«Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες»

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

 

Ουράνια τόξα

Μεγάλωσα την δεκαετία του ογδόντα μέσα σε ένα κόσμο που ήταν καινούριος. Κάθε μέρα ανακάλυπτα κάτι νέο. Όλα έμοιαζαν πολύχρωμα, για τα παιδιά που γεννήθηκαν την δεκαετία του εβδομήντα. Ένα ποδήλατο αρκούσε για να βουτήξεις μέσα σε χιλιάδες ουράνια τόξα.

 

Κέρμιτ

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

 

Φρουτοπία, Παραμυθάς, Nils Holgersson, Bolek & Lolek. Οι μικρότεροι που παρακολουθούσαν τότε τον Παραμυθά σήμερα είναι είκοσι επτά και οι μεγαλύτεροι σαράντα πέντε. To muppet show ήταν απ τα αγαπημένο μου. Αυτός ο θίασος με μαριονέτες με τον θρυλικό Κέρμιτ.

 

Παραμύθια

«Του Κουτιού τα Παραμύθια». Θυμάσαι; « Άνοιξε αυτό το κουτί παραμύθι να ακουστεί η φαντασία σου κι η μουσική μας σε ταξιδεύουνε στα πέρατα της γης. Βιβλίο είν' ή μήπως σκηνή μία ευχή και θα φανεί και οι φιγούρες μας παραμυθάδες... Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε τρελοί τραγουδιστάδες...»

 

Μουσικόραμα

Το Μουσικόραμα ήταν μια πρωτοποριακή εκπομπή. Όλα ήταν εκεί. Michael jackson, Madonna, Boney Μ, Duran Duran, Sandra, Cretu, Raffaella Carra, Albano & Romina Power. Τα πάντα μέσα από 80’s γυαλί.

 

 

America-America

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

 

Dukes of Hazzard! Little house on the prairie! Fame! Hawaii 5-0! Knight rider! Miami Vice! Star Trek! Galactica! Love Boat! The Bionic Woman! Dynasty! Αχ, όλες αυτές οι αμερικάνικες σειρές. Η οθόνη πλημμύριζε  με  αυτές.

 

Πειρατές

Ακροάσεις πειρατικών σταθμών στα Μεσαία Κύματα στους 1600 χιλιοκύκλους, εκεί όπου το ραδιόφωνο της εποχής εκπέμπει μέσα από λυχνίες φάρους και τους θρυλικούς ραδιοερασιτέχνες που αργότερα μεταφέρθηκαν στην Μπάντα των FM.

 

Σταμάτης Γαρδέλης για πάντα

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

 

Οι αγαπημένες μου ταινίες ήταν Το Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Τα τσακάλια, Η στροφή, το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα και το Βασικά Καλησπέρα σας.

 

Kawasaki Ninja

Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

 

Αγαπούσα τις μηχανές. Όταν έκανα κοπάνα απ το σχολείο, καβαλούσα το Kawasaki Ninja φόρτωνα την γκόμενα και γινόμουν αέρας με φιγούρες και σούζες, εντυπωσίαζα τις αντίπαλες συμμορίες που συνεχώς με προκαλούσαν για κόντρες με τις μηχανές τους αλλά στο τέλος πάντα έχαναν.

 

Φάρσες

Όλες αυτές οι φάρσες με θύματα τους καθηγητές

 

Ο ήχος του PACMAN

Μόλις έχω τελειώσει με το φλιπεράκι που συνεχώς μου έκανε "TILT" το θρυλικό "PACMAN" δεσπόζει ακριβώς δίπλα μου με τον χαρακτηριστικό ήχο του που να φανταζόμουν ότι μετά από 34 χρόνια θα το νοσταλγούσα.
To "Space Invaders" με καλεί... ξαφνικά UFO μου επιτίθενται και εγώ τα πολεμώ με ακτίνες λέιζερ χρησιμοποιώντας ένα μικρό πορτοκαλί μοχλό πλοήγησης με επιθετικές διαθέσεις.
Ξάφνου το "Galaga" ζηλεύει και με καλεί στην κονσόλα του - ήδη έχω πάρει θέση για πόλεμο των άστρων το μόνο που μου λείπει είναι η διαστημική στολή αλλά μήπως την φορώ και είμαι αόρατος;
Η ώρα περνά πολύ εύκολα όταν καλοπερνάς με ARCADE 1980’s!

 

Disco φιλιά

Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες. Όταν έπεφτε η νύχτα ήταν η ώρα να την κάνω. Ήμουν πάντα ντυμένος στα λευκά.Τα χέρια μου γαντζωμένα επάνω σε άγρια γκάζια στυλ μοτοκρός.
Ο αέρας τρυπούσε  το κορμί μου αλλά εγώ περνούσα με κόκκινο γιατί είχα στήσει την γκόμενα στην Ντισκοτέκ Barbarella.
Εκεί όπου η Ιταλο Ντίσκο έχει την τιμητική της και οι άνθρωποι έχουν κουλτούρα 80’ς, εκεί θα πάρω τα πρώτα καυτά φιλιά της κάτω από το φως της Ντίσκο μπάλας.
Γύρω μου χρώματα χιλιάδες που καθρεφτίζουν. Φωτεινό Πάτωμα με τετράγωνα να αναβοσβήνουν σε ρυθμούς Funk, Disco, Italodisco.

 

 

Ο Νίκος συνεχίζει και σήμερα να αγαπά με πάθος τη δεκαετία του ογδόντα. Σε προσκαλεί να χορέψεις παρέα με το μπλε κέρσορα του κάτω απ' τα φώτα της ντίσκο μπάλας μέχρι να ιδρώσεις εδώ.

Αν θες να παίξεις Pacman και άλλα 80’s παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσεως πήγαινε εδώ. Στέλνει τους 80’s χαιρετισμούς του στους αναγνώστες της LΙFO μέσα από ένα PC που χαϊδεύτικα το φωνάζει «Ντίσκο».