Έχεις ακόμα φωτογραφίες του πρώην σου; Ξέρουμε γιατί...

Έχεις ακόμα φωτογραφίες του πρώην σου; Ξέρουμε γιατί... Facebook Twitter
Όσο δύσκολο κι αν είναι να κόψεις τα σχοινιά που σε συνδέουν με τον πρώην σου, αν το αποφεύγεις με την κρυφή ελπίδα πως θα είστε κάποτε πάλι μαζί, σαμποτάρει τις προσπάθειές σου να αναρρώσεις.
0

Ο θάνατος μίας σχέσης είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που όλοι κάποτε βιώνουμε. Άλλωστε, πλέον έχει αποδειχτεί και επιστημονικά πως ο χωρισμός προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Τι σημαίνει όμως αν εσύ ακόμα ζεις με... φαντάσματα;

Στην ψηφιακή εποχή ο χωρισμός έχει γίνει ακόμα πιο περίπλοκος! Μπορεί να έχεις αδειάσει το σπίτι σου από τα προσωπικά του αντικείμενα ακόμα και τα δώρα του. Τι συμβαίνει όμως με το κινητό και τον υπολογιστή σου; Πρέπει, άραγε, να διαγράψεις τον πρώην σου από τα social media; Και τι πρέπει να κάνεις με τις φωτογραφίες του; Καταρχήν πάρε μια ανάσα γιατί σίγουρα δεν είσαι η μόνη που νιώθεις έτσι.

«Ο χωρισμός είναι από μόνος του πολύ δύσκολη διαδικασία. Το να διαγράφεις το ίδιο σου το παρελθόν τον κάνει ακόμα πιο δύσκολη. Περιέργως, λοιπόν, το να δυσκολεύεσαι να σβήσεις κάθε ίχνος του πρώην σου από τα social media και το κινητό σου, είναι φυσιολογικό» λέει η Dr. Gary Brown, ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση σε θέματα σχέσεων.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να κόψεις τα σχοινιά που σε συνδέουν με τον πρώην σου, αν το αποφεύγεις με την κρυφή ελπίδα πως θα είστε κάποτε πάλι μαζί, σαμποτάρει τις προσπάθειές σου να αναρρώσεις.

Η ανάκαμψη μετά από έναν χωρισμό δοκιμάζει τα όρια της αγάπης προς τον εαυτό μας όμως θυμήσου πως πάντα βγάζει κάπου καλύτερα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο πόνος θα περάσει.

Για να καταλάβεις καλύτερα τον λόγο που κρατάς φωτογραφίες του πρώην σου αναρωτήσου το εξής: «Νιώθω καλύτερα ή χειρότερα τώρα που βλέπω αυτήν τη φωτογραφία;». Η απάντηση θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν πρέπει να τις διαγράψεις ή να τις κρατήσεις.

Για πολλούς ανθρώπους οι αναμνήσεις αυτές είναι ευχάριστες με μια δόση νοσταλγίας οπότε αν νιώθεις το ίδιο, μπορείς να τις κρατήσεις. Αν ωστόσο δεν νιώθεις καλά, μείωσε τις πιθανότητες να δεις μπροστά σου μία. Σύμφωνα με την Brown, αν 10 εβδομάδες μετά τον χωρισμό είσαι ακόμα σε άσχημη κατάσταση κάθε φορά που βλέπεις ενθύμια του πρώην σου, ήρθε η ώρα να τα πετάξεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να αντιγράψεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε ένα USB και να το βάλεις σε ένα κουτί, μαζί με τα υπόλοιπα ενθύμια που θες να κρατήσεις. Τοποθέτησέ το σε ένα σημείο που δεν θα τραβάει την προσοχή σου, μαζί με διάφορα άλλα ενθύμια από προηγούμενες εποχές στη ζωή σου. 

Η ανάκαμψη μετά από έναν χωρισμό δοκιμάζει τα όρια της αγάπης προς τον εαυτό μας όμως θυμήσου πως πάντα βγάζει κάπου καλύτερα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο πόνος θα περάσει. Στο ενδιάμεσο φρόντισε τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς και μην αφήσεις την πονεμένη σου καρδιά να σε πείσει πως ο έρωτας δεν αξίζει τον κόπο!

Με στοιχεία από το elitedaily.com

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ