Παγκόσμια Ημέρα AIDS II

Παγκόσμια Ημέρα AIDS II Facebook Twitter
0

Ο θάνατος από AIDS του rocker μουσικού Tom Fogerty το 1990 ήταν από τους πρώτους θανάτους που άλλαξαν το σκηνικό αναφορικά με την ασθένεια. Μέχρι τότε ο κόσμος και η ιατρική κοινότητα πίστευαν πως μόνο οι ομοφυλόφιλοι και οι τοξικομανείς μπορούσαν να νοσήσουν.

Στην περίπτωση του Tom Fogerty, συνιδρυτή μαζί με τον αδερφό του, John, του θρυλικού συγκροτήματος Creedence Clearwater Revival, ο ιός μπήκε στο αίμα του από μετάγγιση που του είχε γίνει στα μέσα του 1980.

Παγκόσμια Ημέρα AIDS II Facebook Twitter

Ένας καλλιτέχνης παραγωγικός μέχρι το τέλος του, που ναι μεν η θητεία του στους Creedence έληξε το 1970, με τη διάλυση της μπάντας, ακολούθησε όμως επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ ηγήθηκε κι ενός ακόμη rock συγκροτήματος, των Ruby.

Τελευταία δισκογραφική εργασία του ήταν το τρίτο άλμπουμ των Ruby με τίτλο Precious Gems, το 1984, καθώς ένα δικό του Best Of κυκλοφόρησε αμέσως μετά το θάνατο του.

Παγκόσμια Ημέρα AIDS II Facebook Twitter

Ο Tom Fogerty έσβησε σε νοσοκομείο της Αριζόνα στις 6 Σεπτεμβρίου του 1990, χτυπημένος από πνευμονική λοίμωξη που του προξένησε ο ιός του AIDS. Ήταν μόλις 48 ετών...

Τον θυμόμαστε να παίζει ρυθμική κιθάρα και να κάνει τη δεύτερη φωνή στο θρυλικό Suzie Q με τους Creedence Clearwater Revival από τα 1968. Ένα χρόνο μετά το συγκρότημα θα εμφανιζόταν στο φεστιβάλ του Woodstock.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ