6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς να κάνεις σεξ Facebook Twitter
3

Σε όλους κάποτε συμβαίνει! Έμεινες χωρίς σύντροφο ή απλά τα προγράμματά σας είναι εντελώς αντίθετα και έτσι, εδώ και κάποιον καιρό, η σεξουαλική σου ζωή έχει μπει "στον πάγο".

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες και η γενική σου υγεία, μακροπρόθεσμα; Με μία λέξη, η απάντηση είναι "αρνητικά"! Αν λοιπόν περίμενες ένα κίνητρο για να εξαλείψεις κάθε τέτοια περίοδο "ξηρασίας", συνέχισε να διαβάζεις. Από την αύξηση του στρες μέχρι την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ιδού 6 αλλαγές που θα παρατηρήσεις κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα από τη σεξουαλική ζωή.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη.

1.

Αυξάνεται το στρες

Το σεξ λειτουργεί όπως θα έκανε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής: σε ανακουφίζει και εκτονώνει το κατακρατημένο άγχος. Ακριβώς όπως η γυμναστική έτσι και το σεξ απελευθερώνει τις "καλές" ορμόνες: ντοπαμίνη, ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Αυτές με τη σειρά τους κρατούν τη διάθεση στα ύψη και μειώνουν τις φθορές που προκαλεί το στρες στον οργανισμό σου.

2.

Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικών δυσλειτουργιών αλλά και καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ουρολογικού Ινστιτούτου, οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως ο προστάτης αποβάλει διάφορες βλαβερές ουσίες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον οι άντρες που κάνουν σεξ συχνότερα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικές δυσλειτουργίες στο μέλλον. Και μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να προσφέρει μία λύση όμως το σεξ είναι πάντα προτιμότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό!

3.

Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Στις γυναίκες μάλιστα ίσως αυτός να είναι ένας από τους τρόπους της φύσης να προετοιμάζει το σώμα της για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή τη γρίπη. Το συχνό σεξ, από την άλλη, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό πάντα!

4.

Πέφτει η libido

Το συχνό σεξ κρατά τη libido ζωντανή! Όταν σταματάς να κάνεις σεξ όμως, η επιθυμία για σεξουαλική επαφή χάνεται σταδιακά... Παρ'όλο που στη διατήρηση μιας υγιούς libido παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, η έλλειψη του σεξ είναι ο βασικότερος. 

5.

Εμφανίζονται ανασφάλειες

Η έλλειψη του σεξ οδηγεί σε ανασφάλειες και πεσμένη αυτοπεποίθηση, ιδίως αν συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε σχέση. Παρόλο που οι περίοδοι ξηρασίας είναι ένα φαινόμενο που κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει κάποτε, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του ατόμου. Αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση ίσως να νιώθεις πως "δεν είσαι αρκετά καλός" να βρεις κάποιον. Κι ενώ όλες αυτές οι ανασφάλειες και οι φόβοι είναι αβάσιμοι, σίγουρα μπορούν να σε επηρεάσουν.

6.

Παρουσιάζονται γυναικολογικά προβλήματα 

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σεξ, πολλές γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντίθετα με κοινή πεποίθηση, ο κόλπος δεν "σφίγγει". Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι μύες συσσωρεύουν ένταση που δεν εκτονώνεται. Επιπλέον, το άγχος (που αυξάνεται όταν δεν κάνεις σεξ) οδηγεί σε μείωση της φυσικής ύγρανσης του κόλπου κάνοντας το σεξ ακόμα πιο άβολο. Τα καλά νέα: πολύ σύντομα η κατάσταση του κόλπου επιστρέφει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Με στοιχεία από το curejoy.com

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 18.3.2019

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια