6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ Facebook Twitter
3

Σε όλους κάποτε συμβαίνει! Έμεινες χωρίς σύντροφο ή απλά τα προγράμματά σας είναι εντελώς αντίθετα και έτσι, εδώ και κάποιον καιρό, η σεξουαλική σου ζωή έχει μπει "στον πάγο".

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες και η γενική σου υγεία, μακροπρόθεσμα; Με μία λέξη, η απάντηση είναι "αρνητικά"! Αν λοιπόν περίμενες ένα κίνητρο για να εξαλείψεις κάθε τέτοια περίοδο "ξηρασίας", συνέχισε να διαβάζεις. Από την αύξηση του στρες μέχρι την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ιδού 6 αλλαγές που θα παρατηρήσεις κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα από τη σεξουαλική ζωή.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη.

1.

Αυξάνεται το στρες

Το σεξ λειτουργεί όπως θα έκανε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής: σε ανακουφίζει και εκτονώνει το κατακρατημένο άγχος. Ακριβώς όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ απελευθερώνει τις "καλές" ορμόνες: ντοπαμίνη, ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Αυτές με τη σειρά τους κρατούν τη διάθεση στα ύψη και μειώνουν τις φθορές που προκαλεί το στρες στον οργανισμό σου.

2.

Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικών δυσλειτουργιών αλλά και καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ουρολογικού Ινστιτούτου, οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως ο προστάτης αποβάλει διάφορες βλαβερές ουσίες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον οι άντρες που κάνουν σεξ συχνότερα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες στο μέλλον. Και μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να προσφέρει μία λύση όμως το σεξ είναι πάντα προτιμότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό!

3.

Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή τη γρίπη. Το συχνό σεξ, από την άλλη, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό πάντα!

4.

Πέφτει η libido

Το συχνό σεξ κρατά τη libido ζωντανή! Όταν σταματάς να κάνεις σεξ όμως, η επιθυμία για σεξουαλική επαφή χάνεται σταδιακά... Παρ'όλο που στη διατήρηση μιας υγιούς libido παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, η έλλειψη του σεξ είναι ο βασικότερος. 

5.

Εμφανίζονται ανασφάλειες

Η έλλειψη του σεξ οδηγεί σε ανασφάλειες και πεσμένη αυτοπεποίθηση, ιδίως αν συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε σχέση. Παρόλο που οι περίοδοι ξηρασίας είναι ένα φαινόμενο που κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει κάποτε, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του ατόμου. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση ίσως να νιώθεις πως "δεν είσαι αρκετά καλός" να βρεις κάποιον. Κι ενώ όλες αυτές οι ανασφάλειες και οι φόβοι είναι αβάσιμοι, σίγουρα μπορούν να σε επηρεάσουν.

6.

Παρουσιάζονται γυναικολογικά προβλήματα 

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σεξ, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντίθετα με κοινή πεποίθηση, ο κόλπος δεν "σφίγγει". Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι μύες συσσωρεύουν ένταση που δεν εκτονώνεται. Επιπλέον, το άγχος (που αυξάνεται όταν δεν κάνεις σεξ) οδηγεί σε μείωση της φυσικής ύγρανσης του κόλπου κάνοντας το σεξ ακόμα πιο άβολο. Τα καλά νέα: πολύ σύντομα η κατάσταση του κόλπου επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Με στοιχεία από το curejoy.com

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 18.3.2019

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

2 σχόλια