Τα Χριστουγεννιάτικα Νο1 των '80ς (α' μέρος)

 

1980

St Winifred's School Choir - There's No One Quite Like Grandma

Τα παιδάκια μιας χορωδίας τραγουδάνε για το πόσο αγαπάνε την γιαγιά τους. Έτσι, για να έρθουν λίγο τα πράγματα στη θέση τους από τα Χριστούγεννα της προηγούμενης χρονιάς. Τότε Νο1 ήταν κάποια άλλα παιδάκια που τραγουδούσαν μαζί με τους Pink Floyd το Another Brick On The Wall.

 

 

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδάκια σήμερα θα είναι συνομήλικα μου. Θα ήθελα πολύ να ήξερα τι σκέφτονται όταν βλέπουν αυτό το βίντεο.

 

 

1981

The Human League - Don't You Want Me

Ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν την δεκαετία.

 

 

Στην αρχική ηχογράφηση τα συνθεσάιζερ ήταν πιο “σκληρά” και δεν άρεσαν στην εταιρία τους (Virgin). Ο παραγωγός τους και ο Jo Callis -μέλος του συγκροτήματος τότε- τους έδωσαν την τελική μορφή με την οποία κυκλοφόρησε το τραγούδι. Αυτή δεν άρεσε καθόλου στον Philip Oakey (τραγουδιστή) που θεώρησε ότι ήταν το πιο αδύναμο κομμάτι του δίσκου και για αυτό το έβαλε τελευταίο.

 

 

1982

Renee & Renato - Save Your Love

Πραγματικά δεν έχω λόγια για αυτό το τραγούδι και περισσότερο για το βίντεοκλίπ. Έχει όλο αυτό το kitsch που κάνει τα '80ς αξέχαστα. Πάντως η Renee ή πολύ ντροπαλή είναι ή δεν είναι αυτή στο βίντεο.

 

 

Το έψαξα λίγο. Εν τέλει ισχύει το δεύτερο, η Renee είχε αποχωρήσει λίγο πριν κυκλοφορήσει το single.

 

 

1983

The Flying Pickets - Only You

Ανέλπιστο Νο1 για το a cappella γκρουπ The Flying Pickets. Είναι διασκευή στο κλασικό τραγούδι των Yazoo που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Στο βίντεο βλέπουμε το συγκρότημα να τραγουδά και να διασκεδάζει (!) σε μια παρακμιακή παμπ με το σωστό ντύσιμο και κούρεμα για την εποχή.

 

 

1984  

Band Aid - Do They Know It's Christmas?

Αχ, τότε που πιστέψαμε ότι θα εξαλείψουμε την πείνα από την Αφρική.

 

 

Θυμάμαι με τι δέος είχα δει το βίντεοκλίπ την πρώτη φορά. Τόσα μεγάλα ονόματα όλα μαζί - μου φαινόταν απίστευτο. Ακόμα και σήμερα όταν το βλέπω συγκινούμαι.

 

 

Αφιερωμένο στη Βάσω και στο Θανάση (ειδικά το 1982), τους δημιουργούς και πρωτεργάτες των Fantastic '80s.

 

Δείτε και το δεύτερο μέρος με τα Χριστουγεννιάτικα Νο1 απ' το '85 ως το '89.