Στο σημερινό «Α μπα»: ουρανοκατέβατη

Στο σημερινό «Α μπα»: ουρανοκατέβατη Facebook Twitter
107

 

__________________
1.


Αγαπητή Α Μπα, θέλω να μου πεις αν βλεπω φαντάσματα ή αν απλώς δεν ξερω τον κόσμο! Γνώρισα το καλοκαίρι σε γενέθλια φίλου φίλων κλπ ένα παιδι που αμεσως εδειξε ενδιαφερον (δεν ηταν "προξενιό"). Μιλουσε μονο μαζί μου όλη τη βραδια, είχαμε πολλα κοινα να πουμε είναι η αληθεια, και ολοι καταλαβαν ότι με φλερταρε.Μαλιστα τους εκανε κι εντυπωση γιατι τον ηξεραν ως ντροπαλο και τυπο "που δεν κανει κινηση". Και οντως, τηλεφωνο δε ζητησε, ουτε προσπαθησε να τον βρει μεσω κοινων γνωστων, ενώ ειπε ότι θελει να τα πουμε οι 2 μας. Με δική μου πρωτοβουλια μιλαμε στο facebook και ενώ ανταποκρίνεται και είναι πολύ τρυφερος, ο ιδιος στελνει πολύ λιγοτερο. Οσες φορες κανονιστηκε κατι, παντα ναυαγουσε. Οι δε κοινοι φιλοι, δεν είναι κολλητοι κανενος, για να υπαρχει περιπτωση να ξαναβρεθούμε. Και σε ρωταω λοιπον : γιατι δε μου ζηταει να βγουμε? γιατι γενικα δεν προσπαθει? κι εγώ τι να περιμένω τωρα πια?30αρηδες ειμαστε κι οι 2 και μας αρεσει να βρίσκουμε καποιον που να μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Έχει ξανατεθεί το θέμα στη στήλη, αλλά πραγματικά απορώ, ειδικά όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια καλή γνωριμία, είτε φιλική έιτε όχι μονο.- Μαρίνα

Έχει ξανατεθεί, αλλά επειδή πρόκειται για τον εαυτό σου, πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη, ευνοϊκότ εξήγηση.


Όμως η απάντηση είναι η ίδια. Νομίζεις ότι ρωτάς «γιατί δεν μου ζητάει να βγούμε», αλλά αυτό που ρωτάς είναι «γιατί δεν θέλει να γίνει αυτό που θέλω εγώ να γίνει;» Γιατί να θέλει αυτό που θέλεις εσύ; Γιατί μια γνωριμία, ένα ενδιαφέρον, μια σχετικά καλή κουβέντα πρέπει υποχρεωτικά να οδηγήσει σε ραντεβού; Γιατί είναι αυτονόητο για σένα ότι θα έπρεπε να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα; Επειδή έχετε πολλά κοινά; Ε και; Μπορεί να μην πιστεύει ότι έχετε πολλά κοινά. Μπορεί τα κοινά που έχετε να μην του φαίνονται και τόσα πολλά. Μπορεί να διαφωνεί σε πολλά από αυτά που λες και να μην σου το έχει πει, μπορεί ακόμα και να σου το έχει πει και να μην το έχεις καταλάβει. Μπορεί να έχει κάτι καλύτερο να κάνει, μπορεί να έχει δέκα άλλες με τις οποίες έχει κοινά, μπορεί να είναι κατάσκοπος. Χίλια δυο μπορεί να συμβαίνουν, άλλα που μπορούμε να φανταστούμε και άλλα τόσα που δεν μπορούμε. Όμως όταν βλέπουμε ότι ο άλλος δεν θέλει αυτό που θέλουμε εμείς, πέφτουμε από τα σύννεφα λες και είναι εντελώς ανεξήγητο πράμα.


Οι προϋποθέσεις υπάρχουν από την πλευρά σου, οπότε θεωρείς ότι συμβαίνει κάτι εξωφρενικό που πρέπει να ερμηνευτεί. Παραβλέπεις όμως ότι οι δικές σου προϋποθέσεις δεν είναι οι προϋποθέσεις των άλλων. Κάνεις σαν τον Καραγκιόζη που έλεγε ότι θα παντρευτεί την βεζυροπούλα. «Εγώ θέλω, άρα η δουλειά είναι μισοτελειωμένη».

__________________
2.


Ρε αμπούλα είσαι η τελευταία μου ελπίδα να βρω μια ακρη..θέλω να είσαι αμείλικτη..
Θα προσπαθήσω να είμαι περιληπτική..Ζω στο εξωτερικό, η οικογένεια μου ζει στην Ελλάδα κ οι φιλοι μου είναι μοιρασμένοι σε όλη την Ευρώπη..δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή, ζούσα κ δούλευα για να γυρίσω στην Ελλάδα..& για τις λιγες διακοπές..μέχρι που γνωρισα εναν άνθρωπο εδω -γηγενη- κ κατεληξα να κλαίω κ στα δυο αεροδρομια..τον ερωτευτηκα πολυ κ μετα απο δυο χρονια ειναι ο μονος ανθρωπος εκτος απο τον εαυτο μου που αντεχω να εχω διπλα μου 24 ωρες το 24 ωρο..κανουμε ταξιδια, σεξ, τρελες, εργαςιες κ συζητησεις για τη δουλεια μας..- καθ ο,τι εχουμε το ιδιο επαγγελμα..ΑΛΛΑ κ φυσικα υπαρχει ενα αλλα..εχουμε μια 15ετια διαφορα (εγω στα 30κατι κ εκεινος στα 45κατι) κ επισης εχει ηδη μια οικογενεια (2 παιδια στα 13& 23)..εδω δεν ενδιαφερει κανεναν, αλλα στην ελλαδα ειναι ταμπου..οι γονεις μου απο τοτε που το εμαθαν μου κανουν πολεμο-ψυχολογικο κ οχι μονο..κ εγω τα χω χαμενα..μενουμε μαζι εδω κ ενα χρονο, ανακαινιζουμε το σπιτι μας κ εχουμε συζητησει για το μετα κ κανουμε ονειρα..αλλα πως μπορω να ονειρευτω οταν εχω την οικογενεια μου απεναντι μου; Μηπως αυτα που μου λενε με πειραζουν γιατι κατα βαθος ειναι κ δικοι μου φοβοι;; Ειναι συμβατο αυτο που παω να κανω; Η ηλικια δεν ειναι τοςο εμποδιο γτ ειναι τοςο τρελος και ζωντανος ανθρωπος που εμενα με βγαζει off..αλλα τα παιδια -που ειναι κ αρκετα κακομαθημενα και ακαταστατα- θα ειναι καλως η κακως με καποιο τροπο στη ζωη του..στη ζωη μου..στη ζωη μας..κ τον τελευταιο καιρο επηρεαζουν την καθημερινοτητα μου, γιατι νιωθω οτι εγινα απο τη μια μερα στην αλλη συζυγος κ μανα..η χειροτερα μητρια..κ δεν ημουν καθολου η κοπελα "εγω ποτε θα γινω μανα;" Ηταν ο πρωτος που μ εκανε να το σκεφτω..Πριν απο ενα χρονο ημουν στο τςακ να μεινω εγκυος κ τωρα εχω κατεβει απο το συννεφακι μου κ δεν ξερω τι χαλασε..τον αγαπαω, με εκανε να αγαπηςω τον εαυτο μου κ τη δουλεια μου μεςα απο τα ματια του..θα εμενα για χαρη του εδω..θα μπορουςα, αν ηταν μονος του, θα πολεμουσα..αλλα τωρα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο..και μαζευτηκαν πολλα κ κοντευω να σκασω..πες κατι, ο,τιδηποτε..Σε ευχαριστω που με ακουσες! Κeep walking..

«Μήπως αυτά που μου λένε με πειράζουν γιατί κατά βάθος είναι και δικοί μου φόβοι;»


Κατά βάθος;


Ποιο βάθος; Στην μισή σχεδόν ερώτηση αναλύεις για ποιους λόγους έχεις αμφιβολίες. Έχεις πολύ χειροπιαστούς προβληματισμούς για τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, δεν σου αρέσει η εικόνα που έχεις για το μέλλον μαζί του και καταλήγεις «δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο». Η οικογένεια σου σου φταίει; 


«Έχω κατεβεί από το συννεφάκι μου και δεν ξέρω τι χάλασε». Ξέρεις πολύ καλά τι χάλασε. Το γράφεις πολύ γλαφυρά. Αν δεν μπορείς να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου, να παραδεχτείς τι δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις, πρώτα στον εαυτό σου και μετά σε αυτόν, και αν δεν βρείτε από κοινού μια φόρμουλα και ειρηνική συμβίωση – θα χρειαστούν πολλοί, ιδιαίτερα επίπονοι συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές, και όταν λέω «από τις δύο» εννοώ και από την δική σου – το πόσο αγαπιόσαστε δεν έχει σημασία. Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να χτίσει ένα ζευγάρι το μέλλον του. Όχι μόνο δεν είναι αρκετή, δεν είναι καν απαραίτητη.

__________________
3.

Αγαπητή Αμπά,

Καταρχήν, είσαι τέλεια!!! Με αφορμή την απάντησή σου στην ερώτηση #2 ημ. 05/02/2016 και την κορυφαία φράση «Πάνθεον της Σάπιας Ανάλγητης Δικαιολογίας» η οποία πρέπει να κατοχυρωθεί όπως η αρχή Λενφού θα ήθελα να σου πω ότι:

Έχω στείλει δυο-τρείς ερωτήσεις οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί και μάλλον δικαιολογημένα γιατί και μένα τώρα που τις σκέφτομαι μου φαίνονται χωρίς νόημα αλλά...

Τι θα έλεγες μια στο τόσο να έδινες βραβεία (π.χ Πάνθεον Σάπιων Ερωτήσεων ΑΜΠΑ) για τις πιο παράξενες/άσκοπες/άκυρες ή ό,τι άλλο θες εσύ, ερωτήσεις που δέχτηκες?

Μήπως δω και τις δικές μου απαντημένες βρε παιδί μου...

Ευχαριστώ! Φιλία

Fangirl

Σου απαντώ για να μην προστεθεί μια τρίτη αναπάντητη ερώτηση.


Αυτό που ζητάς δεν είναι αρκετά συγκεκριμένο. Οι παράξενες ερωτήσεις μπαίνουν όλες, μακάρι να ήταν και περισσότερες. Οι άσκοπες, εκτός του ότι είναι άχρηστες, είναι και βαρετές, και δεν είναι ευγενικό να κάνουμε τους άλλους να βαριούνται. Με το «άκυρες» δεν ξέρω τι εννοείς. Αν οι ερωτήσεις που έστειλες τώρα σου φαίνονται χωρίς νόημα, φαντάσου πώς θα φαινόταν σε αυτούς που διαβάζουν, και φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να απαντηθούν. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν έχεις ιδιαίτερα προβλήματα, οπότε να, πάντα υπάρχει μια θετική πλευρά!

__________________
4.


Καλη μου Α, μπα, ενω ειχα καταθλιψη υπεκυψα σ εναν ερωτα που ενω διατυμπανιζε οτι ειναι τρελος και παλαβος για μενα, οταν επεσε η διαθεση μου κι ας του εξηγουσα οτι δεν φταιει αυτος, μου ειπε: "ναι, αλλα εγω δε μπορω ετσι. ". μα ηξερε απο την αρχη και εδειξε συμπαθεια και κατανοηση και ξαφνικα χωρις να με εχει προετοιμασει τιποτα και με ασημαντη αφορμη, με χωρισε! Και περασαν δυο μηνες και ακομα δε μπορω να συνελθω. Νιωθω οτι ηταν ο ερωτας της ζωης μου και με τις μαλακιες μου και τα κομπλεξικα μου τον εδιωξα. Ο ψυχολογος μου λεει οτι θα περασει κι οτι ολα αυτα που νιωθω ειναι φυσιολογικα, αλλα πώς θα περασει; νιωθω οτι ηταν αυτη η χαριστικη βολη και δε θα ξανασταθω στα ποδια μου. Νιωθω οτι ολα τα κανω λαθος, οτι δεν θα ξανατολμησω τιποτα στη ζωη μου, απο φοβο μηπως μου χτυπησει η καταθλιψη την πορτα. Α,μπα μου, δε θελω να πεθανω, αλλα ουτε με βλεπω να γινομαι και ποτε καλα. Θα περασει ποτε;- Καλα.κρασια

 

O έρωτας της ζωής σου θεωρείς ότι είναι κάποιος που σε παράτησε ξαφνικά με ασήμαντη αφορμή; Αυτόν βαφτίζεις έρωτα της ζωής σου; Πόσο χρονών είσαι, και πιστεύεις ότι ξέρεις ποιος έρωτας αποδείχτηκε να είναι ο έρωτας «της ζωής σου»;


Άσε τους έρωτες για την ώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία σου. Όταν βάλεις αυτό σε μια σειρά, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Δεν είμαι σίγουρη για το τι εννοείς «έχω κατάθλιψη». Έχεις διαγνωστεί με κατάθλιψη από ειδικό; Γιατί δεν πας σε ψυχίατρο να δεις αν χρειάζεσαι αγωγή; Με ποιον τρόπο το αντιμετωπίζει αυτό το θέμα ο ψυχολόγος; Η κατάθλιψη δεν είναι «τα κομπλεξικά σου» και «οι μαλακίες σου», η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια, και πρέπει να θεραπευτείς.

__________________
5.


Αγαπημένη Α, Μπα? !,
Διάβασα πρόσφατα την στήλη σου (ενώ διαβάζω lifo καθημερινά, στραβή τελείως όμως) και μου αρέσει πάρα αυτό που κάνεις και την βοήθεια που δίνεις σε μερικούς "μπερδεμένους" από εμάς.
Είμαι 21 χρονών και εδώ και περίπου 3 μήνες έχω σχέση με ένα παιδί. Περνάω πολύ ωραία μαζί του. Όμως δεν ταιριάζουμε σε πολλά όπως στο είδος της μουσικής, σε μαγαζιά που θα βγούμε, σε κάποιες νοοτροπίες όπως ότι επειδή είμαστε μαζί θα πηγαίνουμε μαζί παντού κλπ. Αυτό είναι το λιγότερο (σε σύγκριση με την σαπίλα των ανδρών που υπάρχει έξω). Στο σεξ όμως δεν ταιριάζουμε καθόλου, δεν με "βρίσκει"! Για μένα ο σεβασμός, το σεξ και η εξωτερική εμφάνιση είναι τα 3 πράγματα που θέλω. Τώρα όμως επειδή απολαμβάνω την σχέση μου στα 2/3 (για τι το σεξ δεν με καλύπτει) αρχίζω και σκέφτομαι τον πρώην μου (κράτησε 2 χρόνια) πόσο με κάλυπτε στο σεξ και στην εξωτερική εμφάνιση αλλά όχι στον σεβασμό γι αυτό χωρίσαμε πριν από 2 χρόνια αλλά τον σκέφτομαι όχι για να είμαστε μαζί ξανά αλλά πως με ικανοποιούσε. Με τον πρώην μου είχαμε μερικές συζητήσεις αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε χωρισμένη αλλά ήμουν αρνητική στην οποιαδήποτε επανασύνδεση γιατί δεν ήθελα να περάσω τα ίδια όπως σκεφτόμαστε όλες προφανώς. Νομίζω δεν τον θέλω, αλλά με έχει στοιχειώσει και συγκρίνω τον οποιονδήποτε μαζί του γιατί ήταν η πρώτη μακροχρόνια σχέση μου και εγώ για αυτόν και μάθαμε πολλά.
Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει μέσα μου?
Υ.Γ μην κράξατε για την εξωτερική εμφάνιση γιατί καλώς η κακώς την υπολογίζουμε όπως και το σεξ!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων Α, μπα!- μπερδεμένη "όπως τα μαλλιά μετά το μπάνιο"

 

Θα σου πω γιατί είσαι μπερδεμένη. Επειδή είσαι 21 χρονών και νομίζεις ότι ξέρεις «τους άντρες που υπάρχουν εκεί έξω» έχοντας εμπειρίες από δύο (2) άντρες. Επειδή έχεις πάρα πολύ περιορισμένη εμπειρία, βγάζεις λάθος συμπεράσματα, και επειδή τα λάθος συμπεράσματα δεν συνδυάζονται με τα δεδομένα που έχεις, μπερδεύεσαι.


Τα έφτιαξες με έναν που ήταν κάπως παλιοχαρακτήρας. Τώρα τα έφτιαξες με κάποιον που δεν ταιριάζετε στο είδος μουσικής, στα μαγαζιά, σε κάποιες νοοτροπίες (ας πούμε σε καταπιέζει κάπως), και δεν ταιριάζετε ούτε στο σεξ. Βασικά, δεν ταιριάζετε. Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι ότι αφού ο νυν δεν είναι και πολύ σούπερ, μήπως ήταν καλύτερος ο πρώην. Το συμπέρασμα που θα έπρεπε να βγάλεις είναι κανένας από τους δύο δεν σου κάνει.


Σου συνιστώ να αφήσεις τις τριλογίες για τα «θέλω» σου κατά μέρος (λες να υπάρχει κανείς που λέει «θέλω να βρω κάποιον που δεν με ελκύει, δεν με σέβεται, και δεν τα βρίσκουμε στο σεξ;). Δέξου ότι είσαι ακόμα άπειρη, ότι δεν ξέρεις ούτε τους άντρες, ούτε τον εαυτό σου ακόμα – μην βιάζεσαι, όλες οι ηλικίες έχουν τη χάρη τους. Να είσαι προετοιμασμένη να φιλήσεις πολλούς βατράχους ακόμα.

__________________
6.


Αγαπητη α μπα ειμαι 23 και πριν 2μιση χρονια εχασα σε δυστυχημα το αγορι μου..απο τοτε γνωριζω συνεχως ανθρωπους και περναω μικρο χρονο μαζι τους και φευγω.νιωθω κενη, δεν με γεμιζει κανεις, δεν ξερω πια αν ειμαι ικανη να ερωτευτω
Το ξερω δεν εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε αλλα νιωθω οτι τιποτα δε θα αλλαξει
Πιστευεις θα αλλαξει;

Από σένα εξαρτάται. Αυτό που σου συνέβη σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι καταδικαστικό. Δεν είμαστε αυτά που μας συμβαίνουν. Είμαστε αυτό που επιλέγουμε να είμαστε, αντιδρώντας σε αυτά που μας συμβαίνουν. Θα μπορούσες να αντιδράσεις με πολλούς και διάφορους τρόπους μετά από αυτή την εμπειρία. Αν σου φαίνεται 'ρομαντικό' ή αυτονόητο ή μυστηριώδες να πιστεύεις ότι έχεις τραυματιστεί για πάντα, έτσι θα είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αντίδραση που θα σε προχωρήσει στη ζωή σου.

 

Ο έρωτας δεν είναι κάποια σπουδαία ικανότητα. Η εσωτερική ισορροπία, η ψυχική δύναμη, η αυτογνωσία, είναι.


Σκέψου αν θέλεις να πας σε έναν ψυχολόγο.

__________________
7.


Αγαπητη Λένα,
όταν ήμουνα μικρότερη, οι φίλες μου καταλάβαιναν οτι κάποιος μου αρέσει επειδή ρωτούσα αν με περνάει σε ύψος. Μετά από διάφορες ψηλές χυλόπιτες και μετρίου αναστήματος (για τα δικα μου δεδομενα) επιτυχίες το κόμπλεξ μου φυγε και εστίασα σε άλλα πιο βασικά πράγματα. Τώρα όμως, ξαφνικά, βγαίνω με τύπο λίγο ψηλότερο από μένα, ο οποίος μου δηλώνει ότι είχε άγχος στο σεξ γιατί είμαι πολύ ψηλή. Και μου δηλώνει ότι αν ήμουνα λίγο πιο κοντή ή αυτός λίγο πιο ψηλός θα βόλευε καλύτερα. Ανατομικά, το καταλαβαίνω.
Μάλιστα λέω.
Και θυμάμαι την κλισε ατάκα φίλων μου "οι ψηλές είναι για την παρέλαση και οι κοντές για το κρεβάτι". Και μετά θυμάμαι οτι και οι ψηλοί που μ' άρεσαν κάποτε κατέληγαν όλοι με κοπέλες γύρω στο 1.55 1.60 max. Και ερωτώ, δηλαδη οι ψηλες κοπελες δεν εχουν δικαιωμα στη σεξουαλικοτητα (εκτος αν ειναι τοσο λεπτες που να μοιαζουν με μοντελα)? Και ναι, μάλλον το κόμπλεξ δεν το ξεπέρασα ποτέ. Και αφού για σέξ δεν κάνω, που έχει μια παρέλαση να πάω?

Υ.Γ. Αν ξανακούσω κοντύτερη κοπέλα από μένα να λέει οτι ζηλεύει το ύψος μου, θα τη φυτέψω στο έδαφος. Με αγάπη παντα.- οργισμένο ένακαιεβδομηνταπέντε

 

Όσο διάβαζα την ερώτηση σκεφτόμουν «πω πω θα είναι 1,95 και θα ξεχωρίζει στο πλήθος». Και μετά βλέπω ότι είσαι ένακαιεβδομηνταπέντε.


Ως άνθρωπος που είναι ένακαιεβδομηνταδύο μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι φύτεψες ένα πρόβλημα στο κεφάλι σου αντιδρώντας ιδιαίτερα πειθήνια σε αυτά που κυριαρχούν, γενικώς, και το έχεις συμπληρώσει εξαιρετικά πειστικά, μεταμορφώνοντας ένα εντελώς ανύπαρκτο πρόβλημα σε ένα πολύ αληθινό. Κατάφερες μάλιστα να βρεις έναν άντρα που έχει το ίδιο πρόβλημα με σένα. Κατάφερες και έκανες και στατιστική «για τους ψηλούς που σου άρεσαν» και όλοι (όλοι όμως) βρήκαν κοπέλες 1,55. Φαντάζομαι ότι θεωρείς αυτονόητο ότι το ύψος ήταν το βασικό τους κριτήριο.


Πρώτον. Σιγά το ύψος που έχεις. Υπάρχουν άπειροι άντρες στο ύψος σου και ακόμη πιο ψηλοί, όπως και γυναίκες. Στην Ελλάδα. Για άλλες χώρες είσαι κοντή. Δεύτερον. Είσαι κομπάρσος σε ταινία του Παπακαλιάτη; Γιατί μόνο εκεί είναι όλα στο όρθιο. Στον κανονικό κόσμο, ο κόσμος ξαπλώνει και όλα λύνονται. Αλίμονο αν έπρεπε να σηκώνει ο ένας τον άλλον κάθε φορά. Δεν θα ήταν μόνο το ύψος το πρόβλημα, θα είχαμε κι ένα σωρό ακόμα. Τρίτον. Αν εσύ είσαι εντάξει με πιο κοντό άντρα, θα βρεις άντρα που θα είναι εντάξει με μια πιο ψηλή γυναίκα. Τέταρτον. Ρώτα μια που είναι 1,50, να δεις τι έχει να σου πει για το τι έχει ακούσει για το ύψος της.


Πέμπτον.


Σκέψου πολύ καλά αν το κόμπλεξ που έχεις είναι με το ύψος και την σεξουαλικότητα σου, ή αν είναι σκέτα με την σεξουαλικότητά σου. Πολύ καλά όμως.

107

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
#2, Μόνο εσύ γνωρίζεις τα δεδομένα σου ακριβώς, κι αποφασίζεις, αλλά 15 χρόνια διαφορά ηλικίας δεν είναι για μένα απαγορευτικά, εάν με κάποιον ταιριάζεις τόσο πολύ, όπως περιέγραψες. Αποδοκιμάζω εντελώς τη στάση των γονιών σου, τους φόβους σου, φοβάμαι, τους δημιουργούν/ενισχύουν αυτοί, που δε θέλουν πιθανά να εγκατασταθείς μόνιμα μακριά τους..Don't listen to them..Τα παιδιά τώρα, τι παιδιά, 23 και 13, πάμε καλά; Σε πέντε χρόνια θα τα ψάχνει να τα δει..Το μόνο ερώτημα, θέλει παιδί/α μαζί σου; Είναι up to it;
Franny, Εάν η διαφορά ηλικίας δεν εμποδίζει να κάνουν πράγματα μαζί και να περνάν καλά και τα παιδιά του είναι το ένα για να τον κάνει παππού και το άλλο για να φύγει για σπουδές ή εν πάση περιπτώσει ν' αυτονομηθεί σε 5 χρόνια, τότε, εάν σταματήσει να δίνει τόση σημασία στους ευσεβείς πόθους και τα καθωσπρέπει όνειρα των τυπικών, φοβάμαι, συντηρητικών, Ελλήνων γονιών της, που της πιπιλίζουν το μυαλό και την κάνουν ν' αυτοαμφισβητείται και ν' αμφισβητεί την επιλογή της και τη σχέση που την έκανε, όπως λέει, ν' αγαπήσει τον εαυτό της, αυτό είναι, για μένα, το μόνο που απομένει, που θα' πρεπε να συζητήσει μαζί του και να σιγουρέψει ότι είναι διατεθειμένος να της προσφέρει, δεδομένου ότι αυτός το' χει ήδη κάνει κι ίσως δε χρειάζεται/θα' θελε να μπει ξανά στην ίδια διαδικασία. Βασικά, νομίζω ότι οι γονείς τη φάγαν και τη σκάνε με την γκρίνια τους. Γι' αυτό νομίζω ότι έχασε τη διάθεσή της και για παιδί και γενικά..Ελληνικές κοινωνικές καταβολές, αλλά στη Βόρεια/Δυτική Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η κοπέλα έχει μπλεχτεί ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικές νοοτροπίες. Ο μέσος 45άρης Γερμανός π.χ. είναι άλλο πράγμα απ' το μέσο 45άρη Έλληνα, και τα παιδιά από προηγούμενο γάμο/σχέση των γονιών τους πολύ πιο χαλαρά ενσωματώνονται στην οικογενειακή/κοινωνική ζωή του νέου ζευγαριού. Οι άνθρωποι δεν είναι κολλημένοι. Απλά, για μένα πάντα, η #2 δυσκολεύεται να ξεπεράσει αυτές τις προκαταλήψεις.
@princeμα δεν ειναι μονο οι νοοτροπιες και οι ονειροφαντασιες, ΖΕΙ μαζι τους ηδη η κοπελα και καταπιεζεται απο τον τροπο που συμπεριφερονται τα παιδια κι ας ειναι μεγαλα.
Franny, Δε διευκρινίζει εάν ζουν μαζί τους και κάθε πότε π.χ. το ανήλικο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και το άλλο σε γιορτές/διακοπές; Χωρίς να λέω ότι δεν είναι μια extra παρουσία/θέμα/ευθύνη πατέρα τους(δε νομίζω ότι είναι προσωπική της ευθύνη/"βάρος", αλλά καταρχήν της μητέρας τους) ούτε ότι τα παιδιά απαραίτητα την "καλοδέχθηκαν"(γι' αυτά μπορεί να' ναι κι η "αλλοδαπή" και να της φέρονται κι άσχημα), εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσει, να "ξεκολλήσει" απ' αγκυλώσεις(ok, ας αφήσει το παιδί της για την ώρα) αλλά να μη χωρίσει μόνο γι' αυτό(την ύπαρξη άλλων παιδιών) υπό το βάρος εξωτερικών της σχέσης πιέσεων(προκατειλημμένοιγονείς/παιδιά που δεν τη δέχονται εύκολα/δύστροπη πρώην). Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι τη θέλει για να "του τα μεγαλώσει".
No.2Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το να βρεις κάποιον τον οποίο αγαπάς και σε ικανοποιεί και ταιριάζεται τόσο πολύ είναι πολύ σπάνιο και μάλλον αξίζει να υπομείνεις πράγματα για να είστε μαζί. Έχουμε γεμίσει πια ζευγάρια που είναι μαζί 'για να είναι με κάποιον'. Δεν είναι απαραίτητη η αγάπη για να είσαι με κάποιον, αλλά αν δεν υπάρχει τότε γιατί να είσαι? Γιατί να συμβιβάζεσαι σε έναν τομέα που αππλώς υπάρχει για να σου κάνει τη ζωή πιο ευχάριστη?
#2 «νιωθω οτι εγινα απο τη μια μερα στην αλλη συζυγος κ μανα..η χειροτερα μητρια..»Από πότε είναι ‘χειρότερα’ να είσαι μητριά;;; Πού ζούμε στην Ντίσνευ;; Δεν κατάλαβα αν αυτό που σε προβληματίζει είναι η στάση της οικογένειάς σου ή τα παιδιά του συντρόφου σου, ή κ τα δύο. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά τα παιδιά του είναι μεγάλα (23) ή μεγαλώνουν (13) κ είναι μέρος της ζωής του κ είναι κάτι που πρέπει να δεχτείς. Αν θεωρείς πως δεν μπορείς, καλύτερα να φύγεις – ανεξάρτητα απτη στάση της οικογένειάς σου. Τώρα όσον αφορά την οικογένεια, επειδή έχω περάσει από αντίστοιχη φάση (πολύ παρόμοια όμως, με σύντροφο από άλλη χώρα κ γονείς να αντιτίθενται με πολύ άσχημο τρόπο, όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω άλλων παραγόντων) – σ εμένα αυτό που έπιασε είναι ότι μια μέρα απλά είπα κοιτάξτε να δείτε, αυτό είναι κ σ όποιον αρέσει. Αν δε θέλετε να είστε δίπλα στο παιδί σας σε κάτι που το κάνει ευτυχισμένο πείτε το μου να το συνειδητοποιήσω κ να προχωρήσω. Εγώ μ αυτόν τον άνθρωπο θέλω να είμαι κ να κάνω οικογένεια, αν δεν σας αρέσει δεν σας αναγκάζει κανείς να είστε κοντά μας. Μετά ηρέμησαν. Σιγα σιγά, αλλά το πήραν απόφαση κ ηρέμησαν – δεν μπορούσαν να κάνουν κ αλλιώς. Τώρα είναι κολλητάρια με τον σύντροφό μου. Πρέπει όμως να είσαι 100% σίγουρη γι αυτό που θα πεις, κ να μην έχεις αμφιβολίες για την επιλογή σου. Λύσε πρώτα τα υπόλοιπα που ενδεχομένως σε γεμίζουν αμφιβολίες, συζήτησέ το μαζί του, δες τελοσπάντων αν όντως αυτό είναι αυτό που θες. Δεν είναι ανάγκη να είναι ‘συμβατό’ αυτό που πας να κάνεις, όπως λες, να είναι αυτό που πραγματικά θέλεις χρειάζεται. Είσαι μ εναν άνθρωπο που όπως λες σ έμαθε να αγαπας τη δουλειά σου, τον εαυτό σου , να ζεις κ να χαίρεσαι τη ζωή. Μην τον αφήσεις να φύγει γιατί η οικογένειά σου τσινάει για την διαφορά ηλικίας, κρίμα θά ναι. #5 καλέ, άστους κ τους 2 κ πήγαινε να γνωρίσεις άλλον! Που θά χει κ το σεξ, κ την εμφάνιση κ τον σεβασμό. Δεν είναι όσο σπάνιο νομίζεις, μην ανησυχείς. Επίσης, σκέψου σοβαρά να επεκτείνεις την ‘τριλογία’ του τί ζητάς από έναν άντρα. Ωραίο κ το σεξ κ η εμφα΄νιση κ ο σεβασμός εννοείται, βάλε κ τίποτε άλλο όμως! Πχ να έχετε παρόμοια γούστα (όχι ίδια απαραίτητα), ώστε να περνάτε όμορφα κ χωρίς καβγάδες για το αν η Χ καφετέρια είναι καλύτερη απτην Ψ. #7 “Είσαι κομπάρσος σε ταινία του Παπακαλιάτη; Γιατί μόνο εκεί είναι όλα στο όρθιο.” – χαχαχα τέλειο!
#7 Εμένα μου κάνει και λίγο « Κοιτάξτε τί βάσανα έχουμε κι εμείς οι (ευλογημένες από τη φύση) ψηλές». Ναι βρε κοπελιά, θα σε συμπονούσα αν ήσουν από τις κοπέλες που σκύβουν για να βγουν από το μετρό. Στη γενιά μας όμως (25-30) το ύψος σου είναι πολύ συνηθισμένο. Πού να δεις τα 18+ τί θηρία είναι.
#2. Αγαπητή φίλη του εξωτερικού, θερμή παράκληση μην βάζεις ΤΕΛΙΚΟ ΣΙΓΜΑ μέσα στις λέξεις. Υποφέρει αυτός που διαβάζει..Στην ερώτησή σου τώρα...είσαι τρελά ερωτευμένη με έναν 45άρη χωρισμένο με δύο παιδιά και κάνετε σχέδια για κοινό μέλλον..Μόνο που εκείνος δεν ξέρει ότι τα παιδιά του, η ηλικία του και η αντίδραση των γονιών σου, αποτελούν εμπόδιο για σένα..Έχω την εντύπωση ότι ΘΑ ΗΣΟΥΝ έτοιμη για κοινό μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο, ΑΝ δεν είχε παιδιά, τον ενέκριναν οι γονείς σου και ιδανικά ήταν και καμιά δεκαριά χρόνια μικρότερος..Η αποψή μου είναι να μην προχωρήσεις...δεν θα δουλέψει όλο αυτό...δε θες όλο το πακέτο....θες επιλεκτικά...αυτό όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται..κάντου τουλάχιστον μια κουβέντα για όλα αυτά που είπες εδώ στη στήλη...από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι τη διαφορά ηλικίας ας πούμε την "καταπίνεις" την αντίδραση των γονιών σου, άντε την παλεύεις..τα παιδιά όμως δεν τα "καταπίνεις" με τίποτα..είναι όμως το πιο σημαντικό γι΄αυτόν και δεν είναι έντιμο να τον έχεις στο σκοτάδι και να ονειρεύεται κοινό μέλλον όταν δεν έχει ιδέα για όσα μας είπες εδώ...ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΛΥ...#7. Αγαπητή 1,75. Κατ΄αρχάς θα συμφωνήσω με την αμπα ότι το ύψος σου είναι πολύ νορμάλ, για κοπέλα στην Ελλάδα του 2016. Νομίζω πως δεν είναι μόνο δικό σου όλο αυτό το "πρόβλημα", αλλά μάλλον κάτι που άκουγες από μικρή, ως η πιο ψηλή πιθανά στο σόι σου, απόδειξη ότι τό πρώτο και ίσως μοναδικό σου κριτήριο για την επιλογή ερωτικού συντρόφου, είναι όπως λές να είναι ψηλότερος από εσένα...πολύ περιοριστικό..πφφφ.. Είσαι με κάποιον λίγο ΨΗΛΟΤΕΡΟ από σένα και αυτό σας δημιουργεί ανατομικό πρόβλημα στο σεξ??????????????????????????????Πώς ακριβώς????Σε διαβεβαιώνω, ότι ανατομικό πρόβλημα στο σέξ λόγω ύψους δεν υφίσταται ακόμη κι αν είναι ο άντρας πιο κοντός, πίστεψέ με.Αν θες να δείς τί πραγματικά συμβαίνει με τη σεξουαλικότητά σου και όχι μόνο, δες τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις (και κυριολεκτικά χαχαχα!!!)Η φράση "οι ψηλές για την παρέλαση οι κοντές για το κρεβάτι" είχα την εντύπωση ότι λεγόταν στους καφενέδες ως τη δεκαετία του ΄70 άντε ΄80 το πολύ. Βλέπω ότι τα ηλίθια κλισέ καλά κρατούν και σύ, χωρίς να το πολυκαταλαβαίνεις, με υπερηφάνεια τα αναπαράγεις....Όσο για το "δηλαδή οι ψηλές κοπέλες δεν έχουν δικαίωμα στη σεξουαλικότητα?" με ξεπερνάει....
Αγαπητή φίλη στο #7:Κάποτε ολες οι ψηλές πρεπει να σταματήσουμε να νιώθουμε μειονεκτικά για το ύψος μας. Τι θα πει, ανατομικά υπαρχει προβλημα στο σεξ; Αυτο το χρησιμοποίησε καποιος ως δικαιολογία 'η ειναι δικο σου συμπέρασμα; Η προτιμήσεις των άλλων ειναι καθαρά αντικειμενικές και αυτο σημαινει οτι θα υπαρχει ψηλός αντρας που του αρεσουν ψηλές γυναικες και θα του αρέσεις. Αν και συνηθως, δεν βλεπω να τους αφορα ιδιαίτερα αν θα ειναι με μια ψηλή, 'η με μια πιο κοντή, αρκει να τους αρεσει η κοπελα. Εμεις ειμαστε που λεμε οτι θελουμε εναν ψηλό γιατι πως θα ειμαστε με εναν κοντό; Κι αυτο οκ ειναι, εισαι με οποιον σου αρεσει, κι ας ειναι πιο κοντός απο σενα. Εχεις πολυ ωραιο ύψος, πολυ προσιτό! Κι εγω 1.76 ειμαι-αν και στην ταυτότητα μου φάγανε εναν πόντο, και με το πέρασμα των χρονων αποδέχτηκα αυτο το χαρακτηριστικό μου, οσα κι αν άκουγα να σχολιάζονται απο αλλους- καλοπροαίρετα παντα!!
*υποκειμενικές οι προτιμήσεις :)Πάντως στη δική μου οικογένεια όλοι λέγανε τι καλές που είναι οι ψηλές και στο σχολείο έτσι ήμασταν. Ειλικρινά είναι από τις λίγες φορές που ακούω ανατομικά υπάρχει πρόβλημα στο σεξ και ότι ψηλή κοπέλα νιώθει μειονεκτικά
Έχεις δικιο! Τώρα που το διαβασα, κάτι δεν πήγε καλά. Όπως και "οι προτιμήσεις"!Σχετικά με το μειονεκτικά, όταν διαφερεις για το ύψος από τους περισσότερους και αυτο σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, ειδικά στην ηλικία του σχολείου, σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως μειονεκτικά.
Ω καλά είσαι. Στο σχολείο αν φόραγες γυαλιά έτρωγες πείραγμα, αν δεν καθόταν καλά η στέκα στο μαλλί έτρωγες πείραγμα, κοκ. Γενικώ όταν είσαι εκτός του μέσου όρου ή όταν δε σε θέλει η κουλ παρέα που κάνει κουμάντο..
7. Whaaaaaat?!?! Dafuq did I just read?!?Πρώτον, δεν είναι και κανένα ύψος ταβανόσκουπα το 1.75, 1.74 είμαι και δε θα με χάλαγε ΚΑΘΟΛΟΥ άλλος ένας πόντος, μη σου πω άλλοι 4. Αλλά επειδή αυτά δε γίνονται και δεν υπάρχει Προκρούστης ζούμε με αυτά που έχουμε. Απόλαυσε το ύψος σου και μην ακους βλακείες για παρελάσεις και σεξουαλικότητες (ειλικρινά μου βγήκε το γάλα από τη μύτη μόλις το διάβασα). Άσε που έχεις και το προνόμιο να είσαι σε συναυλία χωρίς να χρειάζεται κάποιος να σε έχει στον ώμο του για να βλέπεις :)Πωωω, αν ο άλλος έχει λόξα με το ύψος του δεν είναι δικό σου θέμα. "Αν ήμουν εγώ λίγο πιο ψηλός ή εσύ λίγο πιο κοντή θα δούλευε". Ε, δε δουλεύει. Πιφ, σιγά. Πες του να πάρει το μπασμένο γονίδιο του ύψους του και το κόμπλεξ του και να πάει αλλού, σε άλλη παραλία, με petite συλλογές ρούχων. Κι εγώ έχω θέμα με το ύψος και δε θέλω κοντύτερους. Αλλά δεν τους το λέω έτσι χύμα μες στη μούρη, σαν τον Καραπιάλη. Γιατί έχω θέμα? Γιατί έτσι, απλά δε μου αρέσει. Superficial? Μπορεί, αλλά τα ερωτικά γούστα είναι προσωπικά.Κι όταν μια κοπέλα σου λέει ζηλεύει το ύψος σου ΜΗΝ τη φυτέψεις χάμω. Αυτό είναι καθαρά θέμα genetics και ούτε εσύ ούτε αυτή μπορείτε να κάνετε τίποτα γι' αυτό. Απόλαυσέ το γιατί μετά από μία ηλικία όλοι μπαίνουμε στο πλύσιμο :PΥΓ Έλα σε καμιά βόρεια χώρα, έχουμε κάτι ψηλούς ΝΑ. Κοντή θα νιώσεις. Ολλανδία και τ'άντερα γραβάτες :)
πραγματικά όμως! Ήμουν αρένα σε συναυλία και για 2 μέρες πόναγε ο αυχένας μου από την προσπάθεια να βλέπω, όχι τη σκηνή, αλλά έστω τις οθόνες. Τόσους 2μετρους μαζεμένους δεν είχα ξαναματαδεί!
Χαχαχαχα, Τσάρλυ θα το ήθελα αλλά αρνούνται όλοι !! Άσε που καμιά φορά έχουν προτεραιότητα άλλοι.Γι' αυτό είπα Ολλανδία, εκεί και η πιο ψηλή της Ελλάδας (1.80 πχ) θα είναι average.
7# Φανταζομαι περιττευει να μαζευτουμε ολα τα 1.75 της Ελλαδας και να σου πουμε οτι ποτε δεν ειχαμε προβλημα με το υψος μας στις σχεσεις μας. Ισως με τα μανικια στα παλτο. Ειδικα αν εισαι κ αδυνατη τοτε θες μεγαλο νουμερο να σου καθεται καλα στα μανικια και μετα καθεσαι εκει κ επιπλεεις. Αλλα κ αυτο το προβληματακι λυθηκε. Πολλες εταιρειες βγαζουν σειρες για ψηλες. Και οταν λεμε ψηλες, εννοουμε 1.80-1.90 ψηλες..
Ποιες εταιριες;Γιατί εγώ κυκλοφορώ συνήθως με μανίκι 3/4 και παντελόνι αναγκαστικά ψαράδικο.Να μη μιλησω για παπούτσια που φοράω 42 και δεν βρίσκω τίποτα!
Αγαπητή Μιτση, όπως μου είπε μία βιοτεχνης, στην Ελλάδα έχουμε υιοθετήσει τα κινέζικα πατρόν με τα αποτελέσματα που περιγραφεις. Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες πωλούν μόνο τέτοια. Τα ρούχα ελληνικής ραφής συνήθως είναι πιο νορμαλ. Αλλιώς σου μένει το εξωτερικό που βρίσκεις τα πάντα είτε γίγαντας είτε νάνος. Ειδικα στη Γερμανια τα παντελονια έχουν κατηγορίες φαρδιά μπουτια στενή μέση ή φαρδιά μέση κ έξτρα μακρύ μπατζακι. Γενικα όλους τους συνδιασμούς. Στη Σουηδία εμείς οι κοντά στο 1.80 φοράμε Small:)
Mitsi , το gap στην Αγγλία έχει σειρές tall, standard και petite.Το marks and spencer το ίδιο. Τσέκαρε εαν ισχύει το ίδιο και στην ελλαδα. To site asos το ίδιο.Παπούτσια 42 έχει ξεκινήσει και φέρνει το Zara, όμως μόνο στις on line παραγγελίες και οχι για ολα τα σχέδια.
#2Ίσως πρέπει να διαχωρίσεις στο κεφάλι σου πώς βλέπει τα πράγματα η οικογένεια σου και πώς εσύ.Για την οικογένεια σου: το θεωρώ απαράδεκτο να βγάζουν έναν άνθρωπο ακατάλληλο για οικογένεια επειδή έχει κάνει ήδη άλλη μία. Οικογένεια έκανε, όχι έγκλημα. Εδώ τους βρίσκω λάθος, όπως και στον ψυχολογικό πόλεμο. Πολύς έλεγχος ρε παιδάκι μου. Καλύτερα που είσαι μακριά.Για σένα: Μήπως έχεις ξενερώσει που τα παιδιά του έχουν άσχημη συμπεριφορά; Σου λέει κάτι αυτό για το τι πατέρας είναι; Μάλλον στην καθημερινότητα βλέπεις ότι δεν μπορεί να επιβάλλει όρια και κανόνες στα παιδιά του, ακόμα και στα πιο απλά (π.χ. στην ακαταστασία) και σκέφτεσαι τα μελλοντικά δικά σας παιδιά και τι πατέρας θα είναι. Τη διαφορά ηλικίας δεν την θεωρώ εμπόδιο, αφού τα βρίσκετε σε όλα. Αλλά τη διαφορά απόψεων στο μεγάλωμα των παιδιών και στη σχέση που έχει με τα παιδιά από τον προηγούμενο γάμο τους, τη θεωρώ τεράστιο θέμα.
"Για την οικογένεια σου: το θεωρώ απαράδεκτο να βγάζουν έναν άνθρωπο ακατάλληλο για οικογένεια επειδή έχει κάνει ήδη άλλη μία. Οικογένεια έκανε, όχι έγκλημα." Πηγή: www.lifo.grwelcome to Greece 2016!!
Δυστυχώς Σουβλίτσα το έχω ξανακούσει και όχι μόνο από μεγάλους ανθρώπους αλλά και από 30άρες γνωστές μου που απορρίπτουν έναν άντρα επειδή είναι διαζευγμένος με παιδί. Μου κάνει πάντα αλγεινή εντύπωση, ίσως γιατί μεγάλωσα με έναν πολύ καλό πατριό και σκέφτομαι κάθε φορά ότι για κάποιους ανθρώπους στο περιβάλλον του εμείς (εγώ και οι αδερφές μου) ήμασταν ανεπιθύμητα παιδιά (βάρος κατ'αυτούς) και στεναχωριέμαι.
Επίσης 1,77 :)Δεν είχα πρόβλημα με τους πρώην, αν ήταν δύο-τρία εκατοστά μικρότεροι από μένα. Αν όμως τους ενοχλούσε τότε ενοχλούσε κι εμένα, όλως περιέργως.Θυμάμαι πρώην σύντροφο να επιλέγει παπούτσια με χοντρή σόλα μόνο (boots), ακόμα και το καλοκαίρι. Ενώ είχε και flat παπούτσια δεν τα φορούσε πλέον μαζί μου. Και τα νέα που επέλεγε έπρεπε να είναι σχεδόν δύσολα. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε πέρασε αρκετός χρόνος. Φυσικά δεν το παραδέχτηκε όταν του έκανα νύξη αλλά τέτοιο πρόβλημα στην αγορά παπουτσιών ποτέ ξανά, ούτε με την Κάρυ (άκα Σάρα).....
Santinity, είναι απολύτως λογικό, όταν ο άλλος νιώθει μειονεκτικά με το ύψος του, να το αισθάνεσαι έστω και υποσυνείδητα και να μη νιώθεις ούτε κι εσύ άνετα. Εγώ ήμουν μερικά φεγγάρια με ένα παλληκάρι σχετικά κοντό, αλλά τελείως ακομπλεξάριστος, αυτοσαρκαζόταν συνέχεια και με ενθάρρυνε να φοράω και τακούνια όποτε θέλω. Στις αρχές ένιωθα άβολα, αλλά όταν κατάλαβα πως πραγματικά δεν τον ένοιαζε καθόλου, έπαψε να με νοιάζει και εμένα.Κατά βάθος νομίζω όλοι έχουμε στο υποσυνείδητο ότι "ο άντρας πρέπει να είναι πιο μεγαλόσωμος από τη γυναίκα ώστε εκείνη να νιώθει σιγουριά και προστασία". Αι σιχτήρ πια, ας απαλλαγούμε, δε ζούμε τέλος πάντων σε σπηλιές να μας προστατεύσει από τα άγρια ζώα. Τώρα που το σκέφτομαι αυτός ο κοντός πρώην τώρα τα έχει με μια ακόμη πιο κοντή, κι εγώ με ένα πολύ ψηλό αγορι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
39-40 (απάντηση στην Haifischnet)....λέτε να είναι αυτό το πρόβλημα?Δεν πτοούμαι πάντως,κάνω γιόγκα για να προσφέρω και άφθονο γέλιο στους γύρω μου τις δύσκολες εποχές που ζούμε :-)
Παντως, τώρα που το θυμηθηκα, τις προάλλες βρέθηκα σε ένα κυλικείο και ζήτησα τον καφέ μου ανάμεσα σε μια ομάδα Μπάσκετ. Σήκωνα το βλέμμα προς τα πάνω για να τους δω και ένιωσα τόσο κοντη, καθώς δεν υπήρχε κανείς άλλος τριγύρω παρά μόνο ανθρωποι ανω των 2 μ.
#2 Νομίζω είναι κάπως εμφανές...Τον πρώτο χρόνο χαιρόσασταν τη σχέση χωρίς όοοολες της υποχρεώσεις και τα καθημερινά που έχει αυτή. Όταν όμως μείνατε μαζί και μπήκατε στην πραγματικότητα της συγκεκριμένης σχέσης (βλέπε παιδιά του κλπ)και όσα συνεπάγονται από αυτή,ξενέρωσες. Δικαίωμά σου και απολύτως ανθρώπινο. Τώρα έχοντας μια πιο ρεαλιστική εικόνα μπορείς να τα βάλεις κάτω και να τα ζυγίσεις τα πράγματα υπό άλλο πρίσμα.Δε λες καλά που δεν έμεινες έγκυος, να τρέχεις τώρα;
Πολύ σωστά το θέτεις. Σε μια σχέση που υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο, δεν είστε οι δυο σας. Ούτε οι υποχρεώσεις που απορρέουν είναι θεωρητικές. Χρειάζεται χρόνος, χρήμα, ενέργεια, προγραμματισμός και το ρεαλιστικό είναι να σκεφτείς αν τα θέλεις όλα αυτά ή όχι. Γιατί ο άνθρωπος πάει πακέτο με αυτά. Δεν είναι ξέχωρος.
#7 Εγώ πάντως είμαι 1.70 και τα είχα κάποτε με αγόρι που ήταν στο ύψος μου - ίσως και λίγο λιγότερο - και το σεξ ήταν απίστευτο. Κανένα ανατομικό πρόβλημα. Κι εγώ όσο διάβαζα την ερώτηση φανταζόμουν κάποιο αφύσικα μεγάλο ύψος. Έλα λίγο προς βόρεια Ευρώπη που είναι όλες 1.80 και νιώθω μόνιμα κοντή!
Κι εγώ περνάω τον άντρα μου 5 πόντους και είμαι κοντά 1.70. Μου άρεσαν ανέκαθεν οι πιο κοντοί από μένα, αισθητικά μου αρέσει αυτή η συμμετρία που έχει το κορμί τους. Το σεξ είναι καθαρά θέμα χημείας, τι σχέση έχει το ύψος αγαπητή 7;
Το χα κι εγώ κόμπλεξ το ύψος, και είμαι 1,75 όπως κι εσύ και σε καταλαβαίνω γιατί αν είσαι και λίγο νταρντανιτσα όπως κι εγώ νιώθεις πολύ ψηλή στην Ελλάδα. Πάντα μου άρεσαν οι κόντόί αλλά και βρήκα ψηλό άντρα και μεταναστευσα σε βόρεια κλίμάτά και τώρα νιώθω κοντή! Νομίζω τελικά το πρόβλημα είναι στην αγάπη για το σώμα σου και στην αυτόπεποίθηση. Γνώρισε το σώμα σου, αγάπησε τό, ξεκίνησε χορό, γυμναστική, γιόγκα, ό,τι γουστάρεις τέλος πάντων. Να ξέρεις ότι οι άλλοι δεν βλέπουν το άτσόύμπάλό τέρας που βλέπεις εσύ, αλλά μια γύνάίκάρά! Μου χε τύχει να πει άντρας για μένα ότι σίγουρα θα κάνω τέλειο σεξ έτσι αισθησιακή που φαινομαι! Άκόύσόν άκόύσόν! Για μένα που ένιωθα τεράστια και άγάρμπή!