Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
0
Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του.

Ένα κράμα αφρικανικής μουσικής και ψυχεδέλειας των late 60s - early 70s. Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον ήχο του πρώτου single των Adámas «Living the Dream», της μπάντας του Στέφανου Φίλιππου Διαµαντόπουλου, που γνωστός ως Phil Diamond κάνει πλέον καριέρα στο Λος Άντζελες.

Οι Adámas δηµιουργήθηκαν, αφού ήρθαν σε επαφή µε τις psychedelic/afro/latin/soul/funk σκηνές του Λ.Α. Έχοντας ως πηγή έµπνευσης τοπικές µπάντες, όπως οι Jungle Fire και οι Ethio Cali, οι Adámas προκαλούν µια ψυχεδελική εμπειρία, η οποία είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριµένο είδος.

Ο Phil γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, 12 χιλιόµετρα έξω από τα τείχη. Το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα αναγνωριστικό ταξίδι στο Λος Άντζελες µε σκοπό να δηµιουργήσει κάτι διαφορετικό και να ανοίξει τους ορίζοντές του. Όπως λέει ο ίδιος, παρά τον φόβο και τις αμφιβολίες, το έκανε. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λος Άντζελες, γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων. Το κλειδί για κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει –ό,τι και αν σηµαίνει αυτό– είναι επιµονή, υποµονή, σκληρή δουλειά και όραµα. Το ότι βρίσκοµαι εδώ, ωστόσο, έχει περισσότερο να κάνει µε την εξέλιξή µου ως ανθρώπου. Πάντως, το αµερικανικό όνειρο νοµίζω πως δεν υπάρχει πια ή, µάλλον, έχει πάρει µια εφιαλτική τροπή μετά το 2008».

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσεις στο Λ.A. γιατί υπάρχει τροµερή συγκέντρωση ανθρώπων, µε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων.

Ο Phil έχει εμπλακεί κατά καιρούς σε διάφορα σχήματα (The Bet, Travel Mind Syndrome) και πρόσφατα δημιούργησε τους πολυμελείς Adámas. Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση του βραβευµένου µε Grammy παραγωγού και «κρουστού» Alberto Lopez (LCD Soundsystem, The Brand New Heavies, Airto Moreira, Quetzal, Jungle Fire, Dalai Lama) και αποτελούµενοι από µια σπουδαία οµάδα µουσικών, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης του πρώτου τους LP.  Το πρώτο single «Living the Dream» ηχογραφήθηκε στα Coney Island Studios. H µείξη και το mastering φέρουν την υπογραφή του Lopez και του Joel Soyffer, επίσης βραβευµένου µε Grammy και πολύ γνωστού για τις συνεργασίες του (Aretha Franklin, Barry White, Earth Wind and Fire, The Ramones, Bill Withers, Aloe Blacc).

Ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος και οι Adámas ζουν (ό,τι απέμεινε από) το αμερικανικό όνειρο Facebook Twitter
Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς.

«Με τον Alberto γνωριστήκαµε το 2013, σε µια πρόβα των Jungle Fire. Η συνεργασία προέκυψε το 2014, όταν, εμπνευσμένος από τη latin afro psychedelic σκηνή που υπάρχει εδώ και από τη µουσική των Jungle Fire, ξεκίνησα να γράφω κοµµάτια που αποτελούσαν µια δική µου ερµηνεία του είδους. Έπαιξα κάποια από τα demos που είχα γράψει στον Alberto κι έτσι, τον Φλεβάρη του 2016, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το υλικό. Είναι µεγάλη πρόκληση και τιµή να δουλεύω µε τον Alberto και τους υπόλοιπους µουσικούς που πλαισιώνουν το πρότζεκτ. Ο ήχος των Adámas είναι βαθιά επηρεασµένος και διαµορφωµένος από τους ρυθµούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς. Σηµαντική συµβολή στον ήχο των Adámas έχει και η ψυχεδέλεια των late '60s-early '70s. Με βάση αυτά τα δεδοµένα, λοιπόν, διαφοροποιείται αρκετά από τα πρότζεκτ µε τα οποία έχω καταπιαστεί ως τώρα. Στους Adámas µέχρι στιγµής γράφω το µεγαλύτερο µέρος των στίχων και έχω τη βασική ιδέα για την ενορχήστρωση του εκάστοτε κοµµατιού. Το «Living the Dream» είναι εμπνευσμένο από την προσπάθεια που καταβάλλω τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια να επιβιώσω και να δημιουργήσω στο Λος Άντζελες». Το πρώτο άλμπουμ των Adámas αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. «Στην προσωπική μου πορεία θα ακολουθήσουν επίσης πολλές συνεργασίες και εκπλήξεις».

 
Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT
Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ