— Πες μου μερικά πράγματα για σένα.

Αν και μεγαλωμένη στην Αθηνά, έφυγα από την Ελλάδα πριν από έντεκα χρόνια. Έχω ζήσει στη Βιέννη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και τώρα πια ζω στο Άμστερνταμ. Ξεκίνησα την καριέρα μου από το Investment Banking, αλλά σιγά-σιγά κατέληξα να εργάζομαι στον χώρο της μόδας, που αγαπώ πολύ. Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να ταξιδέψω για έναν χρόνο non-stop στην Αμερική, κάνοντας ένα ταξίδι που μου άλλαξε τη ζωή.


— Πώς σου ήρθε η ιδέα να φτιάχνεις μαγιό;

Η ιδέα για το Boogaloo γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του 12μηνου ταξιδιού μου στην Κεντρική και Λατινική Αμερική. Είχα μόλις αφήσει τη δουλειά μου στη Σιγκαπούρη –στον χώρο της μόδας– και ξεκίνησα ένα συγκλονιστικό ταξίδι με τελείως αβέβαιο μέλλον και πολύ συγκεκριμένο budget. H αγάπη μου για την ταξιδιωτική φωτογραφία και το πάθος μου για τη μόδα με οδήγησαν στην ιδέα να χτίσω ένα swimwear brand με σκοπό να εμπνεύσω τις γυναίκες να εξερευνήσουν εκτός του comfort zone τους, χωρίς φόβο για το τι έπεται.

 

Το Βοοgaloo ξεκίνησε στα '60s από Πορτορικανούς, Aφροαμερικανούς και Κουβανούς και είναι ένα πάντρεμα πολλών διαφορετικών ρυθμών και πολιτισμών. Όπως ακριβώς και τα μαγιό μου, που είναι ένα fusion από κουλτούρες, εικόνες και ιστορίες γεμάτες διαφορετικότητα και πολυπολυτισμικότητα.


— Γιατί Boogaloo; Η έμπνευση έρχεται από τα '60s και το latin;

Ακριβώς! Το Βοοgaloo ξεκίνησε στα '60s από Πορτορικανούς, Aφροαμερικανούς και Κουβανούς και είναι ένα πάντρεμα πολλών διαφορετικών ρυθμών και πολιτισμών. Όπως ακριβώς και τα μαγιό μου, που είναι ένα fusion από κουλτούρες, εικόνες και ιστορίες γεμάτες διαφορετικότητα και πολυπολυτισμικότητα.


— Τα σχέδια των μαγιό σου είναι σαν ένα κολάζ από εικόνες καλοκαιρινές. Μπορείς να μου περιγράψεις μερικές από αυτές;

Ναι, όλες οι φωτογραφίες, τις οποίες μπορείς να δεις και online στο boogalooswimwear.com, αντιπροσωπεύουν μια συγκλονιστική εμπειρία, εικόνα ή συναίσθημα που βίωσα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου και τα οποία θέλω να μοιραστώ. Ας πούμε, το σχέδιο Ninito είναι ένα κολάζ από τρεις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στην Παταγονία, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε ένα ψαροχώρι στη Νικαράγουα.

 

H αγάπη μου για την ταξιδιωτική φωτογραφία και το πάθος μου για τη μόδα με οδήγησαν στην ιδέα να χτίσω ένα swimwear brand με σκοπό να εμπνεύσω τις γυναίκες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H αγάπη μου για την ταξιδιωτική φωτογραφία και το πάθος μου για τη μόδα με οδήγησαν στην ιδέα να χτίσω ένα swimwear brand με σκοπό να εμπνεύσω τις γυναίκες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


— Αν και ζεις στην Ολλανδία, βλέπω ότι τα μαγιό σου παράγονται στην Ελλάδα. Πώς το κάνεις αυτό;

Περνώντας πολλές ώρες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, καθώς χρειάζεται να βρίσκομαι παρά πολύ συχνά στην Αθήνα ώστε να παρακολουθώ την παραγωγή. Όμως είναι και ένας πολύ κάλος λόγος να έρχομαι συχνά στην πατρίδα.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Μαγιό Boogaloo, δερμάτινο τζάκετ Mango, παπούτσια United Nude και vintage Levis jeans. Όλα αυτά υπολογίζω ότι κοστίζουν γύρω στα 600 ευρώ.


— Πού πηγαίνεις τώρα;

Στο Spitjack για δείπνο.

 

Info:

Στο boogalooswimwear.com μπορείτε να βρείτε online τα Boogaloo με δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO