Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Tα 151 Pokemon, ένα προς ένα!
Ψηφιακά Μέσα

Tα 151 Pokemon, ένα προς ένα!

Η ιστορία, το βιογραφικό τους, οι χαρακτήρες σε όλο τους το μεγαλείο. Από το καλύτερο στο χειρότερο μέχρι και το πιο αδιάφορο και το πιο βαρετό.

Εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι κυνηγούν πόκεμον στους δρόμους, σε σπίτια, σε μαγαζιά, στην θάλασσα σε όποιο μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς. Τι είναι τα πόκεμον; Περίεργα Γιαπωνέζικα πλασματάκια, άλλα τρισχαριτωμένα, άλλα όχι και τόσο που μπορείς να πιάσεις με την βοήθεια μιας μπάλας, να τα εξημερώσεις και στην συνέχεια να κάνεις μάχες με αυτά. Πήραν το όνομα τους από το Pocket Monsters που σημαίνει τέρατα τσέπης.

 

Είναι μια δημιουργία του Σατόσι Τάτζιρι. Τα πρωτοσκέφτηκε το 1989 αρχικά ως ήρωες ενός Game Βoy της Nintendo όπου θα μπορούσες να πιάνεις ζωντανά πλασματάκια και να τα ανταλλάσσεις. Όταν ήταν μικρός αγαπούσε πολύ τα έντομα αλλά τα εμπνεύστηκε κυρίως από την πλούσια μυθολογία της Ιαπωνίας. Μια από τις παλιότερες θρησκείες της χώρας λέει ότι ο κόσμος κατοικείται από χιλιάδες θεούς ή πνεύματα (δεν είναι τυχαίο που ορισμένα μοιάζουν σε θεότητες του νερού π.χ.) που όταν τους προσφέρεις δώρα σου εύχονται καλή τύχη και υγεία και όταν δεν τα σέβεσαι, γίνονται κακά. Σίγουρα, ο Τάτζιρι δεν γνώριζε ότι το παιχνίδι θα προκαλούσε τέτοια φρενίτιδα τον 21ο αιώνα.  Είναι η δεύτερη δεύτερη πιο εμπορική σειρά βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία, μετά το Super Mario. Και μετά την εμφάνιση του Pokemon Go κανείς δεν ξέρει πού έχει φτάσει. 

 

Τα πρώτα πόκεμον που κυκλοφόρησαν ήταν 151. Συνολικά, όμως,  μέχρι σήμερα ο αριθμός τους φτάνει στα 722 καταμετρημένα είδη με καινούργια πλάσματα να εμφανίζονται σε κάθε νέα σειρά παιχνιδιών.

 

Αυτή είναι μια λίστα που μαζεύει τα αρχικά 151 πόκεμον που συναντάει κανείς στο Pokemon Go σε όλο τους το μεγαλείο από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο. Είναι μια υποκειμενική λίστα που βασίζεται σε στοιχεία όπως το πόσο χαριτωμένα είναι και το πόσο επιρροή έχουν ασκήσει στην δυτική κουλτούρα ή απλά το πόσο σπάνια είναι.  Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε και πολλά γι’ αυτά, ούτε για την δύναμη καθενός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιο δυνατό από αυτά όπως λένε όλοι είναι ο Mewtwo. Μιλάμε για πολύ σοβαρή επιστήμη!

 

151, 150, και 149) ZubatPidgey, και Rattata

Pidgey
Pidgey

Ο Zubat, o Pidgey και ο Rattata είναι απλά τα πιο βαρετά πόκεμον. Είναι τα μόνα που είναι βασισμένα σε κανονικά ζώα όπως η νυχτερίδα, τα περιστέρια και οι αρουραίοι. Δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης στο παιχνίδι σου βγαίνουν συνέχεια, εύχεσαι δηλαδή να μην είσαι τόσο γκαντέμης που την επόμενη φορά που κάτι θα κινηθεί στο γρασίδι δεν θα είναι ένα από αυτά. Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να τα πιάσεις;

 

148) Paras

Χμμ, ο Paras, εντάξει τουλάχιστον προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό εδώ. Τι γίνεται όταν κάνεις μια μίξη από τζιτζίκια με μανιτάρια; Αυτό το πλάσμα. Αν και δεν φαίνεται για τζιτζίκι πιο πολύ σαν καβούρι φαίνεται με δυο μανιτάρια να προεξέχουν. Όχι και τόσο ωραίο θέαμα. Άσε που όταν εξελιχθούν, τελικά βγαίνουν πολύ αδύναμα.

 

147) Porygon

Ο Porygon παραλίγο να καταστρέψει το παιχνίδι, την σειρά,  τα πάντα. Όταν εμφανίστηκε στο άνιμε, υπήρχαν σκηνές που το πολύγωνο πολύχρωμο σχήμα του αναβόσβηνε σαν τρελό. Αυτό προκάλεσε τεράστιο πανικό στην Ιαπωνία.  Αρκετοί τηλεθεατές έπαθαν επιληπτικές κρίσεις με αποτέλεσμα να διακοπεί η σειρά για τέσσερις μήνες. Πόκεμον βλαβερό για την υγεία! Το είδαμε κι αυτό!

 

146) Jynx

Jynx
Jynx

Εντάξει εδώ το παρατραβήξανε. Η Jynx είναι το πιο ρατσιστικό πόκεμον που υπάρχει. Δεν φταίει η κακομοίρα αλλά όταν πρωτοεμφανίστηκε, το χρώμα της ήταν μαύρο με δυο τεράστια χείλια, το θεατρικό μακιγιάζ που έκαναν οι Αμερικάνοι λευκοί το 19ο αιώνα για να απεικονίσουν και να διακωμωδήσουν τους σκλάβους. Δεν ήταν πρόθεση της Nintendo να βγάλει κάτι τόσο αρνητικό μιας και η Ιαπωνία δεν έχει καμία σχέση με κάτι τέτοιο. Αργότερα την έκαναν μοβ για να διορθώσουν το λάθος αλλά και πάλι το στίγμα έμεινε και η Jynx είναι σε χαμηλή κατάταξη.

 

145) Spearow

Και ο Spearow είναι βαρετός όπως o Zubat, ο Pidgey, και ο Rattata μιας και είναι σπουργίτης. Το μόνο θετικό που έχει είναι ότι είναι λίγο πιο άγριος στο βλέμμα οπότε είναι λίγο πιο ψηλά από τους άλλους.

 

144 and 143) Metapod  και Kakuna

Κανείς δεν συμπαθεί αυτούς τους δύο τύπους επειδή είναι άχρηστοι στην μάχη. Μόνο άμυνα. Άσε που ο Metapod έχει τόσο βαριεστημένο βλέμμα που σε κάνει να χασμουρηθείς. Η βαρεμάρα είναι κολλητική. 

 

142) Ditto

Η βιοχλαπάτσα των πόκεμον. Τι είναι αυτό; Η μόνη ικανότητα που έχει, είναι να μεταμορφώνεται σε άλλα πόκεμον. Αν δεν είναι ευχαριστημένο με τον εαυτό του και θέλει να αλλάξει γιατί να είμαστε εμείς με αυτό;

 

141 and 140) Voltorb and Electrode

Voltorb
Voltorb

Οι Voltorb και Electrode στην ουσία είναι μπάλες (Poké Balls) που απλά έχουν μόνο 2 οργισμένα μάτια και την ικανότητα να αυτοανατινάζονται για να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους. Η τρομοκρατία είναι κακό πράγμα.

 

139) Krabby

Ο Krabby είναι ένας κάβουρας. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο.

 

138 και 137) Omanyte και Omastar

Ο Omanyte μεγαλώνει και γίνεται Omastar σε κάποια στιγμή και στα πρώτα παιχνίδια μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο που είναι οστρακοειδή με περίεργα πλοκάμια ή στον Kabuto και τον Kabutops που είναι οστρακοειδή που έχουν δρεπάνια αντί για χέρια. Η επιλογή είναι προφανής και οι Omanyte και Omastar τρώνε πάντα άκυρο. Αποτυχημένοι τελείως!

 

136 και 135) Goldeen και Seaking

Η Goldeen και ο Seaking είναι ψάρια με κέρατα. Τουλάχιστον έχουν κέρατα, δεν είναι απλά ψάρια αλλά παραμένουν βαρετά από τις φάτσες τους και μόνο. Επίσης είναι πολύ αδύναμα στο ορίντζιναλ παιχνίδι.

 

134) Ekans

Ο Ekans είναι το φίδι στα αγγλικά (snake) ανάποδα. Τι πρωτότυπο! Οι δημιουργοί πρέπει να έκαναν υπερωρίες για να σκεφτούν το όνομα του (not)!

 

133) Raticate

Raticate
Raticate

Το Raticate είναι χάμστερ και το καταλαβαίνεις από το όνομα του. Κι άλλες βλακείες!

 

132 and 131) Pidgeot και Pidgeotto

Κι άλλα πουλιά. Όμορφα αλλά βαρεθήκαμε ήδη!

 

130) Beedrill

Το οικολογικό πόκεμον της παρέας. Ο Beedrill είναι μια μέλισσα και τσιμπάει τον κόσμο και βοηθάει το οικοσύστημα του πλανήτη. Στο σύμπαν του πόκεμον δεν ξέρω πόσο κόσμο ενδιαφέρει το περιβάλλον.

 

129, 128, και 127) MachopMachoke, και Machamp

Αυτοί οι τύποι κάνουν πολύ θόρυβο στο γυμναστήριο. Πόκεμον πλιζ!

 

126) Weedle

Ο Weedle είναι ένα σκουλήκι αλλά χαριτωμένο σκουλήκι.

 

125) Persian

Persian
Persian

Ο Persian είναι βασικά γάτα. Αν και οι γάτες είναι απίθανες στον πραγματικό κόσμο, για ένα υποδουλωμένο είδος σε ένα κόσμο γεμάτο με δράκους και δέντρα με υπερφυσικές δυνάμεις, ακούγεται κάπως.

 

124) Weepinbell

Ένα περίεργο φυτό που είναι χειρότερο από τον εξελιγμένο εαυτό του, τον Bellsprout και την τελική του μορφή, την Victreebel.

 

123 και 122) Koffing και Weezing

Οι τύποι αυτοί είναι βασικά μπάλες γεμάτες με αέριο. Το να μολύνεις το περιβάλλον είναι γενικά κακό πράγμα το ίδιο και αυτοί. Είναι και κακάσχημοι.

 

121) Vileplume

Ένα λουλούδι που μιλάει…

 

120) Diglett

Το βασικό πρόβλημα με τον Diglett είναι ότι η εξελιγμένη του μορφή, ο Dugtrio αποτελείται από τρεις από αυτούς. Γιατί να έχεις ένα ενώ μπορείς να έχεις τρία; Απλά μαθηματικά.

 

119) Parasect

Τι υπάρχει κάτω από αυτό το μανιτάρι; Ο κόσμος θέλει να ξέρει. Μυστηριώδες πόκεμον.

 

118) Pinsir

Pinsir
Pinsir

Το Pinsir είναι απαίσιο και όσο θυμό έχει τόσο δύναμη του λείπει. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο πάνω σε αυτή την γη. Ας ελπίσουμε!

 

117 and 116) Nidorino και Nidorina

Τι παίζει μ’ αυτούς τους δύο; Είναι δίδυμα αδέρφια; Είναι κάτι άλλο; Σίγουρα είναι οι έφηβοι του παιχνιδιού. Μεγαλώνουν και γίνονται ο Nidoran και η Nidoran (wtf?)και μετά λύνουν και δέρνουν ως Nidoking και Nidoqueen – ευτυχώς δεν τους έδωσαν το ίδιο όνομα σε αυτή τη φάση!

 

115) Magmar

Ο Magmar είναι μια φλεγόμενη πάπια. Το κακόμοιρο.

 

114) Staryu

Δεν έχει καν πρόσωπο είναι ένας αστερίας με ένα διαμάντι στο κέντρο. Είναι σε αυτή την θέση επειδή μεταμορφώνεται στον Starmie που είναι ένα από τα πιο δυνατά πόκεμον στο ορίντζιναλ παιχνίδι.

 

113) Electabuzz

Electabuzz
Electabuzz

Ο Electabuzz προσπαθεί πολύ σκληρά να είναι κουλ αλλά αυτό που πραγματικά θέλει είναι η αναγνώριση. Προβλήματα που έχουν και τα πόκεμον!

 

112 και 111) Seel και Dewgong

Μετά τα ψάρια, σειρά έχουν οι φώκιες με κέρατα. Είναι πιο χαριτωμένες αλλά μέχρι εκεί. Μην το παρατραβήξουμε.

 

110) Golbat

Ο Golbat είναι ένα τεράστιο πρόσωπο με φτερά – πιο πολύ πρόσωπο από νυχτερίδα, που τον κάνει πιο ενδιαφέρον από τον Zubat αλλά και πάλι…

 

109 και 108) Doduo και Dodrio

Ο Doduo έχει δυο κεφάλια, το καθένα με διαφορετική προσωπικότητα. Όταν γίνεται Dodrio, αποκτάει και τρίτο κεφάλι με τη δική του προσωπικότητα. Αυτό σηκώνει πολλά μεταφυσικά ερωτήματα. Κατά τα άλλα είναι μια μετριότητα.

 

107) Moltres

Moltres
Moltres

Τα πλάσματα που μοιάζουν με το μυθολογικό πουλί Φοίνικα είναι πάντοτε υπέροχα. Ο Moltres δεν είναι! Από την άλλη παίρνει πόντους επειδή είναι μεταξύ των θρυλικών πουλιών του Πόκεμον μαζί με τον Zapdos και τον Articuno.

 

106) Hitmonlee

O Hitmonlee είναι βασικά ένα κεφάλι με μικρά χέρια και τεράστια μακριά πόδια για να βαράει τον κόσμο. Επίσης έχει πάρει το όνομα του από τον Bruce Lee. Εκτός όμως από αυτά είναι ένα πολύ απλό πόκεμον και όχι και τόσο δυνατό.

 

105) Graveler

Ο Graveler είναι μια κοτρόνα με χέρια και πόδια – πολύ χειρότερα από τον Geolude που είναι ένας βράχος μόνο με χέρια. Είναι πιο εντυπωσιακός επειδή αιωρείται, τι να κάνουμε τώρα;

 

104) Sandshrew

Ο Sandshrew είναι βασισμένος στον παγκολίνο αλλά μοιάζει περισσότερο αρμαντίλλο. Και μια άχρηστη πληροφορία: τα αρμαντίλλο είναι προφανώς τα μόνα ζώα που μπορούν να μεταδώσουν λέπρα. Μπρρ!

 

103) Victreebel

Στο άνιμε, ο Victreebel προσπαθεί αρκετά συχνά να φάει τον ιδιοκτήτη του, τον James. Δεν είναι και το καλύτερο από ένα πόκεμον.

 

102) Venomoth

Ο Venomoth είναι ένας πολύ κουλ σκόρος!

 

101) Golem

Golem
Golem

Ακολουθώντας την παράδοση του Graveler, το Golem είναι μια κοτρόνα με χέρια και πόδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι επειδή είναι η εξελιγμένη μορφή του Graveler, έχει ολόκληρο κεφάλο. Γουάου! Τρομερό!

 

100) Hypno

Ο Hypno μοιάζει με ένα κάπως γλοιώδη τύπο που πήρε ένα ρολόι και προσπαθεί να υπνωτίσει τον κόσμο από την βαρεμάρα. Είναι λίγο καθαρματάκι.

 

99 και 98) Tentacool και Tentacruel

Είναι όμορφες μέδουσες αυτά τα δύο, ίσως οι ομορφότερες μέδουσες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών αλλά όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι μέδουσες όταν τις συναντήσεις στην θάλασσα.

 

97) Kingler

Άλλο ένα καβούρι, μεγαλύτερο και πιο όμορφο από τον Krabby και όχι μόνο επειδή στο κεφάλι του μοιάζει να φοράει κάτι σαν στέμμα.

 

98) Rhyhorn

Οι ρινόκεροι φτιαγμένοι από πέτρα είναι πάντοτε μια καλή ιδέα και ο Rhyhorn είναι μια χαρά.

 

95) Seadra

Πάντοτε στην σκέψη σου τα αλογάκια της θάλασσας είναι αυτά τα χαριτωμένα θαλάσσια όντα σαν τα πόνι. Η Seadra έχει ένα κακιασμένο βλέμμα που κάπως δεν κολλάει με την προηγούμενη πρόταση.

 

94) Bellsprout

Bellsprout
Bellsprout

Το Bellsprout είναι ένα φυτό που μπορεί να περπατήσει. Αυτό δεν γίνεται στην πραγματικότητα. Τα φυτά δεν περπατάνε αλλά γιατί να το κρίνουμε από την άλλη;

 

93) Drowzee

Ο Drowzee μοιάζει πολύ με τάπιρο. Μοιάζει επίσης σαν να φοράει καλσόν. Τέλος, έχει μεταφυσικές δυνάμεις.

 

92) Slowpoke

Ο Slowpoke είναι όνομα και πράγμα. Σκέφτεται και κινείται πολύ αργά. No comment!

 

91) Kadabra

Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό με τον Kadabra. Απλά πριν είναι η υπέροχη Abra και μετά μεταμορφώνεται στον πολύ δυνατότερο Alakazam. Έτσι απλά παραμένει στο περιθώριο και στην μέση όπως πολλά από τα όνειρα μας όταν πρωτοπαίξαμε το πρώτο παιχνίδι.

 

90) Venonat

Μια μίξη από ένα περίεργο έντομο με μια τριχωτή μπάλα. Πιο χαριτωμένο, πεθαίνεις.

 

89) Caterpie

Caterpie
Caterpie

Εκ πρώτης όψεως ο Caterpie μοιάζει σαν μια λίγο περίεργη κάμπια. Και είναι βασικά. Στο άνιμε πάντως ήταν αξιαγάπητος με την αστείρευτη ανάγκη του να αναδειχθεί και να κερδίσει την αγάπη του Ash και της Misty.

 

88, 87 και 86) PoliwagPoliwhirl και Poliwrath

Ο Poliwag και οι μετεξελίξεις του είναι η ιδέα της Nintento για τους γυρίνους και τα βατράχια. Παράνοια, εν ολίγοις!

 

85) Wigglytuff

Ο Wigglytuff είναι μια σκέτη απογοήτευση. Είναι η μετεξέλιξη της Jigglypuff. Είναι υπέρ-χαριτωμένος αλλά δεν είναι η Jigglypuff.

 

84) Sandslash

Ο Sandlash είναι αυτό που γίνεται σύμφωνα με την Nintento πάντα, όταν αναμείξεις ένας παγκολίνο με αρμαντίλλο. Εντάξει, είναι ζόρικο πόκεμον σύμφωνα με τη λογική που έχουν τα βιντεοπαιχνιδια του στυλ «περισσότερα καρφιά σημαίνει πιο επιβλητικός χαρακτήρας». 

 

83) Fearow

Ο Fearow είναι ένα κάπως τρομακτικό πουλί με ένα ανάλογο όνομα που σπέρνει τον φόβο. Επίσης είναι η μετεξέλιξη ενός από αυτά τα συνηθισμένα πόκεμον που είναι βασισμένα σε αληθινά ζώα και τα βαριέται και ο θεός. Οπότε είναι κουλ.

 

82) Gloom

Gloom
Gloom

Το Gloom όπως σημαίνει το όνομα του είναι συνέχεια σε κατάθλιψη. Είναι κατσούφικο και σαλιάρικο. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: είναι αλλεργικό στον εαυτό του ή απλά είναι κλασική περίπτωση ναρκισσιστή; Ότι να’ ναι, δηλαδή!

 

81) Flareon

Ένα κουτάβι με στοιχείο την φωτιά. Είναι όμορφο αλλά δεν είναι σαν τα αδέρφια του στις μετεξελίξεις τους γι’ αυτό είναι τόσο χαμηλά στην κατάταξη.

 

80) Grimer

Ο Grimer μοιάζει να είναι συνέχεια σε κατάσταση σοκ που βγάζει νόημα επειδή είναι στην ουσία είναι ένα μάτσο σκουπίδια. Παρόλα αυτά γίνεται Muk στην συνέχεια.

 

79) Tauros

Ο Tauros είναι απλά ένας ταύρος. Είναι σε υψηλότερη θέση λόγω των ταυρομαχιών που πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθούν. Γιατί τα πόκεμον πρέπει να έχουν και ένα κοινωνικό μήνυμα. 

 

78) Tangela

Η Tangela είναι μια κληματαριά σε μορφή μπάλας. Τι κρύβεται μέσα της όμως; Χμμ, αξίζει τον κόπο να αναρωτηθείς για λιγο (μπα).

 

77) Hitmonchan

Hitmonchan
Hitmonchan

Η Hitmonchan είναι κάτι σαν τον Hitmonlee αλλά με βάση το μποξ. Χρησιμοποιεί τις γροθιές της αντί τα πόδια της. Την έχουν βγάλει από τον Τσάκι Τσαν που είναι πιο αστείος από τον Bruce Lee.  Επίσης μοιάζει με κορίτσι.

 

76) Exeggcute

Αυτό είναι περίεργο. Το Exeggcute είναι πολλά αυγά μαζεμένα. Τα ενώνει κάτι μεταφυσικό. Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς γράφω εδώ πέρα. Ειλικρινά. Μερικά από αυτά είναι και σπασμένα αλλά δεν φαίνεται να τους νοιάζει ιδιαίτερα. Τέλοσπαντων να τονιστεί ότι είναι πολύ θυμωμένα.

 

75 και 74) Magnemite και Magneton

Ε, μαγνήτες. Ζωντανοί μαγνήτες και όχι τόσο ελκυστικοί!

 

73) Shellder

Ο Shellder σου βγάζει μια μεγάλη γλώσσα. Κάποιος μα δουλεύει πολύ άσχημα.

 

72) Rhydon

Ο Rhydon είναι ένας ρινόκερος από πέτρα και με δύο πόδια. 

 

71) Kangaskhan

Kangaskhan
Kangaskhan

Η Kangaskhan είναι ένα σούπερ καγκουρό που κουβαλάει ένα χαριτωμένο μωρό. Γιατί την βάφτισαν με το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου στην ιστορία; Ε, Nintento ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σου;

 

70 και 69) Dratini και Dragonair

Παρά τις ονομασίες τους που παραπέμπουν σε δράκους, είναι φίδια του νερού. Τρισχαριτωμένα όμως.

68) Lapras

Ο Lapras είναι σε διαφορετικό σύμπαν. Ανήκει στα στρουμφάκια. Μάλλον…

 

67 και 66) Cubone και Marowak

Δεν τον πιάνω τον Cubone, φοράει μια νεκροκεφαλή στο κεφάλι. Και του Marowak του έχει κολλήσει και έχει γίνει ένα με το κεφάλι του. Πέρα από αυτό δεν είναι γλυκούλικα;

 

65) Scyther

Scyther
Scyther

Αυτό είναι βασικά ένα έντομο που δεν μοιάζει με έντομο. Έχει πολλούς θαυμαστές λόγω του δυνατού χαρακτήρα του αλλά έχει την πιο ενοχλητική φωνή που έχεις ακούσει σε τηλεοπτική σειρά ακόμη και με ανθρώπους.

 

64) Horsea

Η Horsea είναι αλογάκι της θάλασσας. Τόσο όμορφη που θέλεις να την υιοθετήσεις για πάντα…

 

63) Gastly

O Gastly είναι φάντασμα ή κάτι παραπλήσιο και έχει ένα από τα πιο αστεία επεισόδια στο άνιμε.

 

62) Alakazam.

Ο Alakazam είναι γαμάτος. Επίσης έχει ένα τεράστιο κίτρινο μουστάκι.

 

61) Arbok

Ο Arbok είναι μια κόμπρα και το όνομα του είναι ανάποδα (και αυτουνού). Επίσης δεν ξέρει να το προφέρει στο άνιμε. Λέει κάτι ακαταλαβίστικά όπως όλα τα πόκεμον αλλά ίσως πιο ακαταλαβίστικα από τα περισσότερα.

 

60) Golduck

O Golduck είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Psyduck. Συμπαθής αλλά όλα και όλα ο Psyduck rules!

 

59) Butterfree

Κλαψ! Απλά δείτε το βίντεο:

 

58) Slowbro

Slowbro
Slowbro

Όλη αυτή η κατάσταση με τον Slowbro είναι γεμάτη ερωτηματικά που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια. Ο Slowbrow είναι το αποτέλεσμα του Shellder που δαγκώνει την ουρά του Slowpoke σύμφωνα με το Pokedex. Ποιος όμως είναι στην πραγματικότητα ο Slowbro; Και ποιανού σκέψεις έχει, του Slowpoke ή του Shellder με τις ψυχικές δυνάμεις; Και γιατί τον τρώει ζωντανό; Επίσης όπως κάποιος θα διαπιστώσει στην συνέχεια τελικά ο Shellder τον καταβροχθίζει όλοκληρο και ο Slowpoke φαίνεται δυστυχισμένος. Απλά πονοκέφαλος.

Mega Slowbro
Mega Slowbro

 

57 και 56) Mankey και Primeape

Γουρούνι και μαϊμού σε ένα. Εντάξει, γελάσαμε πάλι.

 

55) Oddish

Ο Oddish είναι ένα φυτό σαν μαρούλι που πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Είναι τόσο ευτυχισμένο που κολλάει χαρά και σε όλα τα υπόλοιπα φυτά.

 

54) Geodude

Αγάπη μόνο! Με πέτρα με χέρια!

 

53, 52, και 51) IvysaurCharmeleon, και Wartortle

Και άλλοι πιτσιρικάδες πόκεμον που όσο μεγαλώνουν γίνονται και πιο χαριτωμένοι. Σε αυτή την ηλικία δεν σου γεμίζουν και το μάτι.

 

50) Raichu

Είναι χαριτωμένος αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις τον Pikachu. Απλά δεν γίνεται. Ποιος κάνει τέτοια ιεροσυλία; Είναι αδιανόητο.

 

49) Venusaur

Ο Venusaur είναι ο χειρότερος από τις τρεις τελικές μορφές των βασικών  πόκεμον. Ο Charmader π.χ. γίνεται ένας τρομερός δράκος και ο Blastoise μια τεράστια χελώνα με κανόνια. Ο Venusaur γίνεται μια μεγαλύτερη βερσιόν του Bulbausaur με ένα ανθισμένο φοίνικα στο κεφάλι. Βρωμοχίπις, δηλαδή.

 

48) Articuno

Articuno
Articuno

Ίσως το πιο όμορφο πόκεμον από όλα, αλλά γενικά αδύναμο. Τι κρίμα!

 

47) Zapdos

Μπορεί να μην είναι τόσο ωραίο εξωτερικά αλλά το περιεχόμενο μετράει. Και η ισχύς!

 

46) Clefable

Να παρατήσεις τον Clefairy γι' αυτό. Απλά, δεν υπάρχει περίπτωση!

 

45 and 44) Nidoran (male) and Nidoran (female)

Άντε να τα ξεχωρίσεις.

 

43) Farfetchd

Γιατί έχει μια απόστροφο στο όνομα του; Και γιατί κρατάει ένα φρέσκο κρεμμυδάκι; Ή μήπως είναι πράσο; Κατά τα’ άλλα είναι πάπια.

 

42) Blastoise

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Blastoise είναι μια μεγάλη χελώνα με κανονια.

 

41) Vaporeon

Vaporeon
Vaporeon

Ο Vaporeon είναι χάρμα οφθαλμών και πρόσφατα προκάλεσε πανικό όταν θεάθηκε να τριγυρίζει στην Νέα Υόρκη. Ναι, αυτόν ψάχνανε σαν τρελοί.

 

40) Jolteon

Απλά εντυπωσιακός!

 

39) Starmie

Ένας αστερίας με μεταφυσικές δυνάμεις και ένα διαμάντι στο κέντρο. Επίσης μιλάει με γυναικεία φωνή και λέει τη λέξη ‘χα!?!’ επειδή γιατί όχι; 

 

38) Growlithe

Ο Growlithe είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε σκύλο στον κόσμο του Πόκεμον. Το τέλειο κουτάβι.

 

37 και 36) Ponyta και Rapidash

Μικρό μου πόνι ή μήπως είναι φλεγόμενα άλογα; Τι μας νοιάζει;

 

35) Vulpix

Vulpix
Vulpix

Με απαράμιλλη ομορφιά που αξίζει όλα τα κομπλιμέντα του κόσμου. Επίσης, το θέλω! Τώρα!

 

34) Arcanine

Περηφάνια και προκατάληψη και σκύλοι.

 

33 και 32) Kabuto και Kabutops

Για κάποιο λόγο μου θυμίζουν αστρακομακαρονάδα. Άτιμο πόκεμον που βάζεις τον κόσμο να υποδουλώνει μικρά, αθώα πλασματάκια.

 

31) Gyarados

Γουάου, πώς από το άχρηστο Magikarp ξεφυτρώνει αυτή η ιπτάμενη υδάτινη φιδίσια ομορφιά;

 

30) Aerodactyl

Το Jurassic Park και το Πόκεμον συναντιόνται σε αυτό το πλάσμα που είναι ένας πτεροδάκτυλος από πέτρα που ξαναζωντανεύει όταν τρώει DNA από απολιθώματα. Λίγο αηδία. 

 

29) Ninetales

Ninetales
Ninetales

Έχει εννέα ουρές και είναι ένας κούκλος!

 

28 and 27) Nidoking and Nidoqueen

Αυτά με το ίδιο όνομα. Μόνο που πλέον έχουν μορφή δεινόσαυρων!

 

26) Lickitung

Ο Lickitung είναι κάτι που έχει βγει από τους εφιάλτες του Lovecraft. Μόνο που είναι ροζ και η γλώσσα του είναι μεγαλύτερη από το υπόλοιπο σώμα του. Κις!

 

25) Magikarp

Ο Magikarp δίνει ένα μεγάλο μάθημα υπομονής σε πολλά παιδιά. Φαντάσου μόνο να σου τύχει αυτό το ψάρι με την ηλίθια όψη που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να πλατσουρίζει. Αν όμως πιστέψεις σε αυτό και επιμείνεις, παίρνεις ένα πανέμορφο Gyarados. Μέχρι τότε είναι τόοοοσο διασκεδαστικά ηλίθιο!

 

24) Exeggutor

Ένα δέντρο! Ένα δέντρο με υπερφυσικές δυνάμεις! Και τρία κεφάλια!

 

 

23) Clefairy

Clefairy
Clefairy

Η Clefairy έχει αυτό το κάτι που την κάνει πολύ ξεχωριστή. Φταίει ίσως το γεγονός ότι είναι εξωγήινη αλλά απλά δείτε αυτό το βίντεο:

 

22) Cloyster

Δεν συναντάς συχνά μια μοχθηρή αχιβάδα που με το κέρατο της πυροβολεί ακτίνες λέιζερ.

 

21) Dugtrio

Ένα μεγάλο μυστήριο. Ο κόσμος σκέφτεται πολύ πονηρά για το τι είναι το Dugtrio. Με τέτοια μορφή όμως δεν μπορείς και να τους κατηγορήσεις.

 

20) Onix

Ένα γιγαντιαίο κακιασμένο φίδι από πέτρα. Τι άλλο;

 

19) Muk

Κι άλλα σκουπίδια αλλά που κρύβουν σκέτη γλύκα και χαριτωμενιά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πω κάτι τέτοιο στην ζωή μου!

 

18) Gengar

Ένα από τα πιο δυνατά πόκεμον μέχρι στιγμής. Και είναι και φάντασμα.

 

17) Abra

Η Abra δεν πιάνεται εύκολα επειδή έχει την ικανότητα της τηλεκίνησης και μπορεί να εξαφανίζεται άνετα στα ορίντζιναλ παιχνίδια. Αυτό σε αναγκάζει να προετοιμαστείς κατάλληλα – όπως να την κάνεις να κοιμηθεί – ώστε να την πιάσεις. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πόκεμον και το αξίζει μιας και όταν μεγαλώσει γίνεται Alakazam.

 

16) Eevee

Eevee
Eevee

Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο πόκεμον η Eevee μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει πολλά διαφορετικά πόκεμον. Έχεις τρεις επιλογές να την κάνεις Jolteon ή Vaporeon και Flareon. Με τα καινούργια παιχνίδια μπορεί να γίνει πολλά περισσότερα. Βασικά, μπορεί να κάνει ότι θέλει και να ακολουθήσει τα όνειρα της όποια και αν είναι αυτά. Να γίνει φωτιά ή νερό ή κάτι ηλεκτρικό. Δεν μπορούν να το κάνουν και όλοι.

 

15) Bulbasaur

Επιστημονικά μιλώντας, ο Bulbasaur είναι το χειρότερο πόκεμον από αυτά που ξεκινάς το παιχνίδια. Δεν πειράζει όμως μιας και είναι πολύ κουλ, έχει πολύ τσαγανό και είναι δεινόσαυρος.

 

14) Charizard

Ο Charizard έχει σκληροπυρονικούς φαν. Και πως να μην έχει, είναι ένας κλασικό δράκος που ρίχνει φωτιές. Στην σειρά συνηθίζει να δουλεύει τον Ash μιας και ποτέ δεν κάνει αυτό που του λέει. Τελικά όμως είναι τόσο καλός που τον βοηθάει όταν πραγματικά τον χρειάζεται. Μου μυρίζει GoT από μακριά.

 

13) Snorlax

O Snorlax κάνει αυτό που θέλουμε όλοι από την ζωή μας. Να τρώμε και να κοιμόμαστε όλη μέρα. Είναι όμως από τα πιο δυνατά πόκεμον που είναι εντυπωσιακό για κάτι που συνέχεια χασμουριέται.

 

12) Dragonite

Dragonite
Dragonite

Ο πιο χαριτωμένος δράκος που έχει υπάρξει ποτέ επίσης τα σπάει στα παιχνίδια.

 

11) Squirtle

Ο Squirtle μοιάζει σαν χελώνα – τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό. Όταν βλέπεις την σειρά όμως συνειδητοποιείς ότι αυτή η αθώα και χαριτωμένη χελώνα έχει μια ολόκληρη συμμορία από πίσω που ονομάζεται Squirtle Squad και σίγουρα δεν θέλεις να τα βάλεις μαζί τους!

 

10) Meowth

Meowth
Meowth

Στην σειρά ο Meowth είναι από τα ελάχιστα πόκεμον που μιλάνε. Είναι από τους χειρότερους κακούς στο σόου και από τους πιο αδέξιους αλλά χρωματίζει με την παρουσία του την Team Rocket, μάλιστα είναι από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες της σειράς.

 

9) Mr. Mime

Mr. Mime
Mr. Mime

Η Nintendo στα πιο περίεργα της. Βασικά ο Κ. Μίμος είναι άνθρωπος που έχει συρρικνωθεί σε ένα κοντό πόκεμον που μοιάζει με τρομακτικό κλόουν. ΟΚ, είναι λίγο άρρωστο και ανατριχιαστικό έτσι;

 

8) Chansey

Chansey
Chansey

H Chansey είναι αιώνια ευτυχισμένη. Μια χαρούμενη νοσοκόμα που φροντίζει τα πόκεμον επειδή έχει την ικανότητα να τα γιατρεύει. Όλοι πρέπει να την σέβονται. 

 

7) Psyduck

Psyduck
Psyduck

Ο Psyduck είναι μαύρα χάλια για πόκεμον. Δεν κάνει τίποτα σωστά. Είναι πόκεμον μ’ έκαψες. Από την άλλη είναι αξιαγάπητος. Έχει πάντοτε ημικρανίες αλλά που του δίνουν σούπερ μεταφυσικές δυνάμεις. Επίσης έχει φάτσα ηλίθιας πάπιας αλλά είναι απίστευτα γενναίος και η χαζομάρα του σου χαρίζει άπειρα γέλια. Τον αγαπώ. Έτσι, απλά!

 

6) Mewtwo

Mewtwo
Mewtwo

Ο Mewtwo είναι το πιο δυνατό πόκεμον και πρέπει να τον αποκτήσεις αν θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι και να κατατροπώσεις τους αντιπάλους σου. Γι’ αυτό το λόγο έχει μια θέση στη δεκάδα.

 

5) Jigglypuff

Jigglypuff
Jigglypuff

Μετά τον Picachu, η Jigglypuff είναι ο πιο διάσημος χαρακτήρας των παιχνιδιών. Αυτό οφείλεται στον γελοίο χαρακτήρα της. Στο άνιμε τραγουδάει συνέχεια χωρίς να ξέρει ότι η φωνή της έχει την δύναμη να αποκοιμίζει τους ανθρώπους. Δεν το καταλαβαίνει και γίνεται έξαλλη επειδή νομίζει ότι την βαριούνται. Είναι τόσο διάσημη που εμφανίστηκε και σε άλλα παιχνίδια της Nintento όπως στο Super Smash Bros.

 

4) Haunter

Haunter
Haunter

Το τρίτο και τυχερό από τα φαντάσματα. Δεν είναι το πιο δυνατό αλλά ο Gengar πρωταγωνιστούσε στο πιο γελοίο επεισόδιο της σειράς.

 

3) Charmander

Charmander
Charmander

Ένα από τα πιο δύσκολα πόκεμον να χειριστείς όταν πρωτοξεκινάς το παιχνίδι. Τα έχει όλα. Είναι καταπληκτικός, είναι χαριτωμένος, έχει σχεδιαστεί μοναδικά και φυσικά μεταμορφώνεται σε Charizard. Ακόμη και όταν κλαίει είναι αξιαγάπητος αλλά η κραυγή θανάτου του μπορεί να σου φέρει εφιάλτες. Πόσο πιο επικό;

 

2) Mew

Mew
Mew

Η Mew είναι το πιο σπάνιο πόκεμον που υπάρχει. Μάλιστα ήταν τόσο σπάνια που δεν έπρεπε να ξέρεις ότι υπάρχει. Έχει τόσο περίεργο και αφαιρετικό χαρακτήρα που έλεγαν διάφορα γι’ αυτήν χωρίς να ισχύουν. Τα πόκεμον κάποτε ήταν 150 συνολικά αλλά πάντοτε τα παιδιά έκαναν υποθέσεις ότι υπήρχε ακόμη ένα το οποίο δεν ήξερε κανείς. Τελικά, είχαν δίκιο!

 

1) Pikachu

Pikachu
Pikachu

Στην νούμερο 1 θέση δεν μπορούσε να υπάρχει άλλος (σόρρυ). Ο Πικατσού είναι το πρόσωπο του Πόκεμον. Τον αναγνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που ίσως δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο αντιπρόεδρος της Αμερικής. Ο Pikachu έχει το ίδιο πολιτισμικό αντίκτυπο όπως ο Σούπερμαν και ο Σούπερ Μάριο. Όχι μόνο είναι ο απόλυτος σταρ της σειράς, πρωταγωνιστεί μόνος του και σε πολλά παιχνίδια που αφορούν το Πόκεμον. Επίσης είναι τόσο ιδιαίτερος που πάντοτε οι ικανότητες του αλλάζουν στα παιχνίδια. Είναι σούπερσταρ, μπορεί να πετάξει και να κάνει και σέρφ. Είναι παντού πώς να το κάνουμε δηλαδή; Όλοι αγαπάνε τον Pikachu και θέλουν να τον πιάσουν. Είναι η απόλυτη μασκώτ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Pokemon Go σύμφωνα με τους Έλληνες παίκτες του
Ρωτήσαμε τέσσερις χρήστες του δημοφιλούς App να μας μιλήσουν για το παιχνίδι και τις εμπειρίες τους
Μιλώντας με αρρωστάκια του Pokemon Go στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης
Σταματάνε μόνο για να φάνε και να κοιμηθούν, αλλά είναι η πιο ευτυχισμένο πράγμα που θα μπορούσε να τους συμβεί
Xαμός για ένα Pokemon στο Σύνταγμα
Εκατοντάδες Αθηναίοι ψάχνουν με το κινητό στο χέρι - Φωτογραφίες
O Aρκάς σχολιάζει τη μανία του Pokemon Go
O σκιτσογράφος εμπνέεται και απορεί με τους κηνυγούς Πόκεμον
Όλοι μιλάνε για το POKEMON GO - που το παίζεις με το κινητό σου στον πραγματικό κόσμο
11 πράγματα για τη νέα μόδα που έρχεται σύντομα και στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Γιατί ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι στέλνουν dick pics σε κορίτσια;
Πώς ένας άνδρας παίρνει το θάρρος να στείλει φωτογραφίες με τo πουλί του στα κορίτσια και πώς εκείνα αντιδρούν;
Οι μητροπόλεις του 2029, έτσι όπως τις οραματίζονται τα videogames
Από τους κρεμαστούς κήπους του Ρίο ως τις αχανείς φτωχογειτονιές του Blackpool
Να τι θα κάνεις σε δύο χρόνια από τώρα στα social media
Θα αναστενάξουν οι «τοίχοι» των κοινωνικών δικτύων τον επόμενο χρόνο που θα έχουμε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα. Μικρός οδηγός επιβίωσης.
Πώς το Vice, το Ίντερνετ και ο Τραμπ διέλυσαν τις υποκουλτούρες κι έσπειραν σεξισμό και υποκρισία στα media
Η Thalia Mavros, η Ελληνίδα πρώην creative director του αμερικανικού «Vice» και νυν ιδρύτρια του «The Front», μιας πολιτιστικής πλατφόρμας που τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες, ξεσκεπάζει την παγκόσμια μιντιακή υποκρισία, σε μια χειμαρρώδη συζήτηση.
Δείξε μου το…Google search σου να σου πω ποιος είσαι
Με αφορμή το δημοσίευμα για τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα που εμφανίζει για τους Εβραίους στην ελληνική της έκδοση η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, ψάξαμε ευρύτερα τι προκύπτει όταν κάνεις “search” για στοχοποιημένες μειονότητες ή/και πληθυσμιακές ομάδες. Και να τα αποτελέσματα...
Το τέλος του Instagram, όπως το ξέραμε, πλησιάζει
Όχι, το σημερινό Instagram δεν είναι τίμιο. Γιατί ως αδερφός του Facebook μοιάζει σαν μια ακόμη μηχανή που πρέπει να κλέψει τον χρόνο μου για να μεγιστοποιήσει την έκθεση των διαφημίσεών του.
Η έννοια της αλήθειας στη δημοσιογραφία
Υπάρχει άραγε αντικειμενικότητα; Η αλήθεια είναι μια ή μήπως πίσω από αυτήν κρύβονται πολλές; Και ποιός είναι τελικά ο ρόλος του δημοσιογράφου και των ΜΜΕ;
Oι τρολοφάρμες του ίντερνετ, ο «Κούλης», ο «Αλέκσης» και το ψυχροπολεμικό ντελίριο
Κοροϊδεύαμε τον «τραμπισμό» και τους Αμερικανούς εν γένει για τον κυκεώνα ψευδών ειδήσεων στον οποίο φαίνεται να έχουν παραδοθεί, αλλά κι εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει
Η Ανιές Βαρντά εξηγεί γιατί συμπαθεί το Instagram
Σε ένα κόσμο που μας κατακλύζει με εικόνες είναι ωραίο να έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τις δικές σου
Το δημοκρατικό νέο πρόσωπο του γκέι πορνό
Πιο εύκολο, εντελώς ερασιτεχνικό και homemade, σαν προέκταση των social media: Πλέον ο καθένας μπορεί να εξελιχθεί σε εν δυνάμει πορνοστάρ.
Υπάρχουν 40.000 έλληνες εκατομμυριούχοι. Ε, ας υπάρχει και Vogue Hellas.
Λίγους μήνες πριν από το ανοιξιάτικο επαναλανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης μόδας στην Ελλάδα μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη νέα αρχισυντάκτρια, αλλά και για την πραγματική δύναμη της ελληνικής αγοράς
Θεοφάνης Τάσης: «Το διαρκές φαίνεσθαι στα social media γεννά ένα διαρκές άγχος»
Ο συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας σε μία συζήτηση για τον εθισμό στα social media, την αυτοπραγμάτωση των νέων και το δίλημμα «μνήμη ή λήθη»
Youtuber θεμάτων ομορφιάς βλέπει την «καριέρα» της να καταστρέφεται με ένα tweet
Tο Youtube ζει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με πρωταγωνιστές YouTubers θεμάτων ομορφιάς
Slang.gr: ελληνική γλώσσα που σπαρταράει σε ένα από τα απολαυστικότερα σάιτ του ελληνικού Ίντερνετ
Συνομιλία με τους δημιουργούς ενός on line λεξικού με τα λήμματα μιας αργκό που αέναα αλλάζει
 Influencers για κλάματα: Η τρελή μπίζνα των fake views στο YouTube και το Instagram
Views και likes που μπορεί να αγοράσει κανείς πολύ φθηνά, εξασφαλίζοντας τεράστια επισκεψιμότητα: να κάτι που καθιστά τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θύμα χειραγώγησης του κάθε τυχάρπαστου
12 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Haifischnet Haifischnet 27.7.2016 | 12:44
Λυπηθείτε μας, ρε παιδιά! Είναι δυνατόν να διαφημίζετε μια παλαβομάρα;
avatar Tetta92 27.7.2016 | 12:56
Έχεις κάνει 2 λάθη στις εξελίξεις, η σωστή σειρά είναι η εξής:
1. Abra- Katabra- Alakazam
2a. Nidoran- Nidorino- Nidoking (male)
2b. Nidoran- Nidorina- Nidoqueen (female)
Μπορείς να τα ξεχωρίζεις από τα χρώματα, δηλαδή το αρσενικό είναι μωβ, κ το θηλυκό είναι μπλε!!!
avatar Κακιασμενος 27.7.2016 | 13:48
Μόνο αυτά; Εδώ είπε το articuno αδύναμο....
avatar prinny 27.7.2016 | 16:04
Παρόλο που μάλλον το είπε τυχαία, έχει δίκιο. Στη σειρά το articuno είναι ένα παντοδύναμο θρυλικό pokemon, αλλά στα παιχνίδια είναι μάλλον αδύναμο. Ο τύπος του (ice) δεν του προσφέρει κανένα resistance ενάντια σε άλλον τύπο (όπως πχ τα pokemon νερού που έχουν resistance απέναντι σε επιθέσεις φωτιάς), ενώ τα στατιστικά ταχύτητας και ζωής είναι πολύ χαμηλά, ακόμα και σε σύγκριση με pokemon που δεν θεωρούνται θρυλικά. Επίσης έχει weakness ενάντια σε πολύ συχνές επιθέσεις που υπάρχουν σε σοβαρές ομάδες, ενώ οι επιθέσεις που μαθαίνει παρόλο δυνατές, δεν του προσφέρουν κάλυψη ενάντια στα pokemon που παραδοσιακά έχουν πλεονέκτημα απέναντί του. Υπάρχει ολόκληρο metagame γύρω από τα pokemon. Το articuno τυχαίνει να είναι από τα λίγα θρυλικά pokemon που όντως δεν είναι ιδιαίτερα δυνατά,
avatar Tetta92 27.7.2016 | 16:28
Κοίτα εντάξει είναι η προσωπική του γνώμη, και εγώ δεν συμφωνώ με πολλά! Απλώς αυτά που επισήμανα είναι στην εξέλιξη τους, βασικό.
Vernedead Vernedead 27.7.2016 | 13:34
Καταρχάς το Ditto δεν είναι άχρηστο. Εκτός του ότι μπορείς να αντιγράψεις οποιοδήποτε αντίπαλο πόκεμον στην μάχη μαζί με τις ιδιότητες του και τις ικανότητες του ,χρησιμεύει και στην αναπαραγωγή των πόκεμον (οκ το δίνω αυτό γινόταν στην δεύτερη γενιά όχι στην πρώτη αλλά και πάλι,αφου ξέρουμε και τα παρακάτω gens μην λέμε ότι θέλουμε). Δεύτερον τα δύο Nidoran εξελίσσονται σε Nidorino και Nidorina όχι το αντίστροφο. Ήταν και η πρώτη νύξη ότι τα πόκεμον έχουν φύλο. Τριτον,δεν είναι η Mew είναι το Mew είναι αφυλο. Όπως και το Mewtwo. Επίσης το Abra μεταμορφώνεται σε Kadabra ,όχι το αντίστροφο.
DemonScath DemonScath 27.7.2016 | 13:46
"Δεν τον πιάνω τον Cubone, φοράει μια νεκροκεφαλή στο κεφάλι." - Εδώ φαίνεται ότι το άρθρο το έχει γράψει κάποιος που δεν έχει και μεγάλη ιδέα από pokemon.

"Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό με τον Kadabra. Απλά μεταμορφώνεται στην υπέροχη Abra." - Και να μην ξέρετε, ψάξτε το λίγο πριν το γράψετε. Οι "εξελίξεις" των Pokemon και η σειρά τους δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί.
Αντίστοιχα και με Nidoran.
avatar Swan 27.7.2016 | 13:47
Μακράν ανώτερη η λίστα της λατρεμένης @meta_capsule

http://www.thedailyowl.gr/pokemon-ranked/
avatar
Ανώνυμος/η 27.7.2016 | 14:18
Ρε τους άσχετους, να μην ξέρουν τον "πρωθυπουργό της Αμερικής"...
avatar
Ανώνυμος/η 27.7.2016 | 17:44
My Top 6:
1) Ninetales (<Vulpix)
2) Jolteon (λείπει κακώς από τη λίστα)
3) Dragonair (>Dragonite)
4) Arcanine
5) Charizard
6) Scyther

F*ck all water-type Pokémon except for Milotic.
avatar
Ανώνυμος/η 28.7.2016 | 00:07
Ψυχογραφημα των ποκεμον.. Μαλιστα.... Πολυ ενδιαφερον.......
Bananoflouda Bananoflouda 28.7.2016 | 16:51
Πω πω ρε!καποια τα θυμηθηκα απ τα κλασικα ποκεμον που βλεπαμε πριν απο 10+ χρονια!
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή