Ο λόφος Λαμπράκη, τα κακοτοποθετημένα οδοστρώματα από κυβόλιθους και η οδός Ξούθου

Ο λόφος Λαμπράκη, τα κακοτοποθετημένα οδοστρώματα από κυβόλιθους και η οδός Ξούθου Facebook Twitter
Ο λόφος Λαμπράκη, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί μια μικρή ζώνη αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και του κέντρου εν γένει, τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στο έλεός του.
0

To μαράζωμα του λόφου Λαμπράκη

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο λόφος Λαμπράκη βρίσκεται στον Νέο Κόσμο, λίγο μετά την αρχή της Βουλιαγμένης (στα δεξιά όπως πας προς Άγιο Δημήτριο). Οι ντόπιοι τον αποκαλούν «βουνό» ή «βουναλάκι».

Είναι κατάφυτος, διαθέτει μία μικρή πλατεία, ένα γήπεδο μπάσκετ και μία παιδική χαρά. Το αρνητικό είναι πως ενώ θα μπορούσε να αποτελεί μια μικρή ζώνη αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και του κέντρου εν γένει, τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στο έλεός του.

Πολλά από τα παγκάκια της πλατείας είναι καλυμμένα με γκράφιτι ή σπασμένα, ενώ η βλάστηση σε αρκετά σημεία και ειδικά στο κομμάτι που «βλέπει» στη λεωφόρο Βουλιαγμένη έχει αρχίσει να γίνεται οργιώδης.

Επιπροσθέτως, το αναψυκτήριο που βρίσκεται στην είσοδο του λόφου παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το ξύλινο κουφάρι του να έχει μετατραπεί σε καμβά εξάσκησης για επίδοξους γκραφιτάδες της πόλης.

Προς το παρόν, η κατάσταση δεν είναι τόσο απελπιστική, αλλά χρειάζεται περισσότερη φροντίδα για να μη μαραζώσει τελείως.

Τα κακοτοποθετημένα οδοστρώματα από κυβόλιθους

Ο λόφος Λαμπράκη, τα κακοτοποθετημένα οδοστρώματα από κυβόλιθους και η οδός Ξούθου Facebook Twitter
Πρόκειται ίσως για την πιο εκνευριστική πληγή των ελληνικών οδοστρωμάτων.

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος σ' αυτή την πόλη που να μην έχει νιώσει τη γάμπα του να παγώνει και ταυτόχρονα ένα ρίγος αηδίας να διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του κάθε φορά που το βρομόνερο κάτω από τους κακοτοποθετημένους κυβόλιθους τινάζεται εναντίον του με ορμή βασιλικής κόμπρας ‒ και το φαινόμενο δεν έχει εποχή, ο κυβόλιθος φροντίζει να σε ραντίζει και με κρύο και με καύσωνα. Πρόκειται ίσως για την πιο εκνευριστική πληγή των ελληνικών οδοστρωμάτων.

Η εγκατάλειψη της οδού Ξούθου

Ο λόφος Λαμπράκη, τα κακοτοποθετημένα οδοστρώματα από κυβόλιθους και η οδός Ξούθου Facebook Twitter
H οδός Ξούθου σήμερα είναι ένας σκοτεινός, βρομερός πεζόδρομος, όπου συνηθίζουν να συχνάζουν τοξικοεξαρτημένοι.

Ο δρομάκος της Ξούθου, κάθετος στη Σωκράτους, που κάποτε πέρασε μεγάλες δόξες χάρη στο κλαμπ Graffiti, το οποίο βρισκόταν σε όροφο πολυκατοικίας βιοτεχνιών, αλλά και χάρη στη σάουνα Athens Relax, σήμερα είναι ένας σκοτεινός, βρομερός πεζόδρομος, όπου συνηθίζουν να συχνάζουν τοξικοεξαρτημένοι.

Αν δεν βρισκόταν όλη η περιοχή σε τραγική παρακμή, θα μπορούσε να είναι από τα πιο γραφικά και φωτεινά δρομάκια του κέντρου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ