16 νέα πρόσωπα φωτογραφίζονται σε εμβληματικά σημεία της παραλιακής και θυμούνται ένα αξέχαστο καλοκαίρι τους
Επιμέλεια: M. Hulot, Αλέξανδρος Διακοσάββας
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν
Scroll Down

Παύλος Χατζηαγγελίδης

αρχιτέκτονας, ιδρυτής του 314 Architecture Studio

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έκανα σερφ πιτσιρικάς σε ένα ταξίδι με την οικογένειά μου στο Μπαλί. Προς το παρόν, δεν έχω κανονίσει κάτι για το φετινό καλοκαίρι.

Ήταν μια πολύ γεμάτη και δημιουργική χρονιά για το 314 Architecture Studio, καθώς μας δόθηκε η δυνατότητα να εισάγουμε οργανικές φόρμες στον οικιστικό ιστό των νοτίων προαστίων, επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική και το πρόγραμμα της τυπολογίας της πολυκατοικίας.

Ελπίζουμε ότι την επόμενη χρονιά θα μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε κάποιο πρότζεκτ δημόσιου χαρακτήρα που θα αφορά τα νότια προάστια, αποτελώντας πρόκληση για την ομάδα μας.

Instagram: @314architecturestudio

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Night Grind

μουσικός, παραγωγός

Το πιο αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής μου ήταν το καλοκαίρι που γνώρισα την κοπέλα μου, την Πέγκυ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής μου και ήμουν ακόμα πολύ ανώριμος. Γνωριστήκαμε μέσα από το Facebook και από τότε είμαστε μαζί. Εξάλλου, χωρίς εκείνη να με συμβουλεύει και να με νοιάζεται, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα. Εκείνη με παρακίνησε να ασχοληθώ με τη μουσική. Οπότε, σίγουρα εκείνο το καλοκαίρι στην Ιθάκη ήταν το πιο ωραίο της ζωής μου.

Φέτος το καλοκαίρι, παρότι μόλις ξεκινήσαμε τη δισκογραφική μας εταιρεία με τον φίλο μου iLLEOo και έχει πολύ τρέξιμο, θέλω να πάω στη Μήλο σαν τρελός.

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική παραγωγή κι αυτό έχει πάει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα. Συνεργάζομαι με καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδας, με καλλιτέχνες όπως ο M24 από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο DJ/παραγωγός του DaBaby, DJ Kid. Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσω το πρώτο κομμάτι από τον προσωπικό μου δίσκο «Don», με συμμετοχή των Ivan Greco και iLLEOo και παραγωγή δική μου και των LONGLIVE & 808ZADDY.

Instagram: @nightgrind_kip

 

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Tasos Xiarcho

καλλιτέχνης-χορογράφος

Το πιο αξέχαστο καλοκαίρι ή, μάλλον, καλοκαίρια είναι τα παιδικά. Τότε που ο νους ταξίδευε διαφορετικά και πιο μαγικά. Πλέον το καλοκαίρι το κρατάω σαν ξεκούραση. Μου αρέσει ο χειμώνας περισσότερο. Φέτος έχω σκοπό να πάω στα μέρη απ’ όπου κατάγομαι και να δω την οικογένειά μου. Ήρεμα και όμορφα.

Το 2020 έφερε τρομερές επαγγελματικές στιγμές. «Just the two of us», μια αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Τη νέα σεζόν εύχομαι κι ελπίζω οι μεγάλες σκηνές να είναι το στέκι μου.

Instagram: @tasosxiarcho

 

ΚΑΒΟΥΡΙ

Ελεάννα Λίμα

γυμνάστρια

Το πιο αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής μου ήταν στην Κρήτη! Ήμουν 22 χρόνων και ήταν οι πρώτες μου διακοπές σε συνδυασμό με δουλειά! Ήμουν ανεξάρτητη, πρώτη φορά μακριά από οικογένεια, έκανα νέες φιλίες, διασκέδασα, κολύμπησα στις σαγηνευτικές παραλίες της και όλα αυτά σε ένα από τα πιο υπέροχα νησιά της Ελλάδος!

Το Βody Ηub κλείνει την 1η Αυγούστου και για την ώρα έχω αποφασίσει ότι οι διακοπές μου φέτος θα είναι στη Μύκονο, με την παρέα μου! Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να προκύψει. Σίγουρα, όμως, χρειάζομαι και λίγες μέρες να πάω κάπου με τις κολλητές μου! Κοριτσοπαρέα! Λόγω καραντίνας αναγκαστήκαμε να βρούμε νέες μεθόδους ώστε μην αφήσουμε τον κόσμο μας χωρίς γυμναστική. Έτσι, φέτος ξεκινήσαμε τις online προπονήσεις, που, παραδόξως, πήγαν πάρα πολύ καλά! Παρατήρησα ότι ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπήρχαν και άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό και ήθελαν να κάνουν γυμναστική μαζί μας.

Τα σχέδιά μου για το μέλλον είναι να βρούμε μια φόρμουλα έτσι ώστε να συνεχιστούν τα online μαθήματα και να γεμίσει το Body Hub ακόμα περισσότερο με κόσμο που αγαπάει τη γυμναστική!

Instagram: @eleannalima

 

ΚΑΝΤΙΝΑ ΛΕΥΤΕΡΗ

Άρης Μακρής

τραγουδιστής

Κάθε καλοκαίρι που συνδυάζω με τη σωστή παρέα είναι αξέχαστο. Δεν έχει τόσο να κάνει το πού και το πότε αλλά το με ποιους! Διακοπές θα κάνω εντός Ελλάδας με καλούς φίλους, με όσο το δυνατό περισσότερη ασφάλεια λόγω της κατάστασης.

Μόλις τελείωσα με το «Just the 2 of us», ένα πολύ όμορφο ταξίδι από το οποίο αποκόμισα πολλά. Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης του νέου μου τραγουδιού, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Panik Records, και, παράλληλα, είμαι σε συζητήσεις για την επόμενη σεζόν ‒ δυστυχώς, δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Πιστεύω όμως ότι θα είναι μια γεμάτη σεζόν και ότι θα γίνουν ωραία πράγματα.

Instagram: @arismakris

 

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Γιώργος Λασκαρίδης

σεφ

Όλα τα καλοκαίρια που θυμάμαι δούλευα σαν τρελός και πέρναγα λίγες ημέρες χαλάρωσης στο τέλος της σεζόν. Ένα που θυμάμαι έντονα είναι το περσινό, που κατάφερα να έρθω από την Ολλανδία, όπου έμενα και εργαζόμουν, στην Ελλάδα. Επισκέφτηκα τη Νάξο, την Αμοργό και τα Κουφονήσια και έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις!

Όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία μάς πήγε, δυστυχώς, όλους πίσω. Έτσι, αποφάσισα πως δεν θέλω να δουλέψω σε κάποια κουζίνα, αλλά να επισκεφθώ όσο περισσότερα μέρη στην Ελλάδα μπορώ. Μέσα στα σχέδιά μου βρίσκονται το Ναύπλιο, η Αίγινα, η Σάμος, η Τήνος, η Πάρος και, φυσικά, η γενέτειρά μου, η Κρήτη! Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν μόνιμα στο εξωτερικό, οπότε η Ελλάδα, οι ομορφιές της, οι άνθρωποί της και οι μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές που προσφέρει είναι όλα όσα θέλω να ζήσω αυτή την περίοδο!

Αν και ο χρόνος από τότε που τελείωσε το «MasterChef μέχρι σήμερα είναι λίγος, έχω κάνει αρκετά βήματα. Ένα από αυτά είναι η συνεργασία μου με την Panik Entertainment Group, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκα στην οικογένεια της Panik Relations, και ήδη έχουμε καταστρώσει τα πρώτα μας σχέδια. Κάποια από τα ανακοινώσιμα είναι πως ετοιμάζω έναν πιλότο για εκπομπή με extreme sports και φαγητό, ένα από τα όνειρά μου, ενώ συζητώ για συνεργασία με μια εταιρεία με βιοδιασπώμενα πιάτα και κάποια μαγειρικά events. Γενικά, έχω δεχτεί πολλές προτάσεις, τόσο από την τηλεόραση όσο και από αλλού, τις οποίες συζητώ.

Instagram: @giorgoslaskaridis_

 

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Konnie Metaxa

τραγουδίστρια

Ένα από τα αξέχαστα καλοκαίρια της ζωής μου ήταν όταν έκανα διακοπές στην Κρήτη μαζί με την κολλητή μου και, κάνοντας βόλτες με το αμάξι, καταλήξαμε στα Μάταλα! Γνωρίσαμε καινούργιους ανθρώπους, κάναμε βόλτα στις σπηλιές, τραγουδήσαμε με μια κιθάρα παρέα και κοιμηθήκαμε στην ταράτσα μιας ταβέρνας. Αυτό μου έμεινε αξέχαστο, γιατί όλα έγιναν απροσδόκητα και οι εμπειρίες προέκυψαν απρόοπτα! Τα καλύτερα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις… Έπειτα από μια γεμάτη σεζόν και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλοι λόγω κορωνοϊού, θα κάνω διακοπές για να χαλαρώσω και να φορτίσω μπαταρίες για τη σεζόν που έρχεται.

Η σεζόν αυτή ήταν άκρως δημιουργική, παρά την καραντίνα! Πρόσφατα έβγαλα το «Μόνο Πάγο» μαζί με τον Taso Xiarcho, με τον οποίο ήμασταν ντουέτο στο «Just the 2 of us», ένα show που μας έδωσε την ευκαιρία να δείξουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητές μας, και χαίρομαι πραγματικά που κερδίσαμε την πρώτη θέση! Η επόμενη σεζόν θα έχει σίγουρα νέο single και κάποια πράγματα για τα οποία είμαι σε συζητήσεις.

Instagram: @kmetaxa

 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

DJ Stephan

παραγωγός, μουσικός

Το πιο αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής μου ήταν το περσινό. Πήγα σε πολλά νησιά και στην επαρχία, και πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο γιατί ήταν το πρώτο μου δυνατό καλοκαίρι ως επαγγελματίας, με πολλά tours και με δυνατά shows με αρκετούς καλλιτέχνες της ραπ σκηνής. Φέτος σχεδιάζω να ασχοληθώ κυρίως με το tour μου αλλά και να ξεκουραστώ όσο μπορώ, κάνοντας διακοπές και μαζεύοντας νέες ιδέες για τον χειμώνα.

Το 2020 δούλεψα πολύ σκληρά για το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ, το «Cruel Summer», και ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα, τους καλλιτέχνες, τους ηχολήπτες, τους σκηνοθέτες των βιντεοκλίπ, καθώς και την εταιρεία μου, τη Mad House Records, και τη Minos EMI/Universal. Αυτό που σχεδιάζω για την επόμενη σεζόν και έχω ξεκινήσει να δουλεύω είναι το δεύτερο καλοκαιρινό μου άλμπουμ με τίτλο «Cruel Summer Vol.2», που πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ hot, με πολύ δυνατές συνεργασίες-έκπληξη.

Instagram: @djstephan__

Youtube

Το άλμπουμ του DJ Stephan «Cruel Summer» κυκλοφορεί από τη Mad House Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company

 

ΒΑΡΚΙΖΑ

Κατερίνα Αυγερινού

φωτογράφος

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή. Οι πιο όμορφες αναμνήσεις και στιγμές είναι καλοκαιρινές. Θυμάμαι έντονα ένα αυγουστιάτικο βράδυ στους Παξούς, που μείναμε χωρίς δωμάτιο και το περάσαμε δίπλα στη θάλασσα! Μια στάση στη Σαντορίνη, πηγαίνοντας μόνη στην Κρήτη από την Αμοργό, που έγινε το highlight των διακοπών λόγω απαγορευτικού απόπλου! Αμέτρητες στιγμές στην Επίδαυρο, το μέρος όπου περνούσα κάθε καλοκαίρι όταν ήμουν παιδί. Σπάνια κάνω σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές! Εξάλλου, τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις!

Η σεζόν που πέρασε, αν εξαιρέσεις το διάστημα της καραντίνας, κύλισε ως συνήθως! Λίγο Ελλάδα, λίγο εξωτερικό, με αρκετή δουλειά. Όμως το διάστημα της καραντίνας έκανα ένα σημαντικό διάλειμμα που με έβαλε σε σκέψεις για το πώς μπορώ να εξελιχθώ επαγγελματικά αλλά και για το πώς μπορώ να προσαρμόσω τη δουλειά μου σε μια ανάλογη κατάσταση. Τα σχέδιά μου, λοιπόν, είναι να υλοποιήσω αυτές τις σκέψεις σταδιακά, με υπομονή και επιμονή!

Instagram: @cat4kat

Καπέλο Κamar, πουκάμισο και παντελόνι Salt & Pepper, κοσμήματα Nasilia: Moonlight Boutique, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, Instagram: @moonlight___boutique

 

ΛΕΓΡΑΙΝΑ

Νίκος Μίχαλος

founder of FollowMeNow, NouPou co-owner

Το αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής μου το πέρασα στα Κύθηρα το 2006. Δύο άτομα σε ένα νησί, στο καλύτερο timing. Να περνάω καλά, να χαμογελάω συνέχεια, να τρώω σωστά, να αγαπάω τον εαυτό μου χωρίς να του ζητάω πολλά. Φέτος θα κάνω διακοπές στην Ελαφόνησο για 15η συνεχόμενη χρονιά. Επόμενη στάση, με φουσκωτό σκάφος και μεγάλη παρέα, θα είναι η Κίμωλος, για μία εβδομάδα.

Επαγγελματικά, τη σεζόν που τελειώνει έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, πήγα ένα βήμα πιο ψηλά. Την επόμενη σχεδιάζω να μείνω εκεί όπου έφτασα, χωρίς να ζαλιστώ και να πέσω.

Instagram: @nikosmichalos

 

ΣΟΥΝΙΟ

Lil Koni

rapper

Όλα μου τα καλοκαίρια από μικρό παιδί τα περνάω στις Σπέτσες και καθένα είναι ξεχωριστό, επειδή το αγαπάω πολύ το νησί. Και φέτος εκεί θα πάω.

Το 2020 κυκλοφόρησα πολλά lives, κυκλοφόρησα αρκετά κομμάτια, έκανα καινούργιες συνεργασίες. Μόλις κυκλοφόρησα το «Powa» με τη Natasha Kay και ξεκίνησα τα live στα νησιά. Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσω να κυκλοφορώ μουσική και βίντεο.

Instagram: @lil_koni_real_k

 

ΒΑΡΚΙΖΑ

Mark C. da Costa

συγγραφέας

Ένα από τα καλοκαίρια που με κάνουν να χαμογελώ πάντοτε όταν τα θυμάμαι είναι αυτό μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής του πρώτου έτους στο πανεπιστήμιο. Σε κάμπινγκ στον Αρμενιστή Χαλκιδικής, με την παρέα μου. Φωτιές στην παραλία πλαισιώνονταν από χορούς και τραγούδια με ξένους που έγιναν γνωστοί, θερινό κινηματογράφο, συναυλίες με μπιρο-μπουγελώματα, βραδινά μπάνια που κρατούσαν μέχρι το ξημέρωμα και απόλυτη επαφή με τη φύση. Αυτό που νομίζω πως έκανε το καλοκαίρι εκείνο αξέχαστο, ωστόσο, ήταν πως όλοι μας βρισκόμασταν στο κομβικό σημείο μεταξύ ενηλικίωσης και παιδικότητας, όπου όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης για τις ζωές μας φάνταζαν εφικτά. Κι αυτό είναι πραγματικά ανεκτίμητο συναίσθημα.

Σε όσους με γνωρίζουν δεν θα κάνει καμία εντύπωση το γεγονός πως δεν έχω κανονίσει απολύτως τίποτε ακόμα, μια και είμαι ο άνθρωπος που όλα τα κανονίζει την τελευταία στιγμή, κι αυτό ίσως επειδή ανήκω στους ανθρώπους που πιστεύουν πως σημαντικότερή από τον προορισμό είναι η καλή συντροφιά. Και σε αυτό το κομμάτι το check-box είναι τικαρισμένο.

Αδιαμφισβήτητα, αυτό που απορρόφησε κάθε σταγόνα του εαυτού μου την περασμένη σεζόν δεν ήταν άλλο από τη συγγραφή και την έκδοση του βιβλίου μου Λύω, σιωπή! που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες από τις εκδόσεις Πηγή. Το κέρδος μου από αυτό είναι η γνώση πως το έργο μου βρίσκεται κάπου χωμένο σε αποσκευές διακοπών ανάμεσα σε ρούχα, καλυμμένο με άμμο σε παραλίες και κυρίως η επικοινωνία με τους αναγνώστες μου, που μου λένε πως οι ιστορίες μου έχουν καταφέρει να αναμοχλεύσουν μέσα τους όσα έπρεπε για να λύσουν τις δικές τους σιωπές και να παλέψουν με τους δικούς τους δαίμονες.

Στα πλάνα της ερχόμενης σεζόν υπάρχει η έκδοση ενός νέου βιβλίου, του οποίου η ραχοκοκαλιά έχει σχεδιαστεί ήδη, η ενασχόληση με τη στιχουργική και η ολοκλήρωση του σεναρίου μιας ταινίας μικρού μήκους που μου είχε ανατεθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να δίνω νόημα στην ύπαρξή μου μέσα από λέξεις, ελπίζοντας πως το ίδιο θα συμβεί και σε όσους τύχει να τις διαβάσουν.

Instagram: @mark.da.costa

 

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Δήμητρα Ζαχοπούλου

δασκάλα μπαλέτου

Το καλοκαίρι του 2018 στη Μύκονο, που ήταν το πρώτο με την κόρη μου, είναι αξέχαστο για μένα: τελείως διαφορετικές διακοπές, όχι και τόσο ξέγνοιαστες, αλλά γεμάτες με αγάπη, καινούργιες περιπέτειες και πρωτόγνωρα συναισθήματα .

Φέτος θα προσπαθήσω να κλέψω λίγο χρόνο από τη δουλειά, να γεμίσω μπαταρίες και να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Να κάνω μικρές αποδράσεις 1-2 ημερών σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει, με αυτοκίνητο, κοντά στην Αττική και να ανακαλύψω μικρούς παραδείσους.

Αυτή η σεζόν ήταν πολύ διαφορετική από τις άλλες για όλους μας. Πολλά σχέδιά μου δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά είχα χρόνο να είμαι δημιουργική και να ξεκινήσω, μαζί με μια εξαιρετική συνεργάτιδα, την Ελενίνα Νικολάου, εντατική καλοκαιρινή προετοιμασία για τους υποψήφιους σπουδαστές χορού, την οποία θα θέλαμε να συνεχίσουμε σε πιο μόνιμη βάση. Επίσης, να συνεχίσω τα μαθήματα της δικής μου μεθόδου, της Βarre Method (μιας πρωτότυπης μεθόδου γυμναστικής που συνδυάζει την τεχνική του μπαλέτου με στοιχεία fitness), online αλλά και με ολιγομελή τμήματα.

Instagram: @dimitra_zachop

Φόρεμα από Wish, Αγγέλου Μεταξά 27-29, εμπορικό κέντρο Eurocenter, Γλυφάδα, Instagram: @wish_glyfada

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΓΡΑΙΝΩΝ

Έλενα Τσαγκρινού

τραγουδίστρια

Το καλοκαίρι μου συνήθως, αντί για Αύγουστο, συμβαίνει Σεπτέμβρη, καθώς είναι πάντα ο μήνας που τελειώνω τις καλοκαιρινές μου εμφανίσεις. Ένα αξέχαστο καλοκαίρι είναι το περσινό: κάθε μέρα μαζευόμασταν με τους καλύτερούς μου φίλους και κανονίζαμε μπάνια και βραδινές συναντήσεις. Περνούσαμε πολύ χαλαρά, χαζεύοντας τη θάλασσα κοντά σε λιμανάκια με θέα, πολύ αστείες συζητήσεις και πολλές μπίρες! Εδώ και περίπου έναν μήνα βρίσκομαι στο Posidonio μαζί με τον Πάνο Κιάμο και τους Αναστάσιο Ράμμο και Τάνια Καρρά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας, ο κόσμος μάς έχει αγκαλιάσει κι εμείς φροντίζουμε να διασκεδάσει, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί. Παράλληλα με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, φροντίζω να ξεκλέβω χρόνο για βουτιές εντός Αττικής και κοντινές αποδράσεις.

Η σεζόν ξεκίνησε με τις εμφανίσεις μου με τις MEΛΙSSES στο BOX τους χειμερινούς μήνες. Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε, από την Panik Records, το νέο μου hit single με τίτλο «Amore» κι επίσης συμμετέχω στο νέο τραγούδι του Mike, «Πάρε με αγκαλιά». Σε λίγο καιρό θα μπω ξανά στο στούντιο για το νέο μου τραγούδι και θα συζητήσω για τις επόμενες live εμφανίσεις μου.

Instagram: @elenatsagkrinou_official

 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Danai Nielsen

μουσικός

Το καλοκαίρι του 2018 είναι αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο. Ήταν πρώτη φορά που έκανα διακοπές αποκλειστικά με κοριτσοπαρέα κι έτυχε να έχω δύο μήνες off απ’ όλα. Πήγαμε Εύβοια, Πάρο, Αντίπαρο, Τήνο, Κουφονήσι, Κρήτη ‒ χαμούλης. Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν κατάλαβα πότε έφτασε στα τέλη του ο Ιούλιος, οπότε δεν έχω προγραμματίσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα. Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν μια όμορφη, ήρεμη παραλία. Καλή παρέα, αιώρα και ύπνος κάτω από τα αστέρια. Μάλλον προς Κυκλάδες.

Εργάζομαι ως γραφίστρια και το 2020 έκανα αρκετές συσκευασίες ελαιολάδου στο γραφείο που είμαι. Μουσικά, στις αρχές του καλοκαιριού συντονίστηκε φοβερή ομάδα, με την οποία γυρίσαμε το βιντεοκλίπ μιας αλλόκοτης διασκευής της «Κοντούλας Λεμονιάς», ενός παραδοσιακού ηπειρώτικου, που του αλλάξαμε τα φώτα. Ζούμε σε μια πόλη γεμάτη διαφορετικούς πολιτισμούς, γλώσσες και κουλτούρες κι αυτό είναι όμορφο, της δίνει υφή. Όταν κάποιος μαθαίνει μια ξένη γλώσσα, η προφορά συχνά προκαλεί γέλιο και κοροϊδία σε όσους τη μιλούν ως μητρική. Ζώντας μερικά χρόνια στη Γερμανία, έμαθα μια γλώσσα απ’ την αρχή και είδα την κατάσταση από την αντίθετη πλευρά. Εκείνο το διάστημα γράφτηκε η «Λεμονιά». Αφορμή ήταν η γιαγιά. Μου την τραγούδησε από το τηλέφωνο με θλίψη που δεν ήμουν μαζί της και, για να ξορκίσω τη στενοχώρια, τη συνδύασα με happy reggae vibes. Είναι απαιτητική υπόθεση το να αλλάζεις τόπο κατοικίας, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια χώρα από ανάγκη και όχι από επιλογή. Αν είχαμε παραδοσιακή μουσική το 2020, πιστεύω πως θα τραγουδιόταν κάπως έτσι, σπαστά, παράξενα και περήφανα. Multi-Culti!

Την προηγούμενη βδομάδα γυρίστηκε ένα δεύτερο βίντεο. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη. Έχει τίτλο «Mermaid». Για την επόμενη σεζόν σχεδιάζω, μαζί με τη United We Fly, ηχογραφήσεις, βιντεοκλίπ (θεωρώ αναγκαίο τον συνδυασμό ήχου-εικόνας), καινούργια κουστούμια και lives. Ξεκινάνε, δειλά-δειλά, οι συναυλίες.

Instagram: @danai_nielsen

Youtube Channel

 

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

μουσικός

Γ’ Λυκείου, λίγο μετά τις Πανελλήνιες, εμπνεόμενοι από τους Χατζηφραγκέτα ως δυνάμει παραλιάρχες, κινήσαμε με τους φίλους μου για την Αστυπάλαια. Στον δρόμο, όμως, συναντήσαμε πολλούς φίλους που πήγαιναν Αμοργό. Αποφασίσαμε να τους ακολουθήσουμε. Θυμάμαι, φτάσαμε ξημερώματα στην Αιγιάλη και πλησιάσαμε την Que. Ακούσαμε το «Τransmission» των Joy Division, απλώς πετάξαμε τα πράγματά μας και μπουκάραμε. Περάσαμε τις μέρες μας μαγειρεύοντας μακαρόνια με θαλασσινό νερό, παίζοντας μουσική στον δρόμο για να βγάζουμε το αλκοόλ μας και γνωρίσαμε ανθρώπους που έμελλε να μας κάνουν να ερωτευτούμε εκ νέου τη ζωή μας. Η Αμοργός έκτοτε είναι το καταφύγιό μου και την επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Εκτός της Αμοργού, θέλω να πάω οπωσδήποτε Ανάφη. Από κει και πέρα, ό,τι ήθελε προκύψει.

Επαγγελματικά, το 2020 ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για μένα και πρόκειται να γίνει ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να παίξω live μουσική, κάτι που λείπει αφόρητα από την καθημερινότητά μου. Αλλά από την άλλη, ηχογραφώ τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο με τον Κύριο Κ. Επίσης, έγινα τραγουδιστής μιας μπάντας που υπήρξε για μένα εφηβικός έρωτας, τους Τσοπάνα Rave, στην οποία επίσης δημιουργώ και συνυπάρχω με υπέροχους ανθρώπους. Έχω μεγάλη ανυπομονησία για όσα έρχονται.

Instagram: @konstantinos_ang

 

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ