The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
0

Στρατηγική η θέση του ολοκαίνουριου εστιατορίου The Grand by Interni στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens στη Συγγρού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του, σε αγκαλιάζει το λαμπερό αττικό φως, μια αίσθηση καλής αύρας και θετικής ενέργειας. Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στα πόδια σου και το βλέμμα σου ταξιδεύει από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού. Το περιβάλλον συνδυάζει αριστοτεχνικά τα επιλεκτικά design έπιπλα με τις καθαρές γραμμές σε γήινες αποχρώσεις, τα εντυπωσιακά μαρμάρινα τραπέζια και το άφθονο πράσινο.


Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Η μεγάλη μπάρα είναι καλόγουστη και προσελκύει τις παρέες που θέλουν να απολαύσουν τα signature cocktails της Χριστίνας Φωκά, τα οποία αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στη φιλοσοφία των less (if no) zero homemade cocktails με «σπιτικά» μείγματα και φρέσκα υλικά σε μια δημιουργική συνάντηση Ελλάδας και Ασίας.

Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία.


Με το κοκτέιλ στο χέρι ανακαλύπτεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου με την πισίνα και τη μαγευτική θέα. Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία. Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Το ανακαλύπτεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι σου το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre και μάνγκο, που συνδυάζει ψητή γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού (18€). Απολαυστικό είναι το μοσχαρίσιο tataki με απαλή κρούστα από σουσάμι και ροζ πιπέρι που ενισχύεται από citrus ponzu sauce, edamame και ωραίο σπαγγέτι ρέβας (16€). Από τις πέντε σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού δοκιμάσαμε την απολαυστική Interni Salad με ποικιλία πράσινων σαλατικών, ζεστό κατσικίσιο τυρί, τραγανά καραμελωμένα πεκάν, αχλάδι που χάριζε την δροσιά του και sherry βινεγκρέτ (14€).


Από τα ορεκτικά, τα φρέσκα νιόκι με ρικότα σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί δένουν γευστικά με τους κύβους καραμελωμένου σύκου, το λάδι τρούφας και το τυρί πεκορίνο (14€). Προσπεράσαμε τις προτάσεις σε πάστα και ριζότο και πήραμε γεύση από το φρέσκο ψάρι ημέρας, ένα λαβράκι ψητό στη σχάρα, που συνοδεύουν ψητά λαχανικά και αρωματικό λαδολέμονο.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Ψημένη όπως τη ζητήσαμε ήρθε η ζουμερή Black Angus rib-eye ταλιάτα που συνόδευε σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και truffle βινεγκρέτ (31€). Μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις τέσσερις συνοδευτικές σάλτσες του καταλόγου, όπως σος πιπεριού, Μαδέρα, βουτύρου και μυρωδικών (3 ευρώ η καθεμία), που θα τονίσουν ευχάριστα τη γεύση του κρέατος.


Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με ελληνικά επιδόρπια, όπως ο ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με παστέλι μελιού και παγωτό καϊμάκι (9€) και ο μπακλαβάς με παγωτό μαστίχα, ροζ πιπέρι και μους από πραλίνα φουντουκιού (9€).

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, Συγγρού 115, Αθήνα, 214 4021208

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ