Ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην πισίνα του Grand Hyatt Athens με 14 ταλαντούχους Αθηναίους.
Από τη LIFO TEAM
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν
Scroll Down

Κατερινα Φωτη

χορεύτρια

Είμαι μέλος της ομάδας χορού Stereo Nero Dance co, την οποία ιδρύσαμε το 2014 με τη χορογράφο Εύη Σούλη. Τη σεζόν που πέρασε συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παραγωγή Φθογγικά Πάθη. Για την επόμενη σχεδιάζουμε πολλά, τα οποία για την ώρα βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας και παράλληλα αποτελούν συνέχεια της έρευνάς μας στην κινητική και αισθητική μας ταυτότητα και εξέλιξη των εργαλείων που χρησιμοποιούμε κατά τη δημιουργική διαδικασία.

Παναγιωτης Γαβρελας

ηθοποιός

Με την ομάδα μου, τους C for Circus, παρουσιάσαμε το Δαχτυλίδι της μάνας στο Tempus Verum για δεύτερη χρονιά. Παράλληλα, έπαιζα στην Κουζίνα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αποθήκη και στο Η υπόσχεση - Καημένε μου Μάρικ στο θέατρο Φούρνος σε σκηνοθεσία Ελεάννας Σαντοριναίου. Τέλος, με τους C for Circus συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου. Μια καταιγιστική χρονιά με όμορφες συνεργασίες και όμορφους ανθρώπους. Για του χρόνου, με τους C for Circus ετοιμάζουμε πρώτη φορά παιδική παράσταση, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και κείμενα Μαρίας Παπαγιάννη, που θα στεγαστεί στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Επίσης, θα ανέβει για τρίτη χρονιά το Δαχτυλίδι της μάνας στο Bios main.

Νεφελη Παπαναγιωτου

αρχιτέκτων, σχεδιάστρια κοσμημάτων

Η χρονιά που διανύουμε ήταν σίγουρα φρέσκια! Η νέα συλλογή TWIST των κοσμημάτων Nefelia ήταν ένα νέο βήμα στον τρόπο κατασκευής τους. Η ιδέα βασίστηκε στην καθαρά χειροποίητη διαδικασία και στον τρόπο που αλλοιώνονται οι χημικές ιδιότητες του πλεξιγκλάς όταν θερμαίνεται και μπορείς να το πλάσεις. Κάθε κόσμημα κατασκευάζεται από ένα μονοκόμματο τεμάχιο κι έτσι το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια, μίνιμαλ συλλογή από μικρά έργα τέχνης! Σίγουρα η διακοπή είναι στο πρόγραμμά μου. Μόλις τελείωσε η εικαστική έκθεση REMAIN(S) στο πρώην ξενοδοχείο «Περσεύς» στη Σέριφο, της οποίας είχα αναλάβει την οργάνωση και την επιμέλεια. Έχω επιστρέψει στην Αθήνα για λίγο, ώστε να οργανώσω με τους πελάτες και συνεργάτες μου τις αυγουστιάτικες παραγγελίες για τα κοσμήματα Nefelia. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι καθαρά καλοκαιρινό, έχει ξεκούραση αλλά και περιπέτεια, για τον ωραιότερο μήνα του χρόνου!

Κατερινα Duska

μουσικός

H φετινή χρονιά έχει υπάρξει τρομερά μοναδική για μένα. Είναι σίγουρα η πιο δημιουργική, παραγωγική, εκπαιδευτική και έντονη χρονιά της μουσικής μου διαδρομής μέχρι στιγμής και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Η εμπειρία της Eurovision ήταν ανεκτίμητη, μου πρόσφερε πάρα πολλά και είμαι πολύ περήφανη για την πορεία του «Better Love» εντός και εκτός Ελλάδας. Ήταν ένα διάστημα υπέρβασης, εξουθενωτικό και γεμάτο προκλήσεις. Χάρη σε αυτό, όμως, αισθάνομαι πιο δυνατή, πιο ώριμη από ποτέ καλλιτεχνικά και νιώθω πως τα νέα τραγούδια που έχω γράψει αυτό το διάστημα είναι το καλύτερό μου υλικό μέχρι στιγμής. Βρίσκομαι στο στάδιο παραγωγής του επόμενου δίσκου, του οποίου το πρώτο single αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε μια σειρά από συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διάφορα μουσικά πρότζεκτ και κάποιες συνεργασίες. Μέσα σε όλα, ελπίζω να καταφέρω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να πάω στο αγαπημένο μου νησί, την Κέρκυρα.

Complex Shadow/ATH Kids

μουσικός, φωτογράφος

Αυτό που έκανα πιο πολύ φέτος ήταν η φωτογραφία. Ήθελα να εκφράσω το καλλιτεχνικό κομμάτι του εαυτού μου και να δείξω περισσότερα πράγματα μέσα από τις εικόνες. Συμμετείχα σε μια ομαδική έκθεση που έγινε στην Allouche Benias Gallery και αυτό μου άνοιξε τα μάτια και διεύρυνε τους ορίζοντές μου. Ήταν κάτι καινούργιο για μένα και ήθελα να το ζήσω. Ήταν μια έκθεση που ακούστηκε πολύ, γιατί είχε ως θέμα την Αθήνα. Την παρουσίασα με ’90s αισθητική, γιατί είμαι παιδί των ’90s. Αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη ταξίδια. Πήγα στην Τουρκία, στην Ελβετία και ετοιμάζουμε κι άλλα πολλά ταξίδια στην Ευρώπη – ελπίζουμε και πιο μακριά. Θέλουμε να βγάλουμε την Αθήνα προς τα έξω μέσα από τη μουσική ή τα βίντεο και αυτός ήταν ο σκοπός μας εξαρχής. Από Σεπτέμβρη θα κάνω focus στη μουσική. Το καλοκαίρι θα δουλέψουμε πάνω σε διάφορα πρότζεκτ, το πιο δυνατό από τα οποία είναι μια συνεργασία με ένα brand ρούχων. Έχουμε αναλάβει τον σχεδιασμό και όλη την αισθητική μια σειράς ρούχων ως ATH Κids.

Natasha Κay

τραγουδίστρια, YouTuber

Αυτή ήταν μία ακόμα γεμάτη χρονιά, με πολλή δουλειά αλλά και πολλά χαμόγελα. Εκτός από τα videos που «ανεβάζω» στο YouTube –και χαίρομαι που ο κόσμος τα αγκαλιάζει, τα παρακολουθεί και τα σχολιάζει–, έβγαλα το πρώτο μου single. Λέγεται «Bunda» και είναι ένα καλοκαιρινό fun anthem στο οποίο συνεργάζομαι με τους Boombamontana, το μυστηριώδες duo με τις χρωματιστές μάσκες, και κυκλοφορεί από την Panik Records. Και σε αυτό μου το βήμα ο κόσμος με αγκάλιασε: μέσα σε λίγες μέρες το music video ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ΥouTube views και παραμένει σταθερά στις τάσεις! Παράλληλα με τις διακοπές, ετοιμάζω καινούργια κομμάτια, τόσο διασκευές όσο και original, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. Επίσης, ξεχωριστή στιγμή για μένα φέτος ήταν η βράβευσή μου στα MAD VMA ως Teen Icon, αλλά και το act που παρουσίασα, τραγουδώντας το «Con Altura» της Rosalia και του J Balvin σε ένα mash up με το «Σαν Λάβα» του OGE και της Έλενας Τσαγκρινού.

Ιασονας Μανδηλας

τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής

Η χρονιά φέτος ήταν πολύ διαφορετική από κάθε άλλη. Αναθεώρησα τις προτεραιότητές μου στον επαγγελματικό τομέα, δοκιμάστηκα σε καινούργια πράγματα και αυτό ήταν κάτι που πραγματικά το είχα ανάγκη. Αρχικά, έκανα αυτό που ήθελα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το πρώτο μου δισκογραφικό βήμα. Το «Χίλια Κομμάτια» κυκλοφορεί από τη Minos EMI/Universal και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος για το αποτέλεσμα. Ο χειμώνας με βρήκε στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου ως τραγουδιστή και χορευτή. Η Έλενα είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και εκτιμώ αφάνταστα εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και φέτος το καλοκαίρι και εύχομαι να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Σύντομα θα μπω ξανά σε στούντιο για να βγάλω καινούργια μουσική και είμαι ενθουσιασμένος. Με το που θα τελειώσει το καλοκαίρι θα ξεκινήσω σίγουρα κάποια live και είμαι σε συζητήσεις για να ξανακάνω επιτέλους θέατρο – ίσως να είμαι σε κάποιο σχήμα τον χειμώνα. Ανυπομονώ για τη σεζόν που θα μας έρθει, πιστεύω πως θα είναι η πιο ωραία στη μέχρι τώρα πορεία μου!

Τζουλη Αγορακη

δημοσιογράφος, συγγραφέας

Στα Νew Year’s Resolutions δεσμεύτηκα να πίνω περισσότερο νερό και να τελειώσω με όλα εκείνα τα γραπτά που είχαν μείνει μισογραμμένα. Με το νερό δεν τα κατάφερα, αλλά oλοκλήρωσα μια σειρά διηγημάτων με τίτλο Ανδρολίβαδο - Ιστορίες σπαρακτικής αγνότητας και ένα θεατρικό, τη Μίσανδρο. Τώρα περιμένω τον εκδότη να δώσει το πράσινο φως και με μια σκηνοθέτιδα φιλοδοξούμε να συνσκηνοθετήσουμε και να ανεβάσουμε το θεατρικό, όλα όμως από Σεπτέμβρη, γιατί τώρα η μόνη εντατική σκέψη είναι να αδειάσω από πάθη, σκέψεις και εξαρτήσεις και σαν βότσαλο να αφεθώ στη Λάγκερη, την αγαπημένη παραλία μου στην Πάρο, και να χτυπάω αέρα κοπανιστό μέχρι οριστικής καταπόνησης. Τo δοξαστικό fare niente είναι εδώ και χαίρομαι που αφήνω τη δράση και αρκούμαι απλά στην παρατήρηση. Οικονομία λέξεων, σκέψεων. Ένα μαγιό, σαγιονάρες, το βιβλίο μου και μια σκιά, μόνο αυτά χρειάζομαι.

Γιωργος Παπαδοπουλος

χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το 2019 ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά για μένα. Μεταξύ άλλων, συμμετείχα στο Festival Comma στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σε χορογραφία της Όλγας Σπυράκη, στο Φεστιβάλ Αθηνών, σε χορογραφία του Παρασκευά Τερζάκη, και στο Thread σε χορογραφία Ράσελ Μάλιφαντ, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Sadler’s Wells. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα είμαι μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα συμμετέχω στις παραγωγές Χορός με τη σκιά μου, Η λίμνη των κύκνων, Δον Κιχώτης.

Ελενα Κεκκου

χορεύτρια, μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κοιτώντας πίσω μου, συνειδητοποιώ ότι το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη δημιουργία, χορό, σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί το καλοκαίρι μου ξεκινά στο Ηρώδειο με την Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι σε σκηνοθεσία-χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Χαίρομαι με το καλοκαίρι, για τις προσδοκίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Κάθε καλοκαίρι έχει την ιστορία του και ανυπομονώ να εξερευνήσω τη δική μου. Από τον Σεπτέμβρη θα συμμετέχω σε όλες τις παραγωγές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Μike

τραγουδιστής

Αυτή η χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα. Αρχικά, έδειξα μια άλλη πτυχή του εαυτού μου, την πιο αγωνιστική, καθώς συμμετείχα στο παιχνίδι επιβίωσης «Nomads». Φυσικά, δεν σταμάτησα την καλλιτεχνική μου παραγωγή. Κυκλοφόρησα το «Κουνελάκι» πριν φύγω για Μαδαγασκάρη και, αφότου επέστρεψα, το πρόσφατό μου hit «Καρμικά». Παράλληλα, στις ήδη επιτυχημένες συνεργασίες μου, όπως αυτή με την Άννα Βίσση, την Ελένη Φουρέιρα και την Demy, προστέθηκε το αγγλο-ελληνικό ντουέτο Telephone, στο οποίο συμπράττω με έναν από τους πιο γνωστούς Βρετανούς τραγουδιστές και συνθέτες της νέας γενιάς, τον Hardy. Τώρα σχεδιάζω ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο από τα όμορφα ελληνικά νησιά και τη νέα σεζόν θα επιστρέψω με νέα δισκογραφικά βήματα και live εμφανίσεις, τα οποία ετοιμάζω με την εταιρεία μου, την Panik Records.

Ανδρομαχη Δημητροπουλου

τραγουδίστρια

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε μου άφησε, γι’ ακόμα μια φορά, μια γλυκιά γεύση! Έκανα εμφανίσεις στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού, μια συνεργασία που συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά. Παράλληλα, μετά το τραγούδι «Το Φεγγάρι» που μου έγραψε ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές και δημιουργούς της νέας γενιάς, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, και το «Δεν Μπορώ», στο οποίο ξεδίπλωσα το συνθετικό μου ταλέντο, κυκλοφόρησα ακόμα ένα τραγούδι που έγραψα η ίδια, το «Δεν σε διάλεξα». Το καλοκαίρι θα με βρει με την οικογένειά μου και αγαπημένα μου πρόσωπα στην αγαπημένη μου παραλία, στον τόπο μου, στα Λεχαινά. Το φθινόπωρο, εκτός από τις live εμφανίσεις, για τις οποίες είμαι σε συζητήσεις, θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία μου, την Panik Records, το καινούργιο μου single, που θα έχει τίτλο «Να ’σουν ψέμα».

Ν.O.E.

ράπερ

Ο Ν.Ο.Ε. είναι αυτό που λέμε «a rapper’s rapper» για την ελληνική σκηνή. Αβίαστο flow, μοναδική χροιά και swagger, τερματίζει πρώτος σε ό,τι κι αν κάνει, από κολύμβηση και snowboard μέχρι spitting bars! «Το 2019 ξεκίνησε δυνατά με το ατόφιο ραπ workout του “Tory Lanez” και “OG Silence” και συνεχίστηκε με μπαλάντες τύπου “Κυνήγι Ονείρων” και το “Kelly Family” inspired “Δεν τα παρατάμε” μαζί με τους Inco. Μόλις κυκλοφόρησε το remix μου στο “Old town road”. Το επόμενο διάστημα έρχεται η κυκλοφορία νέου EP σε συνεργασία με τον Low P στην παραγωγή και θα ακολουθήσει μια πανελλήνια περιοδεία, νέα βιντεοκλίπ και πολλή δουλειά».

Leon of Athens

μουσικός

Ήταν ίσως η πιο γεμάτη χρονιά της ζωής μου μέχρι τώρα. Ήμουν στον δρόμο συνέχεια, έκανα τέσσερις περιοδείες στην Αμερική αυτόν τον χρόνο και πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παρ’ ότι δεν πρόλαβα να δω πολλά σε όλα αυτά τα μέρη όπου πήγα, η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Γνώρισα ανθρώπους, μοιράστηκα τα τραγούδια μου και έμαθα πολλά πράγματα. Επίσης, έγραψα το «Better Love» μαζί με την Κατερίνα Ντούσκα, το οποίο αγαπήθηκε από πολύ κόσμο – ήταν πρώτο στα ελληνικά charts και μέσα και σε πολλά ξένα. Αυτό κι αν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία! Τον τελευταίο μήνα γράφω τα καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. Στις 3 Αυγούστου παίζω στο River Party στο Νεστόριο και μετά κατευθείαν βουτιά στη θάλασσα και διακοπές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ