O DJ Spector και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου

O DJ Spector και ο Pepper 96.6 επιλέγουν το soundtrack του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
O Φώτης Χρηστίδης a.k.a dj Spector. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Κάθε Σαββατοκύριακο ένας παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6 επιλέγει για το LIFO.gr τραγούδια που συνθέτουν ένα ξεχωριστό soundtrack.

Αυτή την εβδομάδα, την επιλογή κάνει ο DJ Spector (Φώτης Χρηστίδης) (τον ακούτε στη συχνότητα του Pepper, Δευτέρα με Παρασκευή 00:00-02:00):

1.

Bon Entendeur 

Monaco

Οι Bon Entendeur έχουν βρει τη χρυσή συνταγή για να φρεσκάρουν και να ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα τα γαλλικά classics των '60s και των '70s. Εδώ το αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, διασκευάζοντας ιδανικά τον απροκάλυπτα ερωτικό ύμνο του Jean Francois Maurice.

 

2.

Kaytranada

What you need

Από τους πολύ αγαπημένους παραγωγούς, ο Καναδός Kaytranada μόλις έβγαλε το 2ο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο Bubba. Το What you need είναι το κομμάτι που μας άρεσε περισσότερο.

 

3.

Earth, Wind & Fire 

Fantasy (DJ Spector Rework)

Το Fantasy είναι σίγουρα ένα από τα πιο κλασικά και πολυχορευμένα disco/funk τραγούδια των '70s, κι εδώ το ακούμε σε μια πιο φρέσκια αλλά το ίδιο groovy εκδοχή.

 

4.

Joy Crookes 

Two nights

Η μόλις 21 ετών Λονδρέζα τραγουδοποιός Joy Crookes αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της βρετανικής μουσικής για το άμεσο μέλλον, και πώς να μην είναι άλλωστε όταν βγάζει υπέροχα soul διαμαντάκια σαν το Two nights.

 

5.

Whyte Horses 

Hard Times

Το νέο άλμπουμ των Whyte Horses κυκλοφορεί την άλλη εβδομάδα, κι εμείς ας πάρουμε εδώ μια πρώτη γεύση μ' αυτή την πραγματικά πολύ καλή διασκευή στο κλασικό κομμάτι των Roots.

 

6.

Shahmen 

Infinite Bliss

Καινούριο άλμπουμ έχουμε και από τους πάντα αξιόλογους Shahmen με το Infinite Bliss να μας μαγνητίζει από το πρώτο άκουσμα.

 

7.

Weyes Blood 

Andromeda

Η Weyes Blood είναι το νέο καμάρι της Sub Pop, και δικαιολογημένα μάλλον, αφού ο τελευταίος της δίσκος, με τίτλο Titanic Rising, υπήρχε σε περίοπτη θέση στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2019. Προσωπικά μου θύμισε πάρα πολύ τους αγαπημένους μου Carpenters και τις αιθέριες μελωδίες τους με μια πιο σύγχρονη παραγωγή. Το Andromeda είναι σίγουρα ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από το πολύ καλό αυτό άλμπουμ.

 

Info

https://www.pepper966.gr/

https://www.facebook.com/RadioPepper/

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Pepper 96.6 επιλέγουν τα τραγούδια που χαρακτήρισαν μουσικά το 2019

Μουσική / Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Pepper 96.6 επιλέγουν τα τραγούδια που χαρακτήρισαν μουσικά το 2019

Με αφορμή το μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Pepper 96.6 στο Gazarte, οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού κάνουν τον δικό τους μουσικό απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ