Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter
0

Καπλάνι, Μεσόγειος Κρήτη

Η κρητική διάλεκτος έχει τη δική της γεύση.

Η Κρήτη. Αυτό το όνομα που σου φέρνει στο μυαλό εικόνες φύσης, τον ήχο της θάλασσας και γεύσεις ιδιαίτερες, όπως ακριβώς ιδιαίτερος είναι αυτός ο τόπος. Το Καπλάνι αποτελεί εκείνο το σημείο όπου όλη η παράδοση, ο πολιτισμός και η ιστορία του νησιού συνδυάζονται σε μια φιλοσοφία που διαπνέει κάθε λεπτομέρεια του χώρου.


Από το όνομα, που κρύβει έναν οικογενειακό μύθο, μέχρι την ατμόσφαιρα, που σε καλωσορίζει με την ευγένεια της αυθεντικής φιλοξενίας, το εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel έχει να σου αφηγηθεί γαστρονομικές ιστορίες από φρέσκα υλικά και πολλή αφοσίωση στην κουζίνα της μεσογειακής Κρήτης. Οι σύγχρονες τεχνικές, η δημιουργικότητα και η παράδοση συνδυάζονται σε ένα μενού όπου αναδεικνύονται η ποιότητα και η υψηλή αισθητική. Η μυζηθροκαλιτσούνα, η φαβέτα και η στάκα είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σε εισαγάγουν ιδανικά στα κυρίως πιάτα, όπου θα επιλέξεις ανάμεσα σε ψάρι ή κρέας (με δυσκολία).


Το λαβράκι σερβίρεται με ρεβιθόριζο, οι ψητές σαρδέλες γεμίζονται με μεσογειακά λαχανικά και το κοτόπουλο μπούτι μαρινάρεται σε σπόρους σιναπιού και συνοδεύεται με πατάτες, μανιτάρια και κρεμμύδι σε μαρινάδα από στακοβούτυρο. Αυτά είναι αρκετά για να φανταστείς τη γευστική εμπειρία που θα ζήσεις στο Καπλάνι του Μανώλη Ρωμανάκη, ο οποίος εμπνεύστηκε έναν χώρο που τιμά την κρητική κουζίνα και τον δημιούργησε στην πιο σύγχρονη εκδοχή του. Τα υλικά, πρωταγωνιστές στην κουζίνα, προέρχονται από την Κρήτη ή από επιλεγμένους παραγωγούς της υπόλοιπης Ελλάδας, ενώ η τσικουδιά και το ρακόμελο ρέουν άφθονα, για να σου θυμίσουν πώς είναι να απολαμβάνεις ένα αυθεντικό γεύμα ελληνικής παράδοσης.

Στα επιδόρπια θα βρεις προτάσεις όπως η σφακιανόπιτα με θυμαρίσο μέλι και παγωτό μαστίχα, η καρυδόπιτα της Χρυσής, αλλά και αυθεντική κηρήθρα. Κάθε μπουκιά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτομέρεια στο Καπλάνι έχει φτιαχτεί για να σου θυμίσει πως πίσω από την απλότητα κρύβεται ένας θησαυρός που οδηγεί στην ουσιαστική ευχαρίστηση. Είτε επιλέξεις να μοιραστείς αυτή την ευχαρίστηση με μια μεγάλη παρέα είτε πιο ιδιωτικά, σε μια συνάντηση για δύο, αυτός ο χώρος θα σε ταξιδέψει στην Κρήτη, αποκαλύπτοντας την πιο όμορφη εκδοχή που κάνει αυτόν τον τόπο ξεχωριστό.

Καπλάνι, Ευφρονίου 47, περιοχή Caravel, 210 7211161, FΒ: To Kaplani, Instagram: tokaplani

Κυβέλη

Σου θυμίζει πώς είναι να περνάς καλά γύρω από το στρωμένο τραπέζι.

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter

Όπως η Κυβέλη και η Κυψέλη διαφέρουν για ένα γράμμα, το ίδιο μικρή μπορεί να είναι η απόσταση ανάμεσα στην έννοια του εστιατορίου και αυτήν του μεζεδοπωλείου. Αυτές οι δύο μορφές απόλαυσης συναντιούνται στην Κυβέλη και σου δημιουργούν την αίσθηση πως μπορείς να περάσεις καλά, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι ταμπέλες ή οι τυπικοί κανόνες του savoir vivre.


Σε ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, τα πιάτα αναβιώνουν συνταγές από διάφορα μέρη του τόπου και δημιουργούνται με φρέσκα υλικά που επιλέγονται καθημερινά και με πολλή προσοχή. Ο ρομαντισμός της ελληνικής κουζίνας συνδυάζεται με την αριστοτεχνία των σύγχρονων τεχνικών σε πιάτα που σε κάνουν φανατικό, όπως οι μοσχομυριστοί κολοκυθοκεφτέδες ή το εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι (μια γεύση που δύσκολα σε ικανοποιεί καταφέρνει να σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα ήξερες), αλλά και η χειροποίητη τυροκαυτερή, που σου δίνει την αίσθηση πως η γιαγιά της οικογένειας, που έδωσε τη συνταγή, βρίσκεται σε κάποια γωνιά της Κυβέλης και σου κλείνει το μάτι.


Κι έπειτα είναι το γευστικό κεφάλαιο που γράφουν τα πιάτα ημέρας. Καθημερινές εκπλήξεις που θυμίζουν κυριακάτικο τραπέζι και σε ζεσταίνουν σε κάθε χειμωνιάτικη βόλτα σου με τα αρώματα και την πληθωρική νοστιμιά τους. Αρνάκι φούρνου, μοσχαράκι κοκκινιστό, κεμπάπ με πιτούλες, γιαούρτι και σάλτσα που ετοιμάζεται στην κουζίνα ολόφρεσκη για να συνοδεύσει αυτό το μοναδικό πιάτο.


Είτε επιλέξεις να παραγγείλεις διαφορετικά πιάτα για τη μέση του τραπεζιού είτε αποφασίσεις με σιγουριά αυτό που θέλεις για να το απολαύσεις μόνος, η Κυβέλη θα σε γεμίσει με μια αίσθηση σπιτικής φροντίδας. Ο φωτεινός εσωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει απόλυτα αυτήν τη φιλοσοφία, ενώ οι σόμπες στα εξωτερικά τραπέζια δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μη στερηθούν τίποτα από αυτή την εμπειρία οι καπνίζοντες. Η μουσική υπόκρουση με ρεμπέτικα και έντεχνα λαϊκά είναι τέτοια που θα σε αφήσει να μιλήσεις, να γελάσεις και να έρθεις κοντά με την παρέα σου. Άλλωστε, αυτό δεν είναι το νόημα της γευστικής τελετουργίας στη χώρα μας; Η Κυβέλη γνωρίζει πολύ καλά πώς να μας το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Κυβέλη, Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406, FΒ: Κυβέλη, Instagram: kyveli_kypseli

Εστιατόριο ο Καλοφαγάς

Γεύση που σε κάνει να αναρωτηθείς για την τέχνη που κρύβει πίσω της.

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter

Όταν απολαμβάνεις ένα καλό φαγητό, σπανίως θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι κρύβεται πίσω από το άρωμα, τη γεύση και την τρυφερή αίσθηση που σου αφήνει. Κι όμως, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μοιάζουν με τελετουργίες και καθορίζουν τη νοστιμιά του πιάτου σου. Στον Καλοφαγά θα φας κρέας, και μάλιστα έτσι όπως δεν το έχεις ξαναγευτεί, και θα εκπλαγείς με την πρωτόγνωρη εμπειρία που σου δημιουργεί ένα είδος που θεωρούσες γνώριμο.


Κι όμως, εδώ η τέχνη του σιτέματος είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και πάει γενιές πίσω, για να καταλήξει να εξειδικευτεί. Από το 1970, ο παππούς της οικογένειας, επιστρέφοντας από τον Καναδά, έφερε μαζί του τη γνώση για την ωρίμανση του κρέατος αλλά και την κοπή, το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που κάνει τον Καλογαφά σημείο αναφοράς για τους κρεατοφάγους.


Η σταβλίσια μπριζόλα, το μοσχαρίσιο T-bone, το Rib-eye, αλλά και η Tomahawk που φτάνει από 1.200 έως 1.800 γραμμάρια, είναι κάποια από τα πιάτα που θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε, και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Στα must είναι το ζουμερό μοσχαρίσιο συκώτι, το μοσχαρίσιο λουκάνικο, αλλά και τα μάγουλα που ετοιμάζονται με μια εξαιρετική συνταγή. Μετά το σίτεμα, που μπορεί να διαρκέσει από 25 έως και 85 μέρες, ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος, ακολουθεί η σωστή κοπή και, τέλος, το αριστοτεχνικό ψήσιμο, για να φτάσει στο πιάτο σου ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια κρέας που έχεις φάει ποτέ.


Σχεδόν όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, ενώ οι πιο ψαγμένοι θα βρουν κάθε τόσο την εξαιρετική ποιότητα του Rib-eye Wagu Αυστραλίας. Η ατμόσφαιρα στον Καλοφαγά είναι ο ιδανικός συνδυασμός σύγχρονης αισθητικής και παράδοσης και σε καλωσορίζει σε έναν χώρο που εξυψώνει τη γεύση του κρέατος και τιμά όσους το αγαπούν.

O Καλοφαγάς, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου & Π.Π. Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380, www.o-kalofagas.gr, FΒ: O Kalofagas, Instagram: okalofagas

Ella Greek Cooking

Ένα όνομα μύθος με γεύσεις αληθινής παράδοσης.

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter

Το όνομα του Ella προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και την Έλλα, κόρη του Αθάμα και της Νεφέλης. Οι γεύσεις είναι εμπνευσμένες από τις συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας (εξού και το Greek Cooking). Το πιο σημαντικό όμως είναι πως εδώ τίποτα δεν μένει στον τίτλο και η γεύση αποκτά ουσία και νόημα.


Το μενού αποπνέει το πάθος για την ελληνική κουζίνα αλλά και τη ζεστασιά του σπιτικού και φροντισμένου φαγητού που θα ετοίμαζε η παλιά νοικοκυρά. Το όνομα της Νένας Ισμυρνόγλου πίσω από τις συνταγές σε προϊδεάζει για τη νοστιμιά αλλά και την ποιότητα των πιάτων που θα δοκιμάσεις, κι αυτά είναι πολλά... Από τα μαγειρευτά ή τις σούπες ημέρας και τα χειροποίητα ντολμαδάκια μέχρι το γιουβέτσι με μοσχαράκι, τη μοσχαρίσια ταλιάτα με σαγανάκι γραβιέρας και αβοκάντο, το κοτόπουλο φούρνου και το φρικασέ με ζυγούρι, οι επιλογές στο Ella είναι πολλές και όλες πεντανόστιμες. Οι λάτρεις των θαλασσινών αλλά και οι vegetarians θα βρουν συνταγές που ταιριάζουν στα γούστα τους, ενώ δεν λείπουν οι gluten-free επιλογές και τα sugar-free γλυκά όπως η πανακότα πορτοκάλι. Αν, πάλι, η ζάχαρη δεν σε προβληματίζει, τα επιδόρπια που σου προτείνει το Ella Greek Cooking είναι μια αποκάλυψη!


Κι αν θέλεις να γλείψεις τα δάχτυλά σου, μπορείς να το κάνεις άφοβα, αφού ο χώρος είναι χαλαρός και σε παρακινεί να περάσεις καλά, απολαμβάνοντας είτε τον πρωινό σου καφέ, με συνοδεία εξαιρετικού brunch που σερβίρεται 10:00-13:00, είτε το lunch break, είτε τη βραδινή σου συνάντηση. Στο παντοπωλείο που λειτουργεί στον χώρο θα βρεις εκλεκτά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς, για να πάρεις μαζί σου λίγη από τη νοστιμιά αλλά και όλη την αγάπη και το μεράκι που κρύβονται πίσω από το όλο concept.

Ella Greek Cooking, Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 210 3315547, Facebook: EllaGreekCooking, Instagram: ellagreekcooking

Καραμανλίδικα του Φάνη, Το Εργαστήρι

Μια νέα προσθήκη στην κουλτούρα του βυζαντινού παστομαγειρείου.

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter

Τα Καραμανλίδικα είναι ένα όνομα που φέρει μια ολόκληρη ιστορία η οποία σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, σε τόπους μακρινούς, μέσα από μια κουλτούρα οικεία, που αναβιώνει αυθεντικά στο κέντρο της Αθήνας. Το Παστιρματζίδικο και το Μεζετζίδικο που βρίσκονται στην οδό Ευριπίδου μοιάζουν σαν να προσγειώθηκαν σ' εκείνο το σημείο από σκηνικό ταινίας που ζωντάνεψε και έγινε ένα με την καθημερινότητά μας. Γιατί τα Καραμανλίδικα του Φάνη είναι μέρος αυτής της καθημερινότητας, και την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με το νέο στέκι, το Εργαστήρι, στην οδό Ερμού. Η παράδοση του βυζαντινού «παστομαγειρείου» αναβιώνει για μία ακόμη φορά στον καινούργιο αυτόν χώρο, όπου θα βρεις αυθεντικά προσφούρνια, φτιαγμένα με πρώτες ύλες από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, αλλά και θα δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή που θα ψηθεί στον πετρόκτιστο φούρνο. Όπως και στα υπόλοιπα Καραμανλίδικα, θα δοκιμάσεις (και είναι σίγουρο πως θα αγοράσεις για το σπίτι) χειροποίητο σουτζούκι, τους αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και σπάνια τυριά απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και τους περίφημους μεζέδες των Καραμανλίδικων. Το αγνό βούτυρο μοσχοβολά στις γλυκές προτάσεις, όπως το κιουνεφέ και οι μπακλαβάδες, ενώ και εδώ ξεχωριστή θέση κατέχουν το παστέλι, το ρυζόγαλο και οι σπιτικές μαρμελάδες. Προσοχή όμως! Μόνο στο Εργαστήρι θα βρεις το αρωματικό γλυκό καζάν ντιπί αλλά και το μοναδικό μαντί με αυθεντική συνταγή. Το Εργαστήρι ήρθε για να προστεθεί στη μακρά παράδοση των Καραμανλίδικων του Φάνη που δημιουργούν τη δική τους ξεχωριστή κουλτούρα στο κέντρο της Αθήνας.

Παστιρματζίδικο, Ευριπίδου 41, 210 3217238. Πώληση: 08:00-17:00

Μεζετζίδικο, Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, 210 3254184. Πώληση-εστίαση: 08:00-23:00

Εργαστήριο, Ερμού 119, 210 3219119. Πώληση-εστίαση: 13:00-23:00

Ρίξε Δόλωμα, Μουσικό Ψαρομεζεδοπωλείο

Μια ωδή στις θαλασσινές γεύσεις με σάουντρακ από παλιό σινεμά.

Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά Facebook Twitter

To «Ρίξε Δόλωμα» είναι μία από τις πιο νόστιμες προστακτικές που μπορεί να συναντήσεις στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Και μάλιστα μια προστακτική στην οποία υπακούς ευχαρίστως, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή καταλαβαίνεις πως αυτό το ψαρομεζεδοπωλείο είναι μια διαφορετική πρόταση στον Πειραιά, εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Lola's. Διαφορετική κι όμως τόσο οικεία.


Το περιβάλλον, άνετο, με μια διάθεση αυτοσαρκασμού που σου δημιουργεί η ίδια η μασκότ, αυτή η σύγχρονη stylish γοργόνα του λογότυπου. Ιδανικό περιβάλλον για παρεΐστικες συναντήσεις με στοιχεία από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο του Φίνου, τα οποία συνδυάζονται με στένσιλ ηρώων από αγαπημένες ταινίες και μουσικές από τα σάουντρακ των πιο αγαπημένων σου ταινιών. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και τα μεσημέρια της Κυριακής, το μουσικό σκηνικό του ελληνικού κινηματογράφου στήνεται σε ένα live πάλκο με ένα μπουζούκι, μία κιθάρα και δύο φωνές που συνοδεύουν τα πιάτα αλλά και τα αποστάγματα.


Κι αυτό μας φέρνει στην ουσία του «Ρίξε Δόλωμα», στο μενού που έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος σεφ Χρήστος Τζιέρας και υλοποιεί ο chef de cuisine Nikos Krastanski, με πιάτα που βασίζονται στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά μέσα από δημιουργικές συνταγές. Προσοχή όμως! Εδώ δεν θα χάσεις την ντελικάτη γεύση των υλικών που μυρίζουν θάλασσα και εξυμνούν τον πλούτο του ελληνικού βυθού. Γιουβετσάκι κακαβιάς, λαβράκι ή τσιπούρα με χόρτα, ντομάτα και κρόκο Κοζάνης, σολομός σχάρας με φάβα και yuzu sauce είναι στα must-try πιάτα. Επίσης, θα βρεις συνταγές όπως το λουκάνικο θαλασσινών, το ταρτάρ από σολομό τσιπούρα ή λαβράκι και το σεβίτσε τσιπούρας με λάιμ, κρεμμύδι και ανθό αλατιού σε προκαλούν να αφεθείς σε μια εμπειρία γεύσης που μάλλον σού είναι πρωτόγνωρη.

Στην εμπειρία αυτή παίζουν τον δικό τους (πρωταγωνιστικό) ρόλο οι ετικέτες από κρασιά του ελληνικού αμπελώνα που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, αλλά και μια σειρά από τις μεγαλύτερες συλλογές σε ούζο, τσίπουρο και ελληνικά αποστάγματα που συνοδεύουν την αρμύρα της θάλασσας ιδανικά. Το «Ρίξε Δόλωμα» ήρθε για να σε τραβήξει στα δίχτυα του και στην πιο απολαυστική ωδή θαλασσινής γεύσης. Μην αντισταθείς!

Ρίξε Δόλωμα, 2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722. Κυρ.-Δευτ. 13:00-19:00. Τρ.-Σάβ. 13:00-01:00. FΒ: RixeDoloma, Instagram: @rixe_doloma

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ