Μόρια SOS: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες

Μόρια SOS: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες Facebook Twitter
Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi
0



MΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ να συνεισφέρεις, απευθυνόμενος σε φορείς, οργανώσεις, ΜΚΟ και άλλες συλλογικότητες που έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, η παλαιότερη εγχώρια εθελοντική οργάνωση με μακρά προσφορά στην προσφυγιά ήδη από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της (1877), ήταν η πρώτη που έσπευσε στη Μόρια για να συνδράμει τους πληγέντες πρόσφυγες με ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, υπνόσακους, είδη ένδυσης, τρόφιμα και άλλα χρειαζούμενα. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του σημεία συγκέντρωσης και κατάλογο ειδών για όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν. (www.redcross.gr).


Γιατροί του Κόσμου: Μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου (Médecins du Monde), κύρια αποστολή των οποίων είναι η παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, με πλούσια δράση και στο προσφυγικό. Συλλέγει φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:30, στην έδρα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα (Σαπφούς 12, 210 3213150, www.mdmgreece.gr).


«Μια αγκαλιά για τη Μυτιλήνη»: Κοινή πρωτοβουλία της περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής και των δημοτικών κινήσεων Ανοικτή Πόλη, Πειραιάς για Όλους και Θεσσαλονίκη Μαζί για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τη Μόρια (τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, βρεφικά είδη κ.ά.) σε τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΙΒΑΝ: GR1601101890000018900345762, αναγράφοντας την αιτιολογία «Μυτιλήνη»). Οι συνδιοργανωτές δηλώνουν ότι θα κάνουν δημόσιο απολογισμό της διαχείρισης του λογαριασμού ανά δεκαπενθήμερο, ενώ καλούν όσους πολίτες θέλουν να προσφέρουν είδη να τα προσκομίσουν στα σημεία συγκέντρωσης που έχει ανακοινώσει η Αλληλεγγύη για Όλους (www.solidarity4all.gr).


Αλληλεγγύη για Όλους: Πανελλαδική καμπάνια συγκέντρωσης βρεφικών ειδών, προϊόντων ατομικής υγιεινής και υπνόσακων έχει ξεκινήσει η εν λόγω ανοιχτή συλλογικότητα (www.solidarity4all.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα της ή απευθυνόμενοι στα γραφεία της στην Αθήνα (Πλαταιών 32, 210 3801921) να πληροφορηθούν τα σημεία συγκέντρωσης σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο και τις ώρες λειτουργίας τους.


Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Κέντρο: Ανοιχτός κοινωνικός χώρος, από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν πολύπλευρα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τρόφιμα μακράς διαρκείας, ξηρά τροφή, κουβέρτες, υπνόσακοι, σκηνές, σκεύη μαγειρικής, βρεφικά είδη, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τον προσφυγικό πληθυσμό της Μόριας, «που έχει βρεθεί για άλλη μια φορά στο σημείο μηδέν μιας βάρβαρης διαδρομής», συγκεντρώνονται στην Τσαμαδού 13-15 στα Εξάρχεια. Πληροφορίες για μέρες και ώρες προσέλευσης στο τηλέφωνο 210 3813928, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tsamadou13-15.espivblogs.net και στη σχετική ιστοσελίδα στο Facebook.

Αλληλεγγύη Λέσβου (ΠΙΚΠΑ): ΜΚΟ με σημαντικό έργο που εστιάζει στους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες, παρέχοντας υλική, ιατρική, νομική και ψυχολογική βοήθεια, πραγματοποιώντας επίσης δράσεις αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για πρόσφυγες και ντόπιους (lesvossolidarity.org, 22510 62000). Συνδρομή στις προσπάθειές της και στις αυξημένες ανάγκες τις δύσκολες αυτές ώρες στο site της οργάνωσης μέσω paypal.


«Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μόρια Λέσβου»: Kοινή πρωτοβουλία των οργανώσεων Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ, Welcome to Europe, Attika Human Support, καθώς και μεμονωμένων αλληλέγγυων, για συγκέντρωση βρεφικών ειδών, ρουχισμού και προϊόντων προσωπικής υγιεινής καθημερινά στo παντοπωλείο «Στο βάθος κήπος» (Κεραμεικού 99) και στο Giant Yogis Project (Κειριαδών 13, Κάτω Πετράλωνα) και τα Σαββατοκύριακα στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140, έως και τις 7/11 (http://processworkhub.gr/blog/archives/7780).


Stand by me Lesvos: ΜΚΟ που δραστηριοποιείται σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Ανάμεσα στις ομάδες που έχει συστήσει είναι η Moria Corona Awareness Team (πρόληψη και προστασία από την πανδημία), η Moria White Helmets (υπηρεσίες ασφάλειας και Α' Βοηθειών) και το Leros Refugee Youth Group. Φροντίζει, επίσης, για τα κατοικίδια του κατεστραμμένου camp της Μόριας. Μπορείτε να ενισχύσετε το έργο της συνεισφέροντας οικονομικά ΕΔΩ.


Wave of Hope for the Future: Ο φιλανθρωπικός οργανισμός προσφύγων και αιτούντων άσυλο που δραστηριοποιούνταν στο ΚΥΤ Μόριας, κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης παιδιών και γυναικών, έχει ξεκινήσει fundraising για να συνδράμει τους πρόσφυγες σε ανάγκη.


Αστέρας Εξαρχείων: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας συγκεντρώνονται με πρωτοβουλία αλληλέγγυων οπαδών του ιστορικού αθηναϊκού αθλητικού συλλόγου καθημερινά, 17:00-22:00, στο αποθηκάκι της Τσαμαδού 10.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ