Ζεστά Χριστούγεννα για τα κατοικίδια

Facebook Twitter
12

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

              
        

Κι όμως και οι σκύλοι βήχουν, κι οι κτηνίατροι εξηγούν ότι όπως και οι άνθρωποι, αρρωσταίνουν με κρυολογήματα ή γρίπη, που δεν κολλάει όμως από τους ανθρώπους στα σκυλιά ούτε αντίστροφα.

'Οταν η θερμοκρασία πέφτει, ειδικά αν το γατάκι ή σκυλάκι είναι καλομαθημένο, μην το αφήσετε στο κρύο, το τρίχωμά του είναι πιθανό να μην αρκεί.

                                     

Τις κρύες μέρες του χειμώνα επίσης, αποφεύγετε τα πάρτι των σκύλων(!), θα μπορούσαμε να πούμε σε χλιδάτες εποχές... Γενική συμβουλή παραμένει να προστατεύουμε το σκύλο ή τη γάτα από παρατεταμένες κοινωνικότητες: στο δρόμο ή στο σπίτι, στην πλατεία, στον κτηνίατρο.

Ο συγχρωτισμός με άλλους σκύλους ή γάτες μπορεί να τους αρρωστήσει. Μεταξύ των δυο αυτών ειδών ο ιός της pet γρίπης κυκλοφορεί και παραμονεύει.

                               

Εκτός από τα εμβόλια που δεν πρέπει να παραμελεί κανείς για να προασπίσει το αγαπημένο του τετράποδο, η συνταγή για την καλύτερη υγεία τους παραμένει απλή και παρόμοια με των ανθρώπων:

Καθημερινή άσκηση, (δηλαδή η βόλτα του σκύλου) και σωστή διατροφή.

Προσοχή κατά τις γιορτές, μην σερβίρετε στο σκύλο γαλοπούλα!
SOS πληροφορία, και άγνωστη σε πολλούς φιλόζωους. Το λίπος της γαλοπούλας και το δέρμα της μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το αγαπημένο σας τετράποδο γιατί προκαλεί από διάρροια μέχρι και σοβαρά παγκρεατικά προβλήματα.

Η σοκολάτα επίσης, όσο και αν γαβγίζει επίμονα και την ορέγεται, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, συνηθέστερα διάρροια , ανάλογα με το μέγεθος και τη ράτσα του σκύλου αλλά και τη ποσότητα που θα καταναλώσει.


Μην τον κερνάτε απ' το τραπέζι, κι ας γρυλίζει όλο το βράδυ από λαιμαργία. Μη του κάνετε τη χάρη ακόμη και για μια μπουκιά χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, και ας ξαγρυπνά ζαλισμένος από τις μυρωδιές μπροστά στο φούρνο.

                              

Το καλύτερο που μπορείτε να τους προσφέρετε είναι φρέσκο νερό και ασφαλή βιταμινούχα τροφή για κατοικίδια.

                      

                                            
           

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Άμα μάθαιναν πόσες χιλιάδες ευρώ ξοδεύει ο Δήμος Αθηναίων για τροφές, φάρμακα, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (που θα το ζήλευαν οι καλύτερες κλινικές) όλοι οι φιλόζωοι/ες θα ξυνόταν, θα άλλαζαν τροφή, θα κούναγαν την ουρά τους για μια περίθαλψη που ούτε στους δικούς τους δεν κάνουν.Και όλα αυτά για την ψήφο. Σε μια Ελλάδα που έχει υπογράψει 3 μνημόνια.Και από πότε τα δικαιώματα των ζώων προάγουν πολιτισμό η υπερισχύουν των ανθρώπων είναι κάτι που εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Από τη στιγμή που κάψαμε όλη τη φύση για να χτίσουμε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και καζίνα και από τη στιγμή που παίρνουμε ένα κατοικίδιο χωρίς να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες του (και χωρίς να το στειρώσουμε το πετάμε στο δρόμο γιατί τα παιδιά μας το βαρέθηκαν!), έχουμε υποχρέωση απέναντι σ' αυτα τα πλάσματα να τα προστατεύσουμε. Με την ίδια λογική, γιατί στο φινάλε να πληρώνω εγω για κάποιους που σπείρανε παιδιά χώρίς να σκεφτούν πως θα τα ταίσουν?
με την ιδια λογικη γιατι να εχω κρατησεις για τα ταμεια για να εχουν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη αλλοι εφοσον πληρωνω και χρησιμοποιω ιδιωτικη ασφαλεια? γιατι να πληρωνω φορους για να καλυπτεται ο μισθος των εκπαιδευτικων και να φορφωνονται τα παιδια σου εφοσον εγω δεν εχω? γιατι τα λεφτα μου να πηγαινουν για τη συντηρηση φαναριων αφου δεν οδηγω ή για την επισκευη του πεζοδρομιου αφου παω με το αμαξι? λογικη του παραλογου? ναι?? αλλα ειναι απολυτα λογικο το να μου λες οτι λυπασαι τα λεφτα που πανε σε σταγονες και αντιβιωσεις για σκυλια...! μηπως τα φωλιαζεις κιολας για να μειωθουν τα εξοδα του δημου? ευτυχως να λεμε που πανε και μερικες χλιαδες ευρω στα παλιοσκυλα και δεν καταληγουν ολα σε τσεπες!
Nα μαθεις να αγαπας κ να σεβεσαι ολα τα πλασματα.η ζωη δεν πλαστηκε μονο για την παρτη σου,ενα ζωακι φαι και αγαπη θελει ,ενα ζωον σαν και εσενα ομως κοιταει να "φαει" οτι βρει μπροστα του και να αποκτησει ολα τα λουσα επειδη ειναι ο καλυτερος βλαχος του χωριου,πανω απ'ολα ο εαυτουλης σου δλδ..........μερικες φορες θα προτιμουσα να μιλανε τα ζωακια παρα οι ανθρωποι....
εχει παραγινει με τα κατοικιδια...αμα βαλω μια φωτο ενος παιδιου απο την αφρικη και διπλα ενος ζωου δηλαδη,με πια θα δακρυσετε;και μη μου λετε τι να κανουμεφτασαμε να ξοδευουμε εκατομυρια για ζωοτροφες και στην αφρικη να πεθαινουν παιδια απο την πεινα.ειναι δυνατον ρε;ρουχα για την σκυλιτσα μας και διπλα να υπαρχουν παιδια που δεν εχουν σταγονα νερο;Ω τι κοσμος μπαμπα.
Το οτι ειμαστε φιλοζωοι και ΑΓΑΠΑΜΕ (λεξη που μαλλον στο δικο σου λεξιλογιο δεν υπαρχει) τα ζωα δε σημαινει οτι δεν σκεφτομαστε τους συνανθρωπους μας. Κατι τυποι σαν κ εσενα μαλλον ειναι που κλοτσανε κ κακοποιουν τα ζωα και μαθαινουν κ τα παιδια τους αναλογα.. Απο τοτε που γνωρισα τους ανθρωπους αγαπησα τα ζωα.. τυχαιο??
Δηλαδή bob, όλες οι Ελληνίδες μανάδες που λένε στα παιδιά τους "δε θα σηκωθείς απ'το τραπέζι αν δε φας τις μπάμιες σου. τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε" έχουν δίκιο ε; ε; ε;Το ενδιαφέρον για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα δεν αναιρεί την πονοψυχία κάποιου, την πολλαπλασιάζει.
Μάλλον δεν έχεις ζήσει παρέα με με κάποιο κατοικίδιο φίλο σωστά?Από τη μία καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου για την εμπορευματοποίηση της φιλοζωίας αλλά δεν σημαίνει και ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια ή που εμπορεύονται τα απαραίτητα για τη ζωή των τετράποδων μας λειτουργούν βάσει της μόδας και του κέρδους. Οι πραγματικοί φιλόζωοι δεν είναι αυτοί που μαζί με το σκύλο π.χ. θα αγοράσουν κάθε λογής αξεσουάρ, την Άρτα και τα Γιάννενα για να κυκλοφορούν στιλάτοι και περήφανοι στον δρόμο. Αυτοί που αγαπούν τα ζώα θα πάρουν μια ψύχη στο σπίτι τους, θα την κάνουν μέλος της οικογένειας, θα τη φροντίσουν σωστά εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για μια ποιοτική διαβίωση και θα δημιουργήσουν μια σχέση αγάπης και αφοσίωσης.Ο άνθρωπος παίρνει πολλά περισσότερα από αυτά που δίνει σε κάποιο κατοικίδιο. Εφόσον κάποιος μπορεί να μπει σε μια φάση σαν κι αυτή ποιος είσαι εσύ που θα του πεις ότι το έχει παρακάνει επειδή τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε; Και συνήθως οι άνθρωποι αυτί που εσύ τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι έχουν μάθει να δίνουν όπου μπορούν και θα τους δεις να βοηθούν όποιον έχει ανάγκη και να στέλνουν και στην Αφρική χρήματα, φάρμακα, ρούχα χωρίς να το κάνουν βούκινο. Κι επειδή δεν ξέρεις ποιος δίνει και τι δεν μπορείς να κράζεις ασύστολα. Κι αν όντως ανησυχείς για τη φτώχεια καλύτερα να ψάξεις ποιος ευθύνεται γι' αυτήν και να στρέψεις προς τα εκεί τα πυρά σου.Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα σωθούν με αγαθοεργίες αλλά με δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος. http://www.reporter.gr/Analyseis/item/234023-Giati-apotygchanoyn-ta-ethnh-Mia-meleth-gia-ta-aitia-ths-ftwcheias-kai-toy-ploytoy-twn-kratwn
και μονο που μπαινεις στη διαδικασια να συγκρινεις ενα αποστεωμενο ζωο με ενα αποστεωμενο παιδι δειχνει ποσο μικροψυχος εισαι και πως μεταξυ μας χεστηκες εαν θα πεθανουν απο πεινα και για τα δυο το ιδιο ....
Πόσο κλισέ μπορείς να γίνεις πια? Να φανταστώ οτι το υστέρημα σου εσένα πηγαίνει κατευθείαν Αφρική! (ειδικά αν αναλογιστείς πόσα δις εχουν γίνει δωρεά στην Αφρική τις τελευταιες 10ετίες και η κατασταση δεν εχει αλλαξει, πράγμα που σε κάνει να αμφισβητείς αν και κατα πόσο φτάνουν τα χρηματα και πως διατιθενται) Και στο φινάλε, ελεος πια, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απολογούμαστε κιόλας πως διαθέτουμε τα χρήματα μας! Ο καθένας ας τα δίνει εκεί που νομίζει οτι χρειάζονται.