Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης

Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter
0

Το Athens Coffee Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ για την αγορά του καφέ στην Ελλάδα, έρχεται 26-28 Σεπτεμβρίου 2020 στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια εκθετών και επισκεπτών, για να συμβάλλει δυναμικά στην στήριξη και ενδυνάμωση του κλάδου.

Η νέα σεζόν φέρνει ένα αλλαγμένο τοπίο στον κλάδο της καφεστίασης. Οι φρέσκες ιδέες, οι καινοτομίες και η αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών, που ανέκαθεν αποτελούσαν βασικά ζητούμενα για τους επαγγελματίες του κλάδου, πλέον είναι πιο αναγκαία και επιτακτικά από ποτέ. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL, το μοναδικό φεστιβάλ για την αγορά του καφέ στην Ελλάδα, έρχεται φέτος, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια, για να αποτελέσει απαραίτητο σύμμαχο για τους επαγγελματίες στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter

Οι προετοιμασίες για το 5ο Athens Coffee Festival έχουν ξεκινήσει και, όπως επιτάσσει η νέα κανονικότητα που έχει δημιουργηθεί, έχουν ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια επισκεπτών, εκθετών και προσωπικού. Ζώντας πλέον στην μετά κορωνοϊού εποχή, οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την προστασία όλων και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των εκθεσιακών και συνεδριακών δραστηριοτήτων.


Στο πλαίσιο αυτό η FORUM SA, όσον αφορά την προετοιμασία και λειτουργία του φεστιβάλ θα τηρήσει ευλαβικά όλες τις ορθές πρακτικές και θα ακολουθήσει όλα τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου παραμένει αμείωτο. Από μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks, κλπ) αλλά και όλα τα διεθνούς φήμης brands θα έχουν και πάλι δυναμική παρουσία στο φεστιβάλ.

Εκτός από τους επαγγελματίες της καφεστίασης, το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο για ακόμα μία χρονιά ώστε να «αγκαλιάσει» και το δυναμικό καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις. Οι coffee lovers θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines, καθώς πλέον η ανάγκη των συναθροίσεων στο σπίτι για να «πιούμε καφέ» έχει γίνει λόγω των συνθηκών μεγαλύτερη από ποτέ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς 2,500 επισκέπτες θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα με ασφάλεια στον χώρο της Τεχνόπολης. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ανά ημέρα θα αγγίζει τις 8.000. Αριθμός που θα εξασφαλίσει την επιτυχία του φεστιβάλ και εγγυάται την εμπορική αποτελεσματικότητα για τους εκθέτες.

Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter

Σεμινάρια και διαγωνισμοί
Το ACF θα συμπεριλάβει μία σειρά ομιλιών που θα εστιάζει και στη νέα εποχή της καφεστίασης ενώ η διοργάνωση τους θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις διατάξεις του υγειονομικού πρωτόκολλου ασφαλείας για την διοργάνωση συνεδρίων. Συγκεκριμένα:

  • Με την οργανωτική ευθύνη του SCA Greece θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από experts του κλάδου και επαγγελματίες της καφεστίασης.
  • Επίσης, στελέχη της αγοράς και βραβευμένοι baristas από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν live webinars.
  • Τέλος, θα γίνει και ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Roasting από τον SCA Greece.
Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter

Tέλος, να αναφέρουμε ότι το ΝΝ Barista's Gold ως Μέγας Χορηγός του ACF από την δημιουργία του, θα συνεχίσει την υποστήριξή του για 5η συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του κλάδου της καφεστίασης να ξεπεράσει τον αρνητικό αντίκτυπο της κρίσης του Covid-19 και να αναδείξει την δυναμική του.

Με την στήριξη του Sca Greece

O παγκόσμιος οργανισμός για τον καφέ Specialty Coffee Association (SCA) και το παράρτημά του στην Ελλάδα αποτελούν εδώ και χρόνια έναν πιστό σύμμαχο και συνεργάτη για το Athens Coffee Festival. Και φέτος, η στήριξή τους θα είναι εξίσου δυναμική.

«Μετά την επαναλειτουργία όλων των δραστηριοτήτων που ήταν σε αναστολή και με μοναδικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια όλων, ο SCA Greece αισθάνεται φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, την ανάγκη να συνδιοργανώσουμε το ACF όπου θα επαναπροσδιοριστούν οι βάσεις μας για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του κλάδου μας» είπε ο Κώστας Καλαφατάς, Πρόεδρος SCA Greece.

Athens Coffee Festival 2020: Ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της καφεστίασης Facebook Twitter

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Oι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι Σάββατο 26.09 από τις 10:00-22:00, Κυριακή 27.09 από τις 10:00-22:00 και Δευτέρα 28.09 από τις 12:00-21:00.
  • Η είσοδος στο φεστιβάλ θα γίνεται αποκλειστικά από την Οδό Ιάκχου και η έξοδος από αυτό αποκλειστικά από την Οδό Περσεφόνης.
  • Κατά την είσοδό τους, αλλά και την έξοδό τους θα σκανάρονται οι προσκλήσεις των επισκεπτών έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται καταμέτρηση του ακριβή αριθμού που θα βρίσκονται μέσα στην Τεχνόπολη, ανά πάσα στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.athenscoffeefestival.gr

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM