0
NOWNESS

Ένας χoρός συναισθημάτων σε ένα μοντέρνο εξοχικό της Αγγλικής υπαίθρου

Πρόκειται για ένα νέο βίντεο της Βρετανίδας χορογράφου και σκηνοθέτιδας Holly Blakey, που δημιούργησε σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Christie's. Το βίντεο ακολουθεί την Γαλλο-Αμερικανίδα ηθοποιό Camille Rowe την ώρα που διασχίζει τις αίθουσες του Cherry Hill, μιας κατοικίας στην Αγγλική εξοχή, που σχεδιάστηκε το 1935 από τον αρχιτέκτονα Oliver Hill και η οποία αποτελεί πρώιμο παράδειγμα της στροφής του σχεδιαστή στον αρχιτεκτονικό μοντερνισμό. Η Rowe διασχίζει τους περίτεχνους, κυρτούς διαδρόμους, υπό τους ήχους του Βρετανού σολίστ της ηλεκτρονικής μουσικής Gwilym Gold, όπου συναντά μια ομάδα χορευτών. Παρακάτω η Blakey αναφέρει σχετικά με το project:

"Η Camille εξερευνά κάθε γωνία του σπιτιού σαν να βρίσκεται σε αυτό για πρώτη φορά. Φαντάζεται φίλους, εραστές και διάφορους χαρακτήρες να λούζουν τα μαλλιά της και να χορεύουν μαζί της. Κυριαρχεί, ξεκάθαρα, ένα θλιβερό συναίσθημα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει κάτι το μαγικό και διασκεδαστικό στην ατμόσφαιρα.

Η ίδια η τοποθεσία μάλιστα, ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθεί αυτό το αφήγημα. Αυτό το τεράστιο σπίτι στέκει ήρεμο και αποκεντρωμένο, εκπέμποντας κάτι το μοναχικό το οποίο ήθελα να αξιοποιήσω. Πρόκειται για την αίσθηση του να έχει κανείς ταυτόχρονα το τίποτα και τα πάντα.

Ο Gwilym Gold πραγματοποίησε τη μουσική σύνθεση μετά την ολοκλήρωση του βίντεο, χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη σειρά από μουσικές και ήχους που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά γι άυτό τον λόγο. Λατρεύω, τον γλυκό και αφηγηματικό ήχο που γεννήθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία».

©Nowness 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ