Είσαι σε ευάλωτη θέση και πρέπει να ζητήσεις βοήθεια ειδικου για να μπορέσεις κάποια στιγμή να σταθείς στα πόδια σου. Το σημαντικό είναι να είσαι υγιής, δεν έχει κανένα νόημα να πας να σπουδάσεις κάπου οταν η υγεία σου θα κλονιστει από τις δυσκολίες και το στρες. Ούτε να δουλέψεις δε θα είναι εφικτό.
Καταρχάς πρέπει να κάνεις εξετάσεις αίματος για να αποκλείσεις οτιδήποτε παθολογικο. Το καλύτερο θα ήταν να χαλαρώσεις και να μπεις στην κλινική για υποστήριξη. Δεν είναι οι γιατροί τέρατα ούτε για ανεξήγητους λόγους θέλουν το κακό μας. Είναι σημαντικό να πάρεις βοήθεια από ειδικό κι όχι από κάθε άσχετο γνωστό, που θα λακισει μόλις καταλάβει ότι έχεις ψυχολογικά θέματα, που για πολλούς λανθασμένα είναι κόκκινο πανί.
Οι γονείς κάνουν ότι μπορούν μέχρι εκεί που καταλαβαίνουν κι αυτοί, νομίζεις τα ξέρουν όλα;
Από τη στιγμή που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την κλινική μην το σκέφτεσαι καθόλου. Να προσπαθήσεις να κάνεις με τον γιατρο έναν σωστό διάλογο και να του εξηγήσεις που έχεις δυσκολίες, χωρίς να επαναλαμβανεις μονότονα τις ίδιες προτάσεις- στην ανάγκη γραψτα σε ένα χαρτί για να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και μάλιστα με αρίθμηση.

Σχολιάζει ο/η