Στα 80’s ήμουν παιδί- και σε ένα μεγάλο μέρος των 90’s επίσης. Μόνο μία από αυτές τις ταινίες θυμάμαι να τη βλέπω στο σινεμά- για όλες τις άλλες μάλλον ήμουν μικρή. Υπήρχαν σίγουρα ταινίες που πούλησαν περισσότερο ή ήταν εξίσου επιδραστικές αλλά διάλεξα ταινίες που μου άρεσαν.ΕΤ the extra terrestrial (399.8 εκ δολάρια)


Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα best seller όλων των εποχών - η ιστορία ενός μικρού αγοριού που βρίσκει έναν εξωγήινο και τον βοηθάει να ξαναγυρίσει στον πλανήτη του- με μπόνους την μικρή του αδερφή Drew Barrymore (θα μπορούσε να είναι πιο χαριτωμένη;) Μικρή ονειρευόμουν ότι θα βρούμε κι εμείς έναν εξωγήινο με τον αδερφό μου και θα τον έχουμε σαν πετ στην ντουλάπα.Gremlins (153.1 εκ. δολάρια)

 
Πολύ τρομακτικό , πολύ Χριστουγεννιάτικο, 100% Χολιγουντιανό Ένα τέλειο παράξενο κατοικίδιο είναι το δώρο Χριστουγέννων του Μπίλυ, του καλού αγοριού της διπλανής πόρτας . Υπάρχουν μόνο τρεις κανόνες : δεν κάνει να το βρέξει, να ταΐσει μετά τα μεσάνυχτα και να το εκθέσει σε ισχυρά φώτα. Ε, αν τηρούσε ο Μπίλι τους κανόνες δεν θα ’μασταν εδώ τώρα ε;.


Who framed Roger Rabbit (154.2 εκ. δολάρια)


Noμίζω ότι είναι μια από τις πρώτες ταινίες που  με πήγαν να δω στο σινεμά. Η ιδέα ότι τα καρτούν μπορούν να συμπρωταγωνιστούν με κανονικούς ηθοποιούς, πραγματικά με ξετρέλανε. Ο Βοb Hoskins είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ που καλείται να βρει ποιος παγίδεψε τον Roger Rabbit. Σε ρόλο μπαλαντέρ η πιο σέξυ γυναίκα του πλανήτη Jessica Rabbit. Όπως λέει και στην ταινία “I am not bad. I was just  drawn that way”


Back to the Future (210.6 εκ. δολάρια)
 
Όσο κι αν αντιπαθώ το Michael J. Fox νομίζω ότι αυτή είναι από αυτές τις ταινίες που έχουν πάντα πλάκα. Η ιδέα ότι μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο όπως κάνει ο Μarty και να γνωρίσεις τους γονείς σου μικρούς μου φαινόταν φοβερή. Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μια χρονομηχανή;Αn officer and a gentleman (129.8 εκ δολάρια)
 
Εδώ πρέπει να εξηγήσω κάτι. Προφανώς και δεν πρόκειται για παιδική ταινία αλλά για την πρωϊμη παιδική μου φαντασίωση. O Richard Gere προσπαθεί να γίνει πιλότος στην πιο δύσκολη σχολή του κόσμου οπού του κάνουν φοβερά καψόνια και πρέπει να υπερπηδήσει τα προσωπικά ψυχικά του εμπόδια μπλα, μπλα μπλα...Δύο ήταν οι ρομαντικές  blockbuster ταινίες που σημάδεψαν τα 80’s- το Dirty Dancing, το Top Gun και αυτή. Υπάρχει κάτι στην τελευταία σκηνή του An officer and a gentleman που με ξετρέλαινε από παιδάκι. Δίνει όλα τα λάθος μηνύματα (“σώσε με από τη δύσκολη ζωή μου πρίγκιψ”) αλλά δεν πειράζει. Δυστυχώς στο youtube υπάρχει μόνο η κομμένη εκδοχή του τέλους.