Στο σημερινό «Α μπα»: η κατάρα του 1%

Στο σημερινό «Α μπα»: η κατάρα του 1% Facebook Twitter
68

 

Λόγω της Χριστουγεννιάτικης άδειας, το σημερινό Α,μπα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Η πρώτη δημοσίευση των ερωταπαντήσεων αυτών έγινε σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο! (Τα σχόλια διατηρούνται αυτούσια - Αλλάξατε γνώμη σε κάτι από τότε;)

 

__________________
1.

Γιατί κάποιες γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν σχέση με κάποιον άντρα που ζει με τη μαμά του, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν σχέση με κάποιον άντρα που ζει με τη γυναίκα του;- Kermit

Και όταν λέμε «κάποιες γυναίκες» εννοούμε μια, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, νομίζω, γιατί είναι κάπως συγκεκριμένος ο συνδυασμός για να μιλήσουμε για «κάποιες», σα να είναι μια υπαρκτή κατηγορία.

__________________
2.

Γεια σου Α μπούλα :)

Ήθελα να σε ρωτήσω, εσύ που είσαι επίσης ταξιδεμένη, έχεις παρατηρήσει το πλάνο με τις στάσεις του μετρό της Αθήνας στους συρμούς του? Λέω αυτό το οριζόντιο που είναι πάνω από τις θύρες. Εκεί απεικονίζει μόνο τις 2 γραμμές του μετρό (κόκκινη και μπλε) και την πράσινη του ΗΣΑΠ. Δεν έχει καμία απεικόνιση των γραμμών κ των στάσεων του τραμ ή του προαστιακού (παρα μόνο αναφέρει τα σημεία μεταπιβίβασης). Και τα 2 αυτά, ειναι μέσα τα οποια επίσης περνάνε από συνοικίες της Αθήνας και μάλιστα το τραμ ενώνει το κέντρο με τον νότο της πόλης αλλά και όλο το παραλιακό μέτωπο σχεδόν. Όλοι οι τουρίστες, ψάχνονται κάθε φορά με τους γενικους χάρτες στο μετρο, που απεικονίζουν με μια λεπτη μωβ γραμμη το τραμ και μια ανεπαισθητη γκρι τον προαστιακο κτλ γιατι δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλάνο που να έχει και τις 5 γραμμες των μέσων που χρησιμοποιούν ράγες στην Αθηνα μεσα στους συρμους. Τι νομιζεις οτι φταίει γι αυτό? Το ότι οι εταιρείες του δημοσίου που τα τρέχουν, αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξυ τους και να φτιάξουν ένα κοινό χάρτη με στασεις ή απλά ειναι μια παραλειψη των ιθυνόντων του καθενος? Στα αντίστοιχα μεσα στο Παρίσι, στη Βουδαπεστη, στην Κωνσταντινουπολη, στο Λονδίνο, στην Βιέννη, στην Πράγα, στο Μόναχο, οι χάρτες είναι ενιαίοι. Να σου πω επισης,οτι υπάρχει ενιαίος χάρτης στάσεων που απεικονίζεται στα προωθητικά φυλλάδια για την Αθήνα στο Ελ Βενιζέλος (για να μη μου πεις οτι ίσως δεν τους χώραγε! μια χαρά τους χωράνε ολες οι γραμμές). Τι λες να φταίει και τι λες να γινει? Κριμα για τους τουρίστες αλλα και για τους Αθηναιους, μερικοι δεν ξερουν καν την υπαρξη του προαστιακου πχ ή τις στασεις του. Ελπίζω να μη σου φαίνεται χαζή η απορία :) Να εισαι καλα – Ταξιδιώτης


Θαυμάσιος προβληματισμός. Δεν έχω ιδέα ποια είναι η απάντηση, και δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να τη βρω. Θα κάνω μια υπόθεση, χωρίς να βασίζεται πουθενά απολύτως, ότι δεν υπάρχει μια θέση που βρίσκεται στην επίβλεψη όλων αυτών, ώστε κάποιος να πει «ρε παιδιά, γιατί δεν κάνουμε έναν ενιαίο χάρτη», και μετά να έχει τον τρόπο να επικοινωνήσει ως ανώτερος όλων αυτών και να τους αναγκάσει να συνεργαστούν. Μια φορά σε ένα υπουργείο είδα ότι ο ένας όροφος επικοινωνούσε με τον από κάτω όροφο λες και ήταν όχι σε άλλο υπουργείο, αλλά σε άλλη χώρα. Αρχή lenfou, το ξέρω, αλλά όπως είπα, δεν έχω απολύτως κανένα στοιχείο.


Υπάρχει κανείς που ξέρει κάτι;


__________________
3.

Αγαπητή Α μπα,

Παίρνεις ποτέ hate mail και αν ναι, για τι λόγους; Σε επηρεάζει ποτέ ή έχει συνηθίσει να το αγνοείς;

Επίσης σε άλλο θέμα, όταν εξηγείς σε φίλους/γνωστούς που δεν είναι Έλληνες για την στήλη σου, πως τους μεταφράζεις στα αγγλικά το "Α, μπα";- -Alex

Ναι, παίρνω. Είναι συνήθως από ανθρώπους που πήραν κάποια απάντηση πολύ προσωπικά και πίστεψαν ότι μιλάω σε αυτούς, συγκεκριμένα, και όχι σε αυτόν που έκανε την ερώτηση, ο οποίος συνήθως έχει περιγράψει μια πολύ διαφορετική ιστορία. Λιγότερες φορές είναι από ανθρώπους που δεν τους άρεσε η απάντηση που τους έδωσα. Είναι όμως πολύ λίγα αυτά τα μηνύματα. Ελπίζω να μην παίζω με την τύχη μου τώρα.


Ναι, με επηρεάζουν. Με επηρεάζουν όμως και τα θετικά μηνύματα, χαίρομαι πάρα πολύ, κι ευτυχώς είναι περισσότερα.


Στα αγγλικά περιγράφω το «Α μπα» ως "oh, really?"

__________________
4.


Στις καθημερινές μετακινήσεις μου προς και από την δουλειά, που εκτός από τα ΜΜΜ περιλαμβάνουν και αρκετό περπάτημα, προτιμώ άνετα παπούτσια. Βλέποντας όμως στις ίδιες διαδρομές (ειδικά τις ποδαράτες) γυναίκες να περπατούν με τα ψηλοτάκουνα, αναρωτιέμαι: Δεν υποφέρουν τα πόδια τους; Δεν κάνουν κάλους; Δεν τους χτυπάει το παπούτσι; Δεν πονάει το μετατάρσιο; Δεν πονάει η μέση; Για πόσον καιρό μπορεί να δουλέψει το "μπρος τα κάλλη τι είν' ο πόνος"; Το έχω δοκιμάσει και είναι οδυνηρό. Θα ήθελα να διαβάσω απόψεις και εμπειρίες.- Shoes

Η εμπειρία μου είναι ότι όταν ήμουν μικρή φορούσα τακούνια όλη τη μέρα και καταλάβαινα να ενοχλούμαι το βράδυ, όταν τα έβγαζα, και για μερικά λεπτά. Τώρα πονάνε τα πόδια μου και μόνο που βλέπω τακούνια. Επίσης πλέον έχω και ιδεολογική αντίρρηση στα τακούνια, οπότε για μένα το θέμα έχει λίγο πολύ λήξει.

__________________
5.

γεια σου αμπα μου,

θελω να ρωτησω το εξης: ειμαι εδω και σχεδον δυο χρονια και με το φιλο μου η ιστορια μας εχει τις απαρχες της στην εφηβεια μας. εχουμε πολυ καλη σχεση,θελουμε πολυ ο ενας τον αλλον,κανουμε τελεια παρεα, επικοινωνουμε και γενικα δεν εχουμε τσακωθει ποτε για κατι σοβαρο και ο οποιοσδηποτε καυγας μας κραταει λιγες ωρες μεχρι να το συζητησουμε και να το λυσουμε. μεσα σ αυτα τα πλαισια πολλες φορες πιανω τον εαυτο μου να σκεφτεται κοινο μελλον οταν καποτε βρουμε σταθερες δουλειες . θεωρω οτι θα τα πηγαιναμε πολυ καλα σε συμβιωση και επισης αδυνατω να σκεφτω πως δεν ειμαστε μαζι. ολα καλα ως εδω . πολυ προσφατα με επιασα να σκεφτομαι και καποια εξτρα πραγματα που με κανουν καπως να ντρεπομαι αφου αυτες θα ηταν σκεψεις της μαμας μου που εγω θα τις κατεκρινα. ο φιλος μου ειναι απο πολυ ευπορη οικογενεια κατι που ομως δεν φαινεται καθολου απο τη δικη του συμπεριφορα (ουτε κ απο τη δικη τους ενδεχομενως, ειναι μετρημενοι ανθρωποι) και πολυ συχνα οταν πεφτει στην αντιληψη μου κατι ενδεικτικο της ανεσης που εχουν με πιανω να χαιρομαι-με ιδιοτελεια. να χαιρομαι για το κοινο μας μελλον. και ντρεπομαι ρε συ!! η μαμα μου παντα μου ελεγε να προσεχω να μην μπλεξω με ατομα χωρις προοπτικες που θα πρεπει να τα συντηρω η να ζω μεσα στη φτωχεια και αλλα τετοια και να βρω καποιον ματσωμενο για να εχω καλη ζωη. και ντρεπομαι που ξαφνικα χαιρομαι που ο αλλος εχει λεφτα. δεν τον θελω γ αυτο, τον ηθελα απο τα 15 μου και δεκα χρονια μετα ειμαστε μαζι, ομως αυτη η σκεψη εισβαλλει στο κεφαλι μου. το εκλογικευω συχνα σκεπτομενη πως ειναι λογικο να προτιμας ανεση στην οικογενεια σου παρα το αντιθετο αλλα και παλι καπως νιωθω. πες μου τις λογικες σου σκεψεις βλεποντας το απεξω. εκτιμω πολυ τη γνωμη σου αληθεια. σ ευχαριστω.- μπαρετα

Πολύ καλά κάνεις και χαίρεσαι και μη ντρέπεσαι καθόλου. Φυσικά και χαίρεσαι για το κοινό σας μέλλον. Γιατί να ντρέπεσαι; Είναι πιο «τίμιο» να διαλέγεις κάποιον επειδή είναι έξυπνος, ας πούμε; Το κοινό μέλλον δεν σκέφτεσαι πάλι; Ή επειδή είναι όμορφος; Και πάλι το μέλλον (σου) δεν σκέφτεσαι; Υπάρχει άλλος τρόπος για να διαλέξεις με ποιον θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, από το να φαντάζεσαι το μέλλον μαζί του, με ό,τι συνεπάγεται; Κάποιες συνέπειες δεν μας αρέσουν, αλλά καλύτερα να μας αρέσουν οι περισσότερες. Ε, με αυτές, πολύ καλά κάνουμε και χαιρόμαστε.


(Για να είσαι υπεράνω χρημάτων πρέπει να έχεις λεφτά).

__________________
6.


Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι εξηγούν τα προβλήματα συμπεριφοράς με μία μόνο λέξη: ανασφάλεια, και επιμένουν σ'αυτήν.
Έτσι όλες οι προβληματικές συμπεριφορές εδράζονται στην ανασφάλεια και εκεί μπαίνει τελεία. Γιατί? Επειδή ο παθών την έπαθε από έναν αδύναμο (ο ανασφαλής είναι αδύναμος) οπότε οκ δεν είναι και τόσο κακό τελικά αφού είναι αδύναμος, ο δεν πράττων δεν είναι κακός αφού στο βάθος είναι ανασφαλής ο καημένος. Όλα καλά. Την βρήκαμε την εξήγηση. Τέρμα. Ας φάμε τώρα. Ή ας πιούμε τον καφέ μας. Να κουτσομπολέψουμε, να πούμε τα προβλήματά μας, να φωνάξουμε την μιζέρια μας, να γελάσουμε δυνατά με ηλίθια αστεία, να ακούσουμε κανένα καψουροτράγουδο και να πέσουμε στα πατώματα. Να κοροϊδέψουμε τον τάδε επειδή είναι κοντός, τον άλλον επειδή είναι ντροπαλός. Και πολλά άλλα που κάνουμε εμείς με τον ωραίο καιρό μας, την πανέμορφη χώρα μας, την μεγάλη ιστορία μας, τις εξαιρετικές παραδόσεις μας, την θαυμάσια θρησκεία μας. Που μόνο εμείς ξέρουμε να τα κάνουμε και κανένας άλλος λαός εκτός από μας τους θαυμάσιους και ιστορικούς (που κρατάμε από τα τέτοια του Αχιλλέα).

Νομίζω ότι σιχαίνομαι τους περισσότερους ανθρώπους για αυτό που είναι. Αυτό ήθελα να πω.- παρακμή

Για αυτά που λες για το επιχείρημα «ανασφάλεια» συμφωνώ τόσο πολύ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Πολύ μου άρεσε το υπόλοιπο κρεσέντο, δεν το περίμενα.

__________________
7.

Το θέμα που θέλω να θίξω είναι οι σελέμπριτι.οκ γιαυτούς είμαστε κοινοί θνητοί αλλά μετά σκέφτομαι πως ναι εχουν δοξα και πλούτη αλλα στερούνται ψυχικής ηρεμίας. Θέλω να πω πως οι περισσότεροι κυκλοφορούν με συνοδεια ,όπου και να πάνε είναι αναγνωρίσιμοι κτλ κτλ.. αυτά τα σκέφτομαι απο τη δική μου σκοπιά καθώς εγώ π.χ στη θέση τους θα ένιωθα άβολα να με χαιρετάνε όλοι και που πρέπει μετα να ανταποκριθώ και η ίδια. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Θεωρώ πως η φαινομενική [ίσως] παραδεισένια ζωή τους δεν είναι και τόσο παραδεισένια. Επίσης συνειδητοποίησα πρόσφατα [αν και το ήξερα πάντα απλά τελευταία ακομα περισσότερο ] οτι όσα πλούτη και να χεις τίποτα δεν αντικαθίσταται με την αγάπη
εσύ τι πιστευείς??- yoko

Τίποτα δεν αντικαθιστά την αγάπη, αλλά είναι βέβαιο ότι τα πλούτη δεν την απαγορεύουν. Η ιδέα ότι η φτώχεια έχει ηθικό πλεονέκτημα και ότι οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι γιατί τα λεφτά δεν αρκούν, είναι ένα πανέξυπνο δημιούργημα των πλουσίων που συντηρείται με τεράστια επιτυχία εδώ και αιώνες και κρατάει τους φτωχούς στην φτώχια τους με επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι φτωχοί.


Η παραδεισένια τους ζωή είναι πολύ πιο παραδεισένια απ' όσο φανταζόμαστε. Για φαντάσου μια ζωή που δεν έχεις ποτέ να ανησυχήσεις για το τι θα κάνεις αν αρρωστήσεις πολύ. Για το τι θα κάνουν τα παιδιά σου. Για το πώς θα αποφύγεις τους ανεπιθύμητους. Για το τι θα κάνεις αν τρακάρεις, αν παρανομήσεις, αν σε βρίσουν στο δρόμο. Όλα αυτά σου χαρίζουν τεράστια ψυχική ηρεμία. Υπάρχουν πλούσιοι που δεν έχουν αγάπη στη ζωή τους, αλλά υπάρχουν κι ένα σωρό φτωχοί που δεν την έχουν. Η τεράστια τους διαφορά είναι ότι οι μεν και οι δε δεν την αναζητούν το ίδιο επιτακτικά. Η μεγάλη οικονομική άνεση σε κάνει λιγότερο εξαρτημένο από τους άλλους. Δεν έχεις την ίδια ανάγκη για εγγύτητα, για ψυχολογική υποστήριξη, για μονογαμία, για υποσχέσεις. Τα λεφτά χαρίζουν ανεξαρτησία, και η ανεξαρτησία χαρίζει ελευθερία.


Και σιγά το πρόβλημα αν σε αναγνωρίζουν στο δρόμο και έχεις σωματοφύλακες. Μας έχουν ταράξει στην γκρίνια και μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για τις δυσκολίες της πολυτελούς ζωής και το έχουμε χάψει, τα χάπατα, και καθόμαστε και τα επαναλαμβάνουμε λες και τα σκεφτήκαμε μόνοι μας. Χίλιες φορές να έχω σωματοφύλακες και να με αναγνωρίζουν στο δρόμο παρά να ξαναπατήσω το πόδι μου σε οικονομική θέση υπερατλαντικής πτήσης. Και τι λες, ανταλλάσσουν αυτό το φοβερό πρόβλημα με μια εβδομάδα άγχους για την εφορία;

68

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
6Τεστάκι:Όσοι έχετε ακούσει αυτό το επιχείρημα περί έλλειψης αυτοπεποίθησης, σκεφτείτε, μήπως αυτοί που το λένε είναι άτομα που δε δικαιολογούν τίποτα σε κανέναν, όταν οι ίδιοι πέφτουν θύματα? Ή μόνο εμένα με κάνουν έξαλλη, που ξέρω ότι μιλάνε εκ του ασφαλούς, κι ότι εκείνοι, αντίστοιχους ανθρώπους του δικού τους περιβάλλοντος ούτε ζωγραφιστούς;Σχετικά με το κρεσέντο τώρα, αυτοί που περιγράφεται είναι μια μερίδα του πληθυσμού. Όπως μια άλλη μερίδα είναι ο αντίποδας, εκείνοι δηλαδή που θεωρούν ότι είμαστε οι χειρότεροι. Νομίζω σε όλες τις χώρες θα συμβαίνει αυτό λίγο-πολύ. Αν μας χαρακτήριζε τόσο έντονα αυτό που λέει το κρεσέντο, η ΧΑ θα κυβερνούσε σήμερα. Η άνοδος της όμως σημειώθηκε σε περίοδο κρίσης, όπως συμβαίνει, δυστυχώς, πάντα στην ιστορία.
κάπου εχω χασει τον μπούσουλα...το άρθρο είναι παλιο;γιατι γενικα τις τελευταιες μερες οι ερωτησεις μου θυμιζουν διαφορα....γιατί τα σχόλια ειναι παλια;
#5 άλλο να πλησιάζεις κάποιον/α επί τούτου για τα χρήματά του/της κι άλλο να ταιριάζεις με έναν άνθρωπο που τυχαίνει να έχει και χρήματα. Οπότε καθόλου τύψεις να μην νιώθεις.
Το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα και μου ήρθε μια ζάλη. Αν θυμάσαι όμως, αργότερα της ζήτησαν να κάνει λιανά την ιδεολογία, οπότε δεν έχει ένα χρόνο που απάντησε, αναλυτικότερα μάλιστα, σε ερώτηση περί τακουνιών. Παρακαλώ :Ρ
@5Γλυκιά μπαρέτα, ο αγαπημένος σου όλα τα χρόνια που είστε μαζί, προφανώς και θα έχει καταλάβει ότι δεν τον αγαπάς επειδή είναι ευκατάστατος. Οι ξελιγωμένοι που ξερογλείφονται μόλις δουν καλοπέραση, εκπέμπουν σε συχνότητες που γίνονται εύκολα αντιληπτές και γίνονται απωθητικές, αργά ή γρήγορα. Η οικονομική άνεση θα σας αφήνει χώρο ν'αγαπιέστε περισσότερο, εφόσον είστε ήδη αγαπημένοι.
Τέλειο! Ευχαριστώ πολύ. Πάω να μάθω Ισπανικά για να δω όλη τη σειρά : φτωχιά πλην ζουμερή κορασίς κρύβεται παιχνιδιάρικα κάτω από γραφείο και λίγο αργότερα μετενσαρκώνεται σε σέξι, αλλά ντροπαλή, λουστράκο! Την ερωτεύονται και λιγουρεύονται πλούσιοι σάτυροι με υπαρξιακά προβλήματα (ο λόγος που ρίχνουν κλάμα);
#2 Έχει βγει εφαρμογή που λέγεται Tfa MetroTram και ισχυρίζεται οτι έχει όλες τις διαδρομές σταθερής τροχιάς και ενημέρωση σχετικά με το πότε θα περάσουν οι συρμοί οπότε μπορείς να σχεδιάσεις τη διαδρομή που θέλεις να κάνεις. Γράφω ισχυρίζεται γιατί δεν την έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν είναι ακριβής. Πάντως η αντίστοιχη εφαρμογή που έχουν φτιάξει για τα εισητήρια είναι λειτουργική.
<<Γιατί κάποιες γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν σχέση με κάποιον άντρα που ζει με τη μαμά του, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν σχέση με κάποιον άντρα που ζει με τη γυναίκα του;- Kermit>>Α,πα,πα,πα,πα!Φαρμάκι στάζεις!!!
Καλή ερώτηση η 1 ! Δεν το είχα σκεφτεί. Όσον αφορά τους χάρτες μάλλον τους φτιάχνει η ίδια υπηρεσία που μεταφράζει τις πινακίδες και όπου γράφει "Μουσείο" μεταφράζουν από κάτω "Mouseio". Υπάρχει πρόβλημα σχεδιασμού και υλοποίησης σε πολλά πράγματα γιατι και δεν γίνονται από επαγγελματίες και δεν γίνονται με γνώμονα τον τελικό χρήστη.
To "Mouseio" λειτουργεί σαν όνομα ή σαν περιοχή και όχι σαν κτήριο. H περιοχή γυρω απο τη στάση ονομάζεται Μουσείο, άρα και στα αγγλικά θα έπρεπε να προφερεται το ίδιο, δηλαδή Mousio. Τα ονόματα των σταθμών οφείλουν να είναι τα ίδια σε όλες τις γλώσσες και να λειτουργούν σαν ονόματα και όχι σαν μεταφραση των ελληνικων. Φαντάσου να εισαι στη Ρώμη και να θες να κατεβεις στο Colloseum. Φαντάζεσαι να λεγόταν η στάση στην αγγλικη της μετάφραση Giant? Επιπλέον θα ήταν μεγάλο μπερδεμα για τους ελληνες που δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά να εξηγησουν σε καποιον ξενο που να κατεβει μεταφραζοντας την ελληνικη σταση. ΠΧ Πως θα μετεφραζες το Νομισματοκοπείο??? Ουτε εγω ξερω.... Φέξε μου και γλύστρησα!!! Για αυτό το λόγο στα αγγλικα χρησιμοποιούνται τα ίδια ακριβως ονόματα.
Δεν εννουσα αυτό. Εννοώ τις πινακίδες βελακια σε διάφορα σημεία του δρομου που σου δείχνουν προς τα που είναι το αρχαιολογικό μουσείο για παράδειγμα. Και ή μετάφραση γράφει Archaiologiko Mouseio.
"Πως θα μετεφραζες το Νομισματοκοπείο? "Royal Mint (στο UK). Υποθέτω 'National Mint' στην Ελλάδα. Το Κολοσσαίο λέγεται The Colosseum στα Αγγλικά (Giant? Αpo το Κολοσσός; Αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει ένας τέτοιος συνειρμός στα Αγγλικά -εκτός αν έλαβες Κλασσική παιδεία). Συμφωνώ με το όλο σκεπτικό, το ορθό είναι μεταγραφή της λέξης στο Λατινικό αλφάβητο. Μόλις σκέφτηκα πόσο αστείο θα ακουγόταν το: στάση 'Κάτω από τις Φτελιές' (Βερολίνο, Unter den Linden)
Συμφωνώ αλλά όταν π.χ. το "αεροδρόμιο" είναι πέρα από περιοχή τουριστικής, επαρχιακής πόλης-νησιού ΚΑΙ το κανονικό αεροδρόμιο, ε, τότε πες και το ρημάδι το airport! (Μέσα στο λεωφορείο η κασέτα έπαιζε το κλασικό "next stop, aerodromio!" Δεν πειράζει, βέβαια, ας μάθουν κι αυτοί οι αχαΐρευτοι οι ξένοι κ καμιά ελληνική λέξη φεύγοντας, εκτός απ'το "σουβλάκι" ;) )
@ Αβρωνυχίδα - θυμήθηκα όταν ήμουν στο Λύκειο και έπαιρνα τον Ηλεκτρικό για να πάω στο σχολείο. Το παιχνίδι μας ήταν να "μεταφράζουμε" τα ονόματα των σταθμών. Ο σταθμός Αττική μεταφράστηκε ως Horse There (Άτι 'κει).
#2 Υποθέτω ότι μέσα στον συρμό δεν υπάρχει αρκετός χώρος για έναν τόσο μεγάλο χάρτη, αλλά στις αποβάθρες υπάρχουν κάποιοι τουλάχιστον της γύρω περιοχής.
Δεν είναι αυτό το θέμα. Απλώς οι εταιρείες πριν ήταν ξεχωριστές και η κάθε μία έπραττε με βάση το δικό της.. "σύμπαν"! Αυτό που αναφέρει η #2 είναι κάτι που έπρεπε να το έχει φροντίσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών εδώ και χρόνια, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται όλες οι εταιρείες συγκοινωνιών. Αλλά ο ΟΑΣΑ ποτέ δεν λειτούργησε με την λογική του διαχειριστή του συστήματος των μμμ, όπως πχ. ο TFL. Αλλά ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Σκέψου ότι μέχρι πρότινος δεν είχε καν λόγο στον έλεγχο των εισιτηρίων (οι ελεγκτές ανήκαν στις εταιρείες συγκοινωνιών, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ κλπ.) Και τώρα περισσότερο από ποτέ ο ρόλος του έχει υποβαθμιστεί εντελώς (κάποιοι απορούμε γιατί υπάρχει ακόμα)!Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια apps τα οποία σε βοηθούν να βρεις τη βέλτιστη διαδρομή, ανάλογα με τον προορισμό σου και μια από αυτές είναι official της ΣΤΑΣΥ (μέσα σταθερής τροχίας, a.k.a ΤΡΑΜ-ΜΕΤΡΟ-Ηλεκτρικός).
Αν πηγαίνεις δυτική ακτή ή Καναδά δεν είναι 7 ώρες...είναι παραπάνω. Μην προτρέχουμε.Επίσης πρέπει να τις μίκρυναν κι άλλο (σε εγκληματικό βαθμό -τι λένε αυτές που έχουν θρομβοφιλία ήθελα να ήξερα...γράφουν την διαθήκη τους πριν πετάξουν?)
Η σχέση μεταξύ πλούτου/εισοδήματος και ευτυχίας/ ικανοποίησης έχει μελετηθεί και μελετάται εντατικά με ενδιαφέροντα συμπεράσματα.Πχ Η ιδέα ότι το υψηλό εισόδημα σχετίζεται με την καλή διάθεση είναι διαδεδομένη αλλά κατά βάση λανθασμένη.Επίσης φαίνεται να είναι πολύ πιο σημαντικό για την ευτυχία του ανθρώπου το πώς ξοδεύει τα χρήματα που έχει από το πόσα έχει.-----------------------Kahneman, D. Science, June 30, 2006; vol 312: pp 1908-1910. News release, Princeton University.http://www.wsj.com/articles/can-money-buy-happiness-heres-what-science-has-to-say-1415569538https://www.ted.com/talks/michael_norton_how_to_buy_happiness?language=en
#5 Κριμα ειναι να χαλιεσαι για κατι τετοιο. Πρωτον συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν προκειται για οικογενεια ματσο-ποζερωνΔευτερον αφου εσυ δεν τον αγαπησες για τα λεφτα του αλλα για αυτο που ειναι και εχετε μια καλη χημεια ειναι πραγματικα ΚΡΙΜΑ να το χασεις και να σου μπαινουν μαυρες σκεψεις, επειδη απλα ειχε πει κατι η μητερα σου παλαιοτερα....Enjoy it γιατι ειναι σπανιο ειδικα αυτο το φλερτ με απαρχες απ την εφηβεια!!
Απαντηση 4 "πλέον έχω και ιδεολογική αντίρρηση στα τακούνια "Απαντηση 5 "Πολύ καλά κάνεις και χαίρεσαι και μη ντρέπεσαι καθόλου " (για τον πλουσιο γαμπρο)φεμινισμος απο τα λιντλ
Sosta, αν κάτι είναι από τα λιντλ (τι έκφραση κι αυτή, προσωπικά την απεχθάνομαι) δεν είναι ο φεμινισμός της Αμπα αλλά η ικανότητα σου να συσχετίζεις και να βγάζεις ορθά συμπερασματα. Από που συμπέρανες ότι η απάντηση στην ερώτηση 5 εξαρτάται από το φύλο του ερωτώντος ούτως ώστε να αποφανθείς περί μη φεμινιστικά συνεπους απάντησης;;; Αν πάλι μια χαρά κατάλαβες αλλά απλά ήθελες να προβοκάρεις, προσπάθησε περισσότερο την επομενη φορά γιατί τα επιχειρήματά σου είναι χάρτινα
Απαντηση 5 "(Για να είσαι υπεράνω χρημάτων πρέπει να έχεις λεφτά). " Πολυ ωραιο μοτο - αποψη , σε απαντηση για τα κριτηρια επιλογης συντροφου , πολυ χειραφετημενο ομως, δε το λες, (ανεξαρτητως φυλου).
Η διαφορά είναι ότι ούτε και σε άντρα θα έλεγε να ντρέπεται επειδή χαίρεται με την προοπτική να έχει οικονομική άνεση στη ζωή με το ταίρι του (άντρα ή γυναίκα).Εξάλλου δεν πρόκειται καν για κριτήριο επιλογής συντρόφου. Θα ήταν αλλιώς αν κυνηγούσε μόνο το χρήμα. Αλλά εφόσον τυγχάνει να υπάρχει, ε δεν θα χαλαστεί κι από πάνω. Ούτε γυναίκα που θα το σκεφτεί αυτό είναι βδέλλα που απομυζά τους άντρες, ούτε ο άντρας θα ήταν προικοθήρας.
(Για να είσαι υπεράνω χρημάτων πρέπει να έχεις λεφτά). Δεν θεωρω οτι ισχυει η συγκεκριμενη αποψη, γενικοτερα.Οσον αφορα την απαντηση σου στην ερωτηση 5 ,η συγκεκριμενη αποψη :(Για να είσαι υπεράνω χρημάτων πρέπει να έχεις λεφτά) , το βρισκω εντελως λαθος , αταιριαστο & αναχρονιστικο , να περιλαμβανεται μαζι με τα υπολοιπα κριτηρια επιλογης συντροφου (ομορφια, εξυπναδα ) που ανεφερες.Καταλαβαινω ετσι, οτι εξισωνεις ,την οικονομικη επιφανεια του συντροφου , με την ομορφια , την εξυπναδα και δεν ξερω ,ισως και καποιο αλλο χαρακτηριστικο του. Σα να της λες "Αμα δεν εχεις εσυ λεφτα , καλο ειναι να εχει αλλος-η".Ισως να ενοουσες κατι αλλο. Αλλα μας εχεις συνηθισει σε απαντησεις τυπου ,"για να ειναι μια σχεση ομοτιμη , πρεπει ο καθενας να εχει ανεξαρτησια εφοδια κτλ" και τωρα σε μια κοπελα που τα εχει ακομα με τον εφηβικο της ερωτα , και δεν εχει βγει στην αγορα εργασιας ακομη , με ξενισε που απαντησες ετσι.
Sosta, η κοπέλα εξέφρασε μια ¨ενοχή" γιατί σπάει το στερεότυπο "κακός πλούσιος-καλός φτωχός" με το οποίο μας τάϊσαν η Κλακ Φιλμς, η εβραιοχριστιανική παράδοση και σύσσωμη η αριστερά επί τόσα και τόσα χρόνια, καθένας με τους δικούς τους στόχους.Η Λένα της απάντησε σαφώς ότι δεν τίθεται θέμα ενοχής αλλά χαράς σε αυτό το συγκεκριμένο που την ρώτησε. Επιπλέον απήντησε υποδειγματικά για το ότι ο πλούτος σε πολλά θέματα απελευθερώνει. Οπότε γιατί να πρέπει να μιζεριάζει κανείς που έτυχε κοντά στα άλλα όλα ο μελλοντικός σύντροφος (ανεξαρτήτως φύλου) να έχει οικονομική άνεση? Δεν το θέτει ως κριτήριο επιλογής ή αξιολόγησης. Λέει "ό,τι έχει κανείς καλό είναι". Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ.
SostaΤα χρήματα δίνουν βαθμούς ελευθερίας είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Ούτε αναχρονιστικο είναι ούτε τίποτα, είναι η πραγματικότητα. Αν τα έχεις, δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι - αν δεν έχεις, είναι εντελώς λογικό να χαίρεσαι με την προοπτική να τα αποκτήσεις. Πας να χωσεις το φεμινιστικο με το ζόρι κάπου που δεν χωνεται, γιατί ίσως έχεις κολλήσει στην ιδέα ότι οι γυναίκες θέλουν φραγκατους και ότι επιβραβευω αυτό. Αν πιστεύεις αυτό, είναι μισογυνιστικη άποψη. Ελπίζω να μην το πιστεύεις.
#7 Τους πλούσιους δεν τους ζηλεύω για τα αμάξια, τις πισίνες, τις τουαλέτες/κουστούμια και τα κοσμήματα. Ούτε στο ελάχιστο. Όχι γιατί είμαι υπεράνω, αλλά γιατί δε με συγκινούν καθόλου αυτά.Αντιθέτως, με συγκινεί μέχρι δακρύων η προοπτική να μην ξαναέκανα ποτέ καμία δουλειά του σπιτιού, αλλά καμία. Ούτε το φλυτζάνι μου να πλύνω. Επίσης να μην ξανασυνδιαλλαγώ ποτέ προσωπικά με δημόσια υπηρεσία. Και φυσικά να μην ξαναπατήσω ποτέ σε λεωφορείο, τρένο, ούτε καν σε ταξί (χωρίς φυσικά να χρειαστεί να οδηγήσω η ίδια, προκαλλώντας εκατόμβη θυμάτων).Και φυσικά να ταξιδεύω όπου γουστάρω.Σκεπτόμενη όλα αυτά, το να λυπηθώ τους ζάμπλουτους μου φαίνεται αντίστοιχο του να λυπηθεί εμένα ένας τετραπληγικός επειδή όταν χορεύω μπορεί να ιδρώσω.
Επίσης πλέον έχω και ιδεολογική αντίρρηση στα τακούνια, οπότε για μένα το θέμα έχει λίγο πολύ λήξει. Πηγή: www.lifo.grΚαλέ αμπα μας παίρνεις το μελομακάρονο από το στόμα με αυτή τη δήλωση! Σε παρακαλώ εξήγησε λίγο περισσότερο, ποια είναι η αντίρρηση που έχεις, μπας και απενοχοποιηθούμε κι εμείς;
Ειναι ξεκάθαρο οτι φοραμε τακούνια γιατι εχει επιβληθεί απο τα προτυπα ομορφιας, γιατι κανει -η ετσι εχουμε συνηθισει να νομιζουμε- πιο ομορφο το ποδι και το περπάτημα, και σου δινει αλλο αερα στην εμφάνιση, κακοποιωντας φυσικα με βαναυσο τρόπο τη μεση και το πέλμα. Και με ολα αυτα εχουμε πειστεί οτι οποια αντεχει να φοραει ψηλοτάκουνα ολη τη μερα ειναι αξια θαυμασμού. Ηλιθιότητες. Οι αντρες δεν περνανε τετοια ζορια. Έχω κι εγω ιδεολογική αντίρρηση, παρ'ολα αυτα παραδεχομαι οτι μου αρεσουν πάρα πολυ τα τακουνια και φοραω αρκετα συχνα, και παρ'όλο που και ο φίλος μου εχει τις ιδιες αποψεις. Ειμαι μικρη βεβαια ακομα, ισως καποτε συνέλθω και υπερισχυσει η ιδεολογία στη χαζη ανάγκη μου να προσπαθώ να ειμαι παντα στην τριχα.
Τα τακούνια κι ιδιαίτερα τα λεπτά σε γόβες/μπότες στιλέτο (τα επονομαζόμενα και fuck me shoes) έχουν και άλλα σημαινόμενα. Εμποδίζουν την γυναίκα να τρέξει υποβάλλοντάς την άρα σε ευκολότερο "θύμα" φλερτ/σεξουαλικής προσέγγισης κλπ. (Υπάρχει αντίστοιχη δήλωση του μοδίστρου Azedine Alaia για τα στενά του σαν "επίδεσμος" φορέματα της δεκαετίας του '80).Τονίζουν τις λαγόνες και υποβάλλουν ένα συγκεκριμένο λίκνισμά τους κατά την βάδιση θέλοντας και μη. Επιπλέον η τεταμένη καμάρα που υποβάλλουν στο πέλμα θυμίζει (υποτίθεται) την κάμψη του πέλματος κατά την στιγμή του οργασμού. Τέλος το σχήμα του τακουνιού είναι ξεκάθαρα φαλλικό. Τα ψηλά "σχηματισμένα" με λεπτή απόληξη τακούνια λοιπόν είναι ένα κατ'εξοχήν σεξουαλικό υπονοούμενο. Όπως η μουσική υποβάλλει τις δικές της ιδέες (στο εμβατήριο θες να προχωρήσεις με κοφτό βηματισμό ενώ στο βαλς να ξεχυθείς αιθέρια σε στροβιλισμούς ή στο pogo να "χτυπηθείς" αριστερά δεξιά) έτσι και το πατούμενο!Γι'αυτούς τους λόγους η Λένα είναι -υποθέτω- ιδεολογικά αντίθετη. Πάντως μου αρέσουν πολύ. Αν και ναι με ενοχλεί κι εμένα η ερμηνεία τους αυτή.
Μια άποψη από άντρα για το θέμα αυτό: Όταν βλέπω στην τηλεόραση ή στον δρόμο γυναίκα με τα 12ποντα και βάλε που είναι της μόδας αμέσως μου έρχονται στο νου οι γυναίκες - καμηλοπαρδάλεις μιας αφρικανικής φυλής των οποίων ο λαιμός επιμηκύνεται με τα μεταλλικά δαχτυλίδια - κολιέ που φορούν σε σημείο να μην μπορούν να στηρίξουν το κεφάλι τους αν τα βγάλουν. Η εικόνα αυτή αναιρεί μέσα μου την οποιαδήποτε υποτιθέμενη σεξουαλικότητα η οποία θα έπρεπε να "αναδύεται" από την χρήση του εν λόγω φετίχ!
Andrameleh 21.12.2015 | 19:10 Πηγή: www.lifo.grΠες όμως του φίλου σου ότι οι γυναίκες αυτές βρίσκονται στην Myanmar (στη χερσόνησο της Βιρμανίας) κι όχι στην Αφρική. Είναι μια συχνή παρανόηση. Επιπλέον το πραγματικά αντίστοιχο των μεταλλικών δαχτυλιών για το λαιμό θα ήταν η παλαιά συνήθεια στην Κίνα για τις γυναίκες με "τα πόδια του λωτού" που τους τα μπαντάριζαν από μικρή ηλικία (επίσης ένα σεξουαλικό υπονοούμενο προς τέρψιν των αντρών) που όντως παραμορφώνουν τα πόδια.http://www.lifo.gr/team/u46519/49264 Τα 12ποντα ευτυχώς δεν το πετυχαίνουν σε τέτοιο βαθμό και τόσο μόνιμα...
Κι επειδή μ'αρέσει να παραθέτω στοιχεία περιφερειακά που όμως ενισχύουν ένα θέμα που συζητείται, η κινεζική πρακτική με τα δεμένα, "σπασμένα" πόδια έχει ΚΑΙ αυτή σεξουαλικό σημαινόμενο από πίσω της (όπως και τα τακούνια όπως και τα βραχιόλια λαιμού >"It has also been theorised that the coils originate from the desire to look more attractive by exaggerating sexual dimorphism, as women have more slender necks than men") για την -μαντέψτε!- ικανοποίηση των αντρών. "Οι γυναίκες με τα «πόδια λωτού» ήταν αναγκασμένες λόγω της νέας οστεωτικής δομής των πελμάτων τους, να κατανέμουν το βάρος τους στην περιοχή των γλουτών ενώ οι μύες των ποδιών καθώς και των γεννητικών τους οργάνων υπερλειτουργούσαν για να μπορέσουν να στηρίξουν το σώμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πλούσιων σε όγκο γλουτών αλλά και την υπερβολική σύσφιξη των γεννητικών τους οργάνων.Οι άνδρες παντρευόντουσαν μόνο αν μια γυναίκα είχε υποστεί αυτή τη φριχτή διαδικασία καθώς όπως έλεγαν,τα γεννητικά τους όργανα ήταν τόσο σφιχτά, που η κάθε συνουσία μαζί τους ήταν σαν την πρώτη φορά.Δηλαδή σαν να έκαναν έρωτα σε μια παρθένα ενώ οι πλούσιοι και σφιχτοί γλουτοί ήταν περισσότερο ερεθιστικοί για αυτούς.Οι φαλοκρατικές αντιλήψεις, η υποβάθμιση και αντίληψη του γυναικείου φύλου σε σκεύασμα αναπαραγωγής και ηδονής, ο σκοταδισμός, ο Θεοκρατισμός κ.α. καταδίκασαν εκατομμύρια γυναίκες σε φριχτά βασανιστήρια στέλνοντας τις ακόμα και στον θάνατο. Τέτοιες παρόμοιες πρακτικές όπως η κλειτοριδεκτομή εφαρμόζονται εώς και σήμερα καταδικάζοντας εκατομμύρια γυναίκες σε μια ζωή χωρίς βασικές ανθρώπινες απολαύσεις ή στέλνοντας πολλά κορίτσια ακόμη και στον θάνατο !"Επιμέλεια: Ηλίας ΜαγγίπαςΠηγή:http://www.se-skepseis.gr/archives/19811