House Of Cards από τα LIDL

House Of Cards από τα LIDL Facebook Twitter
12

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην με ορθογραφικά λάθη επιστολή Τσίπρα για τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου που έγινε στην ιστοσελίδα Wikileaks. Δε θα σταθούμε στο ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να συντάξουν ούτε μια επίσημη πρωθυπουργική επιστολή χωρίς γραμματικά λάθη, ούτε στο ύφος don't pressurize me because I will do some madness, θα σταθούμε στην επιστολή της επικεφαλής του IMF η οποία στην ουσία είναι ένα χαστούκι στα παιχνιδάκια που προσπαθεί να παίξει η κυβέρνηση την στιγμή που φέρνει τα βαρύτατα μέτρα 5,4 δις λόγω της απραξίας και της ανικανότητας της όλο το προηγούμενο διάστημα. Η συνταγή προς τον ελληνικό λαό είναι απλή, πληρώστε εσείς, εμείς προσπαθούμε αλλά εκβιαζόμαστε. Πάρτε και μια διαρροή για να δείτε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας.

Τι κι αν στην συνομιλία εκφράζονται οι πάγιες θέσεις του ΔΝΤ, τι κι αν γίνεται λόγος για λιγότερα μέτρα από αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση, τι κι αν γίνεται λόγος για την πολυθρύλητη απομείωση χρέους που είναι η σημαία της ίδιας της κυβέρνησης; Οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν χάντρες να πουλήσουν στους ιθαγενείς: Το ταμείο μας εκβιάζει με πιστωτικό γεγονός! Γιατί; Διότι ο Τόμσεν λέει αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχτηκε τα μέτρα μόνο όταν πια είχε ξεμείνει από λεφτά. Το πιο γελοίο βέβαια είναι ότι όπως όλοι ξέρουμε, αυτή ήταν η ομολογημένη πρακτική της ίδιας της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας, με τις γνωστές βαρουφάκιες αρλούμπες για τη δημιουργική ασάφεια η οποία σκοπίμως χρονοτριβούσε θεωρώντας ότι οι δανειστές θα δειλιάσουν μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και θα μας δώσουν ό,τι ζητάγαμε, λεφτά δηλαδή χωρίς υποχρεώσεις.

Ελπίζω να είναι σαφές ότι και ο ίδιος ο Φαμπρ είναι θύμα των Συριζαίων. Ας πρόσεχε θα μου πεις, ας ρώταγε με ποιους τσομπαναρέους μπλέκει.

Όλοι ξέρουμε που κατέληξε αυτό το chicken game, με μας να υπογράφουμε ένα νέο μνημόνιο μαμούθ και το Βαρουφάκη να προσπαθεί τώρα να σώσει την Ευρώπη. Γι' αυτό στην απαντητική επιστολή αναφέρεται επί λέξει: «Φυσικά, κάθε υπόθεση ότι τα μέλη του ΔΝΤ θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, είναι απλούστατα ανοησία». Να το ξαναπούμε; Η διευθύντρια του ΔΝΤ λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανοησίες.
Και βέβαια η Λαγκάρντ θέτει το θέμα της ασφάλειας ευθέως, υπονοώντας σαφώς ότι η υποκλοπή της συνομιλίας έγινε από την ελληνική πλευρά. Για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή, ανάρτησε την απάντηση στο site του ταμείου αφήνοντας αιχμές για την διαφάνεια του διαλόγου. Μπορείς να την δεις εδώ: http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2016/pr16149.htm

Κάπως έτσι τελείωσε με πάταγο μια ακόμη προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του αδιεξόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενώ εφαρμόζει με το στανιό ένα νέο μνημόνιο, αρνείται να το παραδεχτεί στον καθρέφτη και παριστάνει ότι αντιστέκεται.

House Of Cards από τα LIDL Facebook Twitter
Το ταλέντο ενός ψεύτη είναι να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι δεν έχει ταλέντο στο ψέμα.

Παραιτήθηκε τελικά ο Γιαν Φαμπρ από τη θέση του επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου μετά την κατακραυγή της τεραστίου διαστάσεων καλλιτέχνιδος και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βαγενά η οποία έχει οριοθετήσει την σύγχρονη τέχνη με ανεπανάληπτους ρόλους σε επιθεωρήσεις και βιντεοταινίες όπως η «Νίντζα από την Ηγουμενίτσα» ή το ντανταϊστικό αριστούργημά «Βαγγελίτσα πάρ...τη γκλίτσα» αλλά και άλλων σπουδαίων διανοούμενων οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αλλά μόλις είδαν ότι διακυβεύονται οι επιδοτήσεις, βγήκαν στο μεϊντάνι ενάντια στο διορισμό του Βέλγου γιατί μπορεί να είμαστε προοδευτικοί αλλά όχι να μας φάνε και το κρατικό χρήμα οι αλλοδαποί.

Ο Υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μετά τις ιστορικές δηλώσεις του για την αριστεία και αυτές για το πόσο τιμητική είναι για τη χώρα η εικόνα της Ειδομένης, δήλωσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και δεν θεώρησε ότι τίθεται θέμα παραίτησης του παρότι η προσωπική του επιλογή έφυγε κακήν κακώς μια και για τους υπουργούς μας η ευθιξία είναι ρετσινιά και η παραίτηση προβλέπεται αν ο υπουργός εμπλακεί σε γενοκτονία και πάνω.

Ελπίζω να είναι σαφές ότι και ο ίδιος ο Φαμπρ είναι θύμα των Συριζαίων. Ας πρόσεχε θα μου πεις, ας ρώταγε με ποιους τσομπαναρέους μπλέκει. Αυτό δε σημαίνει ότι συντασσόμαστε με το παπαδαριό και όλους τους λυσσασμένους θρησκόληπτους ελληνολάτρες, στηρίζουμε τα πέη από όπου κι αν προέρχονται. Γενικά ισχύει ότι άμα είσαι βλαχάρα, μην επιλέγεις σύγχρονη τέχνη για να την βάλεις πάνω στο σκρίνιο και να δείξεις πρωτευουσιάνα.

Εγώ πάντως αν ήμουν ο Φαμπρ, θα ανέβαζα μια παράσταση όπου γυμνοί άντρες με μάσκες Αρναούτογλου θα τυλίγουν για 2 ώρες γαρδουμπάκια αλλά δε θα δεχόμουν να μπω επικεφαλής του κρατικού Φεστιβάλ μιας χώρας που όπως και να το κάνεις έχει θέατρο κάποιες χιλιετηρίδες και να δηλώσω ότι το φεστιβάλ θα έχει μόνο παραγωγές από τη χώρα μου της οποίας το πιο γνωστό καλλιτεχνικό της επίτευγμα είναι οι τηγανητές πατάτες.

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σήμερα αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

House Of Cards από τα LIDL Facebook Twitter
Ο ξεσηκωμός της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας δεν επέτρεψε στον Φλαμανδό να ευτελίσει την αισθητική του έθνους
aNameToCome
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ