Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η θρησκευτική αίρεση της Βενεζουέλας στην οποία προσεύχονται ακόμα και τα μέλη των καρτέλ

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας οδηγεί όλο και περισσότερους κατοίκους στο προσκύνημα της Mariá Lionza που δίνει ελπίδα για σωτηρία

Στους πρόποδες του βουνού Sorte στο Yaracuy της Βενεζουέλας βρίσκεται η πνευματική βάση της θρησκευτικής αίρεσης της Mariá Lionza. Καθ' όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου, χιλιάδες πιστοί της ταξιδεύουν στην περιοχή αναζητώντας καθοδήγηση και εξαγνισμό.

 

Τα μέλη του Καρτέλ προσεύχονται για την προστασία τους από τα εκδικητικά πνεύματα των νεκρών γκάνγκστερ. Τα μέντιουμ διοχετεύουν τις ψυχές των προγονικών ηγετών και οι σαμάνοι δίνουν το αίμα τους για να θεραπεύσουν τους αρρώστους και τους ασθενείς. La reina ή αλλιώς η βασίλισσα, όπως την αποκαλούν οι οπαδοί της, είναι η σεβαστή θεά της φύσης, της αγάπης, της αρμονίας που κατοικεί στο βουνό.


Σαν ένας αντίστροφος εξορκισμός, οι προσκυνητές προσκαλούν τα πνεύματα των αρχηγών, των Βίκινγκ και ακόμη και των εγκληματιών προκειμένου να εισχωρήσουν στο σώμα τους. Ερχόμενοι σε επαφή και επικοινωνία με αυτά τα πνεύματα, οι πιστοί ελπίζουν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις των άλλων κόσμων που μπορούν να τους δώσουν θεραπεία και φώτιση. Σε αυτή την τελετή, η οποία γίνεται κάθε μήνα, συμπεριλαμβάνεται το άλμα μέσα από φωτιές, το περπάτημα στα κάρβουνα, το άναμμα κεριών σε ειδωλολατρικά σύμβολα και η ψαλμωδία. Ο σκηνοθέτης Michelle Coomber επισημαίνει: «Αντί η θρησκεία να είναι μια μαγική προσθήκη στις ζωές των ανθρώπων, σε αυτή την περίπτωση είναι η μόνη τους ελπίδα για θεραπεία».


Εκτιμάται ότι παραπάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Βενεζουέλας πιστεύουν στην Maria Lionza και στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Ωστόσο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη αναταραχή στην πρόσφατη ιστορία της Νότιας Αμερικής, ο αριθμός των «Maria Lionzeros» αναμένεται να αυξηθεί.


«Με την Βενεζουέλα σε οικονομική κατάρρευση, η χώρα αντιμετωπίζει ιατρικές ελλείψεις έως και κατά 90%» σχολιάζει ο Coomber. «Δεν υπάρχουν φάρμακα διαθέσιμα στα φαρμακεία και οι γιατροί δεν διαθέτουν παροχές για εγχειρήσεις. Απελπισμένοι και σε τεράστια ανάγκη για θεραπεία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το προσκύνημα στο Sorte».

@Nowness

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή