0
NOWNESS

Το παραισθησιογόνο νέο βίντεο της Björk για το The Gate

«Το The Gate ουσιαστικά είναι ένα τραγούδι αγάπης, αλλά εννοώ την αγάπη με έναν πιο υπερβατικό τρόπο. Το Vulnicura αφορούσε σε μια πολύ προσωπική απώλεια και νομίζω ότι αυτό το καινούργιο άλμπουμ αναφέρεται σε μια αγάπη ακόμα μεγαλύτερη, σε μια αγάπη που την ανακαλύπτεις εκ νέου με έναν υπερφυσικό τρόπο.» Björk, Dazed magazine. 

Για την πρώτη κυκλοφορία από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ της που έγινε σε συμπαραγωγή με τον Arca, η Björk με μερικούς κορυφαίους συνεργάτες της δημιούργησαν ένα παραισθησιογόνο νέο βίντεο. Ο καλλιτέχνης Andrew Thomas Huang δάνεισε τις τεχνολογικές γνώσεις του για το όραμα ενός καλειδοσκοπικού κόσμου που κατοικείται από την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό, η οποία είναι ντυμένη με ένα ιριδίζον αλλόκοσμο ένδυμα σχεδιασμένο από τον Alessandro Michele του Gucci. Παρακάτω ο Huang μιλά για το έργο:

« Το The Gate ξεκινά από το σημείο που σταμάτησε το Vulnicura το 2015. Είναι η πρώτη ματιά στην ουτοπία της Björk. Βρίσκεται μέσα στο τραύμα που υπήρχε στο Vulnicura, το οποίο τώρα εμφανίζεται μετασχηματισμένο σε μια πρισματική πύλη που διοχετεύεται στους δύο εραστές. Εραστές όχι με τη ρομαντική αίσθηση, αλλά με έναν ευρύτερο κοσμολογικό τρόπο. Σαν μια εισαγωγή στο νέο άλμπουμ της Bjork, το The Gate είναι μια δήλωση ελπίδας που τραγουδιέται από μια γυναίκα που αντανακλάται και μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό σύνολο.

»Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό το φιλμ καθώς θεωρώ ότι αποτελεί αποκορύφωμα της πενταετούς συνεργασίας μου με την Björk και τον James Merry. Ήταν τόσο εποικοδομητική αυτή η σχέση και αυτή η ταινία αποτελεί την τέλεια σύνθεση του μυαλού μας και της καρδιάς μας. Και το να έχω την δουλειά του Alessandro Michele ως το κεντρικό στοιχείο αυτής της ταινίας είναι ένα όνειρο.

»Θέλω να αναφερθώ ιδιαιτέρως στους συνεργάτες μου για τα οπτικά εφέ, τους Wolf & Crow, οι οποίοι κατάφεραν κάτι εξαιρετικό σ' αυτό το γεμάτο οπτικά εφέ βίντεο. Η οικοδόμηση ενός κόσμου σαν αυτόν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και αισθάνομαι ευλογημένος να είμαι μέρος αυτής της καλλιτεχνικής ομάδας.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ