The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
0

Στρατηγική η θέση του ολοκαίνουριου εστιατορίου The Grand by Interni στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens στη Συγγρού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του, σε αγκαλιάζει το λαμπερό αττικό φως, μια αίσθηση καλής αύρας και θετικής ενέργειας. Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στα πόδια σου και το βλέμμα σου ταξιδεύει από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού. Το περιβάλλον συνδυάζει αριστοτεχνικά τα επιλεκτικά design έπιπλα με τις καθαρές γραμμές σε γήινες αποχρώσεις, τα εντυπωσιακά μαρμάρινα τραπέζια και το άφθονο πράσινο.


Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Η μεγάλη μπάρα είναι καλόγουστη και προσελκύει τις παρέες που θέλουν να απολαύσουν τα signature cocktails της Χριστίνας Φωκά, τα οποία αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στη φιλοσοφία των less (if no) zero homemade cocktails με «σπιτικά» μείγματα και φρέσκα υλικά σε μια δημιουργική συνάντηση Ελλάδας και Ασίας.

Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία.


Με το κοκτέιλ στο χέρι ανακαλύπτεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου με την πισίνα και τη μαγευτική θέα. Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία. Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Το ανακαλύπτεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι σου το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre και μάνγκο, που συνδυάζει ψητή γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού (18€). Απολαυστικό είναι το μοσχαρίσιο tataki με απαλή κρούστα από σουσάμι και ροζ πιπέρι που ενισχύεται από citrus ponzu sauce, edamame και ωραίο σπαγγέτι ρέβας (16€). Από τις πέντε σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού δοκιμάσαμε την απολαυστική Interni Salad με ποικιλία πράσινων σαλατικών, ζεστό κατσικίσιο τυρί, τραγανά καραμελωμένα πεκάν, αχλάδι που χάριζε την δροσιά του και sherry βινεγκρέτ (14€).


Από τα ορεκτικά, τα φρέσκα νιόκι με ρικότα σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί δένουν γευστικά με τους κύβους καραμελωμένου σύκου, το λάδι τρούφας και το τυρί πεκορίνο (14€). Προσπεράσαμε τις προτάσεις σε πάστα και ριζότο και πήραμε γεύση από το φρέσκο ψάρι ημέρας, ένα λαβράκι ψητό στη σχάρα, που συνοδεύουν ψητά λαχανικά και αρωματικό λαδολέμονο.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Ψημένη όπως τη ζητήσαμε ήρθε η ζουμερή Black Angus rib-eye ταλιάτα που συνόδευε σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και truffle βινεγκρέτ (31€). Μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις τέσσερις συνοδευτικές σάλτσες του καταλόγου, όπως σος πιπεριού, Μαδέρα, βουτύρου και μυρωδικών (3 ευρώ η καθεμία), που θα τονίσουν ευχάριστα τη γεύση του κρέατος.


Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με ελληνικά επιδόρπια, όπως ο ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με παστέλι μελιού και παγωτό καϊμάκι (9€) και ο μπακλαβάς με παγωτό μαστίχα, ροζ πιπέρι και μους από πραλίνα φουντουκιού (9€).

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, Συγγρού 115, Αθήνα, 214 4021208

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ