Έξω οι σούβλες απ' τα στρατόπεδα!
Καταργείται το Πάσχα!

Προβληματισμό προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η απόφαση του ΓΕΕΘΑ να καταργηθεί το ομαδικό γλέντι στις στρατιωτικές μονάδες την Κυριακή του Πάσχα, αν και υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις, αφού τα αρνιά και τα κατσίκια ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και βελάσματα. Χιλιάδες Έλληνες είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν κάποιο στρατόπεδο και να την κάνουν ταράτσα τζάμπα, ενώ δεν θα χρειαζόταν να δώσουν και φιλοδώρημα στους φαντάρους που υπηρετούν την πατρίδα κάνοντας τους ψήστες, τους σερβιτόρους και τους λαντζέρηδες. Η απόφαση του ΓΕΕΘΑ -για κατάργηση της γιορτής του Πάσχα στα στρατόπεδα- ελήφθη ύστερα από εντολή της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θεωρούν προκλητικό να πλακώνονται οι Έλληνες στα αρνιά, στα κοκορέτσια, στα κοντοσούβλια και στις γαρδούμπες, ενώ η χώρα χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της. Στο εορταστικό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα θα μπορούν να παρευρεθούν μόνο όσοι έχουν υπηρεσία και τα μέλη της οικογένειάς τους, οπότε αποκλείονται οι κουμπάροι, οι κουνιάδοι και οι γκόμενες. Στην είσοδο των στρατοπέδων θα υπάρχουν άντρες της στρατονομίας, οι οποίοι θα ελέγχουν τις ταυτότητες των επισκεπτών και το γενεαλογικό δέντρο των στρατιωτών και των αξιωματικών, για να μην περάσει στη ζούλα κάποιος δεύτερος ξάδερφος ή κανένας μπατζανάκης. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε τους Έλληνες να γιορτάσουν σεμνά την ημέρα του Πάσχα, ώστε να μην υπάρξουν πάλι ανθελληνικά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο και δούμε εξώφυλλο σε κάποιο γερμανικό περιοδικό την Παναγία με topless. Στο πλαίσιο της αιματηρής λιτότητας, θα απαγορευτεί το βάψιμο των αυγών και οι φούρνοι -αντί για τσουρέκια- θα πουλάνε μπομπότα. Παράλληλα, απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα και οι μπαλοθιές το βράδυ της Ανάστασης, αφού, όπως τόνισε η υπουργός Πενίας, Διά Βίου Ξινίλας και Ορθοδοξίας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χριστός δεν ήταν ούτε στρατηγός ούτε λοκατζής, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πετάμε δυναμίτες και χειροβομβίδες μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Η λιτότητα θα πλήξει και τα πατροπαράδοτα έθιμα του λαού μας, αφού φέτος θα απαγορευτεί στους Κερκυραίους να πετάνε κανάτια με νερό από τα παράθυρα το πρωί της Ανάστασης, ώστε να μη μας κατηγορήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι για αδικαιολόγητες σπατάλες - αντί για κανάτια, οι Κερκυραίοι θα πετάνε άδειους πλαστικούς κουβάδες. Αλλαγές θα υπάρξουν και στον εορτασμό της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου, όπου θα απαγορευτεί ο ρουκετοπόλεμος και οι πυρομανείς κάτοικοι θα πρέπει να ξεχαρμανιάσουν πετώντας χάρτινες σαΐτες. Αν η χώρα δεν καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε κατάργηση των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, ενώ την επόμενη χρονιά θα καταργηθεί εντελώς το Πάσχα, το οποίο, στο κάτω-κάτω της γραφής, είναι εβραϊκό έθιμο και δεν ταιριάζει με τον αμερικάνικο τρόπο ζωής των σύγχρονων Ελλήνων.

 

Μποϊκοτάζ στις Μερσεντές!
Μπροστάρης ο λαός!

Πυκνώνουν στον πολιτικό κόσμο οι φωνές που ζητούν να γίνει μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιάλλακτη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας. Ο σοφός λαός δεν περίμενε την παρότρυνση των πολιτικών του ταγών και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μποϊκοτάζ όχι μόνο στα γερμανικά προϊόντα αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα που εισάγονται από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως αυτό δεν λέγεται μποϊκοτάζ αλλά φτώχια - σε κάθε περίπτωση, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Χρωστάμε παντού!
Έλα μωρέ, κι ο Κολοκοτρώνης με δανεικά ζούσε!

Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, έξι στους δέκα Έλληνες χρωστούν στις τράπεζες και δυο στους δέκα αδυνατούν να αποπληρώσουν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη καθησύχασε αυτούς που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια και τις κάρτες, λέγοντας πως σύντομα δεν θα μπορούν και οι υπόλοιποι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν μειονεκτικά. Μια άλλη έρευνα έδειξε πως οι Έλληνες καταφεύγουν πολύ εύκολα στον δανεισμό, επειδή είναι επηρεασμένοι από τα δάνεια που έπαιρναν οι επαναστάτες του 1821. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εννιά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν πως ο δανεισμός είναι επαναστατική πράξη και θεωρούν πως, κάθε φορά που μπαίνουν σε μια τράπεζα για να ζητήσουν δάνειο, τιμούν τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και την Μπουμπουλίνα. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει από τα βιβλία της Ιστορίας τα κεφάλαια που αφορούν τα δάνεια που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του '21, ώστε να μην απενοχοποιείται ο δανεισμός στο μυαλό των μαθητών.

 

Κι ο Παπανδρέου στην Τατιάνα!
Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι χώρες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου με θέμα τα παιδικά τραύματα διακεκριμένων Ελλήνων. Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε στην κυρία Στεφανίδου ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποκάλυψε πως είχε πει ψέματα, όταν -κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- υποστήριζε πως υπάρχουν λεφτά. Η παρουσιάστρια είπε στον κ. Παπανδρέου πως αισθάνθηκε ντροπή όταν τον έβλεπε στην τηλεόραση να τρέχει από χώρα σε χώρα και να ζητιανεύει. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε πως κι αυτός αισθάνεται ντροπή, αλλά συνένοχοι είναι όλοι αυτοί που τον ψήφισαν. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ανούσιο η χώρα να ασχολείται με αυτόν, όταν υπάρχει το σοβαρό θέμα με το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Η πιο συγκλονιστική στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως σαν παιδί ένιωθε μειωμένος και θεωρούσε ένοχο γι' αυτό τον πατέρα του. Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να γίνει πολιτικός αλλά τον πίεζε πολύ η μητέρα του, οπότε αποφάσισε να γίνει πρωθυπουργός και να διαλύσει τη χώρα, για να εκδικηθεί τη μαμά του.