Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική

Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική Facebook Twitter
10

 

Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική Facebook Twitter

Την αποχώρηση του από την πολιτική ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. «Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν΄ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Το μήνυμά του:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με την ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα βουλή. Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ΄ εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει. Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν΄ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ