Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ο όρος καλαμάκι ξεκίνησε από πολύ παλιά. Τα σουβλατζίδικα μέχρι πριν περίπου 35 – 40 χρόνια χρησιμοποιούσαν το κοινό καλάμι που όλοι έχουμε δει, (και ενίοτε κάποιοι από εμάς έχουμε καβαλήσει...) το έκοβαν σε λεπτές λωρίδες, του έφτιαχναν με το μαχαίρι μύτη για να μπορεί να καρφώσει το κρέας και περνούσαν κομματάκια το χοιρινό το οποίο οι ίδιοι επίσης είχαν κόψει , γιατί πολύ απλά τότε δεν υπήρχαν στο εμπόριο οι δεσμίδες με τα ξυλάκια μπαμπού όπου όλοι χρησιμοποιούν σήμερα, που και αυτά καλάμια είναι.Για να ξεχωρίσει λοιπόν η παραγγελία από το κοινό πιτόγυρο, τα σουβλάκια τα έλεγαν καλαμάκια
Σχολιάζει ο/η