Έφτασε το πρώτο ελληνικό plant-based παγωτό σε οικολογική συσκευασία 410ml

Έφτασε το πρώτο ελληνικό plant-based παγωτό σε οικολογική συσκευασία 410ml Facebook Twitter
0

Ο

Μετά από 6 μήνες έρευνας, τα πρωτοποριακά παγωτά plan(e)t κυκλοφόρησαν και είναι 100% plant-based και πανομοιότυπης υφής, γεύσης και εμπειρίας με τα παγωτά από αγελαδινό γάλα.

Τα παγωτά plan(e)t παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και κυκλοφορούν σε δύο κρεμώδης γεύσεις - βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα. Ως βάση τους έχουν ένα ρόφημα από ελληνικές νιφάδες βρώμης, ενώ δεν περιέχει λακτόζη, ζωικά και GMOs, αλλά γάλα ελληνικής βρώμης, 100% κακάο, κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και βανίλια Μαδαγασκάρης.

Έφτασε το πρώτο ελληνικό plant-based παγωτό σε οικολογική συσκευασία 410ml Facebook Twitter

Πίσω από την ιδέα και ίδρυση της foodtech startup Plan(e)t Foods βρίσκεται ο Γρηγόρης Μπογράκος, ο οποίος είχε ο στόχο να δημιουργήσει ένα πεντανόστιμο παγωτό το οποίο θα αγαπήσουν όλοι, ανεξαρτήτως διατροφικών προτιμήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει καλό στον πλανήτη μας. Έτσι, δημιουργήθηκαν συνταγές που περιλαμβάνουν ρόφημα βρώμης από ελληνικές νιφάδες βρώμης με αποτέλεσμα για την παραγωγή του plan(e)t να μειώνεται κατά 92% η σπατάλη νερού. Την ίδια στιγμή είναι εντυπωσιακό ότι για την παραγωγή ενός λίτρου γάλακτος χρειάζονται 628 λίτρα νερό! Το παγωτό plan(e)t είναι επίσης το πρώτο Carbon Negative παγωτό – αυτό σημαίνει πως όχι μόνο δεν μολύνει περαιτέρω την ατμόσφαιρα, αλλά για κάθε παγωτό το οποίο παράγεται, η εταιρεία χρηματοδοτεί πράσινες ενέργειες αντιστάθμισης κατά 110% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Έφτασε το πρώτο ελληνικό plant-based παγωτό σε οικολογική συσκευασία 410ml Facebook Twitter

Η συσκευασία των παγωτών plan(e)t, αποτελεί ακόμη μία οικολογική πρωτοτυπία της εταιρίας στην Ελλάδα, καθώς εκτός από τις ποιοτικές πρώτες ύλες οι οποίες χρησιμοποιούνται, τα προϊόντα συσκευάζονται στην πιο οικολογική συσκευασία που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, συγκεκριμένα σε ένα χάρτινο κύπελλο 410ml με επίστρωση προερχόμενη από ζαχαροκάλαμο.

Οι δύο μοναδικές γεύσεις παγωτού οι οποίες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση μόλις τον Μάιο, βρίσκονται πλέον διαθέσιμες σε 160+ σημεία πώλησης, σε vegan-friendly μαγαζιά που αγαπάς στην Αθήνα, στα OK! Markets, στο Βιολογικό Χωριό, στον Θανόπουλο, στο e-Fresh.gr και στα μεγάλα καταστήματα του Σκλαβενίτη.

Βρες ένα κοντινό σε εσένα κατάστημα στον χάρτη με όλα τα σημεία πώλησης και ακολούθησε στο instagram @planetfoodseu για τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ