Ένας άθεος συναντάει τον Θεό

Ένας άθεος συναντάει τον Θεό Facebook Twitter
5

Σε αυτό το σατιρικό καρτουν ένας άθεος πεθαίνει και συναντάει το Θεό. Αν και στην ζωή του έκανε καλές πράξεις ο Θεός τον τιμωρεί και τον στέλνει στην κόλαση επειδή δεν ακολούθησε στην ζωή του αυτά που έγραφε η Βίβλος, και επειδή δεν πίστευε στην ύπαρξη του. Επαναλαμβάνω, είναι ένα σατιρικό καρτούν όμως μέσα από το χιούμορ περνάνε μεγάλες αλήθειες. Η τιμωρία για όσους θα παραβούν τους κανόνες της Βίβλου και ο φόβος για την ζωή μετά θάνατον είναι ένα μεγάλο θέμα για τους πιστούς. Σε αυτό τον φόβο πατάνε αρκετοί παπάδες και διαβάζουμε καθημερινά όλες αυτές τις εξοργιστικές δηλώσεις. Γράφει ένας χρήστης του youtube σε ένα από τα χίλια σχόλια που έχει μέχρι στιγμής το βίντεο:  

«Αυτή είναι μια διεστραμμένη αντίληψη του Θεού, που προήλθε από την διεστραμμένη ερμηνεία του λόγου του Θεού από τους προτεστάντες, κυρίως. Η Ορθοδοξία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με Θεό δικαστή-χωροφύλακα που αστυνομεύει τα ήθη. Σήμερα δυστυχώς υπάρχουν θεολόγοι και ρασοφόροι "Ορθόδοξοι" που πιστεύουν σ' έναν Θεό σαν κι αυτόν του βίντεο, κυρίως οι των "χριστιανικών" οργανώσεων.»

 

Όμως, αυτό που βλέπουμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα είναι Ορθόδοξοι μητροπολίτες να λένε ό,τι τους κατέβει πάνω στους άμβωνες. Να επεμβαίνουν σε θέματα της Πολιτείας με ένα τρόπο άγαρμπο. Να προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία με νύχια και με δόντια στα μπουντρούμια του Μεσαίωνα. Να είναι πιο οπισθοδρομικοί και χωροφύλακες από τον Θεό του σατιρικού βίντεο.

Μοναδική εξαίρεση τελευταία η στάση του Πάπα. Μια φωτεινή εξαίρεση παπά που μιλάει χωρίς περιστροφές για αδυναμίες και ιδιαιτερότητες, για προσωπικές ατέλειες και συγχώρεση.

Πόσοι από τους Πατέρες της δικής μας εκκλησίας είναι πρόθυμοι να τον μιμηθούν;

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
τα σχολια στο youtube εχουν πολυ γελιο.. ειδικα απο κατι ατομα που φορανε τις παρωπιδες ακομα κ οταν κοιμουνται.. ακομα πιο γελοια ειναι τα σχολια καποιων σε υφος η χριστιανικη θρησκεια ειναι η καλυτερη απο ολες και τρεξτε να προσκυνησετε για να σας ελεησει ο θεος..
Πολύ εύστοχο και πετυχημένο βίντεο !! Αρκεί να χρησιμοποιείται για να στηλιτεύσει ακραίες καταστάσεις και όχι να υποστηρίξει το "στρατόπεδο" άθεων/χριστιανών. Θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για το Θεό-Τιμωρό..Δεν υπάρχει, πιστεύω, στο Χριστιανισμό "Τιμωρία" αλλά "Απώλεια Ευεργεσίας", δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ