Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager!

Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager! Facebook Twitter
1

Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager! Facebook Twitter
 

Αν ήταν προπονητής θα ήταν περιζήτητος. Κυρίως λόγω της δυνατότητάς του να ανακαλύπτει νέα ταλέντα. Ο Περικλής Τριανταφύλλης αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του μπροστά σε οθόνες. Τα τελευταία 10 χρόνια, άλλωστε, είναι ο βασικός Έλληνας συνεργάτης του Football Manager, ενός από τα δημοφιλέστερα αθλητικά παιχνίδια παγκοσμίως.

Πώς προέκυψε η εργασία σε μία τόσο μεγάλη εταιρεία όπως το Football Manager (Sports Interactive);

Άρχισα να ασχολούμαι με το Championship Manager (ο πρόγονος του Football Manager) από τα 15 μου χρόνια, δηλαδή το μακρινό 1999. Όταν το ελληνικό πρωτάθλημα πρωτομπήκε στο παιχνίδι δεν ήταν τόσο ρεαλιστικό και είχε αρκετά λάθη. Τότε αποφάσισα να φτιάξω ένα ανεπίσημο "update" καθώς επίσης και να δημιουργήσω ένα site/κοινότητα για το παιχνίδι που θα το φιλοξενεί. To update αυτό είχε τρομερή απήχηση και έγινα γνωστός στην ευρύτερη κοινότητα. Ο τότε Έλληνας επικεφαλής έρευνας παραιτήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και πρότεινε εμένα στη θέση του, αφού είχα αρχίσει ήδη να συνεργάζομαι μαζί του. Αυτό συνέβη το 2003.

Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σου στην εταιρεία;

Είμαι υπεύθυνος για την σωστή απεικόνιση/εξομοίωση των ελληνικών πρωταθλημάτων στο Football Manager. Όλα τα δεδομένα, χαρακτηριστικά παικτών, ομάδων, κανόνες πρωταθλημάτων. Τα πάντα. Επίσης, είμαι μέλος της μεταφραστικής ομάδας που δημιουργήθηκε πέρσι.

Πώς είναι να εργάζεσαι σε έναν κολοσσό από απόσταση;

Στην αρχή δεν το είχα συνειδητοποιήσει, μέχρι να επισκεφθώ τα γραφεία της εταιρείας, αυτό που νιώθω είναι μεγάλη ευχαρίστηση γιατί κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ και βλέπω ότι υπάρχει αντίστοιχη ικανοποίηση από τον κόσμο για τον ρεαλισμό των ελληνικών πρωταθλημάτων στο παιχνίδι.

Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager! Facebook Twitter


Ποια είναι η διείσδυση της εταιρείας στην Ελλάδα; Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των ανδρών.

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει το παιχνίδι. Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα κουσούρι, είμαστε όλοι προπονητές της εξέδρας. Το Football Manager σου δίνει τη δυνατότητα να το βγάλεις τον Αλέφαντο που κρύβεις μέσα σου. Είναι εθισμός. Είναι από τα πρώτα παιχνίδια σε πωλήσεις στην Ελλάδα, παρότι η πειρατεία ανθίζει. Επίσης η online κοινότητα του παιχνιδιού στην οποία τυγχάνει να είμαι συνιδρυτής, το www.fmgreece.gr, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα αφού αριθμεί περίπου 46.000 μέλη!

Ποιο είναι το σημαντικότερο πρότζεκτ που έχεις αναλάβει μέχρι στιγμής;

Το σημαντικότερο πρότζεκτ ήταν να δημιουργήσω αυτό που είχα στο μυαλό μου το 1999. Μία ρεαλιστικότατη τεράστια βάση δεδομένων για το Football Manager που θα έχει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Νομίζω ότι το έχω καταφέρει σε σημαντικό βαθμό έχοντας και την βοήθεια μιας ομάδας έρευνας που με βοηθάει ανιδιοτελώς καθώς και εκατοντάδων gamers - φιλάθλων, ποδοσφαιριστών, παραγόντων και προπονητών.

Πώς αντιμετώπισαν οι φίλοι σου τη συνεργασία σου με μία τόσο μεγάλη εταιρεία, στην οποία, πιθανότατα, πολλοί από αυτούς ξοδεύουν κάποιες σημαντικές ώρες την ημέρα;

Ενθουσιάστηκαν! Αν και οι κολλητοί μου δεν έπαιζαν ιδιαίτερα το παιχνίδι. Όσους γνωρίζω και το παίζουν, αρχίζουν και μου αναλύουν το σκεπτικό τους, πως μπορεί να βελτιωθεί το παιχνίδι, ποιους παίκτες έχω αδικήσει για να τους ανεβάσω, ιστορίες που σηκώνουν το Champions League με ελληνικές ομάδες.

Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager! Facebook Twitter


Εσύ αφιερώνεις χρόνο στο παιχνίδι;

Δυστυχώς δεν το απολαμβάνω όπως παλιά. Αυτό γιατί τον περισσότερο χρόνο κάνω beta testing για να τσεκάρω αν τα δεδομένα που έχω περάσει απεικονίζονται σωστά μέσα στο παιχνίδι. Από Φεβρουάριο και μετά πάντως, που τελειώνουν τα updates του παιχνιδιού βρίσκω χρόνο να βγάλω και εγώ το άχτι μου!

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα και ποιος ο καλύτερος σου παίκτης σε κάθε θέση.

Παναθηναϊκός, αλλά δεν φανατίζομαι ιδιαίτερα. Ο αγαπημένος μου προπονητής είναι ο εαυτός μου, έχω κάνει καταπληκτικές πορείες παλιά στο Championship Manager, ενώ αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Tonton Zola Moukoko (γέλια). Ειλικρινά δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιον προπονητή ή παίκτη. Δεν μπαίνω ποτέ π.χ. σε δίλλημα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί είναι και οι δύο παικταράδες. Άσε που παρακολουθώ πιο πολύ ελληνικά πρωταθλήματα και έχω επηρεαστεί τόσο που το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο Σωκράτης Μπουντούρης της Αναγέννησης Καρδίτσας.

 

Ένας Έλληνας σκοράρει στο Football Manager! Facebook Twitter


Τέλος, έχοντας μία πλήρη εικόνα του νέου παιχνιδιού, ποιες βελτιώσεις έχουν γίνει σε σχέση με το 2013;

Η μεγαλύτερη βελτίωση ήταν η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο παιχνίδι. Μιλάμε για μια δουλειά που περιελάμβανε την μετάφραση πάνω από 65.000 προτάσεων στα ελληνικά! Ήταν κάτι που ζητούσε επιτακτικά εδώ και χρόνια η ελληνική κοινότητα του Football Manager και εν τέλει πέρσι πάρθηκε η απόφαση να συμπεριληφθεί στο FM2014. Το εγχείρημα δεν ήταν δύσκολο μόνο επειδή έπρεπε να μεταφραστούν χιλιάδες προτάσεις αλλά επειδή υπάρχουν ποδοσφαιρικοί όροι μέσα.

Η μετάφραση έγινε από παιδιά της κοινότητας που δεν είχαν απλώς γνώση της αγγλικής αλλά και της ποδοσφαιρικής ορολόγιας. Αν π.χ. αναλάμβαναν τη μετάφραση επαγγελματίες μεταφραστές που δεν γνώριζαν από ποδόσφαιρο και Football Manager τότε θεωρώ ότι δεν θα είχε γίνει τόσο καλή δουλειά. Σιγά σιγά σχεδιάζουμε και το παιχνίδι του 2015, που θα φέρει ακόμα πιο πρωτοποριακά πράγματα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια