Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
0
Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του.

Ένα κράμα αφρικανικής μουσικής και ψυχεδέλειας των late 60s - early 70s. Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον ήχο του πρώτου single των Adámas «Living the Dream», της μπάντας του Στέφανου Φίλιππου Διαµαντόπουλου, που γνωστός ως Phil Diamond κάνει πλέον καριέρα στο Λος Άντζελες.

Οι Adámas δηµιουργήθηκαν, αφού ήρθαν σε επαφή µε τις psychedelic/afro/latin/soul/funk σκηνές του Λ.Α. Έχοντας ως πηγή έµπνευσης τοπικές µπάντες, όπως οι Jungle Fire και οι Ethio Cali, οι Adámas προκαλούν µια ψυχεδελική εμπειρία, η οποία είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριµένο είδος.

Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, 12 χιλιόµετρα έξω από τα τείχη. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του. Όπως λέει ο ίδιος, παρά τον φόβο και τις αμφιβολίες, το έκανε. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λος Άντζελες, γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων. Το κλειδί για κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει –ό,τι και αν σηµαίνει αυτό– είναι επιµονή, υποµονή, σκληρή δουλειά και όραµα. Το ότι βρίσκοµαι εδώ, ωστόσο, έχει περισσότερο να κάνει µε την εξέλιξή µου ως ανθρώπου. Πάντως, το αµερικανικό όνειρο νοµίζω πως δεν υπάρχει πια ή, µάλλον, έχει πάρει µια εφιαλτική τροπή μετά το 2008».

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λ.A. γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων.

Ο Phil έχει εμπλακεί κατά καιρούς σε διάφορα σχήματα (The Bet, Travel Mind Syndrome) και πρόσφατα δημιούργησε τους πολυμελείς Adámas. Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση του βραβευµένου µε Grammy παραγωγού και «κρουστού» Alberto Lopez (LCD Soundsystem, The Brand New Heavies, Airto Moreira, Quetzal, Jungle Fire, Dalai Lama) και αποτελούµενοι από µια σπουδαία οµάδα µουσικών, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης του πρώτου τους LP.  Το πρώτο single «Living the Dream» ηχογραφήθηκε στα Coney Island Studios. H µείξη και το mastering φέρουν την υπογραφή του Lopez και του Joel Soyffer, επίσης βραβευµένου µε Grammy και πολύ γνωστού για τις συνεργασίες του (Aretha Franklin, Barry White, Earth Wind and Fire, The Ramones, Bill Withers, Aloe Blacc).

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς.

«Με τον Alberto γνωριστήκαµε το 2013, σε µια πρόβα των Jungle Fire. Η συνεργασία προέκυψε το 2014, όταν, εμπνευσμένος από τη latin afro psychedelic σκηνή που υπάρχει εδώ και από τη µουσική των Jungle Fire, ξεκίνησα να γράφω κοµµάτια που αποτελούσαν µια δική µου ερµηνεία του είδους. Έπαιξα κάποια από τα demos που είχα γράψει στον Alberto κι έτσι, τον Φλεβάρη του 2016, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το υλικό. Είναι µεγάλη πρόκληση και τιµή να δουλεύω µε τον Alberto και τους υπόλοιπους µουσικούς που πλαισιώνουν το πρότζεκτ. Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς. Σηµαντική συµβολή στον ήχο των Adámas έχει και η ψυχεδέλεια των late '60s-early '70s. Με βάση αυτά τα δεδοµένα, λοιπόν, διαφοροποιείται αρκετά από τα πρότζεκτ µε τα οποία έχω καταπιαστεί ως τώρα. Στους Adámas µέχρι στιγµής γράφω το µεγαλύτερο µέρος των στίχων και έχω τη βασική ιδέα για την ενορχήστρωση του εκάστοτε κοµµατιού. Το «Living the Dream» είναι εμπνευσμένο από την προσπάθεια που καταβάλλω τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια να επιβιώσω και να δημιουργήσω στο Λος Άντζελες». Το πρώτο άλμπουμ των Adámas αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. «Στην προσωπική μου πορεία θα ακολουθήσουν επίσης πολλές συνεργασίες και εκπλήξεις».

 
Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM