ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: ουρανοκατέβατη

Στο σημερινό «Α μπα»: ουρανοκατέβατη Facebook Twitter
107

 

__________________
1.


Αγαπητή Α Μπα, θέλω να μου πεις αν βλεπω φαντάσματα ή αν απλώς δεν ξερω τον κόσμο! Γνώρισα το καλοκαίρι σε γενέθλια φίλου φίλων κλπ ένα παιδι που αμεσως εδειξε ενδιαφερον (δεν ηταν "προξενιό"). Μιλουσε μονο μαζί μου όλη τη βραδια, είχαμε πολλα κοινα να πουμε είναι η αληθεια, και ολοι καταλαβαν ότι με φλερταρε.Μαλιστα τους εκανε κι εντυπωση γιατι τον ηξεραν ως ντροπαλο και τυπο "που δεν κανει κινηση". Και οντως, τηλεφωνο δε ζητησε, ουτε προσπαθησε να τον βρει μεσω κοινων γνωστων, ενώ ειπε ότι θελει να τα πουμε οι 2 μας. Με δική μου πρωτοβουλια μιλαμε στο facebook και ενώ ανταποκρίνεται και είναι πολύ τρυφερος, ο ιδιος στελνει πολύ λιγοτερο. Οσες φορες κανονιστηκε κατι, παντα ναυαγουσε. Οι δε κοινοι φιλοι, δεν είναι κολλητοι κανενος, για να υπαρχει περιπτωση να ξαναβρεθούμε. Και σε ρωταω λοιπον : γιατι δε μου ζηταει να βγουμε? γιατι γενικα δεν προσπαθει? κι εγώ τι να περιμένω τωρα πια?30αρηδες ειμαστε κι οι 2 και μας αρεσει να βρίσκουμε καποιον που να μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Έχει ξανατεθεί το θέμα στη στήλη, αλλά πραγματικά απορώ, ειδικά όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια καλή γνωριμία, είτε φιλική έιτε όχι μονο.- Μαρίνα

Έχει ξανατεθεί, αλλά επειδή πρόκειται για τον εαυτό σου, πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη, ευνοϊκότ εξήγηση.


Όμως η απάντηση είναι η ίδια. Νομίζεις ότι ρωτάς «γιατί δεν μου ζητάει να βγούμε», αλλά αυτό που ρωτάς είναι «γιατί δεν θέλει να γίνει αυτό που θέλω εγώ να γίνει;» Γιατί να θέλει αυτό που θέλεις εσύ; Γιατί μια γνωριμία, ένα ενδιαφέρον, μια σχετικά καλή κουβέντα πρέπει υποχρεωτικά να οδηγήσει σε ραντεβού; Γιατί είναι αυτονόητο για σένα ότι θα έπρεπε να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα; Επειδή έχετε πολλά κοινά; Ε και; Μπορεί να μην πιστεύει ότι έχετε πολλά κοινά. Μπορεί τα κοινά που έχετε να μην του φαίνονται και τόσα πολλά. Μπορεί να διαφωνεί σε πολλά από αυτά που λες και να μην σου το έχει πει, μπορεί ακόμα και να σου το έχει πει και να μην το έχεις καταλάβει. Μπορεί να έχει κάτι καλύτερο να κάνει, μπορεί να έχει δέκα άλλες με τις οποίες έχει κοινά, μπορεί να είναι κατάσκοπος. Χίλια δυο μπορεί να συμβαίνουν, άλλα που μπορούμε να φανταστούμε και άλλα τόσα που δεν μπορούμε. Όμως όταν βλέπουμε ότι ο άλλος δεν θέλει αυτό που θέλουμε εμείς, πέφτουμε από τα σύννεφα λες και είναι εντελώς ανεξήγητο πράμα.


Οι προϋποθέσεις υπάρχουν από την πλευρά σου, οπότε θεωρείς ότι συμβαίνει κάτι εξωφρενικό που πρέπει να ερμηνευτεί. Παραβλέπεις όμως ότι οι δικές σου προϋποθέσεις δεν είναι οι προϋποθέσεις των άλλων. Κάνεις σαν τον Καραγκιόζη που έλεγε ότι θα παντρευτεί την βεζυροπούλα. «Εγώ θέλω, άρα η δουλειά είναι μισοτελειωμένη».

__________________
2.


Ρε αμπούλα είσαι η τελευταία μου ελπίδα να βρω μια ακρη..θέλω να είσαι αμείλικτη..
Θα προσπαθήσω να είμαι περιληπτική..Ζω στο εξωτερικό, η οικογένεια μου ζει στην Ελλάδα κ οι φιλοι μου είναι μοιρασμένοι σε όλη την Ευρώπη..δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή, ζούσα κ δούλευα για να γυρίσω στην Ελλάδα..& για τις λιγες διακοπές..μέχρι που γνωρισα εναν άνθρωπο εδω -γηγενη- κ κατεληξα να κλαίω κ στα δυο αεροδρομια..τον ερωτευτηκα πολυ κ μετα απο δυο χρονια ειναι ο μονος ανθρωπος εκτος απο τον εαυτο μου που αντεχω να εχω διπλα μου 24 ωρες το 24 ωρο..κανουμε ταξιδια, σεξ, τρελες, εργαςιες κ συζητησεις για τη δουλεια μας..- καθ ο,τι εχουμε το ιδιο επαγγελμα..ΑΛΛΑ κ φυσικα υπαρχει ενα αλλα..εχουμε μια 15ετια διαφορα (εγω στα 30κατι κ εκεινος στα 45κατι) κ επισης εχει ηδη μια οικογενεια (2 παιδια στα 13& 23)..εδω δεν ενδιαφερει κανεναν, αλλα στην ελλαδα ειναι ταμπου..οι γονεις μου απο τοτε που το εμαθαν μου κανουν πολεμο-ψυχολογικο κ οχι μονο..κ εγω τα χω χαμενα..μενουμε μαζι εδω κ ενα χρονο, ανακαινιζουμε το σπιτι μας κ εχουμε συζητησει για το μετα κ κανουμε ονειρα..αλλα πως μπορω να ονειρευτω οταν εχω την οικογενεια μου απεναντι μου; Μηπως αυτα που μου λενε με πειραζουν γιατι κατα βαθος ειναι κ δικοι μου φοβοι;; Ειναι συμβατο αυτο που παω να κανω; Η ηλικια δεν ειναι τοςο εμποδιο γτ ειναι τοςο τρελος και ζωντανος ανθρωπος που εμενα με βγαζει off..αλλα τα παιδια -που ειναι κ αρκετα κακομαθημενα και ακαταστατα- θα ειναι καλως η κακως με καποιο τροπο στη ζωη του..στη ζωη μου..στη ζωη μας..κ τον τελευταιο καιρο επηρεαζουν την καθημερινοτητα μου, γιατι νιωθω οτι εγινα απο τη μια μερα στην αλλη συζυγος κ μανα..η χειροτερα μητρια..κ δεν ημουν καθολου η κοπελα "εγω ποτε θα γινω μανα;" Ηταν ο πρωτος που μ εκανε να το σκεφτω..Πριν απο ενα χρονο ημουν στο τςακ να μεινω εγκυος κ τωρα εχω κατεβει απο το συννεφακι μου κ δεν ξερω τι χαλασε..τον αγαπαω, με εκανε να αγαπηςω τον εαυτο μου κ τη δουλεια μου μεςα απο τα ματια του..θα εμενα για χαρη του εδω..θα μπορουςα, αν ηταν μονος του, θα πολεμουσα..αλλα τωρα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο..και μαζευτηκαν πολλα κ κοντευω να σκασω..πες κατι, ο,τιδηποτε..Σε ευχαριστω που με ακουσες! Κeep walking..

«Μήπως αυτά που μου λένε με πειράζουν γιατί κατά βάθος είναι και δικοί μου φόβοι;»


Κατά βάθος;


Ποιο βάθος; Στην μισή σχεδόν ερώτηση αναλύεις για ποιους λόγους έχεις αμφιβολίες. Έχεις πολύ χειροπιαστούς προβληματισμούς για τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, δεν σου αρέσει η εικόνα που έχεις για το μέλλον μαζί του και καταλήγεις «δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο». Η οικογένεια σου σου φταίει; 


«Έχω κατεβεί από το συννεφάκι μου και δεν ξέρω τι χάλασε». Ξέρεις πολύ καλά τι χάλασε. Το γράφεις πολύ γλαφυρά. Αν δεν μπορείς να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου, να παραδεχτείς τι δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις, πρώτα στον εαυτό σου και μετά σε αυτόν, και αν δεν βρείτε από κοινού μια φόρμουλα και ειρηνική συμβίωση – θα χρειαστούν πολλοί, ιδιαίτερα επίπονοι συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές, και όταν λέω «από τις δύο» εννοώ και από την δική σου – το πόσο αγαπιόσαστε δεν έχει σημασία. Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να χτίσει ένα ζευγάρι το μέλλον του. Όχι μόνο δεν είναι αρκετή, δεν είναι καν απαραίτητη.

__________________
3.

Αγαπητή Αμπά,

Καταρχήν, είσαι τέλεια!!! Με αφορμή την απάντησή σου στην ερώτηση #2 ημ. 05/02/2016 και την κορυφαία φράση «Πάνθεον της Σάπιας Ανάλγητης Δικαιολογίας» η οποία πρέπει να κατοχυρωθεί όπως η αρχή Λενφού θα ήθελα να σου πω ότι:

Έχω στείλει δυο-τρείς ερωτήσεις οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί και μάλλον δικαιολογημένα γιατί και μένα τώρα που τις σκέφτομαι μου φαίνονται χωρίς νόημα αλλά...

Τι θα έλεγες μια στο τόσο να έδινες βραβεία (π.χ Πάνθεον Σάπιων Ερωτήσεων ΑΜΠΑ) για τις πιο παράξενες/άσκοπες/άκυρες ή ό,τι άλλο θες εσύ, ερωτήσεις που δέχτηκες?

Μήπως δω και τις δικές μου απαντημένες βρε παιδί μου...

Ευχαριστώ! Φιλία

Fangirl

Σου απαντώ για να μην προστεθεί μια τρίτη αναπάντητη ερώτηση.


Αυτό που ζητάς δεν είναι αρκετά συγκεκριμένο. Οι παράξενες ερωτήσεις μπαίνουν όλες, μακάρι να ήταν και περισσότερες. Οι άσκοπες, εκτός του ότι είναι άχρηστες, είναι και βαρετές, και δεν είναι ευγενικό να κάνουμε τους άλλους να βαριούνται. Με το «άκυρες» δεν ξέρω τι εννοείς. Αν οι ερωτήσεις που έστειλες τώρα σου φαίνονται χωρίς νόημα, φαντάσου πώς θα φαινόταν σε αυτούς που διαβάζουν, και φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να απαντηθούν. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν έχεις ιδιαίτερα προβλήματα, οπότε να, πάντα υπάρχει μια θετική πλευρά!

__________________
4.


Καλη μου Α, μπα, ενω ειχα καταθλιψη υπεκυψα σ εναν ερωτα που ενω διατυμπανιζε οτι ειναι τρελος και παλαβος για μενα, οταν επεσε η διαθεση μου κι ας του εξηγουσα οτι δεν φταιει αυτος, μου ειπε: "ναι, αλλα εγω δε μπορω ετσι. ". μα ηξερε απο την αρχη και εδειξε συμπαθεια και κατανοηση και ξαφνικα χωρις να με εχει προετοιμασει τιποτα και με ασημαντη αφορμη, με χωρισε! Και περασαν δυο μηνες και ακομα δε μπορω να συνελθω. Νιωθω οτι ηταν ο ερωτας της ζωης μου και με τις μαλακιες μου και τα κομπλεξικα μου τον εδιωξα. Ο ψυχολογος μου λεει οτι θα περασει κι οτι ολα αυτα που νιωθω ειναι φυσιολογικα, αλλα πώς θα περασει; νιωθω οτι ηταν αυτη η χαριστικη βολη και δε θα ξανασταθω στα ποδια μου. Νιωθω οτι ολα τα κανω λαθος, οτι δεν θα ξανατολμησω τιποτα στη ζωη μου, απο φοβο μηπως μου χτυπησει η καταθλιψη την πορτα. Α,μπα μου, δε θελω να πεθανω, αλλα ουτε με βλεπω να γινομαι και ποτε καλα. Θα περασει ποτε;- Καλα.κρασια

 

O έρωτας της ζωής σου θεωρείς ότι είναι κάποιος που σε παράτησε ξαφνικά με ασήμαντη αφορμή; Αυτόν βαφτίζεις έρωτα της ζωής σου; Πόσο χρονών είσαι, και πιστεύεις ότι ξέρεις ποιος έρωτας αποδείχτηκε να είναι ο έρωτας «της ζωής σου»;


Άσε τους έρωτες για την ώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία σου. Όταν βάλεις αυτό σε μια σειρά, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Δεν είμαι σίγουρη για το τι εννοείς «έχω κατάθλιψη». Έχεις διαγνωστεί με κατάθλιψη από ειδικό; Γιατί δεν πας σε ψυχίατρο να δεις αν χρειάζεσαι αγωγή; Με ποιον τρόπο το αντιμετωπίζει αυτό το θέμα ο ψυχολόγος; Η κατάθλιψη δεν είναι «τα κομπλεξικά σου» και «οι μαλακίες σου», η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια, και πρέπει να θεραπευτείς.

__________________
5.


Αγαπημένη Α, Μπα? !,
Διάβασα πρόσφατα την στήλη σου (ενώ διαβάζω lifo καθημερινά, στραβή τελείως όμως) και μου αρέσει πάρα αυτό που κάνεις και την βοήθεια που δίνεις σε μερικούς "μπερδεμένους" από εμάς.
Είμαι 21 χρονών και εδώ και περίπου 3 μήνες έχω σχέση με ένα παιδί. Περνάω πολύ ωραία μαζί του. Όμως δεν ταιριάζουμε σε πολλά όπως στο είδος της μουσικής, σε μαγαζιά που θα βγούμε, σε κάποιες νοοτροπίες όπως ότι επειδή είμαστε μαζί θα πηγαίνουμε μαζί παντού κλπ. Αυτό είναι το λιγότερο (σε σύγκριση με την σαπίλα των ανδρών που υπάρχει έξω). Στο σεξ όμως δεν ταιριάζουμε καθόλου, δεν με "βρίσκει"! Για μένα ο σεβασμός, το σεξ και η εξωτερική εμφάνιση είναι τα 3 πράγματα που θέλω. Τώρα όμως επειδή απολαμβάνω την σχέση μου στα 2/3 (για τι το σεξ δεν με καλύπτει) αρχίζω και σκέφτομαι τον πρώην μου (κράτησε 2 χρόνια) πόσο με κάλυπτε στο σεξ και στην εξωτερική εμφάνιση αλλά όχι στον σεβασμό γι αυτό χωρίσαμε πριν από 2 χρόνια αλλά τον σκέφτομαι όχι για να είμαστε μαζί ξανά αλλά πως με ικανοποιούσε. Με τον πρώην μου είχαμε μερικές συζητήσεις αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε χωρισμένη αλλά ήμουν αρνητική στην οποιαδήποτε επανασύνδεση γιατί δεν ήθελα να περάσω τα ίδια όπως σκεφτόμαστε όλες προφανώς. Νομίζω δεν τον θέλω, αλλά με έχει στοιχειώσει και συγκρίνω τον οποιονδήποτε μαζί του γιατί ήταν η πρώτη μακροχρόνια σχέση μου και εγώ για αυτόν και μάθαμε πολλά.
Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει μέσα μου?
Υ.Γ μην κράξατε για την εξωτερική εμφάνιση γιατί καλώς η κακώς την υπολογίζουμε όπως και το σεξ!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων Α, μπα!- μπερδεμένη "όπως τα μαλλιά μετά το μπάνιο"

 

Θα σου πω γιατί είσαι μπερδεμένη. Επειδή είσαι 21 χρονών και νομίζεις ότι ξέρεις «τους άντρες που υπάρχουν εκεί έξω» έχοντας εμπειρίες από δύο (2) άντρες. Επειδή έχεις πάρα πολύ περιορισμένη εμπειρία, βγάζεις λάθος συμπεράσματα, και επειδή τα λάθος συμπεράσματα δεν συνδυάζονται με τα δεδομένα που έχεις, μπερδεύεσαι.


Τα έφτιαξες με έναν που ήταν κάπως παλιοχαρακτήρας. Τώρα τα έφτιαξες με κάποιον που δεν ταιριάζετε στο είδος μουσικής, στα μαγαζιά, σε κάποιες νοοτροπίες (ας πούμε σε καταπιέζει κάπως), και δεν ταιριάζετε ούτε στο σεξ. Βασικά, δεν ταιριάζετε. Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι ότι αφού ο νυν δεν είναι και πολύ σούπερ, μήπως ήταν καλύτερος ο πρώην. Το συμπέρασμα που θα έπρεπε να βγάλεις είναι κανένας από τους δύο δεν σου κάνει.


Σου συνιστώ να αφήσεις τις τριλογίες για τα «θέλω» σου κατά μέρος (λες να υπάρχει κανείς που λέει «θέλω να βρω κάποιον που δεν με ελκύει, δεν με σέβεται, και δεν τα βρίσκουμε στο σεξ;). Δέξου ότι είσαι ακόμα άπειρη, ότι δεν ξέρεις ούτε τους άντρες, ούτε τον εαυτό σου ακόμα – μην βιάζεσαι, όλες οι ηλικίες έχουν τη χάρη τους. Να είσαι προετοιμασμένη να φιλήσεις πολλούς βατράχους ακόμα.

__________________
6.


Αγαπητη α μπα ειμαι 23 και πριν 2μιση χρονια εχασα σε δυστυχημα το αγορι μου..απο τοτε γνωριζω συνεχως ανθρωπους και περναω μικρο χρονο μαζι τους και φευγω.νιωθω κενη, δεν με γεμιζει κανεις, δεν ξερω πια αν ειμαι ικανη να ερωτευτω
Το ξερω δεν εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε αλλα νιωθω οτι τιποτα δε θα αλλαξει
Πιστευεις θα αλλαξει;

Από σένα εξαρτάται. Αυτό που σου συνέβη σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι καταδικαστικό. Δεν είμαστε αυτά που μας συμβαίνουν. Είμαστε αυτό που επιλέγουμε να είμαστε, αντιδρώντας σε αυτά που μας συμβαίνουν. Θα μπορούσες να αντιδράσεις με πολλούς και διάφορους τρόπους μετά από αυτή την εμπειρία. Αν σου φαίνεται 'ρομαντικό' ή αυτονόητο ή μυστηριώδες να πιστεύεις ότι έχεις τραυματιστεί για πάντα, έτσι θα είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αντίδραση που θα σε προχωρήσει στη ζωή σου.

 

Ο έρωτας δεν είναι κάποια σπουδαία ικανότητα. Η εσωτερική ισορροπία, η ψυχική δύναμη, η αυτογνωσία, είναι.


Σκέψου αν θέλεις να πας σε έναν ψυχολόγο.

__________________
7.


Αγαπητη Λένα,
όταν ήμουνα μικρότερη, οι φίλες μου καταλάβαιναν οτι κάποιος μου αρέσει επειδή ρωτούσα αν με περνάει σε ύψος. Μετά από διάφορες ψηλές χυλόπιτες και μετρίου αναστήματος (για τα δικα μου δεδομενα) επιτυχίες το κόμπλεξ μου φυγε και εστίασα σε άλλα πιο βασικά πράγματα. Τώρα όμως, ξαφνικά, βγαίνω με τύπο λίγο ψηλότερο από μένα, ο οποίος μου δηλώνει ότι είχε άγχος στο σεξ γιατί είμαι πολύ ψηλή. Και μου δηλώνει ότι αν ήμουνα λίγο πιο κοντή ή αυτός λίγο πιο ψηλός θα βόλευε καλύτερα. Ανατομικά, το καταλαβαίνω.
Μάλιστα λέω.
Και θυμάμαι την κλισε ατάκα φίλων μου "οι ψηλές είναι για την παρέλαση και οι κοντές για το κρεβάτι". Και μετά θυμάμαι οτι και οι ψηλοί που μ' άρεσαν κάποτε κατέληγαν όλοι με κοπέλες γύρω στο 1.55 1.60 max. Και ερωτώ, δηλαδη οι ψηλες κοπελες δεν εχουν δικαιωμα στη σεξουαλικοτητα (εκτος αν ειναι τοσο λεπτες που να μοιαζουν με μοντελα)? Και ναι, μάλλον το κόμπλεξ δεν το ξεπέρασα ποτέ. Και αφού για σέξ δεν κάνω, που έχει μια παρέλαση να πάω?

Υ.Γ. Αν ξανακούσω κοντύτερη κοπέλα από μένα να λέει οτι ζηλεύει το ύψος μου, θα τη φυτέψω στο έδαφος. Με αγάπη παντα.- οργισμένο ένακαιεβδομηνταπέντε

 

Όσο διάβαζα την ερώτηση σκεφτόμουν «πω πω θα είναι 1,95 και θα ξεχωρίζει στο πλήθος». Και μετά βλέπω ότι είσαι ένακαιεβδομηνταπέντε.


Ως άνθρωπος που είναι ένακαιεβδομηνταδύο μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι φύτεψες ένα πρόβλημα στο κεφάλι σου αντιδρώντας ιδιαίτερα πειθήνια σε αυτά που κυριαρχούν, γενικώς, και το έχεις συμπληρώσει εξαιρετικά πειστικά, μεταμορφώνοντας ένα εντελώς ανύπαρκτο πρόβλημα σε ένα πολύ αληθινό. Κατάφερες μάλιστα να βρεις έναν άντρα που έχει το ίδιο πρόβλημα με σένα. Κατάφερες και έκανες και στατιστική «για τους ψηλούς που σου άρεσαν» και όλοι (όλοι όμως) βρήκαν κοπέλες 1,55. Φαντάζομαι ότι θεωρείς αυτονόητο ότι το ύψος ήταν το βασικό τους κριτήριο.


Πρώτον. Σιγά το ύψος που έχεις. Υπάρχουν άπειροι άντρες στο ύψος σου και ακόμη πιο ψηλοί, όπως και γυναίκες. Στην Ελλάδα. Για άλλες χώρες είσαι κοντή. Δεύτερον. Είσαι κομπάρσος σε ταινία του Παπακαλιάτη; Γιατί μόνο εκεί είναι όλα στο όρθιο. Στον κανονικό κόσμο, ο κόσμος ξαπλώνει και όλα λύνονται. Αλίμονο αν έπρεπε να σηκώνει ο ένας τον άλλον κάθε φορά. Δεν θα ήταν μόνο το ύψος το πρόβλημα, θα είχαμε κι ένα σωρό ακόμα. Τρίτον. Αν εσύ είσαι εντάξει με πιο κοντό άντρα, θα βρεις άντρα που θα είναι εντάξει με μια πιο ψηλή γυναίκα. Τέταρτον. Ρώτα μια που είναι 1,50, να δεις τι έχει να σου πει για το τι έχει ακούσει για το ύψος της.


Πέμπτον.


Σκέψου πολύ καλά αν το κόμπλεξ που έχεις είναι με το ύψος και την σεξουαλικότητα σου, ή αν είναι σκέτα με την σεξουαλικότητά σου. Πολύ καλά όμως.

107

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Λοιπον είμαι σχεδόν 1,85 και έχω να σου πω ότι λες χαζομάρες.Το θέμα με το ύψος το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να δω σεξουαλικά κάποιον πιο κοντό,κι ας με εκραζαν οι φίλοι μου που δεν το καταλάβαιναν.Για μένα όμως ήταν απλά θέμα γούστου,δε θέλω ρε φίλε να σκύβω για να σε φιλήσω,τέλος! Όποιον δεν τον νοιάζει μπράβο του,αλλά εμένα πάντα με ένοιαζε αυτό το θέμα.Παρόλο που δε περνάω 10 πόντους και παρόλο που στην Ελλάδα το μέσο όρος των ανδρών είναι 1,80 έβρισκα πάντα ψηλότερους άντρες(οκ,λίγο πιο δύσκολα,αλλά έβρισκα).Και ποτέ κανένας δεν είχε τέτοιο θέμα με το ύψος μου.Ίσα ίσα το σεξουαλικό ήταν πάντα το καλύτερο κομμάτι.Βρήκες λοιπόν έναν βλάκα που έχει τα κόμπλεξ του και για να νιώσει αυτός καλύτερα τα βγάζει σε σένα.Οπότε στείλτον στο καλό και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί ψηλοί εκεί έξω που κανένα ανατομικό πρόβλημα δε θα αντιμετωπίσουν.Τέλος,αν σου φαίνεται δυσβάσταχτο το 1,75 έλα να τα πούμε για ρούχα παπούτσια και τα λοιπά εδώ στο 1,85 που είμαι εγώ ή στο 1,90 που ξέρω κάτι κοπέλες.Αγάπησε το ύψος σου λοιπόν και μην αφήνεις τα σχόλια των άλλω να σε ρίχνουν!
Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να χτίσει ένα ζευγάρι το μέλλον του. Όχι μόνο δεν είναι αρκετή, δεν είναι καν απαραίτητη.Τι ειπες παλι ρε Α μπα!! Πικρη αληθεια...
#7 "Για άλλες χώρες είσαι κοντή" δεν νομίζω ότι υπάρχουν επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν ότι σε κάποιες χώρες το 1.75 υψοςείναι κάτω από το μ.ο ύψους για τον γυναίκειο πληθυσμό!
#2 - Δεν χρειάζεται να βάζεις μπροστά τους γονείς σου για να δείξεις ότι έχεις πρόβλημα με την παρούσα κατάσταση. Είναι μια ιδιαίτερη σχέση, εφόσον υπάρχουν παιδιά.Αναρωτιέμαι, τα ταξίδια πώς τα κάνετε, μαζί με τα παιδιά του; Μητέρα δεν έχουν αυτά τα παιδιά ή δεν είναι εν ζωή;Η αλήθεια είναι ότι το να ζεις μαζί με παιδιά δεν σου παρέχει ελευθερία κινήσεων. Και τα παιδιά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι εξ ορισμού ακατάστατα. Γιατί επιμένεις να ζεις κάτω από την ίδια στέγη με τον άνθρωπο αυτόν και την οικογένειά του; Δεν θα ήταν καλύτερα, εφόσον ο δεσμός μεταξύ σας είναι ισχυρός, να ζείτε σε χωριστά σπίτια και να απολαμβάνετε καλύτερα τις συναντήσεις σας;Πάντως, εμένα θα με έβαζε σε υποψίες ένας άνδρας που έχει στην επιμέλειά του παιδιά να θέλει να συγκατοικήσει μαζί μου, γιατί αυτομάτως θα χτυπούσε μέσα μου το καμπανάκι ότι θα με έριχνε στο φιλότιμο να φροντίζω τα παιδιά του. Υπάρχουν γυναίκες που το κάνουν, βεβαίως (έχω γνωρίσει τέτοιες), αλλά αν δεν είναι στον χαρακτήρα σου το μητρικό και η φροντίδα, θα πρέπει να διαμορφώσεις αλλιώς την σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο. Μόλις πριν λίγο μιλούσα με την καθαρίστρια του γραφείου που είναι Αλβανή, η οποία είναι 57 ετών (δεν την κάνεις πάνω από 50). Μου έλεγε ότι στα 18 παντρεύτηκε, στα 20 έμεινε χήρα με μωρό 9 μηνών. Την ρώτησα γιατί δεν ξαναπαντρεύτηκε, αφού ήταν μικρούλα, και μου απάντησε: Ε, ξέρεις, στην Αλβανία είναι κάπως. Κανέναν μεγάλο με 4 παιδιά θα μου δίνανε για να του τα μεγαλώσω.
2"Η αγάπη δεν είναι αρκετή για να χτίσει ένα ζευγάρι το μέλλον του. Όχι μόνο δεν είναι αρκετή, δεν είναι καν απαραίτητη." Με το μόνο που διαφωνώ είναι αυτό.
Ασχέτως με το τι βλέπω στα ζευγάρια, το θεωρώ σημαντική προΰπόθεση για μια σχέση. Η ά,μπα λέει δεν είναι καν απαρα8τητη. Όχι οτι κάθε σχέση εξελίσεται καλά μόνο απο αυτό, αλλά είναι μια καλή αρχή.
# 7 Το 1,50 μέτρο εδώ είναι(μετρημένη με μεζούρα λολ) χεχεχε. Ο αδερφός μου με έλεγε 1 και 1 μίλκο (από την διαφήμιση) και όποτε του έλεγα το κλασικό τα ακριβά αρώματα σε μικρά μπουκαλάκια μπαίνουν μου απαντούσε πως αυτά είναι δείγματα και τα χαρίζουν σε περιοδικά :Ρ Στο σχολείο είχα ακούσει το τάπα νάνος και άλλα τέτοια αλλά πάντα είχα την τάση να τα διακωμωδώ και να γελάω και εγώ μαζί τους άρα από ένα σημείο και μετά δεν με ενοχλούσαν!! Πρακτικά όμως έχω δυσκολίες στην καθημερινότητα πχ εφιάλτης τα πράγματα στα πάνω πάνω ράφια του σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με ρούχα οι κρεμάστρες που είναι ψηλά. Επίσης σε μετρό με φίσκα κόσμο νιώθω πολλές φορές δυσφορία. Για να μην θυμηθώ σε ένα αυτοκίνητο παλιό που είχα και που έβαζα ένα μαξιλάρι στην πλάτη μου γιατί δεν έφτανα πολύ καλά τα πετάλια , εκεί να δεις δούλεμα από τους δικούς μου..Α ναι και μην ξεχάσω τα ρούχα , τα περισσότερα πρέπει να τα πηγαίνω σε μοδίστρα να τα κονταίνει .Σε ότι αφορά το σεξουαλικό με τον φίλο μου καθώς είναι κάπου 1,80φεύγα μία στάση πχ μας δυσκολεύει , ευτυχώς υπάρχουν τόσες άλλες όμως που δεν μας απασχολεί καθόλου :) Τακούνια δεν φοράω γιατί δεν νιώθω άνετα και δεν μου ταιριάζουν στο στυλ μου ,νιώθω θεά φορώντας all star με άνετα τζιν ή μάξι φούστες με χαμηλό πέδιλο ..
Ολες οι ερωτησεις σημερα παιδικες. Με βαση τι μας εχουν μαθει να θεωρουμε οτι ισχυει οι αλλοι με τα κλισε τους. Καμμια βιωματικη εξαγωγη συμπερασματος.Ή εγω εχω μεγαλωσει πολυ.
Νομίζω πως έχω τη λύση στο πρόβλημά σου, έτσι για να ξαλεγράρουμε...Επειδή παρομοίως σκυλοβαρέθηκα σήμερα με τις ερωτήσεις, σκάλωσα σε ένα σημείο μιας απάντησης.Eιλικρινά, τί συμβαίνει με τους κομπάρσους στις ΤΑΙΝΙΕΣ του Παπακαλιάτη; Δεν βλέπουμε ταινίες του Παπακαλιάτη κι έχουμε χάσει τα ερωτικά όργια με κομπάρσους; Δεν ξέρω τι να πω. Έχω ξανασχολιάσει ότι η καλύτερη σκηνή από "4" είναι αυτή που το κάνουν όρθιοι κόντρα στον τοίχο, στην αποθήκη του club. Δε μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, ...μα ποιός τηλεθεατής είναι δυνατόν να μην προσέξει το μοτίβο "Όταν πηδάω όρθιος νιώθω πολύ αλήτης (και θα το καθιερώσω)";A! Eδώ είμαστε, να τo απολαύσουμε και οπτικοακουστικά.Tη βρήκα στο γιουτούμπι!Καλύτερη ερωτική σκηνή Παπακαλιάτη ever (ναι, ναι, αυτή για την οποία σας έχω πρήξει λίγο τα σκώτια) : https://www.youtube.com/watch?v=jLcix_S0x80 (ε δείτε την κι εσείς δηλαδή κάποια στιγμή! Γίνετε λίγο αλήτες ωρέ...)Περιμένω εντυπώσεις και σχόλια...
Λοιπόν κάθησα και το είδα. Χολυγουντιανά κλισέ στον πέοντα κι άγιος ο θεός. ΟΜΩΣ η πρώτη ever σκηνή σεξ του Παπακαλιάτη είναι στο.....όρθιο, σε παλιό επεισόδειο της σειράς Αναστασία (1993) της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Οπότε...το παιδί στιγματίστηκε!
#71,75 φορές μου έπεσε το σαγόνι μ΄αυτό που διάβασα...Ξέρεις, πως κάτι παιδάκια έχουν φανταστικούς φίλους...;Ε, έτσι κι εσύ. Και το λένε: φανταστικό πρόβλημα.(Κι επειδή σε κόβω λίγο για drama queen:φανταστικό ≠ καταπληκτικό.)
#7 Εμένα όλο αυτό μου θύμισε μια φίλη που έχει τέτοιο κόλλημα με το 1,75 της που όλα για εκείνη, σε ότι αφορά τις σχέσεις της, έχουν να κάνουν με το ύψος της. Όλα όμως!!Από το πως δεν βάζει τακούνια για να μη γίνεται πολύ εντυπωσιακή, πως θέλει αρκετά ψηλότερους τους άντρες μέχρι να θεωρεί μοναδικό κριτήριο ομορφιάς το ύψος.. είναι λίγο θλιβερή εμμονή.
#1he is just not that into you...σκληρό αλλά αληθινό. ᾽ὀσες φορες κανονίστηκε κατι, ναυαγουσε᾽᾽.Εννοείς όσες φορές κανονίσατε κάτι στο ακύρωσε. Ακόμα και ο τρόπος που έχεις επιλέξει να το γράψεις δείχνει ότι δεν θέλεις να δεχτείς ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον. Το ᾽᾽ναυάγησε᾽᾽ είναι πολύ γενικό και αφήνει να εννοηθεί οτι ήθελε αλλά δε μπορούσε,οτι ενα ρακουν μπήκε στο δρόμο του και δεν τον αφησε να έρθει να σε βρει, οτι η ξαδέρφη του ειναι η σατανική Σοράγια και δεν εγκρίνει αυτην την συνάντηση κλπ κλπ.Οχι, δεν συναντηθήκατε γιατί δεν ήθελε. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα συνεχίσεις τη ζωη σου και θα βρεις κάποιον να ασχοληθείς που θα θέλει να βγείτε και δε θα αφήνει κανενα ρακουν να του κλείσει το δρόμο.
#7Εγω είμαι 1.74 και το μόνο αρνητικό που βρίσκω στο ύψος μου είναι ότι δεν μπορώ να βάλω ψηλά τακούνια. Δηλαδή όχι δε μπορώ απλά δε μου αρέσει να κυκλοφορώ και να είμαι 1,85.. Αυτά για το σεξ είναι αστεία, με την λογική σου ή των αντρών όπως λες, κοπέλες σαν την Ζιζελ και την Αντριανα Λιμα που ειναι 1,80 δεν κάνουν για κρεβάτι αλλά μόνο για παρέλαση!
1,74 εδω και μια χαρα το φοραω το 12ποντο και πολυ μ'αρεσει το πως δειχνει το ποδι με τη γοβα και αναφορα δεν δινω!Εχω αυτο το υψος απο 13 χρονων και σαν παιδακι ειχα φοβερο κοπλεξ και εχω ακουσει τραγικα σχολια,σαν γυναικα ενηλικη ομως το χαιρομαι,το επιδεικνυω και καρφακι δεν μου καιγεται σε ποιον αρεσει γιατι αρεσει σε εμενα!
Και γιατί να μην βάλεις τακούνι; τα πολύ ψηλά παπούτσια ειδικα, στις ψηλές δειχνουν. Έρχονται σε αναλογία με το ποδι, δεν μοιάζουν σαν να σου πέφτουν μεγάλα.
γι αυτο εγραψα οτι δεν ειναι οτι δε μπορω να βάλω απλά δε μου αρέσει να κυκλοφορω στο 1.85 γιατι δε το εχω συνηθισει και με κανει να νοιωθω αβολα. δεν ειπα οτι ειναι ασχημο αισθητικα απλα δεν με κανει να αισθανομαι καλα. simple as that!
Γιατί μου φαίνεται ότι το #7 έχει ξαναπαιχτεί; Όχι κάτι παρόμοιο, ακριβώς το ίδιο.Για το #5 (πάλι για το #5 θα πω), νομίζω ότι τα πράγματα είναι αρκετά απλά και η ερωτηση "τι πιστεύεις οτι συμβαίνει μέσα μου;" δεν ταιριάζει, αλλά λόγω απειρίας (της ηλικίας; ) δεν το καταλαβαίνεις.Τα είχες με έναν που δεν σε σεβόταν, αλλά σε ικανοποιούσε στο σεξ. Τα έφτιαξες μετά με κάποιον που σε σέβεται (μάλλον), αλλά δεν σε ικανοποιει στο σεξ και μας λες και ότι δεν ταιριάζετε σε πολλά πράγματα.Ωραία, 21 ετών είσαι, είναι σχεδόν απίθανο σε αυτή την ηλικία να έχεις βρει το "άλλο σου μισό" (aka αυτόν που για διάφορους λόγους και με διάφορους τρόπους σου δημιουργεί την αίσθηση ότι θα μπορούσες να μεινεις για πάντα μαζί) γιατί πρώτον πότε πρόλαβες; δεύτερον, δεν ξέρεις το πρώτο σου μισό (aka τον εαυτό σου).Το θέμα που σε απασχολεί είναι, στην ουσία, ότι κάνεις την σύγκριση μεταξύ πρώην και νυν. Πολυ λίγοι άνθρωποι δεν κάνουν καθόλου συγκρίσεις. Η σύγκριση ως ένα σημείο (θεωρώ ότι) δηλώνει κριτική σκέψη, αλλιώς πώς θα μπορούσες να πεις τι προτιμάς από κάτι άλλο;Συμπέρασμα; Δεν σου κάνει ούτε ο πρώην (προφανώς), ούτε ο νυν. Για το ότι δεν σε ικανοποιεί στο σεξ, αλλά και στα υπόλοιπα δεν ταιριάζετε, πιστεύω ότι μπορείτε να συζητήσετε τι αρέσει στον καθένα σας και να τα θέσετε σε εφαρμογή. Αν δεν τα καταφέρετε, κουράγιο και πάτε παρακάτω. Ξεχωριστά.Πολύ θέμα νομίζω το κάναμε.
#5ας συνοψισουμε,λιγο:ΠΑΡΟΛΟ που δεν ταιριαζετε σχεδον σε τιποτε, διασκεδασεις, αποψεις, γουστα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν ταιριαζετε ΟΥΤΕ στο σεξ!!! και ολο αυτο αποδεικνυει οτι κατα βαθος ταιριαζετε και αξιζει να προσπαθησεις κι αλλο να το καταπιεις.μεγαλο μπερδεμα, πραγματι....παραδεξου το απλο. οτι απο τα 21 σου εχεις πεισθει απο το περιβαλλον σου οτι θα μεινεις στο ραφι αν προσπαθησεις να διεκδικησεις την σχεση που σε καλυπτει και τρεμεις να μεινεις κανενα δευτερολεπτο μονη σου.ΕΛΕΟΣ!!!!
Καλά τα λες, Franny.Διαβάζω ότι δεν ταιριάζουν στο σεξ και ξαναγυρίζω παραπάνω για να δω μήπως διάβασα λάθος και διαπιστώνω να λέει ότι δεν ταιριάζουν και σε τίποτα άλλο στην ουσία!Μα πάτε καλά εκεί στο #5;
#7 Βρέθηκα τις προάλλες σε μια επίδειξη μόδας και κυκλοφορούσα ανάμεσα στα μοντέλα (άντρες-γυναίκες) κι ένιωθα σαν τον Tyrion Lannister με το κατά τ' άλλα περήφανο 1,59μ μου! :D Αντικειμενικά με λες και τάπα, αλλά επειδή είναι από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί κανείς να αλλάξει απλά το αποδέχτηκα νωρίς και αυτοσαρκάζομαι σε περιπτώσεις σαν αυτή που ανέφερα.Νομίζω πως το συμπέρασμά σου είναι άτοπο, υπάρχουν εκεί έξω άντρες με όλα τα γούστα και σίγουρα δε θα σε απέρριπτε κάποιος λογω του ύψους σου...κι αν το κάνει, δηλαδή, είναι δικό του το κόμπλεξ, εσένα γιατί να σου λείψει ένας κομπλεξικός; Γέλασα πολύ με την απάντηση της Α, μπα, αρχικά κατάλαβα κι εγώ πως το ύψος σου είναι εξωπραγματικό, αλλά μάλλον το έχεις μεγαλοποιήσει πολύ στο μυαλό σου. Κι εμείς οι κοντές ενοχλούμαστε όταν βλέπουμε τους συντρόφους μας να καρφώνονται σε μια ψηλότερη από εμάς γυναίκα που -όπως και να το κάνουμε- ξεχωρίζει στο πλήθος, τι να κάνουμε τώρα; Ψυχραιμία, υπάρχουν αρκετοί για όλες και για όλα τα μεγέθη!
Η ξαδέλφη μου από μικρή, έλεγε στους γνωστούς που την πείραζαν(για το μέτριο ύψος της), ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν στα μικρά τα μπουκαλάκια.Έτσι και ο Tyrion Lannister
Mε αφορμή το Νο 7, θα ήθελα να πω ότι όλοι (ή σχεδόν, για να μη γίνομαι και απόλυτη)έχουμε κάποιο κόμπλεξ/θέμα, είτε με την εμφάνισή μας είτε με κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα μας, το οποίο ενίοτε το χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για τις αποτυχίες μας. Νομίζω ότι αυτό γίνεται για να μαλακώσουμε λίγο την αρνητική επίδραση της απόρριψης. Εγώ για παράδειγμα δεν τα πάω καθόλου καλά με την κοιλιά μου και νομίζω (εσφαλμένα κατά την άποψη των δικών μου ανθρώπων) ότι όλοι εστιάζουν σ' αυτήν. Το καλοκαίρι στην παραλία να δεις τί τραβάω! Θέλει προσπάθεια για να απαλλαγούμε από αυτά τα κόμπλεξ που δημιουργούνται από ανύπαρκτα προβλήματα, και μάλλον αυτό είναι το δυσκολότερο.
#1απο την μια μας λες οτι περολο που μιλατε δεν "τολμαει" να κανει προταση να βρεθειτε, απο την αλλη μας λες οτι οποτε κανονισατε κατι, ναυαγησε...να υποθεσω οτι εχεις κανει εμμεσες η αμεσες προτασεις να βρεθειτε που τελικα ναυαγησαν?μηπως το "ναυαγιο" ηταν ο ευγενικοες του τροπος να αρνηθει και δεν επιασες το μηνυμα?οταν θελουν και οι δυο, ειναι μαζι. τοσο απλο.