TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

"Και μου 'ρχεται ο Τσίπρας μ' έναν γάιδαρο ..."

 

 

"Και μου 'ρχεται ο Τσίπρας μ' έναν γάιδαρο ..."

 

Κρίσεις κι επικρίσεις στην αυλή μιας κατοίκου της Ιθάκης (καλοκαίρι του 2015)

 *

"Και μου 'ρχεται ο Τσίπρας μ' έναν γάιδαρο ..." Facebook Twitter
Βυζαντινό ψηφιδωτό του 5ου αι. μ.Χ. Κωνσταντινούπολη. Φωτ. Wikimedia Commons

 

Τα είδες χάλια; Τα είδες χάλια; Είναι για Βουλή αυτός ο άνθρωπος; Εγώ μόλις άκουγα, λυπήθηκα φοβερά. Είπα για κάτσε, φαντάσου πως καταντήσαμε, να είναι ο Σύριζα μέσα. Δηλαδή, δεν ήταν ένας χρήσιμος για κανένα υπουργείο! Ευτυχώς και ήτανε άνθρωποι από την αντιπολίτευση και κρατήσανε τα γκέμια. Αλλιώς θα είμασταν χαμένοι και πεθαμένοι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε... Που δεν ήταν ούτε για το πεζοδρόμιο. Δεν τον αναγνώρισα για τίποτ' άλλο. Μου βάνει δυό καλάθια πάνω σ' ένα ζώο και έρχεται στην πλατεία, έρχεται ακριβώς εκεί που είναι η Πολυκλινική κι εγώ πήγαινα στην οδό Πειραιώς ...

 

Είναι πολλά χρόνια, είναι καμιά πενηνταριά χρόνια. Και μου 'ρχεται μ' έναν γάιδαρο ... Ο Τσίπρας, φορτωμένος πορτοκάλια και μου φωνάζει να του τα πάρω. 'Ασε με χριστιανέ μου και πάω στην Πολυκλινική να συνεννοηθώ με τον παπά. 'Οχι, θα πάρεις πορτοκάλια! Εν τω μεταξύ, έρχεται ένας κύριος, κάθεται απέναντι και τον κοίταγε. Πήρα, τι να κάνω. Γιατί τη φτώχεια εγώ την υποστηρίζω, δεν μπορώ. Τόνε λυπόμουνα που τον έβλεπα. Είχα και τη μάνα του όλη την ώρα που 'κλαιγε. Δεν επέρασα από φτώχεια. Εγώ ήμουνα σ' έναν πλούτο της Αμερικής. Ο πατέρας μου ήταν Αμερικανός. Δεν ήταν Αμερικανός, 'Ελληνας ήταν, κακός ήτανε, αλλά πήγαμε Αμερική και πλουτίσαμε. Πήρα τα πορτοκάλια, του τα πλήρωσα και πάω να φύγω, και τι μου λέει; Μα δεν μου πλήρωσες τα πορτοκάλια! Στα πλήρωσε η κυρία, του είπε τότε ο άνθρωπος, στα πλήρωσε, έλα κι εσύ τώρα να πληρώσεις το πρόστιμό σου. Μου 'φερες το ζώο μέσ' την Πειραιώς ! Τώρα μένει στην Κυψέλη, σε νοίκι. Και πήρε την αλληνή, αστεφάνωτη. Δεν στέκουνε αυτοί για πολιτικοί κατ' αρχήν. Τον είδες ποτέ με γραβάτα; Τον είδες; Να πάει στο καλό του, να μας αφήσει ήσυχους. Και να περιλάβει ένας καλός να σώσει την Ελλάδα... Και θα του δώκουνε από τα ξένα κράτη, να τον υποστηρίξουνε. Αλλά να είναι καλός, να είναι καλός! Ετούτος; Να του δώκουνε; Εγώ τα είπα από την πρώτη στιγμή, Είμαι καλά μπασμένη εγώ σ' όλα τα πράγματα, στο περιβάλλον. Δεν θα σου δώσουν. Και πάρε φύγε, και πάρε φύγε. Παιδί μου αυτός ... αλλά άσ' τον, να μην τα λέμε ... Τι να καταφέρει, ο, τι του πει η Ρωσία κάνει. Τον έβαλε η Ρωσία. Και ανοίχτε τα μάτια σας εκεί πέρα. Γιατί όλα εκεί από κει προέρχονται.


Εδώ δόξα τω Θεώ, δόξα τω Θεώ, εδώ είναι μια χαρά, και τα παιδιά μου καλά. Αλλά έχω περιβάλλον, έχω αξιοπρέπεια, έχω αξία, μέσα στα 48 κράτη είναι τα παιδιά μου το άλφα και το ωμέγα . Ο ένας είναι στην Αθήνα και ο άλλος είναι οικονομολόγος. Τίποτε άλλο, το συμφέρον τους, και τίποτε άλλο οι πολιτικοί. Αλλά σαν τον Σαμαρά, δεν θα βρεις κανέναν, το λέω να το ξέρεις. Δεν κοίταξε ποτέ να εισπράξει. Είναι καλά τακτοποιημένος από τα μικρά του χρόνια. 'Εφυγε, σπούδασε, πήγε Αμερική, εφτιάχτηκε και ήρθε στην Ελλάδα να πολιτευθεί. Δεν επιβάρυνε, ας πει ένας ότι χρωστάει στο κράτος. Ετούτοι είναι ...Αλλά δεν μ' ενδιαφέρει, δεν με ξανανιώνει. Ο Βαρουφάκης; Αυτός επλήρωσε τη νύφη. Τόνε φορτωθήκανε τον Βαρουφάκη, μη μου πεις πως φταίει σε τίποτα, δεν ξέρω τι και ποιό, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πολύ αγνός. Και γι' αυτό του επιτεθήκανε και τον εστείλανε εκεί που τον εστείλανε. Είναι πράγματα αυτά; Είναι πράγματα αυτά; 'Ασε με τώρα, σε παρακαλώ!

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ