απόηχο της επέμβασης στη Βίλα, την πολυτάραχη ιστορία των βίαιων επεισοδίων που μαστίζουν τη χώρα μετά την πτώση της χούντας.


Προς το τέλος του άρθρου, η εφημερίδα επαναλαμβάνει και πάλι τα ερωτήματα που εγείρονται από τους πολιτικούς αντιπάλους του Σαμαρά, σχετικά με τα κίνητρα της κυβέρνησης και την απόσπαση της προσοχής από τη λίστα Λαγκάρντ.

2

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM