Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα

Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα Facebook Twitter
«Να ξαναδούμε ποια είναι τα όριά μας. Καιρός δεν είναι να γίνει κι αυτό;»
0



ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΤΙΑ στον κόσμο του Χατζιδάκι, όπου πραγματικά χάνεσαι... Τόσα χρόνια και πάντα, κάθε φορά που ψάχνω τη μουσική του, αισθάνομαι το ίδιο δέος, την ίδια λαχτάρα. Τι να πρωτοδιαλέξω;

Είναι τόσα σημαντικά και πολλά, που δεν ξέρω σε τι να καταλήξω. Προσπάθησα να φτιάξω την playlist π.χ. μιας εκπομπής και σας τη στέλνω. Ακούστε τα με αυτήν τη σειρά.

Κι έτσι για να σας ανοίξω την καρδιά μου, θέλω να σας πω ότι έχω την αίσθηση ότι αυτές οι μέρες μάς βάζουν απέναντι σε έναν πιο «αληθινό» χρόνο της ζωής, ο οποίος δεν είναι ίδιος καθόλου με αυτόν που ορίζει το λεγόμενο κυρίαρχο ρεύμα, που ζούσαμε μέχρι τώρα στην καθημερινότητά μας. Είναι πολύ πιο αργός αυτός ο χρόνος. Και δυστυχώς μόνο στα ζόρια ερχόμαστε σε επαφή με αυτόν. Είναι κρίμα, γιατί είναι πολύτιμος και εξαιρετικά δημιουργικός.

Η δική μας σταθερά: Η Δήμητρα Γαλάνη διαλέγει 19 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - απαράμιλλα Facebook Twitter
H Δήμητρα Γαλάνη στον Σείριο, ο Μάνος διευθύνει...

Αισθάνομαι λοιπόν ότι αυτό τον χρόνο πρέπει να τον ξαναδούμε, να τον ξανακούσουμε και αυτό να μας επιτρέψει να σκεφτούμε. Ήσυχα, ήρεμα και όσο γίνεται πιο απλά. Τι θέλουμε. Τι αγαπάμε. Τι περιμένουμε από εμάς και από τους άλλους. Και γιατί.

Και την ίδια στιγμή να μετρηθούμε. Να ξαναδούμε ποια είναι τα όριά μας. Καιρός δεν είναι να γίνει κι αυτό; Νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό όλη αυτή η δυσκολία που βιώνουμε.

Και δεν μιλάω σαν κάποιος που όλα τα ξέρει. Δεν ξέρω τίποτα, αλλά θέλω συνέχεια να μαθαίνω. Έχω μια διψασμένη περιέργεια να μάθω, να γνωρίσω και να αναγνωρίσω, μέσα από όλα αυτά που μου συμβαίνουν, εμένα. Ξανά και ξανά.

Καλή ακρόαση και καλή δύναμη σε όλους μας. Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ