ο ρόλος της ποίησης στην προσωπική μου ζωή *

ο ρόλος της ποίησης στην προσωπική μου ζωή * Facebook Twitter
Cindy Sherman, Untitled #354, 2000
0



ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΩ πουθενά κι απαντάω μόνη μου στο ερώτημα που δεν μου έθεσαν. Δεν πολυκαταλαβαίνω τι σημαίνει «προσωπική μου ζωή» και φοβάμαι μήπως είναι παγίδα. Αποφασίζω να ζητήσω διευκρινίσεις από την επιτροπή, αλλά δεν υπάρχει ψυχή ζώσα στο λουτρό-χωλ-κουζίνα που πανελληνιάζομαι. Μετά σκέφτομαι τις σημειώσεις που κρατάω για σένα όταν σε φαντάζομαι με λευκή φανέλα Ατθίς κι ακούω τη χορωδία τζιτζικιών στην κοιλιά σου και μυρίζω τις διάφορες ανθοστήλες που έβλεπα στον ύπνο μου την εποχή που σε πρωτογνώρισα. Τότε σιγουρεύομαι ότι αυτή είναι η προσωπική μου ζωή και δεν πρόκειται να βγω εκτός θέματος, όπως συνήθως με κατηγορείς. Τα χέρια μου έχουν ξεμάθει στις λευκές κόλλες, αλλά με φαγουρίζει η ειλικρίνεια και ξεκινώ να γράφω.

 

Ανοίγω το μπαλκόνι και παραδίδω την κόλλα στους πέντε ανέμους για την τελική βαθμολόγηση.


«Από το πρωί που θ' ανοίξω τα μάτια μου, μέχρι το βράδυ που θα τα κλείσω, ο ρόλος της ποίησης είναι πάρα πολύ σημαντικός στην προσωπική μου ζωή. Επειδή η προσωπική μου ζωή μοιάζει μ εκείνες τις κατακόμβες στο βιβλίο των Θρησκευτικών που αν βγεις έξω θα γίνεις μεζές για λιοντάρια, κάθομαι ήσυχα στο λαγούμι μου και διαβάζω ωραία ποιήματα. 'Όταν διαβάζω ποιήματα δεν είμαι η πικραμένη και εντροπαλή Φαβιόλα που μ'έχουν βάλει στο μάτι παλαβωμένοι εκατόνταρχοι. Δεν ηχούν κλάψες, άλυσες, φωνές. Είμαι χρυσή σκόνη μες στον αιθέρα και βέρα στα κλαδιά και δεν χρειάζεται να περάσω από τον τροχό του μαρτυρίου για να με συμπαθήσεις λίγο. Όταν διαβάζω ωραία ποιήματα τα αμπέλια είναι δροσερά, οι μπερντέδες κόκκινοι, τα κρεβάτια άσπρα κι έξω απ'τη σπηλιά ακούγονται χαβάγιες. Γενικώς ο ρόλος της ποίησης στην προσωπική μου ζωή είναι πολύ μεγάλος, αν και η προσωπική μου ζωή είναι ψιλοχάλια, αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα έκθεσης».


Μετρώ τις λέξεις. Δεν ξεπερνούν τις διακόσιες, δεν είναι λιγότερες από εκατόν πενήντα. Τέλεια! Ανοίγω το μπαλκόνι και παραδίδω την κόλλα στους πέντε ανέμους για την τελική βαθμολόγηση.

Crying Game
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ