Ο9:37,το πάραδειγμα σου αφορά έναν Ασιάτη, μια ράτσα που ως γνωστόν διαθέτει ανθεκτικότερα γονίδια σε σχέση με τους λευκούς. Το ότι δείχνω νέος, δεν σημαίνει πως είμαι και νέος. Υπάρχουν 30αρηδες που μεγάλο δείχνουν, τι πάει να πει αυτό; Η βιολογική μας ηλικία είναι μια και οφείλειλουμε να πορευόμαστε μ αυτήν.
Χωρίς να θέλω να το παίξω συνήγορος της Χ, πιστεύω πως εννοεί πως τα 45 είναι μεγάλη ηλικία σε συνάρτηση με όσα όφειλε να έχει πετύχει ο εξ. Μη ξεχνάμε πως 25 χρόνια πριν, όταν δηλ. Ο εξ ήταν 20 ετών, η κοινωνικό οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν έιχε καμία σχέση με την σημερινή, που σημαίνει πως ο τότε νέος μπορούσε σχετικά εύκολα να ακολουθήσει την φυσική πορεία της ζωής, σπουδές, επαγγελματική αποκατάσταση, ανεξαρτοποιηση από γονείς, ώστε στα 45 να είναι πλήρως αυτόνομος με οικογένεια και παιδιά. Το τελευταίο, αν το ήθελε φυσικά. Μη συγκρίνουμε με το σήμερα, που ένα 20 χρόνο ειναι όντως δύσκολο να ακολουθήσει αυτά τα βήματα.
Εγώ βέβαια είμαι της άποψης, πως κάθε εποχή όσο δύσκολη και να είναι, έχει ευκαιρίες αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ξεβολευτεις, να έχεις ορθάνοιχτα τα μάτια σου να αρπάξεις την οποιαδήποτε ευκαιρια που σε όλους μας παρουσιάζεται κατα καιρους και κυρίως να έχεις όραμα και στόχους. Όσο όμως δεν φεύγεις από το πατρικό, να πας έστω και σε μια αποθήκη για αρχή και ας χιλιοδυσκολευεσαι να την συντηρήσεις, δεν πρόκειται να πας μακριά σ αυτή τη ζωή. Οποιος δεν φεύγει από γονείς, δεν έχει απογαλακτιστει, του αρέσει το έτοιμο φαγητό, το σίδερωμενα ρούχο, οι πληρωμένοι λογαριασμοί. Δεν θέλει πολύ απλά να ζοριστεί. Δικαίωμα του, θα μου πεις και δεν θα διαφωνήσω, απλά αυτός ο άνθρωπος πως θα επιβιώσει όταν οι γονείς του φύγουν από την ζωή; Εκτος αν είναι απόγονοι του Ωνάση, οπότε οκ.

Σχολιάζει ο/η