"Eίστε η ευτυχία μου"

Η Αντζελίνα Τζολί αφιερώνει το τιμητικό Όσκαρ που της απονέμεται στον Μπραντ Πιτ και τα παιδιά της

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ 19.11.2013 | 18:13

 

Το προηγούμενο Σάββατο, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απένειμε τρία τιμητικά Όσκαρ στην Αντζελίνα Τζολί, την Άντζελα Λάνσμπερι και τον Στιβ Μάρτιν, «τη μέγιστη τιμή που μπορεί να λάβει ένας ηθοποιός στα μέσα Νοεμβρίου» όπως σατίρισε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της τελετής, Μάρτιν Σορτ.

 

Η Τζολί παρέλαβε το τιμητικό βραβείο ανθρωπιστικής εργασίας Jean Hersholt για την ευαισθησία της στο προσφυγικό ζήτημα. Μπροστά σε κοινό στο οποίο παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, οι Τομ Χανκς, Τζορτζ Λούκας, Χάρισον Φορντ, Μάθιου Μακόναχι, Νταϊάν Κίτον κ.ά., αναφέρθηκε στην «αγάπη της», τον Μπραντ Πιτ, λέγοντας: «Η στήριξη και η καθοδήγησή σου, κάνουν τα πάντα δυνατά». Αναφερόμενη στον γιο της Μάντοξ, που βρισκόταν στο κοινό, πρόσθεσε: «Εσύ και τα αδέρφια σου είστε η ευτυχία μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή στον κόσμο από τη μητρότητα.» Η Τζολί αναφέρθηκε επίσης στην εκλιπούσα μητέρα της που «τη στήριζε σε όλες της τις τρέλες».

 

Ο Στιβ Μάρτιν, ελαφρύνοντας την ατμόσφαιρα, δήλωσε καθώς παρέλαβε το βραβείο για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο: «Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο ενθουσιασμένος είμαι απόψε, επειδή το μπότοξ είναι φρέσκο». Τιμητικούς λόγους για την Άντζελα Λάνσμπερι έδωσαν οι ηθοποιοί Έμα Τόμπσον και Τζέφρι Ρας.

 

Δείτε παρακάτω όλο τον ευχαριστήριο λόγο της Αντζελίνα Τζολί: