ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών Facebook Twitter
3

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών Facebook Twitter
Η Ελίνα Βάττη και η Λίζα Βλαχοπούλου δημιούργησαν την πρωτότυπη online πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών Μy Lingo Trip.

Δύο νεότατες καθηγήτριες και απόφοιτες της Γερμανικής Φιλολογίας δημιούργησαν μία πρωτότυπη online πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, πηγαίνοντας την διδασκαλία εξ' αποστάσεως ένα μεγάλο (και διαδραστικό) βήμα παραπέρα.

Η 26χρονη Ελίνα Βάττη και η 24χρονη Λίζα Βλαχοπούλου απασχολούνταν μέχρι πρότινος με ιδιαίτερα μαθήματα, πριν ιδρύσουν το My Lingo Trip και φέρουν όλες σχεδόν τις γλώσσες τους κόσμου ένα κλικ πιο κοντά.

Μας εξηγούν.

Προς το παρόν η πλατφόρμα μας λειτουργεί με ιδιαίτερα μαθήματα, όμως ο στόχος μας είναι να έχουμε μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο και να θέσουμε σε λειτουργία τα γκρουπ. Φανταστείτε ο καθηγητής να είναι από τη Ρωσία και οι μαθητές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία για παράδειγμα!

Τι είναι το My Lingo Trip, και πώς ακριβώς λειτουργεί;

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορεί να μπει ο κάθε ένας και να βρει τον καθηγητή που του ταιριάζει με βάση το βιογραφικό του αλλά και με βάση τα προηγούμενα ratings μαθητών.

Κάθε καθηγητής έχει το δικό του προφίλ όπου περιγράφονται διεξοδικά οι δεξιότητες και οι σπουδές του. Τότε, πατώντας απλώς το κουμπί "take this course" ξεκινάει με ένα πακέτο 10 μαθημάτων (το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν). Ως μαθητής αλλά και ως καθηγητής έχεις απόλυτη ελευθερία, καθώς έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις αλλά και να διδάξεις τα μαθήματα από όπου εσύ θέλεις χωρίς περιορισμούς.

Και αυτά τα ποσά σε ευρώ που βλέπουμε τικαρισμένα σε καθηγητές στην αρχική σελίδα του site; Τι είναι;
Είναι το συνολικό κόστος για ένα σύνολο δέκα μαθημάτων.

Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας μίας online πλατφόρμας ξένων γλωσσών;
Με την Λίζα ήμασταν συμφοιτήτριες. Μία μέρα, λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου πρότεινε να πάμε για καφέ. Βρεθήκαμε, κι αφού είπαμε τα νέα μας άρχισε να μου μιλά για την ιδέα του συγκεκριμένου project.

Στην αρχή ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και τιμή που μου πρότεινε να ξεκινήσουμε μαζί αυτή την ιδέα, στη συνέχεια άρχισα κι εγώ να ενθουσιάζομαι και να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πετύχει. Τα βάλαμε κάτω, κάναμε αλλαγές επί αλλαγών, δεχτήκαμε και απορρίψαμε ιδέες και καταλήξαμε στην τελική μας μορφή!

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών Facebook Twitter
Αντί να πηγαίνει κανείς φροντιστήριο ή να έρχεται ο καθηγητής στο σπίτι, κάνει το μάθημα από τον καναπέ του

Εξηγήστε μας την διαδικασία που ακολουθείται όταν γράφεται κάποιος στην πλατφόρμα σας για να μάθει μία ξένη γλώσσα. Πώς λειτουργεί όλο αυτό;

H διαδικασία είναι πολύ απλή! Το όλο σύστημα λειτουργεί μέσω της πλατφόρμας του Webex. Ο μαθητής λαμβάνει ένα λινκ στο e-mail του από το My Lingo Trip και πατώντας το βρίσκεται κατευθείαν στην "αίθουσα", βλέπει τον καθηγητή του ενώ μπορούν άμεσα να μοιράζονται αρχεία (ασκήσεις, βίντεο, τα πάντα) και υπάρχει μέχρι και και white board!

Στο τέλος του μαθήματος του στέλνουμε εμείς όλα τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν ενώ -αν το επιθυμεί- υπάρχει η δυνατότητα να έχει ΜΟΝΟ ο ίδιος πρόσβαση στο μαγνητοσκοπημένο μάθημά, με τον κωδικό του.

Στην πλατφόρμα μας κάθε μαθητής μπορεί με τον κωδικό του να έχει οργανωμένα όλα τα μαθήματα που παρακολουθεί, τους βαθμούς του, τα διάφορα τεστ, τις εργασίες του, το μαγνητοσκοπημένο μάθημα, και ένα διάγραμμα που του λέει πόσο κοντά βρίσκεται στο στόχο του (για παράδειγμα κάποιο πτυχίο).


Δηλαδή, τα μαθήματα γίνονται μέσω κάμερας, σε πραγματικό χρόνο;
Σε πραγματικότατο! Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας του "WebEx" που είναι παρόμοια με αυτή του skype, απλώς με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Αντί να πηγαίνει κανείς φροντιστήριο ή να έρχεται ο καθηγητής στο σπίτι, λοιπόν, κάνει το μάθημα από τον καναπέ του ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος έχει πρόσβαση. Τα μαθήματα διαρκούν ακριβώς 60 λεπτά.


Οπότε μιλάμε στην ουσία για διαδραστικά ιδιαίτερα μαθήματα, εξ' αποστάσεως.

Ναι! Προς το παρόν η πλατφόρμα μας λειτουργεί με ιδιαίτερα μαθήματα, όμως ο στόχος μας είναι να έχουμε μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο και να θέσουμε σε λειτουργία τα γκρουπ. Φανταστείτε ο καθηγητής να είναι από τη Ρωσία και οι μαθητές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία για παράδειγμα! Έτσι, έρχονται σε επαφή διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες με στόχο όχι μόνο να μάθουν μια γλώσσα, αλλά και το εκάστοτε πολιτιστικό της υπόβαθρο. Με τα γκρουπ το κόστος θα είναι και πολύ μικρότερο.

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών Facebook Twitter
Στην αρχή είχαμε πολύ άγχος για το πως θα υποδεχτεί η ελληνική κοινωνία τα διαδικτυακά μαθήματα τα πρώτα δείγματα όμως είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Πώς διαμορφώνονται τα ratings των καθηγητών;
Κύριο μέλημα μας είναι να διαφυλάξουμε ένα υψηλό επίπεδο καθηγητών και διδασκαλίας. Με το πέρας δέκα μαθημάτων ζητάμε από τον μαθητή να συμπληρώσει μια φόρμα αξιολόγησης για τον καθηγητή που έχει επιλέξει κι έτσι διαμορφώνονται και τα ratings του κάθε καθηγητή.

Πόσες γλώσσες διδάσκονται σήμερα από την πλατφόρμα;
Σήμερα προσφέρουμε Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά. Το εύρος όμως των γλωσσών επεκτείνεται συνεχώς.

Η καθημερινότητα μας έχει αναγκάσει να μην μπορούμε να σπαταλάμε ανούσιο χρόνο, κι έτσι όλα πρέπει πλέον να γίνονται όσο το δυνατόν ευκολότερα και γρηγορότερα. Αυτό για έναν καθηγητή είναι σημαντικό, αφού πλέον του δίνεται η δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι του.

 

Και πόσα άτομα απαρτίζουν την ομάδα σας;
Είμαστε δύο η Λίζα κι εγώ! Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε το team της Stonewave και ο Γιώργος Χατζόπουλος! Και επίσης έχουμε αμέριστη βοήθεια σε ό,τι χρειαστούμε από τους φίλους μας!

Εκτός από τους υποψήφιους μαθητές, μπορεί να απευθυνθεί σε εσάς και κάποιος καθηγητής ξένων γλωσσών ώστε να συνεργαστεί με το My Lingo Trip;
Εννοείται! Μπορεί απ' ευθείας να ανεβάσει το βιογραφικό του στην πλατφόρμα πατώντας το κουμπί "Become a MLT teacher now". Το μόνο που χρειάζεται να έχει κανείς είναι ένα λογαριασμό στο Pay Pal. Το βιογραφικό του αξιολογείται από εμάς, κι αν κριθεί κατάλληλος δημιουργείται το προφίλ του στο MyLingoTrip


Ποια είναι η αποδοχή του κόσμου έως τώρα;
Στην αρχή είχαμε πολύ άγχος για το πως θα υποδεχτεί η ελληνική κοινωνία τα διαδικτυακά μαθήματα (ο φόβος για το Ίντερνετ είναι ακόμη υπαρκτός!) τα πρώτα δείγματα όμως είναι πολύ ενθαρρυντικά.

My Lingo Trip: Η νέα εποχή της εκμάθησης ξένων γλωσσών Facebook Twitter
Προς το παρόν η πλατφόρμα μας λειτουργεί με ιδιαίτερα μαθήματα. όμως ο στόχος μας είναι να έχουμε μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο και να θέσουμε σε λειτουργία τα γκρουπ.

Λειτούργησε η δημιουργία της πλατφόρμας και ως κάποιου είδους επαγγελματική διέξοδος για εσάς; Αλήθεια, πώς είναι σήμερα τα πράγματα για έναν καθηγητή ξένων γλωσσών εκεί έξω;

Κι εγώ και η Λίζα δουλεύαμε με ιδιαίτερα μαθήματα, όπως και οι περισσότεροι καθηγητές ξένων γλωσσών. Έτσι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να πηγαινοέρχεσαι με το αυτοκίνητο από το ένα μάθημα στο άλλο και να ξοδεύεις βενζίνη -της οποίας η τιμή ανεβαίνει την ίδια στιγμή που εσύ πρέπει να ρίξεις την τιμή του μαθήματος λόγω κρίσης. Από τη άλλη, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που η κρίση δεν επηρέασε αρνητικά τον κλάδο των ξένων γλωσσών. Ίσως και λόγω του τουρισμού..
Έχουν σίγουρα κοπεί τα διάφορα κονδύλια από το κράτος, όμως οι γονείς προσπαθούν πολύ ακόμα για να εξασφαλίσουν το φροντιστήριο στα παιδιά τους. Τέλος, πάρα πολλοί ενήλικες μαθαίνουν πλέον μία ξένη γλώσσα με σκοπό την μετανάστευση.


Η ευκολία μιας online πλατφόρμας πιστεύετε ότι μπορεί να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας;

Η καθημερινότητα μας έχει αναγκάσει να μην μπορούμε να σπαταλάμε ανούσιο χρόνο, κι έτσι όλα πρέπει πλέον να γίνονται όσο το δυνατόν ευκολότερα και γρηγορότερα. Αυτό για έναν καθηγητή είναι σημαντικό, αφού πλέον του δίνεται η δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι του.

Ο μαθητής -ειδικά αν μιλάμε για ενήλικα- μπορεί γυρνώντας από τη δουλειά του να παρακολουθήσει ένα μάθημα από το σπίτι του, ευκολότερα και οικονομικότερα. Επιπλέον, μία διαδικτυακή πλατφόρμα 'ανοίγει πόρτες' σε καθηγητές και μαθητές που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

 

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Εξαιρετική ιδέα! Μηδέν κόστος για τους διδάσκοντες και άνεση για τους μαθητές ;) (Θερμή παράκληση: στη δεύτερη από το τέλος απάντηση, διορθώστε στο ορθό: λόγω του τουρισμού)
Συγχαρητήρια κορίτσια! Με την επαγγελματική αυτή ιδέα η έννοια της μάθησης επαναπροσδιορίζεται εντελώς, καθώς γίνεται οικονομική και προσιτή στο ευρύ κοινό! Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέους, δυναμικούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και δημιουργικότητα!! ΜΠΡΆΒΟ!!!