ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Λοιπόν δε θα δώσω λινξ, αλλα τη δική μου συνταγή που κάνω σε τραπέζια και αρέσει πάρα πολύ! Δε νομίζω βέβαια πως είναι και τίποτα ιδιαίτερο, αλλά πάντα τις αποθεώνουν οι εκάστοτε καλεσμένοι μου.Για τη ζυμη: 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρησεις40 γρ. φυτινη500 γρ. γάλα φρέσκο1 κουταλακι κοφτό αλάτι4 αβγάΤα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μιξερ στο γρήγορο για κανένα λεπτό.Έπειτα τηγανίζουμε τη ζύμη απλώνοντας μικρή ποσότητα χυλού σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι. Εγω χρησιμοποιώ το μεγαλύτερο τηγάνι που έχω για να βγει μεγαλούτσικη έκαστη. Αφου τελειώσει όλος ο χυλός υπαρχουν δύο εναλλακτικές.Ή τις κάνεις όπως στις κρεπερί, πάνω στο τηγάνι απλωνεις τα υλικά στη μισή κρέπα και μολις λιώσει το τυρακι τη διπλώνεις στα τέσσερα ( εγω βάζω τυρι- ζαμπόν η γαλοπ. μαγιονέζα πιπεριά, και η καλή ποιότητα υλικών μετραει φουλ, άλλη γεύση απ τις απεξω)Εναλλακτικά τις γεμίζεις με ζαμπον τυρί ή τα υλικά της αρεσκείας σου ( εγω τις κανω συχνά με κιμά καβουρντισμένο σαν για τα μακαρόνια απλα χωρίς πολλά υγρά και είναι ΑΠΑΙΧΤΕΣ) και τις ρολάρεις και τις βάζεις σε βουτυρωμενο πυρέξ κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει. Περιχύνεις με κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί και ψήνεις σε μέτριο φούρνο για κανα εικοσάλεπτο μέχρι να ροδισουν. Έξτρα τιπ: πασπαλιστε με μοσχοκάρυδο αν διαλέξετε τη δεύτερη επιλογή, τα σπάει η μυρωδιά του.Αστο καλο, μου έτρεξαν τα σάλια, εχω και καιρό να τις κάνω αυτές με τον κιμά!Βουαλα λοιπόν, απολαύστε τις κρεπες σας χωρις να χρειαστεί να κοιμηθείτε μαζί μου!
Σχολιάζει ο/η