Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα

Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα Facebook Twitter
Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βαρβακείου. Φωτο: Eurokinissi/Τατιάννα Μπόλαρη
0

1

Πλατεία Βαρβακείου.

Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βαρβακείου στο κέντρο της Αθήνας. Η έντονη δυσωδία και οι βρόμικοι χώροι της δεν σου επιτρέπουν πολλές φορές να περάσεις δίπλα της, ιδιαίτερα το βράδυ, την ίδια ώρα που η γύρω περιοχή αρχίζει να αναπτύσσει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και νυχτερινή ζωή.


2

Πεζοδρόμια.

Έχετε προσέξει πως ελάχιστοι Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια; Ο λόγος είναι απλός, αν το καλοσκεφτείς. Τα πεζοδρόμια είναι τόσο «κρυμμένα» από τα αυτοκίνητα, τα τραπεζοκαθίσματα και τα σκουπίδια, που σχεδόν τα έχουν ξεχάσει. Και γι' αυτό περπατούν εκεί όπου όλα φαίνονται. Στον δρόμο δηλαδή, με κίνδυνο της ζωής τους.

Η πλατεία Βαρβακείου, τα κρυμμένα πεζοδρόμια και η κακοτεχνία στον ηλεκτρικό στα Άνω Πετράλωνα Facebook Twitter
Τα πεζοδρόμια είναι τόσο «κρυμμένα» από τα αυτοκίνητα, τα τραπεζοκαθίσματα και τα σκουπίδια, που σχεδόν τα έχουν ξεχάσει. Φωτο: Eurokinissi/Γεωργία Παπαγοπούλου

3

Πλημμυρισμένη είσοδος ηλεκτρικού.

Άνω Πετράλωνα - είσοδος ηλεκτρικού σταθμού 1. Αν βρέχει (απλώς), μετά από λίγη ώρα χρειάζεσαι γαλότσες για να διασχίσεις τη Θεσσαλονίκης. Αν βρέχει (καταρρακτωδώς), ας είναι καλά ο Παναγιώτης που έχει το ψιλικατζίδικο δίπλα και τοποθετεί παλέτες για να 'χει κάπου να πατήσει ο κόσμος και να μη βουτηχτεί μέχρι τα γόνατα στο νερό. Στα ακραία καιρικά φαινόμενα απλώς δεν στέκεσαι. Σε παρασύρει το νερό. Κανονικά. Μου συνέβη πέρυσι. Είναι μια κακοτεχνία που υπάρχει χρόνια, την ξέρουν όλοι, έχει πάρει αμάξια το ρέμα, σχεδόν την έχουμε αποδεχτεί.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ