BREAKING NEWS

Η γυναικεία ενδυνάμωση στον πυρήνα του ομίλου Qualco

Η γυναικεία ενδυνάμωση στον πυρήνα του ομίλου Qualco Facebook Twitter
0

Προσβλέποντας σε μια κοινωνία ισότητας και αλληλοϋποστήριξης, όπου η διαφορετικότητα θα αποτελεί δεδομένη κι όχι απευκταία συνθήκη, ο όμιλος Qualco στέκεται στο πλάι στων γυναικών σε κάθε έκφανση της ζωής τους, από την προσωπική μέχρι και την επαγγελματική τους ενδυνάμωση.

Σε μία κοινωνία που «αγκομαχάει» σε ζητήματα σεβασμού απέναντι στις γυναίκες, ο όμιλος Qualco έρχεται να κάνει τη διαφορά στο επιχειρείν και δη στον ανδροκρατούμενο κλάδο της Πληροφορικής, οικοδομώντας ένα ισχυρό πλαίσιο κουλτούρας συμπερίληψης και ισότητας· μιας κουλτούρας, που διέπεται από απτές πολιτικές, διαδικασίες και πρωτοβουλίες, με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών στην ανάληψη ηγετικών ρόλων, την προστασία της μητρότητας καθώς και τη στήριξη των γυναικών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Βαδίζοντας προς μια κοινωνία ισότητας

Ο … εξάλογος του ομίλου Qualco για τη γυναικεία ενδυνάμωση 

  1. Ο σεβασμός και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων στην καρδιά του ομίλου

H καινοτομία, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, οι out-of-the-box ιδέες είναι στο σύνολό τους, παράγωγα της πολυμορφίας. Για τον όμιλο Qualco, ο πλουραλισμός συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται διαχρονικά κατά μήκος της στρατηγικής του. Παράλληλα, η δίκαιη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο σεβασμός είναι μη διαπραγματεύσιμες αξίες, που διέπουν τη φιλοσοφία του από την ίδρυσή του. Ως εκ τούτου, ο όμιλος Qualco εφαρμόζει μισθολογική ισότητα κατά μήκος όλων των εταιριών του, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.

  1. Η υγεία της γυναίκας στο επίκεντρο

Ο όμιλος Qualco προσπαθεί διαχρονικά να σπάσει το στερεότυπο της γυναίκας ως το αδύναμο φύλο. Στο πλαίσιο αυτό, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της σωματικής υγείας των γυναικών. Συγκεκριμένα, ο όμιλος εκπονεί συστηματικά τόσο διαδικτυακά όσο και διά ζώσης σεμινάρια αναφορικά με κομβικά ζητήματα υγείας, μέσα από σημαντικές συνέργειες, όπως με το Άλμα Ζωής και την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, προκειμένου να ενημερώσει αλλά κυρίως να αφυπνίσει τις γυναίκες.  

  1. Προώθηση της ισότητας μέσω πλήθους πρωτοβουλιών

Ο όμιλος Qualco έχει δεσμευτεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τόσο την εν γένει ενδυνάμωση των γυναικών όσο και την ενθάρρυνση της απασχόλησής τους στον κλάδο της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Data Analytics. Στο πλαίσιο αυτό, την τιμητική της έχει η συνέργεια του ομίλου με τον οργανισμό Women on Top μέσω μιας σειράς από podcasts, στοχεύοντας σε μια νέα εποχή αλληλοβοήθειας, συμπερίληψης και ισότητας. Η ευρεία θεματολογία της σειράς επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, όσο και στους τρόπους με τους οποίους θα βαδίσουμε προς μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων. Παράλληλα, στον πυρήνα βρίσκεται η απασχόληση των γυναικών στον χώρο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, ένα ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια STEM κοινότητα.

  1. Εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη εξισορρόπησης της επαγγελματικής και της προσωπικής υπόστασης των υπαλλήλων, με τις εργαζόμενες μητέρες να καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικογένεια και τη μητρότητα από τη μία, και την εργασία από την άλλη, πιο πολύ από ποτέ κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αφουγκραζόμενος τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ανθρώπων  του, ο όμιλος Qualco εφαρμόζει υβριδικό μοντέλο απασχόλησης, εντάσσοντας την ευελιξία στην εργασιακή καθημερινότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

  1. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 67% των ηγετικών θέσεων εντός του ομίλου

Για τον όμιλο Qualco, η διαχείριση της τεχνολογίας, αλλά και ο κλάδος της Πληροφορικής και των Data Analytics, απαιτoύν ικανότητες που συνάδουν με τα έμφυτα χαρίσματα των γυναικών. Το γεγονός ότι η καινοτομία έρχεται διαμέσου της ευελιξίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας, συνθέτει το εταιρικό DNA του ομίλου, για τον οποίο η γυναίκα συνιστά εξίσου δυνατό φύλο, απαρτίζοντας σχεδόν το 50% των ανθρώπων του και καταλαμβάνοντας το 67% των ηγετικών θέσεων.

  1. Ενδυνάμωση μέσω της ανάδειξης γυναικείων προτύπων

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί πως πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν τη θέση τους, καθώς δε βρίσκουν έναν μέντορα εντός του οργανισμού στον οποίο εργάζονται, για να ταυτιστούν και να εμπνευστούν. Η καθοδήγηση νέων υπαλλήλων από ένα γυναικείο πρότυπο θέτει το θεμέλιο για την επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη. Τοποθετώντας συστηματικά γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, πρόθυμες να μοιραστούν τα κλειδιά της επιτυχίας τους αλλά και τα λάθη τους που διαμόρφωσαν το μονοπάτι της επαγγελματικής τους καταξίωσης, ο όμιλος Qualco δημιουργεί μια κοινότητα έμπνευσης, συλλογικότητας και ταύτισης. Στο ίδιο πλαίσιο, ενώνει τις δυνάμεις του με το Lean In Network Greece, διενεργώντας διαδραστικά workshops που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε στερεότυπου.

Για τον όμιλο Qualco, δεν υφίσταται διαχωρισμός σε άντρες και γυναίκες, ενώ αποτάσσονται φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Οι άνθρωποι και η μοναδική αξία του καθενός βρίσκονται στο επίκεντρο της κουλτούρας του, αλλά και πίσω από κάθε καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία και κάθε στρατηγική απόφαση. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που δίνουν υπόσταση στον όμιλο. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που αξίζουν ένα ισορροπημένο και ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως σε κάθε πρωτοβουλία, πλαίσιο και στρατηγική του ομίλου Qualco, o οποίος επιδιώκει να θέσει το παράδειγμα και για άλλες βιομηχανίες και εταιρείες, με στόχο την πυροδότηση ουσιαστικών αξιακών αλλαγών στην κοινωνική δυναμική της χώρας.

qualco.group

Ιδέες
0

BREAKING NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι κάνει την αγάπη τόσο δύσκολη;

Βιβλίο / Tι κάνει την αγάπη τόσο δύσκολη;

Γνωστός από το αιρετικό βιβλίο του "Έρωτος Φύσις", ο πατέρας Φιλόθεος αναγνωρίζει τις ομοιότητες μεταξύ ψυχοθεραπείας και θρησκείας και τις προσπάθειες της επίσημης Εκκλησίας να προσεκλύσει "νέα πελατεία". Τονίζει, όμως, πάντα ότι το μέτρο της αληθινής πίστης είναι μόνο η αγάπη.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΡΙΑΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
«Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ιδέες / «Δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, τελεία και παύλα», σύμφωνα με επιφανή Αμερικανό νευροεπιστήμονα

Ο Robert Sapolsky, καθηγητής Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σχεδόν όλη η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πέρα από τον συνειδητό μας έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία των σωμάτων και των ηδονών»

Βιβλίο / Μικαέλ Φεσέλ: «Η αμφισβήτηση του κατεστημένου είναι αδιαχώριστη από μια νέα οικονομία σωμάτων και ηδονών»

Μπορούμε, άραγε, ζώντας σε έναν άδικο κόσμο, να απολαμβάνουμε απενοχοποιημένα και δίχως να συναινούμε έστω αθέλητα στην ανισότητα και στην εκμετάλλευση; Είναι η ηδονοθηρία καθαρά ατομική, και ατομικιστική, υπόθεση ή μπορεί να ενταχθεί οργανικά στις πολιτικές της επιθυμίας και των σωμάτων; Πόσο επίκαιρα είναι σήμερα συνθήματα όπως το «επανάσταση για την καύλα της»; Ιδού πώς το φιλοσοφεί το θέμα ο συγγραφέας του βιβλίου «Κόκκινα Φανάρια – Η ηδονή και η αριστερά» (εκδ. Πόλις).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νικόλας Φουρτζής: «Η ποικιλομορφία είναι μια ευκαιρία»

The Upfront Initiative / Νικόλας Φουρτζής: «Η ποικιλομορφία είναι μια ευκαιρία»

Ο Corporate Marketing, Communications & CSR Manager της Teleperformance Greece, μιας από τις πιο πολυπολιτισμικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μιλά στη LiFO για τις πολιτικές που προωθούν την συμπερίληψη και την ορατότητα.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ