Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
0
Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του.

Ένα κράμα αφρικανικής μουσικής και ψυχεδέλειας των late 60s - early 70s. Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον ήχο του πρώτου single των Adámas «Living the Dream», της μπάντας του Στέφανου Φίλιππου Διαµαντόπουλου, που γνωστός ως Phil Diamond κάνει πλέον καριέρα στο Λος Άντζελες.

Οι Adámas δηµιουργήθηκαν, αφού ήρθαν σε επαφή µε τις psychedelic/afro/latin/soul/funk σκηνές του Λ.Α. Έχοντας ως πηγή έµπνευσης τοπικές µπάντες, όπως οι Jungle Fire και οι Ethio Cali, οι Adámas προκαλούν µια ψυχεδελική εμπειρία, η οποία είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριµένο είδος.

Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, 12 χιλιόµετρα έξω από τα τείχη. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του. Όπως λέει ο ίδιος, παρά τον φόβο και τις αμφιβολίες, το έκανε. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λος Άντζελες, γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων. Το κλειδί για κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει –ό,τι και αν σηµαίνει αυτό– είναι επιµονή, υποµονή, σκληρή δουλειά και όραµα. Το ότι βρίσκοµαι εδώ, ωστόσο, έχει περισσότερο να κάνει µε την εξέλιξή µου ως ανθρώπου. Πάντως, το αµερικανικό όνειρο νοµίζω πως δεν υπάρχει πια ή, µάλλον, έχει πάρει µια εφιαλτική τροπή μετά το 2008».

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λ.A. γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων.

Ο Phil έχει εμπλακεί κατά καιρούς σε διάφορα σχήματα (The Bet, Travel Mind Syndrome) και πρόσφατα δημιούργησε τους πολυμελείς Adámas. Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση του βραβευµένου µε Grammy παραγωγού και «κρουστού» Alberto Lopez (LCD Soundsystem, The Brand New Heavies, Airto Moreira, Quetzal, Jungle Fire, Dalai Lama) και αποτελούµενοι από µια σπουδαία οµάδα µουσικών, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης του πρώτου τους LP.  Το πρώτο single «Living the Dream» ηχογραφήθηκε στα Coney Island Studios. H µείξη και το mastering φέρουν την υπογραφή του Lopez και του Joel Soyffer, επίσης βραβευµένου µε Grammy και πολύ γνωστού για τις συνεργασίες του (Aretha Franklin, Barry White, Earth Wind and Fire, The Ramones, Bill Withers, Aloe Blacc).

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς.

«Με τον Alberto γνωριστήκαµε το 2013, σε µια πρόβα των Jungle Fire. Η συνεργασία προέκυψε το 2014, όταν, εμπνευσμένος από τη latin afro psychedelic σκηνή που υπάρχει εδώ και από τη µουσική των Jungle Fire, ξεκίνησα να γράφω κοµµάτια που αποτελούσαν µια δική µου ερµηνεία του είδους. Έπαιξα κάποια από τα demos που είχα γράψει στον Alberto κι έτσι, τον Φλεβάρη του 2016, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το υλικό. Είναι µεγάλη πρόκληση και τιµή να δουλεύω µε τον Alberto και τους υπόλοιπους µουσικούς που πλαισιώνουν το πρότζεκτ. Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς. Σηµαντική συµβολή στον ήχο των Adámas έχει και η ψυχεδέλεια των late '60s-early '70s. Με βάση αυτά τα δεδοµένα, λοιπόν, διαφοροποιείται αρκετά από τα πρότζεκτ µε τα οποία έχω καταπιαστεί ως τώρα. Στους Adámas µέχρι στιγµής γράφω το µεγαλύτερο µέρος των στίχων και έχω τη βασική ιδέα για την ενορχήστρωση του εκάστοτε κοµµατιού. Το «Living the Dream» είναι εμπνευσμένο από την προσπάθεια που καταβάλλω τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια να επιβιώσω και να δημιουργήσω στο Λος Άντζελες». Το πρώτο άλμπουμ των Adámas αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. «Στην προσωπική μου πορεία θα ακολουθήσουν επίσης πολλές συνεργασίες και εκπλήξεις».

 
Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλά, πάλι για τη ραπ θα λέμε;

Guest Editors / «Γιατί απαιτούμε από τη ραπ να είναι κάτι άλλο από αυτό που όντως είναι;»

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που ήρθε σε επαφή με τη ραπ τα τελευταία χρόνια ξαφνικά ανακάλυψε, ομολογουμένως με άσχημο τρόπο, τι ήταν αυτό που προηγουμένως εκθείαζε ως ποίηση του περιθωρίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ZOLA JESUS INTERVIEW

Μουσική / Η Zola Jesus δεν φοβάται το σκοτάδι, το κατοικεί

Λίγο πριν την εμφάνισή της στην Αθήνα, η Ρωσοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα μιλά στη LIFO για το πώς δημιουργεί τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική μουσική της, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα είδη, καθώς και για το πώς η ίδια αντιστέκεται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι θηλυκότητες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Μουσική / Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Στον νέο του δίσκο «Εννιά νούφαρα απ’ τη νεκρή όχθη», ο Κ. Βήτα διασκευάζει εννιά τραγούδια της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Σωτηρίας Μπέλλου, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική του ρεμπέτικου, που συνεχίζει να συγκινεί βαθιά μέχρι και σήμερα.
M. HULOT
«Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / «Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για το σαγηνευτικό αυτό έργο που απεικονίζει τους πίνακες μιας έκθεσης σε μια τεράστια παλέτα ηχοχρωμάτων, τα οποία πολλαπλασιάζονται στην ιδιοφυή ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέλ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
10 εξαιρετικά techno clubs στην Ευρώπη και στον κόσμο

Μουσική / 10 κορυφαία techno clubs για το 2025 που αξίζουν το ταξίδι

Το clubbing μπορεί να μην είναι πια αυτό που ήταν στα ’90s και πολλά θρυλικά clubs να αποτελούν παρελθόν, όμως, η techno μουσική γνωρίζει νέα άνθηση. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα techno clubs για το 2025.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Οι Adriatique έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα / Οι Adriatique στα λατομεία Διονύσου: Η techno συναντά την αρχαία Ελλάδα / «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα λατομεία Διονύσου θα φιλοξενήσουν το σόου των Adriatique»

Μουσική / Ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα events στο λατομείο Διονύσου (και των Adriatique)

O 23χρονος Hennes Alt, εμπνευστής του πρότζεκτ που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνούς φήμης μουσικό σόου «X» των Adriatique, μιλά στη LiFO για την ιστορική σημασία του χώρου, όπου μέχρι και σήμερα εξορύσσεται το περίφημο πεντελικό μάρμαρο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Π.Ι.Ε.Β.: Πολλές φορές με τη δυστοπία αυνανιζόμαστε και λίγο

Μουσική / Π.Ι.Ε.Β.: «Φοβάμαι μη γίνει το spoken word η νέα Ντουμπάι»

Το «Detroit» είναι το νέο άκρως χορευτικό άλμπουμ του Π.Ι.Ε.Β., σε παραγωγή του Viktoras, που φέρνει την αστική ποίηση και το spoken word στα κλαμπ και ο ήχος του είναι βγαλμένος από «τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτι μεθυσμένοι».
M. HULOT
Lola δώστα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στο λαιμό

Μουσική / Lola, δώσ' τα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό

Το νέο άλμπουμ POP TOO της Μαρίνας Σάττι κατορθώνει ένα εξαιρετικό ακομπλεξάριστο πάντρεμα, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως παίζει με τους δικούς της κανόνες και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.
M. HULOT ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ