ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Για πρώτη φορά, ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter από τους Σουηδούς

Για πρώτη φορά, ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter από τους Σουηδούς Facebook Twitter
47

Ένας βιασμός και η ποινή που ρίχνει στα "μαλακά" τους ενόχους, έχουν εξοργίσει τους Σουηδούς όλων των ηλικιών.

 

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα 15χρονο κορίτσι κατηγόρησε 6 έφηβους Μουσουλμάνους ότι τη βίασαν διαδοχικά. Ανάμεσά τους ήταν Τούρκοι, Άραβες και Αφρικανοί.

 

Πέντε από τους εφήβους κρίθηκαν ένοχοι για τον βιασμό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Solna την Παρασκευή, με τον έκτο να κρίνεται ένοχος απόπειρας βιασμού.

 Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα διαμέρισμα στηνTensta, όπου ένας από τους εφήβους μοίρασε προφυλακτικά, ενώ οι άλλοι πέντε βίασαν διαδοχικά τη 15χρονη.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατάθεση της 15χρονης δεν είχε αντιφάσεις.

  

Παρά την άρνηση τους ότι το περιστατικό συνέβη όταν ξεκίνησε η δίκη, τέσσερα από τα αγόρια ομολόγησαν κατά την διάρκεια ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, αλλά αρνήθηκαν ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Το αγόρι που φέρεται να μοίρασε τα προφυλακτικά έχει αρνηθεί τα πάντα.

  

"Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αλλαγή αυτή στις καταθέσεις τους και η ομολογία, δείχνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι" αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. 

Πέντε από τα αγόρια καταδικάστηκαν σε πάνω από 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας ο καθένας, ενώ θα πληρώσουν και 55.000 κορώνες ($ 8.500) κάθε ένας από αυτούς ως αποζημίωση στο θύμα.

Η ελαφριά τιμωρία εξόργισε μεγάλη μερίδα των Σουηδών, ωστόσο τα αγόρια είναι ανήλικοι, και το δικαστήριο επέβαλε την ανάλογη ποινή.

 

Το βράδυ της Δευτέρας έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το hashtag #IStandWithSweden, με το οποίο οι Σουηδοί χρήστες έχουν επιδοθεί σε ένα έντονο ρητορικό μίσος κατά των Μουσουλμάνων, αφού τους θεωρούν υπεύθυνους για πολλούς βιασμούς γυναικών, δολοφονίες και άλλα εγκλήματα στη χώρα.

 






Σύμφωνα με ορισμένα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, όλα ξεκίνησαν το 1970, όταν το έθνος τους άνοιξε την πόρτα στους μετανάστες και δη τους Μουσουλμάνους.

«Οι μουσουλμάνοι, άνδρες που μετανάστευσαν στη Σουηδία, έφεραν μαζί τους και τον ισλαμικό πολιτισμό των βιασμών. Ο πολιτισμός βιασμού έχει επιπτώσεις και στις Σουηδές που είναι «άπιστες» και, ως εκ τούτου, είναι - σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Αλλάχ - στόχοι για βιασμό από μουσουλμάνους άνδρες. Το 1996 έκθεση του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για την Πρόληψη του Εγκλήματος σημείωσε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική είχαν 23 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό από τους Σουηδούς άνδρες» γράφει η dailycaller.com.

 

«Η Σουηδία έχει σήμερα την υψηλότερη συχνότητα βιασμών, και βρίσκεται λίγο πίσω μόνο από το Λεσότο της Αφρικής. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία έχει ποσοστό βιασμών δέκα φορές πάνω, και όλα αυτά έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια» γράφει το Middle East Forum. «Αυτό, συνεχίζει, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες φέρνουν στις χώρες όπου πηγαίνουν τις παθογένειές τους.

Η χώρα έχει την ταχύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ευρώπη, λόγω της εισροής Αράβων και Μουσουλμάνων από τη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά εγκληματικότητας έχει αυξηθεί αστρονομικά: Το 1975, 421 βιασμοί αναφέρθηκαν στην αστυνομία, ενώ το 2014, 6.620.

Τech & Science
47

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

16 σχόλια
Κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν μία βασικότατη παράμετρο του ζητήματος: Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις ίδιες της τις αξίες, η οποίες, λόγω επιλογής της πολυπολιτισμικότητας και της ανεκτικότητας, τείνουν να απαγορεύουν να αποδίδεις σε πολύ συγκεκριμένους παράγοντες τη βαρύτητα που τους αρμόζει, όπως στο Ισλάμ.Οι ευρωπαικοί πληθυσμοί βρίσκονται, για λόγους πρωτίστως οικονομικούς φυσικά, σε μειονεκτική θέση και αυτό θα επιταθεί τα επόμενα χρόνια.Συμμετείχα πρόσφατα σε ένα συνέδριο για τη μετανάστευση: οι αφρικανοί, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, συνομιλητές θεωρούν περίπου αυτονόητο και υποχρέωση της Ευρώπης, την υποδοχή ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των μεταναστων που θέλουν να μετακινηθούν, σε εθελοντική βάση και χωρίς δυνατότητα επαναπατρισμού, ακόμη όταν μιλάμε για παράτυπη μετανάστευση.Πλέον δε ανησυχητική είναι η έννοια της "δημογραφικής ισορροπίας" της Ευρώπης, που εμφανίζεται όλο κ περιςςότερο, όπου η μετανάστευση αντιμετωπίζεται περίπου ως δώρο που θα βοηθήσει τον γηράσκοντα ευρωπαικό πληθυσμό να ανανεωθεί, παραβλέποντας τις συνέπειες για την συνοχή και τις αξίες των ευρωπαικών κοινωνιών.Θα δούμε πολλά ακόμη.
Μήπως να εξηγήσεις όμως γιατί θεωρούν οι αφρικανοι υποχρέωση της Ευρώπης την υποδοχή των μεταναστών; Γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το "γιατί". Αν ο χ,ψ αφρικάνος είναι πρόσφυγας, να τον δεχτούμε ή να του δείξουμε την πόρτα;
Ευτυχως δηλαδη που δεν ειμαστε ρατσιστες,που να ειμασταν κιολας!Κτηνη υπαρχουν παντου. Προσφατα στην χωρα μας,τρεις νεαροι αντρες απηγαγαν,βιασαν ομαδικα,λιθοβολησαν 20χρονη κωφαλαλη και στην συνεχεια γαζωσαν με σφαιρες το σπιτι της οικογενειας για να τους εκφοβισουν. Αν προεβαιναν σε αυτες τις αποτροπαιες πραξεις Μουσουλμανοι,σκεφτειτε αυτοματα τι διαφορετικη αντιμετωπιση και τι διαφορετικη βαρυτητα θα ειχε ολο το γεγονος. Οπως αν ηταν εγχρωμος ο Πιστοριους ή αν οι αστυνομικοι της Αμερικης διεπρατταν φυλετικα εγκληματα και ασκουσαν υπερβολικη χρηση βιας πανω σε λευκους. Αντιθετως η ειδηση του βιασμου στον Ασπροπυργο, κοντεψε να περασει στα ψιλα.Οποτε συμφωnω απολυτα με τον συγγραφεα John Green"Δεν υπαρχουν Αυτοι. Υπαρχουν μονο διαφορετικες οψεις του Εμεις".
δεν ειμαι ρατσιστης -αλλωστε δεν μπορω-ειμαι ελληνας που μενω στο εξωτερικο-αλλα πιστευω εχουμε χασει λιγο τη μπαλα οσο αφορα τα ανθρωπινα δικαιωματα. εμενα στα εμιρατα πριν χρονια κ εκει αν κανεις κατι παρανομο, εχεις χασει την βιζα σου κατευθειαν κ σε διωχνουν απο την χωρα. αν εισαι νομοταγης κ σεβεσαι τους νομους του κρατους τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα. ετσι πιστευω οτι θα πρεπει να γινεται και στις χωρες της ευρωπης για ΟΛΟΥΣ ανξαρτητως χρωματος, θρησκειας κτλ΄!!1. δεν θα μπορεις να παρεις διαβατηριο τα πρωτα 10 χρονια.2. για να μπορεις να εισαι κατοικος κ να εχεις αδεια εργασιας θα πρεπει να περνας απο μαθηματα γλωσσας-τροπου ζωης-νομων με εξετασεις!! 3. αν κανεις καποιο εγκλημα σοβαρο και αποκτησεις ποινικο μητρωο, τοτε απελασεσε κατευθειαν απο τη χωρα κ εχεις απογορευση εισοδου για δεκα χρονια.να τα κανουν αυτα ολες οι χωρες τις Ευρωπης κ θα δειτε ποσο καλα θα συμορφωθουν δεν θα δεκτω απο κανεναν να ερθει στη χωρα μου κ να με βρισει η να με προσβαλλει για το γεγονος οτι ειμαι γκει επειδη η θρησκεια του του εχει κανει πλυση εγκεφαλου και θεωρει οτι οι γκει ειναι αμαρτωλοι κ πρεπει να θανατωθουν κ οι γυναικες πρεπει να ειναι σπιτι κ να μην βγαινουν εξω, ενω οταν εμενα στην δικια τους τη χωρα, ηρθε ο παπαρας να μου την πει αγρια γιατι επεινα νερο στην παραλια ενω ειχε 45 βαθμους κελσιου επειδη ηταν ραμαζανι !! σορρυ δεν με ενδιαφερει ποιος εισαι κ απο που εισαι αλλα οταν ερχεσαι στο σπιτι μου θα με σεβεσαι κ θα σεβεσαι τους κανονες μου, οπως απαιτεις απο εμενα να σε σεβαστω οταν ερχομαι στο δικο σου.
Συμφωνώ 100% ως κάτοικος του εξωτερικού! Αν ήθελα Μεσαίωνα θα πήγαινα στο Αφγανιστάν να μείνω. Δεν θέλω όμως οπότε μη μου κουβαλάς το σκοτάδι σου εδώ όσο κ αν σε ενοχλεί που έχω σχέσεις πριν το γάμο ή που εργάζομαι (!). get lost
Βασικά Τζεσικα μπορείς να είσαι ρατσιστής ακόμα κι αν είσαι κάτοικος εξωτερικού. Υπάρχουν διάφορες μορφές ρατσισμού και μια απο αυτές είναι ο ρατσισμός και προκατάληψη απέναντι στην ίδια σου την εθνικότητα.Αυτά που λες περί απέλασης ισχύουν και τώρα, ακόμα κι αν είσαι κάτοικος ΕΕ, αν διαπράξεις έγκλημα παίρνεις πόδι. Τουλάχιστο αυτό ισχύει θεωρητικά.Απο τα σημεία 1,2 και 3 φαίνεται οτι ζεις στην Αγγλία. Για το τελευταίο που λες, δίνεις ένα παράδειγμα κοινωνικού και θρησκευτικού ελέγχου που νομίζω πως έχει λίγη σχέση με κάτι ποινικά κολάσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και εξευτελιστικό , όπως είναι ο βιασμός. Νομίζω οτι είναι επικίνδυνο να ομαδοποιούμε γιατί έχω εισπράξει αγάπη και σεβασμό απο μουσουλμάνους, αν η θρησκεία τους είναι αυτό που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζει σαν άτομα. Και απ την άλλη, έχω νιώσει ανασφάλεια και επιθετικά βλέμματα. Νομίζω οτι είναι θέμα ανθρώπου λοιπόν και όχι θρησκείας.
αγαπητη/ε sole, μην ανυσυχεις εχω κ εγω φιλους που ειναι μουσουλμανοι-οι οποιο μαλιστα εχουν την ιδια γνωμη μαζι μου- οπως επισης εχω φιλους απο πολλες διαφορετικες χωρες κ γνωριζω παρα πολυ καλα οτι ειναι θεμα προσωπικο -αλλα οχι παντα.. παρολο που εγω δεν μιλησα συγκεκριμενα για μουσουλμανους-εγω μιλησα για ολους- να σε ενημερωσω γιατι φαινεται οτι δεν γνωριζεις-το ισλαμ ειναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αρνητικο οσο αφορα την αφορα την ομοφυλοφιλια -κ δυστηχως υπαρχουν παρα πολλα κρουσματα ομοφοβιας σε χωρες της ευρωπης εξαιτιας αυτου. δεν ειπα ΟΛΟΙ-μην βαζεις λογια στο στομα μου κ οσο για το "Αυτά που λες περί απέλασης ισχύουν και τώρα, ακόμα κι αν είσαι κάτοικος ΕΕ, αν διαπράξεις έγκλημα παίρνεις πόδι. Τουλάχιστο αυτό ισχύει θεωρητικά" ...ναι ακριβως αυτο!! ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ!! δεν γινεται κ δυστηχως χρησιμοποιουν τους ευρωπαικους νομους περι ανρωπινων δικαιωματων -τους οποιους τους εχουν κανει τσιχλα και εχει γινει η Ευρωπη αυτη τη στιγμη ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ!! ενας απο τους λογους για τον οποιον εχουν αρχισει να τσινανε οι πλυθησμοι της ευρωπης κ ψυφιζουν δεξια κομματα που θελουν εξοδο απο την ευρωπη. ειδες στα νεα τι κομμα κερδισε τις εκλογες στη Πολωνια?? δεξιο αντιευρωπαικο κομμα-ποιοι οι Πολωνοι που το ενα πεμπτο του πλυθησμου της εχει μετακομισει στην αγγλια!! Ειναι πολυ ωραια αυτα που λες κ συμφωνω αλλα δυστηχως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!! στη ζωη να τα βλεπουμε οπως ειναι τα πραγματα κ οχι οπως θελουμε να ειναι. και ναι πρεπει να γινουν πιο αυστηρα τα πραγματα επειδη δυστηχως ενα μεγαλο μερος μεταναστων -κ μιλαω γενικα οχι μονο για μουσουλμανους-δεν ενδιαφερεται να γινει μελος της κοινωνιας οσο θα επρεπε (integration) λογω θρησκειας,κουλτουρας κτλ και here come the problems!! με ποιανεις? για να σου δωσω ενα μικρο παραδειγμα, εχω φιλους ελληνες οι οποιοι μενουν λονδινο κ δεν εχουν κανενα ενδιαφερον να δοκιμασουν φαγητο ταιλανδεζικο, κινεζικο, βιετναμεζικο, σουσι κτλ..μονο πιτσες, παστα κ ελληνικα φαγητα..αυτο για μενα ειναι βλακεια. πρεπει να ανοιγουμε το μυαλο μας κ να δοκιμαζουμε καινουργια πραγματα τα οποια υπαρχουν στην χωρα που εχουμε μετακομισει..οποτε αν παρεις αυτην την ελλειψη ενδιαφεροντος κ την μεταφερεις σε θεμα γλωσσας , κουλτουρας, παραδοσεις, ηθων κ εθιμων, θρησκειας της πλειοψηφιας, δυστηχως θα υπαρχουν προβληματα! απλα τα πραγματα. αν δεν υπαρχει ενταξη, θα εχεις προβλημα. καλη σου μερα
Αρχικά, είμαι η Solε δεν είμαι μουσουλμάνα, αλλά όταν μαζεύεται η οικογένεια στο τραπέζι είμαστε περίπου 15 διαφορετικές εθνικότητες. Προσωπικά, έχω ζήσει ρατσισμό γιατί δεν είμαι ακριβώς ελληνίδα, έχω ακούσει σα παιδάκι πολύ χοντρά σχόλια για τη μητέρα μου και για τον εαυτό μου. Αν ζεις στην Αγγλία, να σου υπενθυμίσω πως το Αγγλικό πλαίσιο είναι ήδη αρκετά αυστηρό. Δε φτάνει την αυστηρότητα του αμερικάνικου συστήματος μετανάστευσης, αλλά είναι αυστηρό. Θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα με τους φανατικούς μουσουλμάνους. Θεωρώ όμως πως όποιος μουσουλμάνος ξέρει πως θα τελεστεί μια παράνομη πράξη ή κοινωνικά επικίνδυνη θα έπρεπε να την καταγγέλλει. Στο κάτω κάτω, δεδομένου οτι είναι κάτοικοι της χώρας, η κλιμάκωση της βίας και του μίσους είναι κάτι που δε συμφέρει κανένα. Πάντα σε μια δράση θα υπάρχει η αντίδραση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Έχεις δίκιο για την ομοφυλοφιλία και ισχύει οτι είναι σεξιστές. Η μόνη λύση είναι η παιδεία και η κατανόηση των νόμων της χώρας για να μη φτάνουμε σε περιστατικά όπως αυτά που περιγράφονται στο άρθρο. <και φυσικά μηδενική ανοχή του κράτους στις εκάστοτε μαφίες που κάνουν κουμάντο στους μετανάστες και εννοώ αυτούς που σε μια ξένη χώρα κάνουν την πλύση εγκεφάλου που αναφέρεις στο 1ο σου σχόλιο.Βλέπω ποιοι βγήκαν στην Πολωνία και θλίβομαι γιατί βλέπω τον εθνικισμό να μεγαλώνει στην Ευρώπη.Τελικά αν είμαστε πεπεισμένοι πως όλοι έχουμε να χωρίσουμε κάτι με το γείτονα, ετοιμαζόμαστε για μπουρλότο. Για το θέμα με τους Έλληνες ή οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο που μεταναστεύει και μένει κολλημένος στις δικές του πολιτισμικές αναφορές, είναι κι αυτό ένα στάδιο της μετανάστευσης, κάποιες φορές παροδικό, άλλες μόνιμο. Νομίζω πως ακριβώς σε αυτό το στάδιο, θα έπρεπε να υπάρχει απο το κράτος ψυχολογική υποστήριξη ούτως ώστε να μπορέσει ο νέος κάτοικος να μπορέσει κάνει καινούριους κοινωνικούς συσχετισμούς.Συνοπτικά, νομίζω πως με καλύτερη υποστήριξη, Δικαιοσύνη και Παιδεία μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί.
Και που είσαι ακόμα...έχουμε να δούμε ακόμα. Η Ευρώπη δεν έχει αποτελεσματικές πολιτικές ενσωμάτωσης. Η απουσία αυτών των πολιτικών θα αυξήσει τα κοινωνικά προβλήματα και θα οξύνει τις εντάσεις. Από ένα σημείο και πέρα, θα αφήσουν όλοι στην άκρη τους καλούς τους τρόπους και τον πολιτικό καθωσπρεπισμό και θα βγουν τα μαχαίρια. Θέμα χρόνου.
είναι λογικό, γνωστό και κοινά παραδεκτό ότι το έγκλημα σε όλες του τις εκφάνσεις είναι πολύ πιο συχνό στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις. Πολύ απλά, ο θεόπτωχος, ο κοινωνικά αποκλεισμένος, το ευκολο θύμα των κοινωνικών διακρίσεων, ο μη έχων καμμιά ελπίδα είναι πολύ πιο ευκολο να παρεκτραπεί κοινωνικά, να εγκληματίσει. Ακόμα πιο απλά, ο καλοαναθρεμένος Σουηδός μεσοαστός έχει ελάχιστους λόγους να εγκληματίσει σε σχεση με τον δαχτυλοδεικτουμενο, πάμπτωχο, αποκλεισμένο και θύμα κοινωνικών διακρίσεων μουσουλμάνο μετανάστη. είναι πολύ πιθανόν λοιπόν οι πραγματικές αιτίες πίσω απο τις στατιστικές να μην αφορουν θρησκευτικούς αλλά καθαρά κοινωνικοοικονομικούς λόγους...
Σου διαφεύγει κάτι ή, ακόμα χειρότερα, το παραβλέπεις συνειδητά φίλε smartherc:Οι χώρες απ' τις οποίες προέρχονται αρκετοί από τους δράστες, είναι ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, η θρησκεία υποδεικνύει και την συμπεριφορά των ανθρώπων, καθιστά ανεκτές/μη-επιλήψημες πράξεις που στην Ευρώπη είναι καταδικαστέες κ.ο.κ.Εν ολίγοις καθορίζει τον τρόπο ζωής τους.Σαφώς και συνδέεται (στατιστικά) η παραβατικότητα με τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις μιας κοινωνίας, ουδείς το αμφισβητεί αυτό.Ελλείψει πόρων/αξιοπρεπούς διαβίωσης, ο οποιοσδήποτε μπορεί να οδηγηθεί στην παρανομία. Ως έσχατη λύση όμως. Και προπαντός για να ζήσει, ΟΧΙ να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις.Αυτονόητο δεν είναι;
αγαπητέ Γόρδιε Δεσμέ, το ότι υπάρχουν θεοκρατικές χώρες είναι για μένα απο μόνο του κάτι το πολύ αρνητικό ανεξάρτητα βέβαια απο το ποιός θεός τις "κρατάει"...απο εκεί και πέρα το ότι είσαι λάθος είναι κάτα κάποιο τρόπο αυταπόδεικτο. Απλή χρήση της κοινής λογικής χρειάζεται.αν στην προκειμένη περίπτωση η θρησκεία είναι αυτή που υποδεικνύει τη συμπεριφορά των ανθρώπων ( όπως λες) τότε θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί ορίζει τη συμπεριφορά μόνο ενός μικρού ποσοστού αυτών. Πιο απλά, στους 100 μουσουλμάνους μετανάστες, λαθρομετανάστες,πρόσφυγες (όπως θες ονόμασε τους) παραβατική συμπεριφορά έχουν οι 2-3, άντε 5% ( δεν ειναι τοσο μεγάλο αλλά έστω ότι είναι). Πως λοιπόν και η τεράστια πλειοψηφία, οι υπόλοιποι 95 δεν ακολουθούν τις προσταγές της θρησκείας τους να βιάσουν, κάψουν, σκοτώσουν, εγκληματίσουν γενικά ? Απο τις ίδιες θεοκρατικές κοινωνίες δεν προέρχονται και αυτοί ?Η σύγκριση λοιπόν σε αυτές τις στατιστικές γίνεται μεταξύ καλοαναθρεμένων, καλοβολεμένων και απροβλημάτιστων Σουηδών και φτωχών, αποκλεισμένων μεταναστών. Η θρησκεία δεν παιζει κανένα ρόλο ή αν παίζει είναι απειροελάχιστος. Εμένα προσωπικά μου κάνει πιο μεγάλη εντύπωση ότι υπάρχουν Σουηδοί εγκληματίες απο το ότι υπάρχει εγκληματικότητα προερχόμενη απο μετανάστες.
Καταφεύγεις στην υπερβολή και μάλιστα με άκομψο τρόπο.Μίλησα για ανοχή (ενάντια σε κάθε λογική και, κυρίως, ηθική) απέναντι σε εγκλήματα που διαπράττονται ή/και δικαιολόγηση αυτών.π.χ. «Είχε ντυθεί προκλητικά, άρα...»Άρα ο βιασμός θεωρείται ως μη γενόμενος ή νομιμοποιείται. Αν δε αφορά άπιστες, δεν χρήζει καν αναφοράς.Με αυτή την νοοτροπία έχουν γαλουχηθεί και είναι δύσκολο να την αποβάλλουν.«Αν δεν αποτελείς μέρος της λύσης, αποτελείς μέρος του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ» - ένα απ' τα αγαπημένα μου αποφθέγματα.Ή “All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing”.To 95% -ή όποιο άλλο ποσοστό θέλεις- δεν χρειάζεται να λάβει ενεργά μέρος.Αρκεί και μόνο που αποδέχεται τις πράξεις των ομόθρησκων του, αδρανεί, αδιαφορεί, αποστρέφει το βλέμμα του, αποσιωπεί, συγκαλύπτει... να συνεχίσω;Με έμμεσο τρόπο φυσικά.Συνέβαιναν και στην Ελλάδα ανάλογα περιστατικά τα παλιότερα χρόνια. Ο άντρας-Αφέντης ασελγούσε εις βάρος τυχαίας κορασίδος (λ.χ. της παραδουλεύτρας) και η σύζυγος υπό την πίεση μιας αυστηρά πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας, δήθεν ηθοπλαστικής «τι θα πει ο κόσμος» κ.λπ. στρουθοκαμήλιζε.Ουσιαστικά επρόκειτο για δήλωση πλήρους υποταγής και αποδοχή κατωτερότητας του γυναικείου φύλου (για να μην πω ρόλο αντικειμένου) που διαιώνιζε το φαινόμενο.Η διαφορά στην περίπτωση μας έγκειται στο γεγονός πως κανένα κείμενο της Ορθοδοξίας δεν δικαιολογεί -έστω και παρερμηνευόμενο- τέτοιες πράξεις. Σε αντίθεση φυσικά με το Κοράνι.Η Ελλάδα πιθανόν να κρίνεται *οπισθοδρομική* αναφορικά με την θρησκεία, τον μη-διαχωρισμό της από το κράτος κ.λπ., αλλά με εξαίρεση το «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» συνοδευόμενο από πάτημα ποδιού της Μάρως Κοντού στον Γιώργο Κωνσταντίνου, ουδέποτε έδωσε «πάτημα» (pun intended) σε ΒΙΑΣΤΕΣ!Και ουδείς θα διανοείτο να επικαλεστεί ιερές γραφές ως ελαφρυντικό των αποτρόπαιων πράξεων του.Όλοι στην «χαλαρή ηθική» των παθουσών επικεντρώνονταν.Τέλος να υπενθυμίσω πως οι δολοφόνοι των γελοιογράφων του "Charlie Hebdo" ήταν πολίτες 2ης και 3ης γενιάς *υποτίθεται* ενταγμένοι στην Γαλλική κοινωνία και κατά συνέπεια έχοντας υιοθετήσει τις αρχές/αξίες που την διέπουν.Εσύ ΤΙ λες πως όπλισε -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- τα χέρια τους;Αντιπαράβαλλε τώρα το προσχεδιασμένο φονικό με την συνήθεια των συμπατριωτών μας να υβρίζουμε τα θεία με την παραμικρή αφορμή.Ψωμοτύρι την έχουμε την ΧΠγία (δεν αποτελώ εξαίρεση).Οι δε παπάδες ασκούν τόσο ισχυρή επιρροή στο ποίμνιο που αναγκάζονται να κλειδώνουν τις πόρτες των εκκλησιών προκειμένου να ολοκληρώσουν την λειτουργία. Βλέπεις η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ασχολείται εθιμοτυπικά και μόνο. Πάει στην Ανάσταση 12 παρά τέταρτο και φεύγει 12 και πέντε για να πάει να ντερλικώσει αφού πρώτα ρίξει τις στρακαστρούκες/βεγγαλικά του για να εκτονωθεί.«Μασαμπούκα über alles».Σύγκρινε τώρα τους πύρινους λόγους/ρητορική μίσους εναντίον όσων διάγουν βίο αντίθετο προς τους κανόνες που όρισε ο «Προφήτης» που εκφωνούνται στα Μουσουλμανικά Τεμένη και την απήχηση που έχουν.Εμμένεις ακόμα στην θέση σου πως «Η θρησκεία δεν παίζει κανένα ρόλο ή αν παίζει είναι απειροελάχιστος»;
Κανὼν ΞΖ´Εἴτις Παρθένον ἀμνήστευτον βιασάμενος ἔχοι, ἀφοριζέσθω. Μὴ ἐξεῖναι δὲ αὐτῷ ἑτέραν λαμβάνειν, ἀλλ' ἐκείνην κατέχειν, ἥν καθῃρετίσατο, κᾷν πενιχρὰ τυγχάνῃ. | Βασιλ. κβ´ κγ´. κε´. κς´.ΣυμφωνίαὉ δὲ μέγας Βασίλειος αναφέρων τὴν ὑπόθεσιν τοῦ παρόντος Κανόνος εἰς τὸν κβ´. καὶ κε´. Κανόνα, διορίζει νὰ ἔχῃ μὲν εἰς γυναῖκα τὴν βιασθεῖσαν ὁ φθείρας αὐτὴν, νὰ κανονίζεται ὅμως μὲ τὸ ἐπιτίμιον τῆς πορνείας. Τέσσαρας χρόνους δηλαδὴ νὰ μὴν κοινωνήσῃ.Η Εκκλησία θεωρεί τον παραπάνω κανόνα έγκυρο και θεόπνευστο(!) μέχρι σήμερα, δηλαδή η "τιμωρία" του βιαστή είναι να παντρευτεί(!) τη βιασθείσα(!) και να μην κοινωνήσει 4 χρόνια. Στο Ι. Κοράνι δεν γράφει τίποτα από όσα του αποδίδετε, αν και υπάρχουν άνθρωποι που το παρερμηνεύουν καταλήγοντας σε σαφείς αντιφάσεις, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν ανήθικες πράξεις, όπως άλλωστε έκαναν πάντα με όλες τις Γραφές του Θεού. Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο βιαστής (και όχι η βιασθείσα) τιμωρείται με θάνατο (Sunan Abi Dawud 39:4366).
Γιατί έγραψες ολόκληρο "σεντόνι'' για ένα νόημα που θα μπορούσε να αποδοθεί σε λίγες γραμμές ? "συνέβαιναν και στην Ελλάδα παλιότερα", λες. Μιση αλήθεια ειναι, η άλλη μισή είναι ότι συμβαίνουν ακομα, απλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. ..Η ερώτηση λοιπον που προκύπτει απο τη διαπίστωση σου είναι : γιατί συνέβαιναν στην Ελλάδα παλιότερα και τώρα δεν συμβαίνουν ? Τι άλλαξε και λιγότεροι άνθρωποι δικαιολογούν εγκλήματα στη βάση μιας θρησκευτικού τύπου λογικής (" τα ήθελε ο κ..... της κλπ) Άλλαξε η θρησκεία μας μήπως? γεννιούνται πιο πολλά ίντιγκο παιδιά μήπως ? Τίποτα απο αυτά βεβαια. Πολύ απλά ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο και αυτό με τη σειρά του ανέβασε και το μορφωτικό επίπεδο ! Ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο, ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδο, πιο πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι, πιο ευαίσθητοι άνθρωποι στην κοινωνία, λιγότερο έγκλημα. άρα πάμε πάλι στους κοινωνικο-οικονομικούς λόγους ! δες το επιτέλους ότι αυτό τον συγκεκριμένο κόσμο πο ζούμε δεν τον κινούν οι θρησκείες και οι ιδεολογίες αλλά το κυνήγι του πλούτου και της δυναμης !
Ακέραιη αλήθεια φίλε smartherc, όχι μισή[Κατά τα άλλα να με συγχωρείς για το σεντόνι, το layout του Lifo, που δεν έχει άλλωστε χαρακτήρα board, δεν προσφέρεται για μακροσκελή μηνύματα].Φυσικά και σημειώνονται βιασμοί στην Ελλάδα -όπως και σε κάθε χώρα- και θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν.Ουδέποτε όμως οι θύτες ή ο οικογενειακός τους κύκλος, κοινωνικός περίγυρος κ.λπ. επικαλέστηκαν τα ΘΕΙΑ για τις πράξεις τους.Η -ας μου επιτραπεί η έκφραση- «στοχοποίηση» των θυμάτων γινόταν με αμιγώς κοινωνικά κριτήρια.Οι επίδοξοι βιαστές επέλεγαν γυναίκες που ανήκαν στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και δεν θα είχαν καμία τύχη αν κατάγγελαν τους δράστες.Οι αναφορές τους θα προσέκρουαν στις επικρατούσες αντιλήψεις της εποχής.Τόσο στην μεταπολεμική Ελλάδα του '50 και του '60 (σκοπίμως ανέφερα το παράδειγμα των εσώκλειστων υπηρετριών γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οι «υπηρεσίες» που υποχρεούνταν να παράσχουν, *διευρύνονταν*) όσο και παλιότερα.Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά που δεν εννοείς να καταλάβεις.Ας το εκλαϊκεύσω λοιπόν για να γίνει απολύτως κατανοητό:Περίπτωση 1η:Άντρας πολλά βαρύς του μεγάλου των ΕΛ γένους.Την «πέφτει» στο «δουλικό» (η οικογένεια της δεν ήταν σε θέση να την συντηρήσει και αναγκάστηκε να την στείλει ως εσωτερική βοηθό σε σπίτι «καλής οικογενείας»)ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΤΑΞΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ διαφορά.Το φαινόμενο ήταν πιο έντονο σε περασμένους αιώνες - υπενθυμίζω τον θεσμό των τσιφλικάδων όπου ο γαιοκτήμονας διατηρούσε ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα να συνευρεθεί με τις συζύγους των υποτακτικών του την 1η νύχτα του γάμου τους!!!Επίδραση θρησκείας στο βάρβαρο αυτό «έθιμο», ένα μεγάλο ολοστρόγγυλο μηδενικό.Επίκληση θρησκεύματος, επίσης.Περίπτωση 2η, που δυστυχώς παραμένει επίκαιρη:Άντρας πολλά βαρύς, πνευματικό τέκνο του «Προφήτη» (με την 9χρονη σύζυγο - για να μην ξεχνιόμαστε!).Την «πέφτει» σε οποιαδήποτε γυναίκα «προσβάλει» το Ισλάμ.Είσαι ντυμένη απ' την κορφή ως τα νύχια και Φοράς μπούρκα; Είσαι σχετικά ασφαλής. ΣΧΕΤΙΚΑ.Ακολουθείς τον (βδελυρό, κατάπτυστο, δαιμονικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) *Δυτικό τρόπο ζωής*;Ε, τότε τα θέλει ο πρωκτός σου (καμία σημασία δεν έχει πως ο τόπος στον οποία λαμβάνουν χώρα όλα αυτά βρίσκεται στην δύση)ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ διαφορά.Το αν η κοπέλα έχει smartphone τελευταίας γενιάς που κοστίζει €700 / φοράει ρούχα διάσημου μόδιστρου που επίσης κοστίζουν μια περιουσία ή είναι από τζάκι / τυγχάνει κόρη επιφανούς πολίτη κ.λπ. δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.Προκάλεσες; (τα θρησκευτικά πιστεύω μου)Θα «πληρώσεις».Όπως αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, δεν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά όσον αφορά στα «κίνητρα» των δύο βιαστών.Ο Έψιλον Λάμδα δρα εκμεταλλευόμενος την κάστα στην οποία ανήκει συναρτήσει του status quo.«Σε ταΐζω, σου παρέχω στέγη, υποχρεούσαι να μου κατσεις!»Ο Μοχάμεντ αντίθετα δεν κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις. Τόσο οι γαλαζοαίματες, όσο και οι ταπεινών καταβολών γυναίκες, αποτελούν στόχο όταν παραβαίνουν τους *κανόνες*.Γιατί πολύ απλά, «Έχουν ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ»Πως το 'πες αυτό; Βιοτικό & μορφωτικό επίπεδο;Έχω ένα πρόχειρο βιογραφικό να σου στείλω: Του Osama bin Laden!Γόνος ΠΛΟΥΣΙΑΣ οικογένειας (που σχετιζόταν με τον βασιλικό οίκο της Σαουδικής Αραβίας), που έλαβε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ εκπαίδευση.Ανωτέρου βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου δηλαδή όπως ακριβώς οι προϋποθέσεις που θέτεις.Το τι πορεία ακολούθησε ο εύπορος αυτός οικονομολόγος (κάτοχος τουλάχιστον δύο επίσημων πανεπιστημιακών τίτλων) το γνωρίζουμε όλοι...«Κοινωνικο-οικονομικούς λόγους» φίλε smartherc, έχουν όσοι διαδηλώνουν στις πλατείες για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος, όχι οι ΒΙΑΣΤΕΣ![τελικά δεν το γλίτωσες και το 2ο σεντόνι]
Ναι, αυτό που δεν καταλαβαίνεις ότι ότι η κατάσταση "δεν έχω να φάω" είναι μόνο μια απο τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την κατάσταση "φτώχεια, ανέχεια". Ο φτωχός, και εννοώ ο πραγματικά φτωχός, εκτός απο οικονομικά "πεινάει" και συναισθηματικά, κοινωνικά και φυσικά σεξουαλικά.αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η ερμηνεία των στατιστικών ( τις οποίων δεν αμφισβητώ) με βάση απλά και μόνο τη διαφορετικότητα της θρησκευτικής πίστης είναι απλά βλακώδης ( όταν δεν εμπεριέχει σκοπιμότητα κάτι αναμενόμενο απο ακροδεξιούς, ρατσιστές και φασίστες). Τα αίτια είναι κοινωνικοοικονομικά και όχι φυλετικά ή θρησκευτικά βέβαια...
Βλέποντας αυτήν την τραγελαφική φωτογραφία με τον τύπο με το ράστα πίσω από μια ξανθιά που κρατάει τη μύτη της... λέω να δω ρε παιδί μου την λογική και τα επιχειρήματα λογαριασμών twitter κλπ που αναπαράγουν αυτήν την προπαγάνδα. Κοιτάω λοιπόν τα μηνύματα αυτού του λογαριασμού, ένα ενδεικτικό απλά και μόνο από τα επόμενα:https://twitter.com/keksec_org/status/658744950285291522στέλνει ο τύπος στο tag "Φέρτε πίσω την πατριαρχια" μήνυμα πως αν απαγορευόταν στις γυναίκες η οδήγηση, δεν θα είχε σκοτώσει μια γυναίκα αυτούς που σκότωσε (προφανως αναφέρεται σε κάποιο τροχαίο)Λογική που τσακίζει κόκκαλα. Γέλια μετά δακρύων. Άσε που αυτός σέβεται και τις γυναίκες. Καληνύχτα.
αν πρόσεξες αναμεταδίδει μηνύματα απο τους λογαριασμούς του ολλανδού σκληροπυρηνικού φασίστα Geert Wilders ενώ καλεί τους αμερικάνους να ψηφίσουν τον παλαβό Trump... Η επέλαση των τρελών δηλαδή και το μόνο που μένει είναι να γίνει καπου το ατύχημα και να πάρει καποιος απο δαύτους εξουσία στα χέρια του. Τότε είναι που θα τα δούμε όλα...
Η συμπεριφορά ενος ατόμου δεν διαμορφώνεται κυρίως απο το dna(αν και η φυσική προδιάθεση,τα γονίδια δηλαδη, παίζει ρόλο), αλλά απο το κοινωνικό περιβάλλον. Στο Πακιστάν,στην Σαουδική Αραβία,στην Υεμένη και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δεν υπάρχει δημοκρατία ,αλλά εφαρμόζεται ο νόμος της Σαρίας.Το να λέει κάποιος οτι όλοι οι πολιτισμοί είναι καλοί και πως όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί ανεξαρτήτως το πως έχουν μεγαλώσει είναι τραγικό και δείχνει την πλύση εγκεφάλου που έχουν δεχτεί χιλιάδες συνάνθρωποι μας. Αν το νεογέννητο παιδί μου το μεγαλώσουν Πακιστανοί στο Πακιστάν τότε δεν θα έχει καμια διαφορά απο τον μέσο Πακιστανό. Το οτι οι Σουηδοί και οι Νορβηγοί είναι πιο ήρεμοι άνθρωποι και έχουν μικρότερη ροπή προς την εγκληματικότητα οφείλεται στον πολιτισμό που έχουν αναπτύξει εδω και αιώνες. Δυστυχώς οι περισσότεροι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής περνούν τον δικό τους μεσαίωνα και η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δεν θα οδηγήσει στον εκπολιτισμό τους ,αλλά στην επιστροφή και της Δύσης στον Μεσαίωνα. Το βλέπουμε με τους τζιχαντιστές στην Γαλλία και με τους βιασμούς στην Σουηδία.
Πάντως από αυτούς που παραθέτετε, Σουηδέζα είναι μόνο η πρώτη (αλλά κι αυτή είναι -και δηλώνει- εθνικοσοσιαλίστρια). Οπότε δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα για το θέμα έτσι.
Αυτό που ίσως βγαίνει ως συμπέρασμα ύστερα από τουλάχιστον 40 δεκαετίες μετανάστευσης ανατολικών λαών στην Ευρώπη είναι ότι το ''πείραμα'' της ενσωμάτωσης μάλλον αποτυγχάνει. Και αποτυγχάνει για τον απλό λόγο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ξένα σώματα, τόσο θρησκευτικά, πολιτικά, πολιτισμικά, κοινωνικά, αλλά και φυλετικά απέναντι σε αυτό που πρεσβεύει η Ευρώπη.Και όχι, δεν εννοώ ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύεται από το Ρωμαιοκαθολικό, ξανθό γένος.
Διαβάζω ένα σωρό σχόλια, που παραθέτουν στοιχεία, μιλάνε ωραία, με επιχειρήματα. Φτάνω και στο δικό σου, και βλέπω σε λιγότερες από 10 γραμμές την πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Και δεν το λέω για να μειώσω τα σχόλια των υπολοίπων, αλλά για να δώσω έμφαση στο δικό σου. Όσο κι αν ο περισσότερος κόσμος πλέον έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου για διάφορους βαρετούς προς παράθεση εδώ λόγους και θεωρεί τέτοιες απόψεις συντηρητικές/ρατσιστικές/ξερωγωτι, αυτή είναι η αλήθεια.Υπάρχουν όρια στην πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια ανάμειξη λαών διαφορετικά μεγαλωμένων και με τη διαφορά τόσο χασματική. Και δε θα γίνει ποτέ ο πλανήτης μίας ταχύτητας, δε θα ήταν και ενδιαφέρον στην υπόθεση ότι θα μπορούσε να είναι δυνατόν.Anyway, σε εκθείασα για τη λακωνικότητά σου οπότε δε θα μακρηγορήσω άλλο. Τελειώνω με το καταλληλότερο gif:http://media.giphy.com/media/5xtDarmwsuR9sDRObyU/giphy.gif
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά, οι βιασμοί στην Σουηδία ήταν το 2010 63.5 στα 100.000 άτομαοι βιασμοί στο Πακιστάν ανέρχονταν μόλις 0,1 στα 100.000 άτομα (2010)οι βιασμοί στην Ινδία ήταν 0,4 στα 100.000 άτομα (2010)στη Σιέρρα Λεόνε 1,4 στα 100.000 άτομα το 2008και η Σουηδία υποτίθεται έρχεται τρίτη στους βιασμούς ακολουθώντας κατά πόδας την ...Ν. Αφρική και την Μποτσουάνα.Οι βιασμοί στη Σουηδία μπορεί, πράγματι, να έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν -όμως- πρέπει να είναι κανείς αρκετά ψεκασμένος κι ολίγον τι ανεγκέφαλος και κακοήθης για να πιστεύει ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν πιο πολύ στην Σουηδία από -ξέρω γω- την Νικαράγουα ή την Νιγηρία, που δεν υφίσταται -καν- η έννοια του συζυγικού βιασμού."So, for instance, when a woman comes to the police and she says my husband or my fiance raped me almost every day during the last year, the police have to record each of these events, which might be more than 300 events. In many other countries it would just be one record - one victim, one type of crime, one record."εξήγηση του γιατί τα Σουηδικά στατιστικά εμφανίζονται τόσο "φουσκωμένα":http://www.bbc.com/news/magazine-19592372https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden
φανταζομαι εχεις λαβει υποψη σου οτι σε μια φιλελευθερη χωρα οπως η Σουηδια, οι γυναικες δεν σιωπουν αλλα δηλωνουν το σκηνικο ενω σε αλλες χωρες (με χαμηλα) ποσοστα, ο βιασμος δε δηλωθηκε ποτε στις αρχες.
...φυσικά και το έχω λάβει υπόψιν κι έχω σχολιάσει το θέμα εκτενώς εδώ:http://www.lifo.gr/now/world/47822επίσης δεν χρειάζεται να είναι κανείς ...πυρηνικός φυσικός για να αντιληφθεί ότι υπάρχει άλλη μέθοδος συλλογής στοιχείων, σε κάθε χώρα, για να υπάρχουν τέτοιες αποκλήσεις στα στατιστικά.
Όχι βλαχάκι δεν υπάρχει άλλη μέθοδος συλλογής. Πρόκειτι για τα περιστατικά που φθάνουν ως τις αρχές. Ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικό ποσοστό που δεν καταγγέλεται, το να μιλάμε για το Πακιστάν είναι απλώς φαιδρό.
Ίρις, αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να βαριέσαι να διαβάζεις links, όμως δεν τα βάζω "έτσι για διακόσμηση". …και επαναλαμβάνω, από τα προηγούμενά μου σχόλια:“εξήγηση του γιατί τα Σουηδικά στατιστικά εμφανίζονται τόσο "φουσκωμένα":http://www.bbc.com/news/magazine-19592372”“...φυσικά και το έχω λάβει υπόψιν (το ότι οι βιασμοί δηλώνονται στις αρχές) κι έχω σχολιάσει το θέμα εκτενώς εδώ:http://www.lifo.gr/now/world/47822”Επιπροσθέτως:Μία σύνοψη των άνωθεν έχει δώσει και το μέλος "savvas" στο παρόν:http://www.lifo.gr/now/digital-life/79224?comment=1554811#1554811Εν ολίγοις:Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα στατιστικό "παράδοξο" αναφορικά με το πώς εμφανίζεται η Σουηδία στον παγκόσμιο χάρτη των βιασμών βάση στατιστικών(*), και αυτό δεν αφορά τη εύκολη σύγκριση Σουηδία vs Πακιστάν, αφορά και την σύγκριση Σουηδία vs υπόλοιπη Eυρώπη και «πρώτο κόσμο». Αυτό το παράδοξο ΔΕΝ εξηγείται -απλά- από το γεγονός ότι η Σουηδία έχει 1. μουσουλμανικό πληθυσμό (και άλλες χώρες έχουν, βέβαια και εκεί μετράει πόσοι έρχονται/ενσωματώνονται σε τι κατάσταση είναι, πόσες γενεές μετρούν κ.λπ) και 2. ότι οι γυναίκες είναι χειραφετημένες και καταγγέλλουν τα περιστατικά (και αλλού είναι οι γυναίκες χειραφετημένες): υπάρχει *ναι, σαφώς υπάρχει* διαφορετική μέθοδος συλλογής στοιχείων: τι ορίζεται ως βιασμός-σεξουαλική επίθεση και πώς/ πόσο/ πότε καταγράφεται αυτό από τις αρχές. Έχουμε ήδη δώσει παραδείγματα. Αν υπάρχουν ανεγκέφαλα γίδια που βρίσκουν *προφάσεις* για τους βιασμούς που διαπράττουν σε "αλλόθρησκες" βάση κορανίου, αυτό είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό, αν και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι είναι, τελικώς, μία "στρέβλωση" που τα βαθύτερά της αίτια άπτονται περισσότερο των κοινωνικο-οικονομικών παρά ίσως των θρησκευτικών, όπως επισημαίνει ο/η smartherc http://www.lifo.gr/now/digital-life/79224?comment=1554820#1554820(τελοσπάντων η κρίση ταυτότητας είναι ένα ιδιαιτέρως περίπλοκο ζήτημα)Απ' την άλλη όλοι ξέρουμε πόσο κόπτονται οι του τύπου "χρυσή αυγή" όταν τον βιασμό τον κάνει π.χ. Πακιστανός, όταν όμως Έλληνας βιάζει και πυρπολεί γυναίκα μέχρι θανάτου, όταν την ξεκοιλιάζει και την θάβει στην αυλή του, όταν ο ανθός της ελληνική νεολαίας βιάζει αλλοδαπές αλλά και ημεδαπές, τουμπεκί ψιλοκομένο. Το ίδιο φαίνεται να γίνεται και στην Σουηδία. Σιγά που κόπτονται για τον πόνο και τα δικαιώματα των γυναικών, για να μην τους «μαγαρίζουν» τις γυναίκες ΤΟΥΣ οι «άπλυτοι βάρβαροι» κόπτονται.(*)πινακάκι: Rape statistics by countryhttps://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics
@ βλαχάκιΌχι, δεν αναφέρομαι στο πώς ορίζεται ο βιασμός στη Σουηδία. Ξέρω ότι εκεί ο όρος περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα συμπεριφορών κλπ κλπ.Αναφερόμουν στο πώς καταγράφονται τα στατιστικά στο Πακιστάν, την Ινδία και τη Σιέρα Λεόνε, που αναφέρεις. Όλες χώρες όπου οι γυναίκες αποθαρρύνονται να το δηλώσουν, και ξέρουν ότι θα στιγματιστούν και δύσκολα θα βρουν το δίκιο τους.Το να γράφεις λοιπόν φράσεις όπως "οι βιασμοί στο Πακιστάν ανέρχονταν μόλις 0,1 στα 100.000 άτομα (2010)", εννοόντας ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εκεί, είναι τουλάχιστον αφελές.Συμφωνώ δηλαδή μαζί σου, τα στατιστικά στη Σουηδία είναι παραφουσκωμένα. Αλλά στις χώρες που αναφέρεις είναι... ξεφουσκωμένα! Άρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, είναι απλώς αδύνατον.Τέλος, ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Ας πούμε ότι στους 1.000 βιασμούς στη Σουηδία μόνο οι 100 θα ορίζονταν ως τέτοιοι στη Γαλλία ή την Ιταλία ή εδώ. Και πάλι όμως: Αν οι φερόμενοι ως θύτες είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, αυτό δεν μεταφέρεται και στη μικρότερη κλίμακα; Υπάρχουν στατιστικά που να δείχνουν ότι ειδικά στην περίπτωση των αποδεδειγμένων βιασμών με την πολύ αυστηρή έννοια του όρου η πλειονότητα έχει γίνει από μη μουσουλμάνους; Αν ναι, τότε πάσο.Τέλος, ακόμη και αν κάποια αδικήματα που οι Σουηδοί ορίζουν ως βιασμο εμείς τα ορίζουμε ως ασέλγεια, σεξουαλική παρενόχληση, κλπ κλπ αυτό σημαίνει ότι είναι ασήμαντα; Αν δηλαδή οι μουσουλμάνοι έχουν την πρωτιά και μόνο στην σεξουαλική παρενόχληση είναι ασήμαντο; Το να νιώθεις ανασφάλεια και να δέχεσαι χυδαίες συμπεριφορές μέσα στο προοδευτικό, δημοκρατικό, κοσμικό κράτος ισότητας όπου υποτίθεται ότι ζεις είναι ασήμαντο;
Ίρις, με συγχωρείς, αλλά ακόμη νομίζω πως ακόμη δεν έχεις διαβάσει αυτά που λινκάρω.Αν τα είχες θα έβλεπες ότι οι παράμετροι που μού αναφέρεις είναι καθόλα γνωστοί και τις σχολιάζω (ή εκθέτω την άποψή μου εμμέσως συμφωνώντας με άλλους χρήστες)....Λες, να μην το ξέρω ότι σε περιοχές όπου η πατριαρχεία ανθεί και βασιλεύει και που η θέση των γυναικών είναι άκρως δυσμενής είναι απολύτως λογικό και επόμενο (και μεμπτό) να μην καταγγέλλονται περιστατικά κακοποίησης;Αυτό που λέω είναι ότι τα στατιστικά είναι από άχρηστα έως και επικίνδυνα μερικές φορές, ειδικά αν δεν ξέρει να τα διαβάσει κανείς! ...Και ωραία λέμε ότι είναι μουσουλμάνοι, εκτός από μουσουλμάνοι τι άλλο είναι; φτωχοί ή πλούσιοι; μορφωμένοι ή αμόρφωτοι; με εργασία ή άνεργοι; σε οικιστικά γκέτο ή ελεύθερα, ασφαλείς ή ανασφαλείς; νέοι ή μεγαλύτεροι; τι είναι αυτοί οι άνθρωποι τελοσπάντων εκτός από μουσουλμάνοι; δεν έχουν άλλα χαρακτηριστικά; Λέει ο/η smartherc: "(...)Ακόμα πιο απλά, ο καλοαναθρεμένος Σουηδός μεσοαστός έχει ελάχιστους λόγους να εγκληματήσει σε σχεση με τον δακτυλοδεικτούμενο, πάμπτωχο, αποκλεισμένο και θύμα κοινωνικών διακρίσεων μουσουλμάνο μετανάστη."Αυτό όμως που με ρωτάς είναι "καινούργιο":"Τέλος, ακόμη και αν κάποια αδικήματα που οι Σουηδοί ορίζουν ως βιασμο εμείς τα ορίζουμε ως ασέλγεια, σεξουαλική παρενόχληση, κλπ κλπ αυτό σημαίνει ότι είναι ασήμαντα;"Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Γιατί πηδάς σε συμπεράσματα;Ανέφερα μία αντικειμενική συνθήκη, ένα "cold fact" που αφορά στις διαφορές καταγραφής των περιστατικών σε διαφορετικές χώρες.Δεν εξέφρασα άποψη, γιατί η άποψή μου δεν αφορά το θέμα μας αυτή τη στιγμή. Αν και από το 2012 νομίζω γράφω, λίγο πολύ νομίζω πως θα έπρεπε να είναι γνωστή. [Μόνο που όταν έφερα «θηλυκό» νικ μάλλον ήταν πιο εύκολο να με ταμπελιάσουν ως …τη Νο.1 υστεροσπασαρχίδικη φεμινίστρια εδώ μέσα. rotfl!].
Διάβασα αυτά που λες στο σχόλιο για το φεμινιστικό κόμμα, και τα οποία είναι πολύ κατανοητά.Όσο για το σχόλιο του smartherc, απαντήθηκε ήδη: Δε μιλάμε για κλοπή τροφής. Γιατί δικαιολογείται;Γιατί απαγορεύεται να συνδέσουμε τη θρησκεία με εγκλήματα;Είναι η εύκολη PC λύση το να τα ρίχνουμε όλα στην ανέχεια και την αμορφωσιά.Εϊδες άραγε αυτή την είδηση; www.lifo.gr/articles/world_articles/78929Υπάρχει μια φρικτή περιγραφή που αφορά Σαουδάραβα. Γενικώς, πολλά φρικιαστικά που ακούμε αφορούν Σαουδάραβες. Οφείλονται κι αυτά στην έρμη τη φτώχια;(Εννοείται δεν είναι έτσι έτσι όλοι οι μουσουλμάνοι. Ούτε ίσως οι περισσότεροι. Αλλά αυτό που μας απασχολεί εν προκειμένω είναι αν είναι σε σημαντικότερο ποσοστό από τους μη μουσουλμάνους.)
Διαφωνω, η περιθωριποιηση, η φτωχεια, η κριση ταυτοτητας και ολα τα μειον που μπορει να αισθανεται και να βιωνει ενας ανθρωπος φερνει και αλλα κακα, πλην του να κλεψεις ενα ψωμι: Κομπλεξ, επιθετικοτητα,συναισθηματικα κενα, μη ευρεση συντροφου, μη προσβαση σε ειδικους ψ. υγειας...Ναι, φυσικα και εχω δει την ειδηση αφου σχολιασα κιολας.Δεν αρνουμαι την υπαρξη θρησκευτικων ευνασματων-στρεβλωσεων, διαφωνω με απλουστευτικες οπτικες που αναγαγουν ενα πολυσυνθετο υποκειμενο-ανθρωπο σε 1 πραγμα.
Σε τέτοια θέματα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμα και σε επίπεδο εκφοράς λόγου.Αναφέρει το άρθρο "ρατσιστικό παραλήρημα". Το θέμα του ρατσισμού είναι από τα πιο επίκαιρα της εποχής μας και, δυστυχώς, πολλές φορές η επίκληση ρατσισμού έχει γίνει σαν την Κόκα Κόλα, πάει δηλαδή με όλα.Ρατσισμός (με την ευρεία έννοια), είναι να κρίνεις κάποιον όχι με βάση τις πράξεις του, αλλά με το ποιος είναι (είτε μουσουλμάνος, είτε εβραίος, είτε γκει, είτε αλβανός, είτε έλληνας, είτε....). Ρατσιστικά στερεότυπα που έχουν καθιερωθεί είναι γνωστά :-Οι αλβανοί είναι κλέφτες-Οι έλληνες είναι τεμπέληδες-Οι μουσουλμάνοι είναι βιαστέςκλπ, κλπ.Πράγματι, με αφορμή περιστατικά που δημιουργούν κοινωνική αίσθηση, εκφέρεται ρατσιστικός λόγος, που τσουβαλιάζει φυλές, κοινωνικές ομάδες, προσανατολισμούς κλπ.ΌΜΩΣ... Η αναφορά στην αλήθεια, δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι ρατσιστική. Όταν κρίνεις τον άλλον με βάση τις ΠΡΑΞΕΙΣ του, δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα ανήκει. Μάλιστα είναι αντίστροφος ρατσισμός να απαιτείς από κάποιον να σωπάσει και να μην κρίνει ΠΡΑΞΕΙΣ επειδή ο δράστης των πράξεων αυτών ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, παρέχοντας δηλαδή αθέμιτη προστασία στην ομάδα αυτή, με βάση την φυλή της, την θρησκεία της κλπ κλπ.Τα ακριβή στατιστικά στοιχεία της Σουηδίας για τους βιασμούς δεν τα γνωρίζω. Όμως, ούτε καν υπονοείται στο άρθρο ότι οι βιασμοί από μουσουλμάνους είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Αντίθετα αναφέρεται έρευνα κατά την οποία παρουσιάζεται ότι ένας μουσουλμάνος από τη Βόρεια Αφρική είναι 23 φορες πιο πιθανόν να τελέσει βιασμό σε σχέση με κάποιον Σουηδό. Με δεδομένο ότι οι μουσουλμάνοι από την Β. Αφρική είναι πολύ λιγότεροι από τους Σουηδούς, προκύπτει ότι οι δράστες αυτής της κατηγορίας διαπράττουν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό βιασμών σε σχέση με έναν Σουηδό (σίγουρα πάνω από Χ23, αφού αυτό θα ίσχυε εάν οι πληθυσμοί τους ήταν οι ίδιοι).Και εγώ ρωτάω. Είναι αυτή η πραγματικότητα ή όχι; Αμφισβητείται; Αν αμφισβητείται να το συζητήσουμε. Αλλά αν δεν αμφισβητείται, γιατί είναι "ρατσισμός" για κάποιον Σουηδό να είναι έξαλλος με την πραγματικότητα αυτή; Μήπως έπρεπε να δείξει ανοχή επειδή είναι μουσουλμάνοι ή επειδή είναι από την Β. Αφρική (δηλαδή καθαρά για λόγους φυλής ή θρησκείας);;; Μήπως οι βιασθείσες έπρεπε να δείξουν "κατανόηση";Ρατσιστικό είναι το συμπέρασμα : "Οι μουσουλμάνοι της Β. Αφρικής είναι βιαστές", γιατί τσουβαλιάζει όλους τους μουσουλμάνους της Β. Αφρικής σε μια κατηγορία στην οποία δεν ανήκουν. Βιαστής είναι αυτός που βιάζει και μπορεί να είναι οποιοσδήποτε.Ρατσιστικό ΔΕΝ είναι το συμπέρασμα : "Έχουμε σοβαρό πρόβλημα βιασμών εξαιτίας ορισμένων μουσουλμάνων της Β. Αφρικής" (το "ορισμένων" μπορεί να είναι και "πολλών" αναλόγως με τα στατιστικά)
Η διαμαρτυρία των Σουηδών θα χαρακτηριζόταν ρατσιστικό παραλήρημα,αν ισχυρίζονταν ότι οι μουσουλμάνοι είχαν παραγωγική συμπεριφορά λόγω ράτσας,dna,κ.λ.π.Όμως οι Σουηδοί επιτέλους θίγουν ένα θέμα ταμπού για όλη την Ευρώπη στη σωστή του βάση.Η αξία της γυναίκας είναι μηδαμινή στις μουσουλμανικές κοινωνίες και αυτό το χαρακτηριστικό έχει "μεταναστεύσει" μαζί με τους ανθρώπους.Οποίος αναζητήσει τα επίσημα στοιχεία του περασμένου έτους,η συντριπτική πλειοψηφία των βιασμών στη Σουηδία έγινε από μουσουλμάνους,ακριβώς γιατι:α)Οι γυναίκες δεν έχουν αξίαβ)Οι δυτικές γυναίκες δεν έχουν αξία και είναι επίσης άπιστες, δηλαδή ακόμη κατώτερες.Παρακαλώ να μην εθελοτυφλουμε στα προφανή.Μακάρι όλα αυτά να ήταν μια φθηνή ρατσιστική προπαγάνδα αλλά δεν είναι.Ζω βόρεια και δυστυχώς όσα αναφέρουν οι Σουηδοι, είναι αληθή.
Το να μετακινείται ένας πληθυσμός και να φέρνει μαζί και την κουλτούρα του δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αντιθέτως μάλιστα, κάπως έτσι εισέρρευσαν τα ντολμαδάκια και ο ναργιλές στην Ελλάδα του σήμερα. Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει ότι ο μουσουλμανισμός είναι συνδεδεμένος με την πρακτική των βιασμών, το λέει σε κάποιο ιερό βιβλίο ας πούμε? Και αν ναι, εγώ που είμαι κάτοικος Ελβετίας και οι μουσουλμάνοι είναι η μεγάλη μεταναστευτική πλειοψηφία γιατί δεν τηρούν την ίδια κουλτούρα κι εδω? Θα πρότεινα να είμαστε προσεχτικότεροι όταν μιλάμε για κουλτούρες και μεταναστευτικές πρακτικές πριν κατηγορήσουμε απροκάλυπτα κάποιους, ειδικά τώρα που ο "τζιχανισμός" τείνει να γίνει εθνικό προϊόν προς εξαγωγή...
Το όλο θέμα ξεκινάει από το Κοράνι. Σε αυτό, σε πολλά σημεία αναφέρεται ότι ΔΕΝ είναι αμαρτία για έναν μουσουλμάνο να πάει με κάποια που έχει υποδουλώσει/σκλάβα (η ακριβής έκφραση στα αγγλικά είναι "those whom your right hands possess"), ενώ είναι αμαρτία να πάει με κάποια άλλη πλην της γυναίκας του.Οι πολιτισμένοι μουσουλμάνοι το ερμηνεύουν ως : "Το Κοράνι επιτρέπει στον μουσουλμάνο να κάνει σεξ με μια σκλάβα, δεν μιλάει για βιασμό. Επομένως το Κοράνι σε "αθωώνει" στην περίπτωση που η σκλάβα συναινέσει στο sex, όχι σε περίπτωση βιασμού".Οι μουσουλμάνοι τύπου ISIS, Μπόκο Χαράμ, αλλά και όχι μόνο το ερμηνεύουν : "Δεν είναι αμαρτία να πας με την βια με κάποια που θα κάνεις υποχείριό σου, αφού σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το Κοράνι"Και πολλοί δυτικοί, ευλόγως, αναρωτιούνται : "Πως είναι δυνατόν για μια γυναίκα που μόλις της έχουν σκοτώσει τον άνδρα και την οικογένεια και έχουν πάρει την ίδια σκλάβα, να συναινεί στο σεξ με τον δολοφόνο της οικογένειάς της και δεσμώτη της; Επομένως, πρακτικά, μιλάμε για βιασμό, έστω και αν δεν υπάρχει τέτοια λέξη ρητά." Με λίγα λόγια ότι η ερμηνεία των πολιτισμένων μουσουλμάνων είναι απλά ένα σόφισμα, για να δικαιολογήσουν τα εδάφια αυτά του Κορανίου.Πάντως είναι ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι ένα μέρος των μουσουλμάνων ερμηνεύει τα εδάφια με βάση αυτό που -κατά τη γνώμη μου- λένε πραγματικά, ότι δηλαδή κατ' αυτό είναι νόμιμο για έναν μουσουλμάνο να κάνει σκλάβα του και στην συνέχεια να βιάσει μια γυναίκα (φυσικά δεν μπορούμε να ξεχνάμε ΠΟΤΕ γράφτηκε το Κοράνι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι το εφαρμόζουν ΤΩΡΑ).
εντάξει, θα ζητήσουμε από όλα τα θύματα βιασμών, να σιωπήσουν, για να μην σου χαλάσει εσένα το ιδεολόγημα.http://www.wvwnews.net/content/index.php?/news_story/who_was_ellen_krantz.html
@paroulaΣτην αρχή σκέφτηκα να γράψω ένα μεγάλο κείμενο, προσπαθώντας να εκφράσω την άποψή μου για ποιους λόγους θεωρώ ότι αυτά που λες και η άνεση με την οποία τα λες είναι αφελή και επικίνδυνα. Δεν έχει νόημα όμως γιατί το θέμα του πολυπολιτισμού, της μετανάστευσης κλπ είναι θέματα πολύπλοκά που δεν αναλύονται σε σχόλια στο διαδίκτυο. Άσε που νομοτελειακά θα καταλήξουμε σε προσωπικές προσβολές γιατί έτσι δυστυχώς "δουλεύει" το διαδίκτυο.Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο από την γνώση. Καλός ο ευσεβής πόθος, καλή η αριστερή ρητορική της συνύπαρξης, της καθολικής αγάπης σε έναν κόσμο ειρηνικό που όλοι θα ζούμε αγαπημένοι, αλλά η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό.Θα σου πρότεινα ειλικρινά και χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, να αφιερώσεις χρόνο να διαβάσεις το κοράνι. Διάβασέ το σαν να διάβαζες ένα άλλο βιβλίο. Θα καταλάβεις πολλά. Αν δε, αυτό το συνδυάσεις με το επίπεδο θρησκευτικότητας των μουσουλμανικών χωρών, ότι δηλαδή η θρησκεία ορίζει συνολικά τη ζωή τους, θα καταλάβεις ακόμα περισσότερα. Δυστυχώς η ανθρωπότητα στα πλαίσια μιας κάποιας πολιτικής ορθότητας και άλλων εννοιών που πάλι είναι δύσκολο να αναλυθούν στα σχόλια, συνεχώς εθελοτυφλεί. Όχι μόνο για αυτό, αλλά για πάρα πολλά θέματα.
@Novel_SplendoursΣε ευχαριστώ για την προσέγγιση στο ζήτημα και στο κείμενο που παρέθεσα. Θα προτιμούσα βέβαια οι χαρακτηρισμοί τυπου αφελής άνεση και επίκινδυνα [σχόλια] να λείπουν, ωστόσο καταλαβαίνω πώς τα εννοείς. Θα προσπαθήσω λοιπόν να μελετήσω το κοράνι, μήπως και καταλάβω κάποια πράγματα πραραπάνω. Επίσης αναφορικά με το σχόλιο σου περί πολιτικής ορθότητας, φοβάμαι ότι κι εδώ θα διαφωνήσω, το να εθελοτυφλεί κάποιος δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής ορθότητας αλλά περισσότερο κακής ενημέρωσης ή άγνοιας.
Μενω στη Δανια και σε διαβεβαιωνω οτι το 99% τοις εκατο των προβληματων εδω ειναι λογω των Μουσουλμανων. Δεν ειμαι ρατσιστης...απλως ειναι στην πλειοψηφια τους απροσαρμοστοι. Και εγω μεταναστης ειμαι αλλα δεν δημιουργω προβλημα...και ουτε οι Δανοι εχουν προβλημα μαζι μου. Αλλα το ακροδεξιο κομμα που ειναι στην κυβερνηση ειναι γι'αυτο τον λογο.
Δε νομίζεις οτι θα έπρεπε να πεις οτι κάποια προβλήματα στη χώρα που είσαι γίνεται απο ένα ποσοστό των μουσουλμάνων; Κάποιοι δημιουργούν προβλήματα, όχι όλοι καθολικά. Και τους Έλληνες τεμπέληδες και λαμόγια τους έλεγαν, είναι όλοι έτσι;