Θα αντιγράψω κάτι που διάβασα, για να βάλω σε σκέψη γιατί αυτό το πλαίσιο τοποθετείται συνήθως ως αναγκαίο για να γίνει σαρκική πράξη από γυναίκες, κι όχι από άντρες.
(Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ κάποια κοπέλα που διστάζει και φοβάται περίγελω, παρεμπιπτόντως.)

"Αυτό που λες «να αισθανθεί ασφάλεια», στις γυναίκες μεταφέρεται «πρέπει να υπάρχει συναίσθημα». Δεν μας λένε οι μανάδες μας «κόψε τον άλλον με το μάτι και να έχεις τεντωμένες κεραίες, και αν πει, κάνει. ή υπονοήσει οτιδήποτε που σου φανεί περίεργο, σήκω φύγε αμέσως, ποτέ μην κάνεις κάτι που δεν θέλεις». Ούτε στα κορίτσια, και φυσικά όχι στα αγόρια. Μακάρι να μας έλεγαν αυτό!
Η «ασφάλεια» που θέλει να νιώσει μια κοπέλα είναι η ασφάλεια που θα της δώσει ένας άντρας επειδή θα την ερωτευτεί, όχι επειδή είναι απλά ένας άνθρωπος. Έχουμε μάθει ότι αν υποστούμε βία, είναι επειδή απλώς έτσι είναι τα πράγματα, και για να μην υποστούμε βία, πρέπει κάποιος να μας ξεχωρίσει από τις άλλες και να μας αγαπήσει. Το «συναίσθημα» θα μας προστατέψει από τη βία, και όχι το βασικό μας ανθρώπινο δικαίωμα.
Αυτό ακριβώς μαθαίνουν και τα αγόρια, και γι’αυτό πουλάνε έρωτα "

Για το λόγο αυτό είναι τελικά επικίνδυνο να δηλώνεται εξ αρχής "εγώ κάνω σεξ μόνο άμα έχω συναίσθημα" ή "με ενδιαφέρει μόνο η σχέση".
Ο άλλος θα πει οτιδήποτε προκειμένου να πηδήξει. Δεν του κοστίζει τίποτα...

Σχολιάζει ο/η