ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αγαπητή ανώνυμη,
το γεγονός ότι έκανες τον κόπο να γράψεις αυτή τη μικρή εισαγωγή πριν διαφωνήσεις μαζί μου το εκτιμώ ιδιαίτερα. Η απόκλιση πάντα έχει το ενδιαφέρον της και γι' αυτό μου αρέσει η λογική της "ανοικτότητας" που προκρίνεις στο σχόλιό σου, το οποίο παρεπιμπτόντως δίνει μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα οπτική στο ζήτημα.
Ωστόσο, επέτρεψέ μου ορισμένες επιφυλάξεις.
Πρώτον, θεωρώ πως υπερεκτιμάς λίγο το ψυχολογικό-συναισθηματικό κομμάτι, εις βάρος του βιολογικού. Οι ρυθμοί που ζεις, η διατροφή, ο αέρας που αναπνέεις, η ηχορύπανση, τα επίπεδα στρες και άλλα πολλά, είναι όλοι ανεξάρτητες μεταβλητές που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σου και είναι υπεράνω του ελέγχου μας. Η φύση είναι αντικειμενική και τους επηρεάζει όλους, άλλους περισσότερο τη στιγμή που άλλοι είναι περισσότερο "εύκαμπτοι", όπως θα τους έλεγες.
Δεύτερον, μπορεί να έχεις και δίκιο σε αρκετές από τις εκτιμήσεις σου. Όπως προανέφερα δίνεις μια διαφορετική οπτική στο θέμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας για την κατάσταση και το πώς βλέπει τα πράγματα ο σύντροφός της είναι συγκεχυμένες και δωσμένες από την πλευρά της κοπέλας. Ούτε την οπτική του ξέρουμε, ούτε πώς θα περιέγραφε και τι εξηγήσεις θα έδινε για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Γι' αυτό στα σχόλιά μου περιορίζομαι, όσο μπορώ, σε αυτά που γράφει η/ο εξομολογούμενη-εξομολογούμενος, προσπαθώντας να αποφεύγω προσωπικές εκτιμήσεις, που μπορεί να είναι και μεροληπτικές. Με αυτή τη λογική, έλαβα ως αφετηρία το κλείσιμο της εξομολόγησης, όπου η εξομολογούμενη, αφού περιέγραψε την κατάσταση, έδωσε την εντύπωση πως ήδη έλαβε την απόφαση να μετακομίσει και μάλιστα αναζήτησε και εργασία θέλοντας να είναι με το σύντροφό της.
Τρίτον, δεν είναι απίθανο κάποιοι άνθρωποι να ξέρουν τι τους αρέσει και τι όχι πριν το δοκιμάσουν. Που στην προκειμένη ο συγκεκριμένος φαίνεται να έκανε και ορισμένες απόπειρες.
Τέταρτον, συχνά, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού αγαπητή.
Σε κάθε περίπτωση, όπου δε μπορεί να αποφανθεί η λογική, ας μιλήσει η καρδιά. Συνήθως οι ίδιοι μέσα μας έχουμε ήδη τις απαντήσεις που αποζητάμε.
Καλό ξημέρωμα :)

Σχολιάζει ο/η